Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Pauline | Gezinstherapeut & relatietherapeut

Gezinstherapeut & relatietherapeut - Bleiswijk - Pauline
Gezinstherapie & Relatietherapie Lansingerland
Edisonlaan 28 a
2665 JC Bleiswijk
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtGezinstherapie & Relatietherapie Lansingerland

Hi, ik ben Pauline. Vanuit de passie en voorliefde voor het verbinden van mensen met zichzelf en van daaruit met de ander werk ik in mijn praktijk als gezins- en relatietherapeut.
  
Elke keer weer vind ik het een eer om aan de slag te gaan met mensen die graag verandering willen in hun leven en relaties. Vanuit wederzijds respect, transparantie en de overtuiging dat ieder expert is van zijn/haar eigen leven gaan we samen op reis naar jouw gekozen eindbestemming.


In de praktijk
Ik werk vooral ervarings- en lichaamsgericht, omdat ik geloof in de kracht van het lichaam en de ervaring. Dit betekent dat ik naast gesprekken ook gebruik maak van opstellingen, oefeningen, coachingsspellen, meditaties, etc. Uiteraard is dit altijd in afstemming met jou/jullie. 


Systeemtherapie (Gezins- en relatietherapie)
Ervaren jullie een probleem, een blokkade of een klacht in de relatie met jezelf, met elkaar of met een ander? Zit jullie relatie in een sleur? Hebben jullie moeite met het gedrag van de kinderen? Worden jullie steeds opnieuw getriggerd? Zijn er familieproblemen?

Dan is systeemtherapie speciaal voor jullie! Bij systeemtherapie gaan we er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat. Vanuit dit gedachtengoed kijk ik met jou of jullie mee. Samen kijken we door middel van praten, oefeningen, opstellingen en lichaams- en ervaringsgericht werken naar de blokkade en naar de krachten om zo tot verandering te komen.


Individuele therapie
Laat je elke keer opnieuw over je grenzen heen gaan? Weet je je niet staande te houden in groepsverband? Voel je je angstig, somber? Heb je problemen met het uiten van je emoties? Voel je bindings- of verlatingsangst? Lukt het maar niet de juiste partner te vinden?

Of heb je een ander vraagstuk waar je graag actief mee aan de slag wilt?

Dan is de individuele therapie die ik je kan bieden speciaal voor jou! Samen gaan we aan de slag door middel van praten, oefeningen, opstellingen, coachingskaarten, etc. om de verandering in jou zelf te weeg te brengen. Speciaal voor jou
Zijn jullie dat koppel die vanuit de stilstand weer naar de beweging willen, zijn jullie er klaar voor om het roer om te gooien? Maak dan een afspraak voor een intake waarin we met elkaar kunnen onderzoeken hoe jullie bij het gewenste resultaat kunnen komen. 

Graag tot snel in de praktijk aan de Edisonlaan 28a in Bleiswijk

Groeten Pauline 

Online therapie

De online therapie die ik aanbied kan via Teams of Zoom plaatsvinden. Gesprekken, oefeningen, opstellingen, alles kunnen we online doen.

Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk is volledig 'coronaproof' ingericht en te bezoeken. Gebruik vanaf de voordeur tot we in de praktijkruimte zijn een mondkapje. Ook in de wachtruimte is een mondkapje verplicht. Na ieder bezoek reinig ik de tafel, de gebruikte stoelen, gebruikte materialen en de deurknoppen.

Opleidingen & registraties

Houd Me Vast (EFT Nederland, Utrecht)
Certificaat: 
behaald, 2020

Systemisch coachen, familieopstellingen (bij True North, Rotterdam)
Diploma: 
behaald, november 2020

SCHIP behandelaar & SCHIP expert behandelaar
Diploma: 
behaald, 2018 & 2019

Kinderen uit de knel therapeut (bij Lorentz huis)
Certificaat; 
behaald, 2019

Systeemtherapie opleiding (Inclusief EFT basis, Voice Dialogue basis, lichaams- en ervaringsgericht werken, trauma) (HBO, bij T
&C systeemtherapeuten in company te Wezep)

Diploma: behaald, 8 maart 2017

 

Systeem therapeutisch werken (Post HBO, bij T&C systeemtherapeuten in company te Wezep)

Diploma: Behaald op 13-02-2015

 

Training gezinscoach voor multiproblemgezinnen

Certificaat: behaald op 16 mei 2011. Afgegeven door Hoge school Utrecht, faculteit Maatschappij & Recht, Centrum voor Social Work.

 

SPH (afgerond aan de Hoge school Rotterdam in juli 2007, met als specialisatie hometraining)


HAVO (Afgerond in 2002 aan het Oranje Nassau College in Zoetermeer, locatie Parkdreef)

Cursussen

 

Mind Fullness (2017), meldcode (2016), Seksualiteit (2016), Veiligheid (2016), Geweldloos verzet (2015), Dwang & Drang (2015), competentiegericht werken (2013) Agressietraining (2013), Open en Alert (2013), alcohol en drugspreventie, training introductie beroepscode en tuchtrecht voor de jeugdzorgwerker (2013), cursus werkbegeleiding (2009)Registraties

Specialisaties

Ik werk als systeemspecialist, wat betekent dat ik gespecialiseerd ben in het werken met mensen rondom de relatie met zichzelf en met de ander. Hierbij ben ik geschoold in het werken met trauma en de invloed daarvan op de persoon en op de relaties. Ik heb de basis van EFT in mijn opleiding gehad. Zo ook de basis van Voice Dialogue. 
De duur van de behandeling en het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren waardoor het lastig is hier een gemiddelde van te noemen. Op basis van het eerste contact kan ik meestal wel een inschatting maken. 

De afgelopen jaren heb ik mij in het bijzonder gespeciliseerd in het werken met complexe echtscheidingsproblematiek. Ik ben o.a. Kinderen uit de Knel therapeut en SCHIP Expert behandelaar. De SCHIP behandelingen voer ik altijd samen met mijn collega uit. Deze behandeling neemt ongeveer 20 sessies van 1,5 uur in beslag verspreid over 9 - 12 maanden. 

Daarnaast heb ik vanuit mijn jarenlange ervaring binnen de jeugdhulp en jeugd GGZ veel kennis van en ervaring met het werken met gezinnen met complexe problematiek, gezinnen met kinderen met een stoornis of diagnose. 

Vanuit eigen ervaring heb ik mij gespecialiseerd in het werken met gezinnen met kinderen waarbij sprake is van hoogbegaafdheid. 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1. Relatieproblematiek (Sleur, veel conflicten, broer - zus relatie, etc.)\

2. Individuele therapie (Individuele gezins- en relatietherapie zoomt in op de ervaren klacht in de context        van de onderlinge relaties en de relatie met zichzelf. Klachten zoals burn out, overspannen, depressief,      agressie problematiek, meoite emoties te uiten, etc. kun je hier goed mee behandelen.)

3. Gezinstherapie (Gedragsproblemen van een kind/de kinderen, continue spanning in huis, partner niet        geaccpteerd door de schoonfamilie, verloren familielid, etc.)

4. SCHIP (Behandeling bij complexe echtscheiding, wordt ook ingezet als relatietherapie)

5. Voice Dialogue (In gesprek met de verschillende ikken die in jou bestaan)

Tarieven

Individuele sessie 50 minuten 100 euro
Relatietherapie 80 minuten     150 euro
Gezinstherapie 80 minuten     150 euro    


Openingstijden

Maandag 8u30 - 17u00
Dinsdag 8u30 - 17u00
Woensdag -
Donderdag 8u30 - 17u00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Gezinstherapie & Relatietherapie Lansingerland

Hieronder staan een aantal reviews over Gezinstherapie & Relatietherapie Lansingerland - Pauline

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankzij Pauline is er stabiliteit in mijn gezin

Pauline begeleidt ons gezin sinds een aantal jaar vanwege onze zoon met autisme.

Ze leerde ons zijn “gebruiksaanwijzing” en zorgde ervoor dat we weer positief naar ons kind konden kijken. Ook de reguliere basisschool waar mijn zoon op zit, kan bij haar terecht voor begeleiding en advies. Ik gun iedere ouder met een “bijzonder kind” een Pauline.

Dankzij Pauline is er stabiliteit in mijn gezin en ben ik in staat om hem de opvoeding te geven die bij hem past. En wanneer we opnieuw tegen iets aanlopen, kan ik altijd bij haar terecht voor een luisterend oor en advies.

| Moerkapelle | 1 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Pauline zorgt voor een veilige sfeer

Pauline heeft mij tijdens een heftige periode begeleid. Pauline zorgt voor een veilige sfeer, waarbij er alle ruimte is voor je gevoelens.

Dankzij Pauline kreeg ik weer overzicht en bleef ik zelf staande in een lastige situatie. Ik kijk nu met trots terug op mezelf en mijn gezin, we hebben ons er doorheen geslagen. Ik ben Pauline hier ontzettend dankbaar voor.

| Moerkapelle | 30 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank je voor je steun

Pauline heeft ons als gezin begeleidt toen het met onze jongste dochter niet zo goed ging. Zij was
onze systeemtherapeut.

 

Dankzij Pauline hebben we geleerd hoe ons gezin als systeem nou eigenlijk in elkaar zit, waar het mis ging maar zeker ook de mooie en goede kanten van ons gezin. Pauline was er voor ons als we haar nodig hadden, wist ons altijd weer op de goede weg te zetten als we het even niet meer zagen (zitten).

Pauline is een mens met een warme persoonlijkheid, open en eerlijk, en je voelt je snel op je gemak bij haar.

Met haar koffer vol ervaring en spulletjes weet ze heel inzichtelijk te maken hoe het werkt in een gezin, niet alleen nu maar ook het gezin van vroeger en wat dat voor invloed heeft op hoe je in het leven staat.

Het waren gesprekken met een lach en een traan! Dank je wel lieve Pauline, voor je steun!


| Bleiswijk | 18 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


SCHIP traject was absoluut de moeite waard

Door het volgen van de stappen in het SCHIP traject hebben mijn ex en ik samen op een prettige manier de emoties die we nog te verwerken hadden na de scheiding op tafel kunnen leggen en bespreken.

Door het gestructureerd doornemen en uitspreken van onze gevoelens, is de lucht geklaard en hebben we kunnen bouwen aan een nieuwe relatie als co-ouders.

We merken dat we elkaar nu meer waarderen en we hebben elkaars goede eigenschappen weer in beeld.

Voor de kinderen maakt het een wereld van verschil dat er geen onuitgesproken boodschappen meer als een donkere wolken tussen ons in hangen, ze zijn meer ontspannen en voelen zich op hun gemak wanneer we samen zijn met ze.

Dat is absoluut de moeite van het traject waard geweest!

| Pijnacker | 5 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Pauline:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |