Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Nellie Timmermans | Relatietherapeut Gezinstherapeut en Stiefplancoach

Relatietherapeut-Gezinstherapeut-en-Stiefplancoach-Veghel
Smientdonk 2
5467 CA Veghel
therapie-veghel@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Veghel

Ik ben relatietherapeut, gezinstherapeut, maatschappelijk werker en gecertificeerd stiefplancoach. Na mijn opleiding tot relatietherapeut kwam ik erachter dat juist dat samengestelde gezinnen (stiefgezinnen) zeer ingewikkelde problemen hebben, die voortkomen uit ieders relatie met de eigen kinderen. Men voelt zich vaak buffer tussen de partner en de kinderen en krijgt ruzie om elkaars kinderen.

 

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in ouderschap onder moeilijke omstandigheden, zoals relatieproblemen, scheiding, nieuwe relaties en conflicten in families.

 

Relatieproblemen leiden heel vaak tot een scheiding, en ik maak bijna wekelijks mee dat partners te lang gewacht hebben met het starten van de relatietherapie. Hoe langer je wacht, hoe erger de problemen vaak worden. Je kunt dus het beste zo snel mogelijk actie ondernemen als er relatieproblemen zijn.


Ik heb een kleine praktijk met veel persoonlijke aandacht. Je kunt op korte termijn terecht.

 

 

Relatieproblemen

U heeft relatieproblemen en hoopt dat uw relatie nog te redden is. Het is altijd verstandig (zeker wanneer er kinderen zijn) om energie in uw relatie te stoppen. Ook als er uiteindelijk toch besloten zou worden tot een scheiding, dan is er vaak meer zicht op het belang van de kinderen.

Relatietherapie is meestal het handigst als beide personen aanwezig zijn. Soms lukt dat niet, omdat bijvoorbeeld een van de partners niet mee wenst te komen. Een gesprek met u alleen is ook mogelijk, waarbij ik vaak tips geef hoe u uw partner misschien toch kunt motiveren.

 

Soms is er een heel andere reden op grond waarvoor men kiest eerst een afzonderlijk gesprek te hebben. Dat is altijd mogelijk, maar meestal niet wenselijk. De partner heeft daarbij al snel het gevoel “op achterstand” te staan. Dat kan uiteraard weer in evenwicht worden gebracht, door ook met de partner een afzonderlijk gesprek aan te gaan.

 

Wilt u af van die voortdurende ruzies? Wacht niet langer en maak direct een afspraak 

 

 

Samengestelde gezinnen

Problemen in samengestelde gezinnen gaan meestal over de kinderen. Heftige ruzies of “steken onder water, onbegrip van de stiefouder en zich niet kan inleven in kinderen, of in de loyaliteit tussen ouder en kind. 

 

Van stiefouders wordt verwacht dat ze rekening houden met gevoeligheden, terwijl kinderen soms bewust, maar meestal onbewust, wél op stiefoudertenen trappen. Zelfs als dat bewust gebeurt, is het raadzaam om geen sancties te stellen, maar om te onderzoeken waar dit gedrag vandaan komt. Een stiefouder kan dit echter vaak moeilijker opbrengen dan de natuurlijke ouder. 

 

Een vraag van de stiefouder wordt al gauw door grotere kinderen ervaren als bemoeizucht, zeker door pubers. De stiefouder, die meestal meer investeert dan wordt gezien, voelt zich ondergewaardeerd, wordt boos en krijgt vaak ook de wind van voren van de partner. 

 

Het is wel wenselijk om partners te coachen hoe zij met de kinderen kunnen praten over hun uit de

hand gelopen situatie. En als de situatie ernstig is, of de partners minder vaardig zijn op communicatief gebied, is het soms nodig dat de stiefgezincoach als gespreksleider aan een familiegesprek deelneemt. Geleidelijk aan doet deze dan een stapje terug.

 

 

Opvoedingsondersteuning

Ouderschaps- en opvoedingsondersteuning betekent dat één of beide ouders een gesprek hebben en dat daarna, alleen indien persé nodig, het kind wordt betrokken. Meestal is dat dus niet het geval. Ouders voelen zich vaak kwetsbaar. Doen we het wel goed?

 

Mijn visie is dat kinderen het best door hun ouders kunnen worden opgevoed. Het gaat om jóuw kind! Maar het gaat ook over jezelf: “ben ik wel een goede moeder/vader?” Daarom kan het prettig zijn om in een rustige sfeer eens te praten over die twijfels en zorgen, en vaak blijkt dat problemen zich niet alleen bij jouw kind voordoen. Dat maakt het al gemakkelijker.

 

Veel ouders geven aan te toegeeflijk te zijn. Maar ouders zijn ook bang om autoritair te worden genoemd. Ouders durven dan geen grenzen aan te geven. Kinderen zijn geen machines en hoeven niet gedrild te worden, maar duidelijkheid en ordelijkheid, is voor kinderen ook geruststellend. Gaandeweg dienen zij meer verantwoordelijkheid te krijgen.

 

 

Over mij 

Ik ben een boerendochter, opgegroeid bij ouders die hun best deden, die fouten maakten, die hun eigen problemen en geschiedenis hadden. Hun fouten heb ik vergeven, op hun positieve eigenschappen ben ik trots. Mijn pad is niet over rozen gegaan. Ik realiseer me dat de meeste paden niet over rozen gaan.

 

Ik weet waar ik goed in ben en ook wat niét mijn sterke kanten zijn. Beide zijn belangrijk om me te realiseren bij iedere cliënt en bij iedere hulpvraag.

 

Ik ben praktisch, nuchter en zakelijk rondom de haalbaarheid van doelen. Ik voel een grote betrokkenheid bij mensen in psychische en sociale nood. Ik hou wél van aanpakken: ik vat de koe bij de horens.

 

Het is mijn passie om steun en toeverlaat te zijn wanneer mensen problemen hebben. Ik sluit bij hen aan, leef me in in hun situatie, zodat ik van binnenuit voel waar hun behoeftes liggen.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAangesloten bij

  • NFG
  • SRBAG

Praktische informatie

Werktijden: dagelijks van 8.30-17.00 uur
Tarieven: 82 euro per sessie van 1 uur
Opleidingen: HBO-mw, VO-relatie- en gezinstterapie, mediationopleiding, stiefplancoach en div.cursussen
Beroepsvereniging: NFG

Ligging


Alle relatietherapeuten in Veghel >>

Reviews Relatietherapie Veghel

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Veghel - Nellie Timmermans

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Nellie heeft ons fantastisch geholpen

“Nellie Timmermans is een specialist qua hulpverlening op het gebied van samengestelde gezinnen. Ze heeft ons enorm geholpen in de situatie van ons samengesteld gezin. Onze situatie: relatie met man met kinderen en vrouw heeft zelf geen kinderen. Wij liepen tegen behoorlijk wat obstakels aan en daardoor vast in onze relatie, terwijl we zoveel van elkaar houden.

Nellie heeft ons fantastisch geholpen met handvatten om elkaar te blijven begrijpen omtrent de omgang met de kinderen die 1x per 2 weken het weekend bij ons verblijven.

Ik raad Nellie dan ook zeker aan als bij jou ook zo'n zelfde situatie gaande is. Ze laat je zien hoe het ook kan zowel voor de vader als voor de stiefmoeder.”

| Klaaswaal | 1 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |