Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Liesbeth | Coach / therapeut (also in ENG)

Coach / therapeut (also in ENG) - Leiden - Liesbeth
Relatiecoaching Leiden
Pieterskerkhof 36
2311ST Leiden
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatiecoaching Leiden

In mijn praktijk kun je terecht voor vele soorten coaching. Alleen of samen.

 

Persoonlijk, professioneel en ervaren. Als gecertificeerd coach werk ik graag echt op maat. Iedereen is anders en vraag een andere aanpak.

De dynamiek tussen twee mensen is verschillend per stel en vraagt om een aanpak waardoor beiden zich gezien en gehoord voelen. En waardoor je die oefeningen, handvatten, inzichten en ruimte krijgt waarmee je ook echt het verschil zult ervaren. Je en Jullie zijn van harte welkom.

 

 

Coaching voor jullie samen

Of je het nu lastig met je partner, je collega, je familielid of je buurvrouw hebt, verbetering is vaak beter mogelijk als er een buitenstaander bij zit. 

Bij mijn praktijk ben je ieder apart, maar ook samen welkom. We bespreken en werken op verschillende manieren aan jullie ‘probleem-punten’ en komen via oefeningen en praten dichter bij de kern. Waardoor is het juist tussen jullie zo lastig? Of juist nu? Of al zo lang?

 

We oefenen met verschillende manieren van communiceren. Hoe word je minder geraakt door wat de ander doet en zegt? Hoe zorg je ervoor dat de ander minder geraakt wordt door wat jij zegt of doet? 

Hoe denken jullie eigenlijk over bepaalde dingen. Hoe kom je op één lijn als dat nodig is? Hoe blijf je betrokken en dichtbij zonder onderuit te gaan of jezelf tekort te doen?


Wil je het meer ontspannen? Prettiger? Effectiever? Kom dan langs en zie wat er kan. Vaak wordt het moeilijker als je langer wacht. En soms mis je meer dan je lief is. Of wordt de schade groter dan nodig omdat je uit de weg gaat, ontkent of uitstelt. 


Neem gerust contact op om mogelijkheden te bespreken. De sessies voor 2 personen duren 1,5 uur en zullen altijd in rekening worden gebracht, er is dus geen intake. Wel kunt u natuurlijk eerst uw vragen stellen en besluiten of u één of meerdere sessies wilt reserveren. Meestal spreken we 4 sessies af voor een tweetal en indien gewenst wordt dit een 2e keer ingezet.

Jullie zijn van harte welkom!

Mocht je van mening zijn dat jullie relatie niet (meer) te redden is, dan kan ik jullie ook helpen om het leven na een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.


Scheiden?

Het is vaak lastig samen te overleggen als je gaat scheiden. De situatie en sfeer waarin beide betrokkenen zitten kan enorm verschillen. De éne vol verdriet en de ander op een roze wolk, of beide vol verdriet, frustratie, boosheid of alle andere emoties die voorbij kunnen komen.

Veel professionals zijn misschien al betrokken bij jullie proces. 


Toch is het belangrijk aandacht te besteden aan dingen die nu misschien nog niet aan de orde lijken te zijn. Of die dat ook nu al zijn maar waar je niet echt aan toe komt. 

Je bent nu misschien aan het redden en overleven, aan het verwerken, plannen maken of nog verbaasd…

Grote kans dat allerlei emoties elkaar afwisselen. Er kan van alles gebeuren en duidelijk worden of veranderen in en om het proces van scheiding. Alle betrokken partners (en eventueel kinderen) kunnen dit heel verschillend ervaren. Soms spelen ook nog (schoon-)ouders een rol.

 

 

Nu bespreken is later ontspanning

Tijdens sessies rond dit onderwerp besteden we aandacht aan die dingen die nu soms nog niet aan de orde zijn. Of misschien ook wel.


Dan kán over praktische zaken gaan, maar veel vaker staat de manier van luisteren naar elkaar en de verschillen ontdekken en onder ogen zien centraal.


Hoe er in de toekomst keuzes worden gemaakt en wanneer dat samen gebeurt en wanneer dat afzonderlijk kan.


En hoe jullie dat samen (en/of samen met je kind(eren) aanpakken zodat het zo ontspannen mogelijk verloopt. 


Om te voorkomen dat je in een ‘vecht’-scheiding belandt is het belangrijk dat de communicatie en de manier van communiceren zo optimaal mogelijk is voor de dingen die er toe doen voor beiden. En dat bespreekbaar wordt gemaakt waar je anders in de toekomst met een boog omheen loopt of steeds weer elkaar over in de haren kunt vliegen. 

 

We besteden aandacht aan die dingen die afstemming behoeven maar waarin jullie, gezien de huidige situatie en/of jullie verschillen, misschien moeite mee hebben. Daardoor brengen jullie jezelf, elkaar en of je kind(eren) mogelijk meer schade toe dan nodig is. 

 

 

Het is na de scheiding soms nogal gecompliceerd

Voorkomen is beter dan genezen en soms is genezen zo moeilijk……

Het kan knap lastig zijn als er altijd omstandigheden en gelegenheden blijven bij relaties die levenslang meegaan. Omdat er blijvend verbindende factoren zijn; Je kind blijft je kind. 

 

Maar ook jij leeft door dus er komen ook nog nieuwe mensen bij in de toekomst. Ook die moeten weer hun rol vinden, krijgen en nemen in het geheel van alles. 


Het voorkómen van een scheiding is niet altijd mogelijk of niet altijd wenselijk. Het voorkómen van eeuwigdurende spanning en strijd vaak wel. 

 

Maak een begin met dit traject en boek een aantal sessies voor 2 personen of voor je gezin. Bespreek gerust de mogelijkheden.


In dit coachtraject staat communicatie en afstemming centraal. Deels gaat het over oefenen en een wat praktische benadering. Maar natuurlijk ligt veel van wat voorbij komt wel gevoelig. Daar is aandacht voor. Voor ieder apart. 


Zonder ruimte voor emoties die er bij ieder zijn, kan er niet helder gedacht, gekozen en overlegd worden. 


Zonder ruimte voor onderlinge verschillen in wensen, ervaringen, visie en prioriteiten is er geen afstemming mogelijk.


Heb je na een sessie samen behoefte aan meer aandacht voor jou alleen, dan kan dat uiteraard. Wat een persoon in een één-op-één sessie deelt, zal nooit gedeeld worden in een sessie met de (ex-)partner en/of deelnemende kinderen.


Ook als de scheiding al (enige tijd) achter de rug is en de communicatie en afstemming onderling loopt niet naar wens, dan kun je ook dan nog terecht voor deze hulp. 

Online therapie

Online werk ik alleen bij één-op-één coaching-sessies.

Bij relatietherapie betekent dit dat jullie gezamenlijke sessies in de praktijk zullen plaatsvinden, maar de één-op-één sessies (kan onderdeel zijn van relatietherapie) kunnen online plaatsvinden.

Opleidingen & registraties

 • Gecertificeerd coach (opleiding afgerond in 2014) (Jungiaans)
 • EMDR
 • ACT (Acceptence and commitment Therapy)
 • Systemisch coachen (en familie opstellingen)
 • DiSC en Drijfveren gecertificeerd
 • Angst, Stress, & persoonlijkheidsstoornissen
 • Positive Intelligence / PQ coach
 • Schrijver, bedenker en trainer (training en methode erkend door NOBCO, STIR,LVSC, NOLOC en SKJ

Specialisaties

 • Herkennen, erkennen en omgaan met verschillen
 • Aandacht geven en aandacht vragen, en jouw last delen en die van de ander kunnen horen.
 • Communiceren op die manier waarop de ander zich gehoord en gezien voelt en waarop jij gehoord en gezien wordt.
 • Praktische zaken mbt afspraken en de link met doelen die voor beide van belang zijn.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Verbeteren en versterken van de onderlinge band 
 • Verwerken van verlies
 • Verder na Vreemdgaan (of niet?)
 • Verbetering van samen-leven of niet-meer-samen-leven
 • Verbeteren van onderlinge relaties in een nieuwe samenstelling van een (samengesteld) gezin


 • Verbeteren van samen-werken of samenwerking binnen werk-relaties.

Tarieven

Tarieven
 • 1 losse sessie van anderhalf uur voor 2 personen € 160,- (daarna; 
 • 4 sessies van anderhalf uur, Traject voor 2 personen € 600,- 

 • Sessie voor 1 persoon € 105,- (als onderdeel van traject, €110,- bij losse sessies)

 • Er kan ook een Kort Intensief traject gereserveerd worden, wat betekent dat jullie alleen of samen verblijven in een B&B en dan in deze midweek 3 of 4 sessies alleen en/of samen hebben. Meer informatie over mogelijkheden en kosten in overleg en afhankelijk van beschikbare dagen en tijd.

Openingstijden

Maandag 09:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag -
Donderdag 09:00-18:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |