Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Bob | Praktijk voor relatie- en psychotherapie

Praktijk voor relatie- en psychotherapie - Zoetermeer - Bob
Relatietherapie Zoetermeer
Fivelingo 111
2716 BB Zoetermeer
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zoetermeer

Doe als koppel/stel mee aan de eerste relatieweek van 2023 in Kroatie van 12 t/m 16 juni 2023. Contact voor meer info of inschrijven.

Soms lopen we vast in onze gedachtes of gedragingen EN dat is niet erg of vreemd. Vallen en opstaan hoort erbij, een gegeven sinds de geboorte, echter kunnen we wel een helpende hand aanvaarden wanneer we grip op de situatie (dreigen te) verliezen. Bijna een kwart van de Nederlanders heeft wel eens gebruik gemaakt van een dienst in de geestelijke gezondheidszorg, dat is dus heel normaal.

 


Relatietherapie

Kom je er samen niet meer uit? Middels relatietherapie is er weer ruimte voor verbinding. In de sessies worden de relatieproblemen inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt. Bob begeleidt jullie door het open gesprek aan te gaan en te kijken welke posities jullie innemen in de relatie (en het gezin). Patronen in de onderlinge communicatie worden bloot gelegd. Dit zorgt voor een nieuwe kijk op het eigen handelen, begrip en ruimte voor intimiteit.

Waar lopen jullie tegen aan? Welke gebeurtenissen hebben een rol gespeeld? Welk gedrag willen jullie graag anders zien? Hoe ziet jullie gewenste situatie eruit?

Stap uit de vicieuze cirkel en kies weer voor geluk. 


Er is de mogelijkheid samen te komen of individuele therapie te volgen. 


Het is OKÉ

We willen ons allemaal gelukkig voelen. Toch voelen we ons niet altijd zo en is er een grote mix aan emoties aanwezig. Er komen allerlei dingen op je pad, waardoor je bepaalde gedachtes en gevoelens krijgt en je niet het resultaat bereikt wat je voor ogen had. Je gedraagt je niet zoals je wilt of hebt niet het contact met de mensen in je omgeving zoals je wilt. Ook zijn er situaties te bedenken waarin je leven op rolletjes loopt, je lekker in je vel zit, en je meer groei wilt creëren op een bepaald gebied.

In de sessies heb je een ‘goed gesprek met jezelf’. Hierdoor ervaar je meer grip op je leven binnen dat gebied waar jij aan wilt werken en krijg je hulp bij de voor jou belangrijke uitdagingen.

Grip krijg je op gevoelens, zoals: vermoeidheid, verdriet, onvrede, frustratie, angsten, teleurstelling, boosheid, doelloosheid, opgebrand, zelfverwijt, falen, irritaties, weemoed, onrust, gejaagdheid, radeloosheid, somber etc.


Coaching, counseling of psychotherapie – in volgorde van zwaarte van de aanmeldingsklacht – is het praktische handvat, waardoor je oplossingen zult vinden voor de uitdagingen die je ervaart of de wensen die je hebt.

 

Coaching

"Coaching is het vrijmaken van iemands potentieel om zijn prestaties te maximaliseren."

Het accent ligt op persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie voor het benutten van de eigen mogelijkheden. Ik sluit mij aan bij het integratieve gedachtegoed waarbij gewerkt wordt met de meest actuele en op maat gesneden aanpak. Oplossingsgericht gaan we opzoek naar jouw kracht voor de klacht.Zo kun je bij mij terecht voor praktische, zakelijke of ontwikkelings-gerichte vragen.

 

Psychotherapie

"Psychotherapie is het begeleiden van emotionele, psychosociale en psychosomatische problemen om het welzijn te vergroten."

Psychotherapie wordt toegepast wanneer coaching niet voldoende effect heeft. De cliënt weet wél wat hij moet doen en wil dat ook doen, maar het lukt toch niet op de essentiële momenten. Een innerlijke blokkade belemmert hem of haar. De schep dient dan dieper gezet te worden om de innerlijke blokkade op te heffen. Ik sluit mij aan bij de integratieve benadering, waarbij de focus ligt op het hier-en-nu. Zo kun je bij mij terecht wanneer je met psychische problematiek, sociaal-emotionele of psychosomatische klachten te kampen hebt, zoals:

 • Stress-klachten
 • Psychosomatische klachten
 • Burn-out (preventie)
 • Dilemma´s
 • Trauma
 • Onrustgevoelens
 • Relatieproblematiek
 • Seksuele problematiek
 • Levensfaseproblematiek (identiteit, zingeving)
 • Spirituele ontwikkeling (intuïtieve vermogens)
 • Verstoorde work-life-balance
 • Begeleiding chronisch zieken
 • Verslavingsproblematiek in de aftercare

Je kunt bij mij terecht voor: outplacement, verzuimpreventie, re-integratie, burn-outpreventie en -begeleiding, stresscounseling, transformatie integratie en relatietherapie.

 


Hypnotherapie

Hypnotherapie is een bijzondere vorm van therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. Je innerlijke verbeelding wordt aangesproken, waarbij je onbewuste zich focust op de ervaring. De begeleider neemt je mee op een visualisatiereis naar bijvoorbeeld een prachtig strand, bos of waterval. Hypnotherapie wordt o.a. ingezet bij het ervaren van leegte, sombere gevoelens, psychosomatische klachten, conversie en SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde klachten).

Wetenschappelijk aangetoonde positieve resultaten zijn behaald bij de behandeling van het PDS (prikkelbaredarmsyndroom) en de behandeling van kinderen met buikpijn. In mijn praktijk begeleid ik
alleen volwassenen. Hypnotherapie wordt niet ingezet bij mensen met een verleden van psychoses, dwangstoornissen en klinische depressie.

Misvattingen over hypnotherapie: je wordt gehypnotiseerd met een pendule, je wordt aangeraakt, je laat je verleiden dingen te doen die je niet wilt.Eigen ervaring met Therapie

In 2007, op drieëntwintigjarige leeftijd, verloor ik 90% van mijn zicht. Een erfelijke oogziekte nam in rap tempo in enkele weken mijn zicht weg. Eerst in het ene oog en een paar maanden later in het andere oog. Ik kon vrienden en familie op afstand niet meer herkennen, mocht geen auto meer rijden en kon geen bladzijde meer lezen. Ik werd 100% afgekeurd. Je begrijpt dat een aantal donkere bladzijdes in mijn leven volgden. De keerzijde is dat deze levensveranderende-ervaring mij voor het eerst in aanraking bracht met therapie. Zonder begeleiding weet ik niet waar het schip gestrand was. Het begeleiden van mensen bij hun uitdagingen ervaar ik als iets magisch en dankbaars. Ruim tien jaar begeleid ik nu met veel plezier, compassie en vastberadenheid mensen die ook een obstakel ervaren.


Duur van het traject
Een sessie duurt een uur en de sessies vinden in overleg meestal tweewekelijks plaats. De duur van een traject is doorgaans 5 tot 15 sessies afhankelijk van de aanmeldingsklacht en de vorderingen hierop.

Trajectproces
Bij een traject worden altijd een aantal stappen doorlopen, die lees je hieronder:
 1. Via de mail of telefoon vindt een eerste kennismaking plaats.
 2. Extra vragen kunnen door mij gesteld worden om je situatie te verduidelijken.
 3. Een afspraak wordt gemaakt voor het eerste gesprek.
 4. De samenwerkingsovereenkomst wordt voorafgaan aan de eerste sessie retour gemaild.
 5. In de eerste sessie wordt je situatie in kaart gebracht, bepaal je wat je doel is en zet je directe een eerste stap. Een volgende afspraak wordt ingepland en je krijgt mogelijk een oefening mee.
 6. Een aantal sessies worden gevolgd waarin je in het echte leven toepast wat je in de praktijk hebt geleerd. Stappen in je binnenwereld leiden tot de gewenste resultaten in jouw buitenwereld.
 7. Wanneer je voldoende grip hebt gekregen op je situatie ga jezelf verder. Het traject wordt beëindigd.
 8. Je kan altijd een mailtje sturen of telefoontje plegen om iets na te vragen of om te vertellen hoe het nu met je gaat. Je bent welkom.

Locatie
Individuele- en groepssessies kunnen op de praktijk (max. 4 pers) of via een online kanaal plaatsvinden. Mijn praktijk ligt in de wijk Meerzicht in Zoetermeer en is goed bereikbaar met het OV. In de omliggende straten kan gratis geparkeerd worden. 

Verenigingen
Mijn praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), Beroepsvereniging en Beroepsregister voor Coach, Supervisor en Organisatiebegeleider (LVSC), heeft een AGB code voor de behandelaar alsmede de praktijk en heeft het SNRO-kwaliteitskeurmerk.

 Wees Welkom

 

Online therapie

De client kan kiezen of de sessie op de praktijk of online plaatsvindt. Een online sessie vindt bij voorkeur via zoom plaats i.v.m. de visuele beperking van Bob.


Mededeling inzake corona-pandemie

Iedereen is welkom in de praktijk.

Opleidingen & registraties

Integratieve Psychotherapie
Klassieke Hypnotherapie
Broepscoach practitionair
CounselorCoach
Integratieve Counselor
Algemeen Medische en Psychosociale Basiskennis

AGB-code praktijk 90.06.87.49

AGB-code behandelaar 90.10.98.13

Aangesloten bij: Landelijke vereniging

Supervisie en coaching 2029 OFF 002.

(Voorheen 00496)

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

9316Registraties

Tarieven

Mijn praktijk hanteert een aantal tarieven:

 • Studententarief onder de 23 (geef voor de eerste sessie aan dat je student bent en graag gebruik maakt van het studententarief)
 • 90,- regulier per sessie | individuele therapie
 • 130,- regulier per sessie | relatietherapie
 • 130,- zakelijk per sessie
 • Voor groepsbegeleiding kan een offerte opgevraagd worden

Een factuur wordt na elke sessie per mail verstuurd. Betalingen dienen binnen een maand online via de bank voldaan te worden. Mijn praktijk heeft het SNRO-kwaliteitskeurmerk; waarbij counseling- en
psychotherapietrajecten vrijgesteld zijn van BTW. Je behoud het recht te allen tijde het aantal sessies te benutten waar jijzelf behoefte aan hebt.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 10:00-19:00
Woensdag 10:00-19:00
Donderdag 10:00-19:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |