Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Isabel | Relatietherapie & Gestalttherapeut

Relatietherapie & Gestalttherapeut - Hoorn - Isabel
Relatietherapie Hoorn
Korte Achterstraat 2
1621 GA Hoorn
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Hoorn

Voor wie is relatietherapie
In mijn praktijk kan je terecht voor therapie om relaties te verbeteren. Oftewel relatietherapie. Je kan bij mij terecht als je problemen ervaart in je liefdesrelatie, maar ook bijvoorbeeld als je problemen ervaart met een ouder, je kind of familielid, collega of misschien wel meerdere mensen tegelijk.

Samen of alleen
Je hoeft niet altijd de andere persoon mee te nemen waarmee je de problemen ervaart. Als jij relationele problemen ervaart met meerdere mensen en aan jezelf bent gaan twijfelen of als je graag een liefdesrelatie wil, maar dat op heden nog niet is gelukt, dan kan je ook alleen komen. 

Ook als je conflicten hebt met je puberdochter of zoon en hij of zij wil niet mee, dan kan je gerust alleen komen. HIer kan ik je goed mee helpen.

Je komt met z'n tweeën als je beide graag aan de relatie wil werken. Bijvoorbeeld als je veel conflicten hebt met je partner, je ex-partner waarmee je samen een of meedere kinderen hebt, of een familielid en er samen niet uitkomt. 

Als je jongere kinderen hebt en je bent bijna altijd bezig met politieagentje spelen, waardoor jij en je partner ook nog eens gek worden van elkaar, omdat jullie totaal verschillend in de opvoeding staan, dan kunnen jij en je partner samen komen. Ik help jullie de boel stabiliseren en we zorgen er samen voor dat jullie op een lijn komen in de opvoeding, zodat het weer gezellig word thuis.

Familie- of gezinstherapie
Familie of gezinstherapie is ook een mogelijkheid. Als er problemen in gezinnen of families zijn die moeilijk zijn op te lossen, dan kan het nuttig zijn om met meerdere mensen te komen. Met wie en met hoeveel mensen tegelijk is verschillend. Samen stemmen wij zorgvuldig af in welke samenstelling we aan de slag gaan.

Complexe echtscheiding
Als je scheiding dermate complex is geworden, waardoor je niet meer met elkaar kan communiceren, dan kan je ook contact leggen met mij. Ik help jullie graag verder.

Trainingen voor jongeren op het gebied van relaties
Verder bied ik trainingen aan tiener meisjes om gezonde relaties te leren aangaan. In deze training is er aandacht voor relaties, seksualiteit en grenzen.

Voorwaarden om relatietherapie of gezinstherapie te kunnen laten slagen
Het is voor mij belangrijk als je komt voor relatietherapie, dat alle volwassenen graag aan de slag willen om de relatie te verbeteren. (De kinderen zijn hier uitgesloten, ook de pubers aangezien het afzetten van ouders een heel natuurlijke reactie is).

Jullie moeten bereid zijn om ook naar jezelf te kijken. Veel dynamieken die ontstaan in het contact met de ander, hebben een veel vroegere oorsprong, vaak zelfs nog van voor het ontstaan van je relatie. Soms zelfs vanuit je kindertijd. Sommige dynamieken ontstaan na traumatische ervaringen. Dit zijn slechts voorbeelden.

Wil je hier niet naar kijken, maar verwijt je alle problemen aan de ander? Dan ben je bij mij niet op de juiste plek.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Online therapie

Online therapie is goed mogelijk. Zeker als mensen niet met elkaar in een ruimte kunnen of willen zijn. Hiermee kan er een drempel verlaagd worden om toch weer contact met elkaar te kunnen leggen. 
Als dat niet het geval is, dan zie ik jou of jullie liever in de praktijk. Op deze manier kan ik jullie beter helpen, omdat ik zo meer zicht krijg op jullie patronen die jullie graag willen doorbreken.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van RIVM

Opleidingen & registraties

Opleidingen:
  • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening - 4 jaar
  • Post HBO Gestalttherapie Opleiding - 4 jaar
  • EMDR Opleiding - 1 jaar
  • Yoga en Mindfulness - 2 jaar

Bijscholingen:
  • Liefde en seksualiteit
  • Gestalttherapie en relaties
  • Systemisch werken en de veldtheorie
  • Agressie en boosheid in relaties

Trainer:
  • Girls Talk (voor een gezonde seksuele en relationele ontwikkeling voor meiden tussen de 14-18 jaar)


Registraties

Specialisaties

EMDR gezins therapie (EMDR-GT)

Dit is een vorm van therapie die bedoeld is voor gezinnen die te maken hebben met een traumatische ervaring die het hele gezin raakt. Daarbij kan één gezinslid slachtoffer zijn geweest of meerdere gezinsleden.

In beide gevallen kan een heel gezin hieronder lijden. Dit heeft destructieve gevolgen voor het dagelijks met elkaar samen leven. Gezinsleden kunnen elkaar door de gevolgen van trauma onbedoeld verkeerd begrijpen en elkaar daardoor kwetsen, waardoor de nare ervaringen toenemen. 

EMDR in combinatie met gezinstherapie helpt oude patronen doorbreken en werkt effectief naar rust in het gezin toe en dat je elkaar weer echt bereikt in het contact. 

EMDR relatie therapie (EMDR-RT)

Dit is een vorm van therapie die bedoeld is voor koppels die traumatische gebeurtenissen hebben ervaren. Dit kan gezamenlijk zijn, zoals bijvoorbeeld het verlies van kind, maar ook individueel spelen. Bijvoorbeeld als een van de partners seksuele problemen ervaart door een eerdere nare ervaring op dat gebied. 

EMDR in combinatie met relatietherapie, zorgt ervoor dat oude belemmerende patronen worden doorbroken en dat het contact tussen jullie beide herstelt.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1. Herstel ouder-puber relatie
2. Gezinstherapie
3. Overspel in de partnerrelatie
4. Seksuele problemen
5. Conflicten en geweld binnen relaties

Tarieven

Relatietherapie zonder partner € 97,- per uur
Relatietherapie met partner € 145,50 per 1,5 uur
Gezinstherapie en familietherapie € 145,50 per 1,5 uur
Therapie voor ouders van (pre)pubers € 97,- per uur

Het is mogelijk om voor individuele therapie deels de kosten vergoed te krijgen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Gestalttherapie valt onder alternatieve zorg. Meestal word er ongeveer €40,- per dag vergoed tot een maximum bedrag per jaar. Check jouw eigen zorgverzekering als je hier meer over wil weten.

Openingstijden

Maandag 17:00-19:00
Dinsdag 12:00-17:00/19:00-22:00
Woensdag 12:00-17:00/19:00-22:00
Donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 12:00-17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |