Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Guido Smeding | Psycholoog/Gestalt-therapeut

Psycholoog-Gestalt-therapeut-Zutphen
de Moesmate 18
7206 AC Zutphen
psycholoog-zutphen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zutphen

Mijn naam is Guido Smeding (geboren 1958).

Ik ben opgeleid als psycholoog, Gestalt- en EMDR-therapeut. Sinds begin jaren ’90 werk ik als therapeut/psychologisch begeleider, psychosociaal hulpverlener, coach en trainer. Ik heb ruime ervaring in relatietherapie en doe dit werk met veel plezier.

 

Ik werk in eigen praktijk en in een therapeuticum (een samenwerkingsverband met huisartsen). Eerder werkte ik ook jarenlang in dienst van een (arbeid) re-integratieorganisatie gespecialiseerd in meervoudige problematieken. Daar werkten we met diverse soorten begeleidingstrajecten in opdracht van (semi) overheid, gemeenten, bedrijfsleven en particulieren.

 

Echte passie voor mijn werk ervaar ik als het mij lukt om jullie verder te helpen.
Ieder mens en ook ieder paar is zondermeer uniek, waardoor er altijd maatwerk nodig is. We kijken daarom samen naar jullie hulpvraag, waarbij we de kernpunten er uit halen.  We kiezen vervolgens (aan de hand van mijn voorstel) de meest passende therapeutische aanpak die jullie gaat helpen om jullie probleem op te lossen of tenminste te verlichten. 

 

Ik help jullie duidelijkheid te scheppen, nieuwe perspectieven te herkennen en jullie eigen antwoorden helder te krijgen en in de praktijk te brengen. Doelstelling is dat jullie op eigen koers verder kunnen.

 

 

Omgaan met behoeften en ont-moeten

In partnerrelaties nemen wederzijdse behoeften en hun vervulling een centrale plaats in. Weinig mensen hebben echter geleerd om hun echte behoeften uit te spreken, terwijl dit in een relatie enorm belangrijk is. Mensen zijn doorgaans ook minder in contact met hun eigen behoeften dan ze zelf weten. Dit maakt het praten over wat je van elkaar nodig hebt uiteraard moeilijk. Wederzijds verwacht men vaak dat de ander ‘het wel begrijpt’. Op dit punt worden relaties en contact meestal 'ingewikkeld' en 'kaal'. De verwijdering die hierdoor ontstaat is beslist pijnlijk voor beiden. Het kan dan gebeuren dat 'een oplossing' buiten de relatie gezocht wordt (bijv. erg hard werken, hobby's, vreemdgaan, een 'knuffelhuisdier'), wat nog meer afstand en verwarring geeft.

 

Relatietherapie gaat voor mij in de eerste plaats over ont-moeten, over het opnieuw ontdekken hoe je -echt- kunt spreken en luisteren naar elkaar én bovenal naar/met jezelf. Relatietherapie biedt een setting waarin jullie veiligheid en wederzijdse bereidheid kunt ontdekken of terugvinden. Veiligheid is noodzakelijk om het aan te durven je échte zelf te laten zien. Je kunt dan eveneens de ander écht gaan zien. Dit is meestal zo'n fundamentele ervaring, dat er al een heel andere stemming ontstaat.

 

Een belangrijk onderdeel van relatietherapie is het verkennen, ontdekken en versterken van de communicatiestijl die specifiek bij jullie relatie(karakter) past, die voor jullie beiden acceptabel, openend en constructief is. Een persoon heeft een karakter, maar elke relatie heeft eveneens een specifiek karakter.

 

Relatietherapie gaat over de moed om voorbij elkaars 'buitenkant' te kijken. Achter de emoties (of het gebrek eraan), de frustraties en teleurstellingen kun je 'de echte mens' in de ander terugvinden. Je ziet dan de 'oorspronkelijke ander' die met zijn/haar, vaak als kwetsbaar ervaren, behoeften ooit met jou de relatie in ging. Hierdoor krijgen leven, liefde en vrijheid in je relatie weer kans.

 

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: ma-do 9.00u - 20.30u, vrijd. 9.00u - 18.00u
Tarieven: Relatie sessie: € 90 (incl.). Budgettarief (in overleg)
Sessieduur: Relatietherapie 90 min.
Opleidingen: Psychologie, Gestalt-therapie, EMDR
Beroepsvereniging: Beroepsvereniging Psychosociale Hulpverlening Antroposofie

Ligging


Alle relatietherapeuten in Zutphen >>

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |