Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Marion | Relatie-& GezinsCoach

Relatie-& GezinsCoach - Wijk bij Duurstede - Marion
Gezinscoaching en Relatiecoaching Wijk bij Duurstede
Oeverstraat 17
3961AM Wijk bij Duurstede
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtGezinscoaching en Relatiecoaching Wijk bij Duurstede

Marion, Relatie- & GezinsCoach, Master Human Behaviour, Begeleidingskundige

 

Ben jij op zoek naar een deskundige, doortastende doch warme oplossingsgerichte reflectie op complexe situaties, relatie of gebeurtenis, dan ben ik graag je Coach.

Ik kan je, door 20 jaar ervaring binnen het mooie vak van begeleiden, veel inzichten, tools en mogelijkheden bieden. Ik gun iedereen de mentale sauna die een goed Coachgesprek kan brengen.

In mijn praktijk zie ik allerlei soorten koppels. Lang gehuwden die zich afvragen hoe verder te gaan. Pasgetrouwden die hun leven samen goed willen beginnen. Gelukkige stellen die hun relatie graag een boost willen geven. Koppels die van elkaar houden doch elkaar niet echt kunnen vinden. Maar ook singles, die bepaalde patronen willen doorbreken of op zoek zijn naar de liefde (vaak voor zichzelf, blijkt dan). Mijn kracht ligt in korte trajecten: mensen handvatten geven en op weg helpen naar een gezonde relatie. En het hoeft niet slecht te gaan om iets beter te willen of om iets beter te maken! 


Als gepassioneerd relatie- en gezinsCoach, kijk ik daarom graag met jou naar gedrag en patronen, die zijn 'ingesleten' in jouw relatie(s). Patronen zijn soms onhandig of zelfs ronduit ongezond. Vaak zijn ze onbewust en soms doorgegeven vanuit geschiedenis.

Echter het mooie is: je kunt patronen doorbreken en kiezen voor iets nieuws!Praktijk

Ik was jaren werkzaam als therapeutisch begeleider in de psychiatrie en volgde de universitaire studie Human Behaviour. Ik heb inmiddels 20 jaar een eigen praktijk in het historisch centrum van Wijk bij Duurstede. Ik coach individueel, partnerrelaties en (samengestelde) gezinnen. Ik heb een berg aan ervaring, ook vanuit het bedrijfsleven en de thematiek van professionals.


Ik werk vanuit de positieve psychologie en richt me op herstel en versterking van een hechte en liefdevolle relatie. Ik gebruik o.a. TA technieken, NLP tools, en de EFT -benadering; een versterkende, respectvolle methodiek, die mijn hart gestolen heeft.

Ik werk daarin met het diepere verhaal van jou en ieders eigen persoonlijke verlangens en drijfveren. En geef je veel concrete handvatten voor een meer constructieve manier van communiceren.
Je krijgt inzicht in je gedrag-, denk- en voelpatronen.

 

Relatiecoaching

Als ervaren RegisterCoach begeleid ik mensen en relaties die het moeilijk vinden om hun emoties te voelen, te herkennen en/of uit te spreken. Het delen van gevoel en verwachting biedt veel openheid en vertrouwen in relaties. Wanneer je je veilig voelt bij elkaar, heb je een betere basis om jezelf te helen, de verbinding te versterken. Maar ook om de ander te ondersteunen, waardoor er weer veel meer plezier en intimiteit kan ontstaat.

Als systeemCoach kijk ik niet alleen naar jou, maar ook naar alles en iedereen om jou heen. Door het systeem en de dynamiek te doorgronden en te begrijpen, kun je daarna beter, sneller en doeltreffender kiezen voor gewenst gedrag.

Soms gebeurt er in je leven meer dan je aankunt. Of zijn samenvoegingen van gezinnen complexer dan je verwachtte. Ook dan ben ik overtuigd dat je (opnieuw) balans kan creëren; bij voorkeur samen met de mensen die belangrijk voor je zijn, zodat je weer grip en vertrouwen kan hebben in het leven en jouw eigen invloed en regie.

De persoonlijke (liefdes)relaties blijken altijd weer essentieel en fundamenteel om gelukkig en vitaal te kunnen leven. Toch kiezen wij mensen vaak eerder voor onderhoud en check-up voor onze (dure) apparaten en auto's, dan voor de meest wezenlijke verbindingen in ons leven. We willen echter allemaal gelukkige levenslange relaties en verwachten dat dit 'vanzelf' gaat lukken. Investeren in die belangrijke partner- en gezin relatie is de meest waardevolle investering die je kunt doen. Kies voor geluk.


Relatie-APK

Een APK of Boost voor de (langdurige) relatie, een reflectie op een lastige kwestie of een check-up na hectische of onvoorziene omstandigheden, zou een gezonde mentale sauna ervaring kunnen zijn, die jouw relatie levendig en sprankelend houdt. Het hoeft dus niet slecht te gaan, om het beter te willen hebben en het hoeft niet eens lang durig. Dus benader die relatieCoach als je 'iets beters' wilt' in je relatie.


Natuurlijk worden we soms ook ingehaald door het leven. Dan is professionele hulp, om balans, liefde en gezonde communicatie weer terug te vinden in de partnerrelatie of binnen jouw (nieuwe) gezin, een hele slimme zet. Daar bied ik je graag mijn expertise en ruime ervaring bij aan.

Bij een wederzijdse klik, gaan we samen op zoek naar oorzaken en/of belemmerende factoren binnen jullie dynamiek. En bouwen we aan nieuwe interactie en communicatie vaardigheden.

Klanten beschrijven mij als deskundig, betrokken, enthousiast, integer en 'to the point'!

Mocht je coaching bij mij overwegen, dan spreken we allereerst een kennismakingsgesprek af. En onderzoeken we samen of mijn benadering voor jou/jullie passend is.

De coaching bestaat uit een aantal gesprekken en opdrachten, die gericht zijn op verbetering van de relatie en het vergroten van positief gedrag repertoire. Je mag bij mij een praktische no-nonsense, doch tevens respectvolle verdiepende confrontatie verwachten.

Ik werk met creatieve werkvormen, humor en lichtheid, doch ga pijn en kwetsbare thema's niet uit de weg.

Ik werk doelgericht met een trajectplan en altijd vanuit wederzijdse verantwoordelijkheid, respect en commitment.

 
Ik kijk uit naar je vraag aan mij.

Marion

Online therapie

Wanneer door omstandigheden alleen online gewerkt kan worden, bied ik de sessie, de oefeningen en structuren online aan via een beveiligde Zoom of Skype verbinding, zodat er toch een interactieve sessie kan plaatsvinden. De voorkeur zal echter altijd uitgaan naar een fysiek treffen, om alle dimensies optimaal te kunnen benutten.


Mededeling inzake corona-pandemie

Uiteraard houd ik me aan de voorschriften en veiligheidsregels binnen het Covid beleid. Mijn praktijk in Wijk bij Duurstede biedt echter een grote (inspirerende kunst galerie) ruimte, waar we altijd in gepaste afstand kunnen werken.

Eventueel is ook online coaching mogelijk.

Opleidingen & registraties

Opleiding en achtergrond

HBO-V Sittard - psychiatrisch (groeps)begeleider
NLP/TA Master Practitioner- Phoenix Opleidingen Utrecht

Professional Coach-Trainer- Phoenix Opleidingen Utrecht

Opleiding Systemisch Werk- Phoenix Utrecht - NVPA

Universitaire Masteropleiding (MA) Human Behaviour - Begeleidingskunde

 

Opleiding Facilitator voor de Zelf- en Team Konfrontatie Methode

MDI gedrags- en drijfveren analyse- MDI Instituut Benelux

Facilitator van de STAP (dilemma)dialoog- Opleiding OPB/ HR en leiderschapsontwikkeling

Master Management Culture & Change (MCC) -RegisterCoach LVSC

 

Gecertificeerd LAbofLife gedrag verander trainer/coach- Radbout Universiteit Nijmegen

Vervolg Master veranderkunde (NCOI)

Executive Coach voor leiderschap en 360ºcarrière-view, integriteit, vertrouwenszaken, mediation en conflictcoaching.

Wetenschappelijke (RIVM) geregistreerde gedrag(verander)aanpak Coach / trainer

Coach voor artsen en specialisten in het Challenge & Support programma.

 

Ik heb sinds 2001 een zelfstandige Coachpraktijk in Wijk bij Duurstede.Registraties

Specialisaties

Mijn Coach aanpak kan zich richten op diverse problematieken. De focus zal echter altijd liggen op ZELF verantwoordelijkheid nemen voor de eigen plek in de relatie en het eigen gedrag. Plus je eigen (onbewuste) patroon daarin onderkennen, onderzoeken en aanpakken waar nodig.

Afhankelijk van de ernst en complexiteit spreken we een maatwerk traject af; doelgericht met een vooraf bepaald stappenplan. De gemiddelde duur zit tussen de 5 en 8 sessies, bij voorkeur van 1,5uur.
Uiteraard wordt dit op jouw behoefte en wens aangeboden.

Thema's kunnen zijn:

 

 

 

 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Top 5 in mijn praktijk:

  • Communicatie - balans thema's
  • Verdeling werk-privé activiteit
  • Vertrouwen en autonomie
  • Gelijkwaardigheid en begrip binnen relatie of (samengestelde) gezinnen
  • vergeving, loslaten en zelflwaardering

Daarnaast ben ik erg blij met een toenemend aantal cliënten die preventief een relatie boost of APK kiezen om hun verbinding fris en sprankelend te houden.

Door de hectiek en drukke waan van de dag, kunnen we onze relaties verwaarlozen. Een vroegtijdige (korte) relatie check kan een positieve, zelfs plezierige creatieve input leveren voor partners en gezinsleden, om de belangrijkste relatie in hun leven gezond en gelukkig te houden.

Tarieven

Mijn tarief is €125.- per uur voor een individueel consult
en €150.- per uur voor relatie of gezinsCoaching (exclusief BTW)

Het traject kan in sommige gevallen vergoed worden door de Zorgverzekeraar en voor coaching is een teruggave vanuit de belastingen mogelijk.

Openingstijden

Maandag 10.00u -21.00u
Dinsdag 10.00u - 12.30u /19.00u - 21.00u
Woensdag 10.00u - 21.00u
Donderdag 10.00u - 21.00u
Vrijdag 10.00u - 21.00u
Zaterdag 10.00u - 12.30u
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Gezinscoaching en Relatiecoaching Wijk bij Duurstede

Hieronder staan een aantal reviews over Gezinscoaching en Relatiecoaching Wijk bij Duurstede - Marion

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 9 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer positieve ervaring

Onze ervaring bij Marion is zeer positief geweest. Marion is een warm en positief persoon, kan goed luisteren en na een samenvatting een conclusie trekken om de juiste richting in te gaan.

Kregen voor ons drukke en jonge gezin, met 4 kids, leuke opdrachten om weer meer naar elkaar te groeien maar ook echt te kijken wat wij als individu nodig hadden aangezien Michelle herstellende is van een burn-out.

Vanuit hier hebben wij handvaten gekregen waar we lekker mee aan de slag kunnen gaan in de praktijk. Wij hadden dit zetje nodig na 3,5 jaar continu op overlevingsstand te staan en het helpt voor ons bijzonder goed.

| Wijk bij Duurstede | 17 jan 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan Marion warm aanbevelen

In ons eerste gesprek van de relatie coaching wist Marion meteen door te dringen tot de kern. Dat vond ik heel knap. We hebben met huiswerkopdrachten gewerkt en deze bespraken we dan tijdens de afspraak. Er zijn ook individuele sessies geweest. Marion luistert goed, ze vraagt door totdat ze begrijpt wat je zegt. Ze houdt je ook een spiegel voor maar altijd op een respectvolle en vaak humorvolle wijze. Ik moest in ieder geval af en toe om mezelf lachen. We hebben mooie opdrachten gekregen die ons weer bij dichter elkaar brachten! Ik kan Marion warm aanbevelen en zou zeker naar haar teruggaan als dat nodig is!

| 15 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele fijne ervaring en veel handvaten gekregen

Marion heeft ons erg geholpen met investeren in onze relatie!
We voelde ons altijd op ons gemak bij haar en gaf ons een warm gevoel.
Ze doet er haar best om elkaar beter te begrijpen.
Was heel hele fijne ervaring en veel handvaten gekregen.

| Beesd | 2 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeker aan te raden

Marion kan mensen goed lezen. Ze is doortastend op een prettige manier en niet zweverig.

Ze geeft handvatten mee om gedrag te veranderen waardoor je samen uit een ontstaan en niet per se wenselijk (je gaat immers niet voor niks naar een therapeut) patroon kunt stappen. De sessies geven ruimte en lucht om op een andere manier verder te gaan.

Zeker aan te raden!

| 11 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het heeft ons enorm goeds gedaan

Mijn partner en ik kwamen met het probleem dat we 'vast' liepen in onze relatie. Doordat wij nog maar net (3,5 jaar) met elkaar gaan en graag deze relatie tot stand willen houden hadden wij Marion ingeschakeld. Wat ons enorm goeds heeft gedaan. We hebben nieuwe inzichten gekregen over gedrag van de mens door de theorie die Marion stuurde.

Het motiverende ons enorm doordat Marion werkt met het leren van elkaar te waarderen en te kijken naar wat positief is aan elkaar. Dat vonden wij enorm interessant. Daarnaast kan Marion ook echt even een spiegel voorhouden, wat voor ons echt even nodig was.

We hebben nu zelfs afgesproken om regelmatig terug te komen bij Marion puur om ons een 'APK' sessie te geven. Eens per jaar komen wij terug om elkaar te reflecteren en evalueren om onze relatie met liefde en passie voort te zetten.

| Schoonrewoerd | 4 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het relatietraject met Marion was een cadeautje

Het relatietraject met Marion was een cadeautje. Na een moeilijke tijd van burnout klachten zaten we vast en was de energie uit de relatie.

Door goede reflectie oefeningen kregen wij opnieuw in beeld waar we blij van worden en waar de kracht van onze relatie zit. We weten nu beiden hoe we beter voor onszelf kunnen zorgen. En dus hoe we er voor elkaar kunnen zijn.

De relatie APK is een aanrader voor iedereen die zijn relatie belangrijk vindt.
Marion is een warme betrokken coach, die je niet laat wegkomen met excuses.

| Utrecht | 20 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marion heeft mij geholpen

Marion heeft mij geholpen de focus op mijzelf te behouden bij het kijken naar de relatie met mijn partner. Werkend vanuit mijn eigen kracht.

Zij prikkelt de geest, is warm in het contact en ontwikkelingsgericht. Zij herinnerde mij aan mijn eigen passies, waarden en normen en wensen in het leven. Die vormde de basis om open en fris naar de status quo van mijn relatie te kijken en keuzes te maken.

| 24 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Marion heeft ons heel erg geholpen

Als samengesteld gezin, kom je voor heel wat uitdagingen te staan. Die kunnen invloed op je relatie hebben.

Marion heeft ons heel erg geholpen inzicht te krijgen in de processen die spelen.

Wij hebben haar ervaren als een zeer betrokken kundige therapeut die snel een goed beeld heeft van wat er speelt.

Haar directe, no nonsens benadering was respectvol en prettig.

Wij zijn zeer tevreden met hoe zij ons heeft verder geholpen.

| Geulle | 17 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad Marion aan

Ik had problemen in mijn relatie.
Marion heeft me geholpen duidelijk te krijgen waar het probleem precies lag.


Het gesprek met haar heeft me geholpen duidelijk te krijgen wat ik nodig had.


Ik raad Marion aan omdat ze heel helder is in haar vragen stellen en altijd liefdevol blijft.
Je kan veel van haar leren.


| Wijk bij Duurstede | 14 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Marion:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |