Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
Relatietherapeut - Delft - Wim
Relatietherapie Delft
van Kinschotstraat 3
2614 XJ Delft
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtWim | Relatietherapeut

Relatietherapie Delft

Als je elkaar al langere tijd moeizaam bereikt en je jezelf ook vaak niet begrepen voelt, hoe kom je daar dan uit? We gaan samen concreet kijken hoe het komt dat jullie elkaar moeilijk bereiken. En je krijgt concrete handvaten en oefeningen om mee aan de slag te gaan.

 

En zodra je nieuw gedrag oefent, merk je misschien dat als je moe bent of gestrest, er vaak een minder constructief deel van jezelf naar voren komt. Wat is er dan voor nodig om het stuur weer over te nemen en vanuit je gezonde, volwassen zelf te reageren? 


Communicatie

Met de communicatie staat of valt een relatie. Maar waar gaat het nu precies mis en hoe verbeter je die dan concreet? Aan de hand van heel duidelijke modellen en oefeningen werken jullie eraan om uit te spreken waar het je echt om gaat.

Het gaat uiteindelijk meestal niet zozeer over een bepaalde irritatie, maar over je onderliggende gevoel of behoefte erbij. Dat kan van alles zijn, zoals je bv niet serieus genomen voelen of iets anders. En je leert om niet steeds meteen op de inhoud van wat de ander zegt te reageren, maar eerst door te vragen naar wat de ander beweegt. En als je je echt stoort aan het gedrag van de ander, hoe zeg je het dan zo dat het niet aanvallend overkomt?

Daarnaast zullen we werken aan het helder maken van jullie beider behoeften en verwachtingen van je relatie, die vanuit je eigen ontwikkeling belangrijk voor je zijn. Je neemt vaak meer van je gezin van herkomst mee dan je je realiseert. En wat heeft ieder nodig om vanuit het gezonde, volwassen deel te blijven reageren en niet vanuit een gekwetst kindsdeel of overlevingsmechanisme? Want dan kan er (weer) een evenwichtige en intieme verbinding bestaan.

 

 

Over mijzelf als therapeut

Ik zoek vaak de verdieping op, omdat ik geloof dat als er iets geraakt wordt in de onder­lig­gende patronen je tot nieuw (automatisch) gedrag kunt komen. Veelal gaat het dan over identiteit (eigenwaarde) of missie.

Hoe je doet en hoe je je voelt, hangt sterk samen met hoe je naar jezelf kijkt en hoe je betekenis aan het leven geeft. Je gedrag verbinden met je missie, kan heel veel ruimte en energie opleveren. In de begeleiding ga ik graag voor zulke structurele verbeterin­gen, waarbij ik wel aansluit bij jouw wensen als cliënt.

Een belangrijke basis voor de relatietherapie is dat het veilig voelt en daar draagt een goede intake aan bij. Die start met een korte kennismaking en gaat verder met het verkennen en verdiepen van de vraag. Vaak geven cliënten me terug dat ze zich snel veilig voelen en komen er dan soms dingen naar boven, die ze nog niet eerder gedeeld hebben.

In de begeleiding vind ik het daarnaast belangrijk om oordeelloos te spiegelen wat me opvalt. Dingen onbenoemd laten helpt namelijk niet veel verder.

Ik ben verder thuis in een analytische denkwereld, leg makkelijk verbanden en ben snel van begrip. Het verbinden van denken en voelen vind ik daarbij wel belangrijk.

 

 

Drijfveer

Het geeft me veel energie en voldoening om met cliënten constructief in interactie te zijn. Liever gericht op duurzame heling dan op een ad hoc oplossing. Dat vraagt meer tijd, maar levert ook meer op.

Ik krijg er veel energie van om een veilige bedding te bieden, om momenten van verlichting en ontlading mee te maken en om mensen te begeleiden bij het zetten van structurele stappen. De bege­leiding voelt voor mij niet zwaar, mijn insteek is om op een speelse, ontspannen en soms vrolijke manier bij te dragen aan heling.Aanpak

In een traject zet ik zowel intuïtieve als resultaatgerichte interventies in. Ik sluit vaak aan bij wat zich aandient en tegelijk stuur ik in het gesprek wel op wat me relevant lijkt. Dat combineer ik met een praktische aanpak met handvatten (en huiswerk) om concreet aan ander gedrag te werken.

Daarnaast put ik uit een breed scala van methodieken en oefeningen, wat in jullie situatie maar het beste past. Jouw traject staat steeds centraal.

 

 

Doel

Het is niet gek waar jullie tegenaan lopen. Als ervaren begeleider bied ik jullie erken­ning, verheldering en humor. Zodat je het spoor (her)vindt met meer verbinding, balans, ruimte en plezier in je relatie.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een therapeut die...

o    een praktische aanpak met concrete stappen voorstaat

o    die je ruimte en erkenning biedt

o    toegankelijk is en die je makkelijk in vertrouwen neemt

o    met humor de zaak zo nu en dan wat lichter kan laten schijnen

o    je wil helpen onderliggende patronen te herschrijven

neem dan eens contact op voor een vrijblijvende intake.

In een intakegesprek kun je kijken of het klikt en wat ik voor jullie kan betekenen. Mocht je dan niet verder willen of als ik reden zie om jullie door te verwijzen, dan is de intake kosteloos. Wil je wel verder, dan is dat het eerste gesprek. Als een intake korter dan 48 uur voorafgaand aan de afspraak wordt afgezegd of verplaatst, worden er kosten in rekening gebracht.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wim

Opleidingen & registraties

Opleidingen
2023 Opleiding Hou me vast training - EFT Nederland
2022 Relatietherapie Emotional Focus Therapy EFT - EFT Nederland
2020-2022  Traumatherapie - Atma Instituut
2021  EMDR - Takeoffsupport
2020  Teamcoaching - Boeii
2020  Een taal erbij - Systeemacademie
2019  Alexander Concept - Ander Leven
2017  Taal van het lichaam - Eerste verdieping
2014-2015  NLP Master Practitioner - Eerste verdieping
2012-2013  NLP Master - Eerste verdieping
2008-2009  Leergang coaching voor managers - School voor coaching
2005 
Communicatie, Interactie en Management­vaardig­heden - van Harte en Lingsma
Verder diverse communicatietrainingen.
Tenslotte ben ik zelf ook meerdere malen gecoacht en dat heeft me veel opgeleverd.

Beroepsverenigingen

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
Vereniging van Christencoaches (VCC)Registraties

Tarieven

Voor relatietherapie met 1 therapeut (Wim of Alie):
€110,- (excl. BTW) per gesprek van 60 minuten (ofwel €133,10 incl. BTW)

Voor relatietherapie met 2 therapeuten (Wim en Alie)
€160,- (excl. BTW) per gesprek van 75 minuten (ofwel €193,60 incl. BTW)

Openingstijden

Maandag 8.00 - 17.00
Dinsdag -
Woensdag 8.00 -17.00
Donderdag -
Vrijdag 8.00 -17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Delft.
Ik ontvang mensen uit de regio Delft, Nootdorp, Den Haag, Voorburg, Berkel en Rodenrijs.
Reviews Relatietherapie Delft

Hieronder staan reviews over Relatietherapie Delft - Wim

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer ruimte voor (nieuwe) communicatie in de relatie

Als behoefte aangeven en emoties uiten bij beiden lastig is, dan lopen de dingen niet altijd naar wens. Door eens te kijken welke patronen in de communicatie zit en ook de behoefte naar elkaar leren uitspreken onder begeleiding van Wim en Alie is er weer ruimte voor (nieuwe) communicatie in de relatie. We ontdekken en leren nog steeds nieuwe dingen en hebben een sterkere verbinding met elkaar. We gaan zo verder, ook met de handvatten in mindere tijden.

| Delft | 21 mei 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het voelde heel vertrouwd

Wim en Alie namen de tijd voor ons en wisten heel helder en herkenbaar ons bewust te maken van bepaalde patronen in onze relatie. Hun uitleg van EFT hielp ons om ons bewust te worden van welke emoties er in onszelf en de ander een rol speelden. Het heeft ons erg geholpen. Wim en Alie doen dat zonder oordelen, en het voelde heel vertrouwd om daar samen te delen.

| 13 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim heeft ons enorm geholpen en hier zijn wij hem heel erg dankbaar voor

Wim is een erg prettige coach. Hij is vriendelijk en empathisch en is heel goed in staat om je hulpvraag te doorgronden. Tijdens de sessies is hij kritisch waar nodig en begripvol. Hij lost je problemen niet voor je op, maar houdt je juist een hoognodige spiegel voor waardoor je hier zelf toe in staat bent. Wim heeft ons geholpen om een goed leerdoel te formuleren en was heel goed in staat om een inschatting te geven hoe lang het zou duren om hiernaartoe te werken. Wim heeft ons enorm geholpen en hier zijn wij hem heel erg dankbaar voor.

| Rijswijk | 24 nov 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Voelden ons snel op ons gemak

Wim is een prettige man bij wie wij (stel, eind 20) zeer snel (binnen een week) terecht konden voor een (vrijblijvende) kennismaking. Hij luistert, helpt bij het formuleren van een persoonlijke vraag waarop jij tijdens het therapietraject antwoord wil krijgen; bijvoorbeeld hoe kan ik mijn eigen grenzen aangeven, zonder daarbij de grenzen van een ander te overschrijden?
Wij hadden moeite om de de stap naar therapie te zetten maar voelden ons snel op ons gemak bij Wim. Hij heeft ons effectief en snel geholpen met onze communicatie en gevoel.
Het traject was op maat; frequentie en aantal afspraken is dynamisch, en de keuze van het voortzetten van het traject was te allen tijde aan ons.

| Delft | 22 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht