Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ingrid | EFT Relatietherapeut | Coach | Psychosociaal Therapeut

EFT-Relatietherapeut-|-Coach-|-Psychosociaal-Therapeut-Nieuwerkerk aan den IJssel
EFT-Relatietherapie Nieuwerkerk aan den IJssel
Seine 7
2911 HG Nieuwerkerk aan den IJssel
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEFT-Relatietherapie Nieuwerkerk aan den IJssel

Relatieproblemen? Meer of opnieuw glans in je relatie? Een relatie APK? Komen jullie er samen niet uit?

Dan kan EFT-relatietherapie nabij Gouda en Rotterdam jullie helpen. Geen wachtlijst.

Met mij als therapeut haal je een enthousiast, open, betrokken en eerlijk mens in huis die op een respectvolle en onpartijdige wijze en met humor, een liefdevolle én confronterende stijl hanteert die jullie uitnodigt tot bewustwording én verandering. 

Welkom! Hieronder neem ik je mee in wat ik jou kan bieden en geef ik antwoord op veelgestelde vragen.

 

Relatieproblemen

"Daar gaan we weer.......altijd weer dezelfde ruzie. Telkens weer afstand en steeds minder verbondenheid".  Dat kan echt anders met EFT relatietherapie.

Is er sprake van vreemdgaan? Betekent dat altijd het einde van een relatie of is er een manier om samen verder te gaan? Herstel is mogelijk. Willen jullie gaan voor herstel? Ik kan jullie daarin begeleiden. In overleg kan dit met behulp van een on-line programma  Weet je nog niet waar je voor wil gaan, ook dan ben je welkom.

Wil je een betere relatie met familie, vrienden, collega's. Ook dat is mogelijk!

Wat hopen jullie dat jullie samen kunnen bereiken voor jullie relatie? Meer begrip? Betere communicatie? Ontdekken welke richting jullie op willen met jullie relatie? Of meer openheid en vertrouwen?

Zullen we dat samen verkennen? Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor een intake-/kennismakingsafspraak.


Coaching/psychosociale begeleiding

 
Je dagelijkse bezigheden kunnen van een plezier in een obstakel veranderen. Soms is hier geen duidelijke aanleiding voor. Je kunt dan merken dat bepaalde situaties een steeds grotere druk op je gaan leggen.

Wil jij:

 • je mogelijkheden beter benutten?
 • beter je grenzen kunnen bewaken?
 • gerichter keuzes kunnen maken?

 • makkelijker kunnen samenwerken met anderen?
 • leren omgaan met moeilijke situaties?
 • leren omgaan met verdriet/verlies/gebroken relatie?
 • leren omgaan met stress?
 • leren omgaan met een hoofd dat zo vol aanvoelt?

Kom gerust! We gaan samen kijken waar jij tegen aanloopt en wat je graag zou willen bereiken.


Veelstelde vragen

Hoe snel ben je beschikbaar? En wat is de frequentie van gesprekken?
Een afspraak voor een kennismakingsgesprek kan binnen 1 á 2 weken.

Partnerrelatiegesprekken zijn meestal om de week en is er sprake van een crisis dan zit er minder tijd tussen. Dit gaat overigens in overleg.

Worden individuele gesprekken vergoed?
Ja, als je aanvullend verzekerd bent bij bepaalde zorgverzekeraars. Voor 2023 is dit:

Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ.
De zorgverzekeraar zal vragen naar Prestatiecode: 24504 overige psychosociale therapie

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Wordt relatietherapie vergoed?
Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt ook Nationale Nederlanden, Just en Ohra). De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.

Heb je affiniteit met spiritualiteit/geloof?
Mijn achtergrond is christelijk. En het christelijk geloof is de basis van waaruit ik leef. Iedereen is echter van harte welkom! De affiniteit met een christelijke levensovertuiging betekent niet dat er een speciale christelijke manier van behandelen wordt gebruikt. De keus ligt bij de cliënt om geloof meer of minder expliciet mee te nemen in de behandeling. Ik ben van binnenuit bekend met diverse stromingen in christelijk Nederland (Reformatorisch, Gereformeerd, Evangelisch).

Wat is jouw leeftijd en hoeveel ervaring heb je?
Mijn geboortejaar is 1970. Ik doe sinds 2010 dit werk. Het voordeel van mijn leeftijd is, dat ik ook enige levenservaring heb.

Welke aanvragen kun je niet in behandeling nemen?
Als er sprake is van autisme, ernstig trauma of van persoonlijkheidsstoornissen (b.v. borderline, PTSS). Zie: https://www.psyq.nl/persoonlijkheidsstoornis/verschillende-persoonlijkheidsstoornissen

Opleidingen & registraties

Ik volgde in mijn leven diverse cursussen en opleidingen en ik blijf me ontwikkelen want dat is iets wat bij mij past. Hier volgt een kleine greep van wat ik tot nu toe gedaan heb:

 • PSBK (Psychosociale Basiskennis)
 • Emotionally Focused Therapy basis en gevorderden (gericht op partnerrelatie) – EFT Nederland
 • HBO docent Omgangskunde met specialisatie communicatietrainer (Hogeschool Utrecht)
 • Ervaringsgericht psychosociaal therapeut (Kempler Instituut)
 • Psychopastoraal therapeut (Tabitha)


Registraties

Specialisaties

Het te verwachten aantal sessies is erg moeilijk in te schatten. Dat is helemaal afhankelijk van de problematiek en ook andere factoren.

Als er sprake is van geschonden vertrouwen (denk aan vreemdgaan), dan kan het programma SAMEN helpen in combinatie met gesprekken. Met dit online-programma van 20 lessen (1 per week) werk je samen aan herstel van de relatie. Je gaat samen door de wanhoop heen. Het is een hele goede ondersteuning voor relatiegesprekken.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Wat kun je bereiken met relatiegesprekken?
1. Beter begrip
2. Meer betrokkenheid
3. Meer verbinding
4. Meer vertrouwen
5. Meer openheid en meer in gesprek met elkaar
6. Meer plezier en tijd voor elkaar

Tarieven

Individuele gesprekken: € 80,- per 60 min.

EFT Relatiegesprekken: € 80,- per 60 min. (relatiegesprekken zijn 1,5 uur) Loopt een gesprek uit, dan breng ik de kosten hiervan per 15 minuten in rekening (€ 20,00).


E-mail of telefonisch contact: vanaf 15 minuten naar rato.

Het tarief is inclusief voorbereiding op de sessie, eventuele correspondentie met verwijzer en eventuele overleg met huisarts of andere zorgverleners.


Indien het voor jou om wat voor reden dan ook niet mogelijk is de gesprekskosten te betalen en er ook geen andere mogelijkheden zijn (b.v. diaconie, familie die bijspringt), is een lager tarief bespreekbaar. Graag aangeven tijdens het eerste gesprek.Vergoedingen individuele gesprekken

De meeste therapeuten in Nederland zijn niet BIG-geregistreerd en vallen daarmee, indien ze zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging CAT waardoor individuele therapie door diverse ziektekostenverzekeraars (deels) wordt vergoed. Relatietherapie wordt soms vergoed. Zie hieronder.


Als je een (uitgebreide) aanvullende verzekering hebt, dan is het mogelijk financieel voordeliger om een therapeut te zoeken die – zoals ik – in het aanvullende pakket valt. Je betaalt immers géén eigen risico. Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed. Dit kan een bedrag of percentage per sessie zijn, of een totaalbedrag. Dit, in tegenstelling tot de behandeling door een psycholoog waarbij sowieso allereerst het eigen risico in rekening wordt gebracht. Valt de behandeling achteraf duurder dan dien je dit zelf óók volledig bij te betalen.


De hoogte van vergoedingen staat meestal opgenomen in je aanvullende polis onder het kopje “alternatieve geneeswijzen”, “complementaire zorg” of “natuurgeneeskunde”.


In 2022 komt individuele psychosociale therapie van Vergoedbare CAT-Therapeuten voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking vanuit het aanvullende pakket bij: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF, De Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg, Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ), ONVZ


Vergoedingen partnerrelatiegesprekken

Voor relatietherapie geldt dat alleen de volgende verzekering vergoedt via een aantal aanvullende pakketten: CZ (hieronder valt ook Nationale Nederlanden en Ohra). De zorgverzekeraar zal vragen naar de prestatiecode: dit is 24504 Overige psychosociale therapie.

Aan het bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer ook altijd zelf nog even.


Afspraken maken en annuleren

Voor het maken van een afspraak kun je een bericht sturen via deze de site. Bijna altijd kun je binnen een of twee weken terecht.
Wil je een gemaakte afspraak wijzigen of annuleren, doe dit dan ruim van tevoren. Liefst  minimaal 48 uur . Bij afzeggen binnen 24 uur of helemaal niet afzeggen, reken ik de totale gesprekskosten (1 uur bij individueel en 1,5 uur bij meerdere partijen). Is er sprake van overmacht, dan delen we de kosten.


Betaling

Vrij snel na het gesprek ontvang je per mail een factuur en een betalingslink per Whatsapp. Ik hanteer een betalingstermijn van 14 dagen.


Overige belangrijke informatie

Ik begeleid niet als er sprake is van geweld. Ook niet als er sprake is van ernstige persoonlijkheidsproblematiek (mits er al een tijd sprake is van stabilisatie). Wel is het mogelijk een aantal overbruggingsgesprekken te hebben. Zo zit je niet helemaal zonder zorg als je op een wachtlijst staat.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00 uur
Dinsdag 09.00 - 11.30 uur
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 11.00 - 17.00
Zaterdag n.v.b.
Zondag n.v.b.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |