Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Chris Tanis | Gestalt / Systemisch

Gestalt-Systemisch---Hoofddorp
Hoofdweg Oostzijde 640
2132 MK Hoofddorp
chris-tanis@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Hoofddorp

Als je verliefd op elkaar bent, een fijne sexuele relatie hebt en een goede toekomst voor de boeg, dan lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Samen worden jullie oud, dat kan niet anders.

Maar als er na verloop van tijd een sleur ontstaat, meningsverschillen ontaarden steeds vaker in fikse ruzies of worden vooral vermeden en de eerste serieuze teleurstellingen doen zich voor, dan groeit de twijfel en voor je het weet ben je vooral bevestiging aan het zoeken dat hij / zij  "de ware"  niet meer is en sluit je je langzaam af.  

Ingewikkelder is het, als jullie al een of meerdere relaties achter de rug hebben en een samengesteld gezin vormen. Dan kunnen er ook gevoeligheden van jullie vorige partner / relatie naar boven komen binnen de relatie en kunnen de kinderen hun aandacht opeisen en/of voelt één van de partners zich misschien ook nog ergens schuldig over tov de kinderen.


Dynamieken

Welke dynamiek zie ik zoal bij stellen die vastlopen in hun ontwikkeling?

 • Oppervlakkig contact. Wel "erover" praten maar vooral onpersoonlijk. "Het gaat niet zo goed.." in plaats van het persoonlijk te maken: ik vind het niet fijn dat ik alleen thuis zit, ik mis .... en daar ben ik verdrietig over...
 • Veelal met de ander bezig zijn. Mijn partner moet zo hard werken.....in plaats van de gevolgen voor jezelf duidelijk maken: ik voel me vaak alleen als je nooit thuis bent.
 • Praten in verwijten en uitvergroten: je bent altijd of nooit...de ander gaat terug verwijten of concentreert zich op de feiten en gaat nuanceren. De emotionele onderlaag komt niet aan bod. 
 • Contact bestaat uit zakelijke afspraken: wie doet wat...alle aandacht gaat naar het reilen en zeilen van het gezin
 • Ruzies worden vermeden vanwege de kinderen. Ruzies zijn negatief. Er moet altijd een positieve sfeer zijn..terwijl ruzies ook heel verhelderd kunnen zijn wanneer duidelijk wordt wat iemand wil of niet wilt van de ander en dat uitgesproken kan worden.
 • Behoeften en verlangens worden niet uitgesproken maar partners verwachten wel dat de ander daarin tegemoet komt.
 • Er is veel begrip voor elkaar, maar de situatie verandert niet. Partners nemen geen verantwoordelijkheid. Ze geven als het ware "op" aan zich zelf.
 • Moedeloosheid/opgave want de ander luistert toch niet,
 • Geen bevredigende sexuele relatie, want intimiteit ontbreekt.
 • Geen lieve kleine dingetjes meer voor elkaar doen of iets gunnen aan elkaar.

Als je iets herkent, wanhoop niet. Ook jouw relatie kan deze pijnlijke situaties te boven komen. Er hoeft maar 1 held of heldin binnen de relatie te zijn die de moed heeft om gevoelige kwesties aan te kaarten en bereid is naar zich zelf te kijken en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Je beloning is groot  als je ervaart dat je de grip op je relatie en eigen leven weer terug krijgt. Liefde kan weer overvloedig stromen.

Relatie Begeleiding

Ik gebruik methodieken uit de EFT, Systeem- en Gestalt therapie om jullie dichter bij jezelf en elkaar te brengen. Daarbij draag ik bij aan een veilige omgeving door te benoemen wat onder tafel blijft en dat je voor mij geheel oké bent, hoe je je relatie ook vorm geeft. Ik zal je uitdagen en ondersteunen om voorbij je comfort zone te komen en nieuwe positieve ervaringen kunt opdoen. Daarbij kunnen een lach of een traan vrijkomen. Dat is het leven, dat is de liefde. Ik help je je hart weer te openen en kwetsbaar op te stellen, maar ook om je hart te sluiten wanneer je bescherming nodig hebt. Soms ga ik een experiment met jullie aan om meer besef te geven van wat er gaande is tussen jullie en wat er nog meer mogelijk is. Soms is het nodig dat "oude" pijn gevoeld dient te worden, zodat je je hart weer kunt openen naar je partner.


Resultaat

Het resultaat is dat jullie

 • meer meer emotionele verbinding ervaren,
 • duidelijker je gevoelens kunnen uiten, meer zelfvertrouwen,
 • beter weten wat je wilt en waar je voor staat, je krachtiger voelen,
 • op een bevredigende en authentieke wijze ergernissen of onzekerheden kunnen bespreken,
 • elkaars intimiteit (her) ontdekken (de basis van een bloeiend sexleven),
 • leren te communiceren vanuit verlangen in plaats van verwijt.

 
Mijn uitgangspunt is dat relatie begeleiding of therapie jullie relatie en dus jullie leven zoveel mooier, oprechter en leuker kan maken, dat je wel gek zou zijn om het niet te doen.

Wie ben ik?

10 jaar geleden heb ik langzaam de overstap gemaakt van werken aan winstgevende relaties in de commercie naar werken aan gelukkiger relaties als professioneel therapeut. Daarvoor heb ik diverse persoonlijke ontwikkelingstrainingen gevolgd en heb me bekwaamd in het vak door de Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psychosociaal therapeut aan het Kempler Instituut af te ronden en een Gestalt verdiepingsjaar te volgen aan het NSG. Ook mijn werk bij de Opvoedpoli, Stichting 113 Zelfmoordpreventie en de Depressie Vereniging hebben bijgedragen aan mijn professionele vorming.

Daarnaast heb ik zelf de nodige ervaring opgedaan in mijn eigen relatie. Ook wij hebben op het punt gestaan uit elkaar te gaan, waren het vertrouwen in elkaar verloren. Maar telkens is het gelukt om stappen te maken. Intussen ben ik al 30 jaar samen met Joan en blijft mijn eigen relatie een bron van inspiratie en groei. Zo heb ik geleerd om op bevredigende wijze confrontaties aan te gaan. Dat ik daarbij zowel voor mijn partner als mezelf zorgdraag. Dat een verschil van opvatting en/of aanpak elkaar ook kan aanvullen in plaats van in de weg zitten. Dat het bij ruzies belangrijk is om naar mijn eigen stuk te kijken en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. En last but not least, dat ik het gemis aan eigen liefde zelf heb te dragen en niet bij Joan te zoeken. 


Ik ben trouwens ook nog een gelukkige vader van 3 kinderen ;-). De opvoeding van onze kinderen vond ik soms best lastig, confronterend maar altijd leerzaam. Ze zijn ieder heel eigen en hebben een sterke band met elkaar en met ons. We hebben open gesprekken over allerlei onderwerpen; van discriminatie tot sex. Altijd leuk en interessant hoe zij tegen de wereld aankijken. Voor mij het signaal dat we het als ouders goed gedaan hebben. 

Zelf ben ik ook nog een fervent tennisser, ben gek op onze Boef, de hond en maak altijd weer nieuwe gerechten om Joan / gezin of vrienden te verrassen. Ook houd ik ervan om lekker ongegeneerd los te gaan op de dansvloer. Het is mijn droom om ooit samen met Joan Relatie retreats te geven, een buiten keuken te hebben, fietsend de wereld rond te gaan en blessure vrij te zijn ;-) 

 

Al mijn kennis en persoonlijke ervaring zet ik graag in om ook jullie relatie en/of gezin weer tot bloei te brengen. En als man ken ik de wereld van de man als geen ander. Wat ons bezighoudt, wat ons belemmert, wat onze thema's zijn en behoeften en verlangens. Over het algemeen binden we ons minder snel en zijn wat minder duidelijk in onze wensen/verlangens. En zijn we wat minder subtiel in onze uitingen als we gefrustreerd zijn.  


Indien gewenst werk ik ook samen met mijn collega en vrouw, Joan

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met me op. Meestal lukt een afspraak wel binnen een week of 2.

 

Online therapie

Op zich is de praktijkruimte groot genoeg om veilig gesprekken met elkaar te hebben. Elkaar persoonlijk zien en spreken, geeft meer informatie en heeft mijn voorkeur. Maar mocht dat niet mogelijk zijn doordat je bv in quarantaine zit, dan maak ik er wel gebruik van. Ik vind het belangrijk voor de therapie om regelmatig contact te hebben met elkaar.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik conformeer me aan de beleidsregels van het RIVM. Ik ventileer de praktijkkamer goed en houdt minimaal 1,5 m afstand, zodat het risico op besmetting minimaal is.

Opleidingen & registraties

- Verdiepingsjaar Gestalt aan het NSG (momenteel)
- 3 jarige Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psycho-sociaal Hulpverlener aan het Kempler Instituut
- lid van Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie (NVAGT)
- Psycho Sociale Basis Kennis aan Con Amore
- basis jaar Haptotherapie aan Synergos
- Talentenspel Coach (door Willem Glaudemans ontwikkeld)
- Diverse Leiderschapstrajecten bij Venwoude, centrum voor persoonlijke ontwikkeling.
- 2 jarige Encounter training bij Osho Humaniversity


Registraties

Specialisaties

Ik bied hulp aan op 4 gebieden:

 • Relatie problemen, waarbij de emotionele verbinding niet tot stand komt door communicatie problemen 

 • Relatie ontwikkeling, waarbij de relatie verzand is in vanzelfsprekendheden en opgeschud mag worden. Thema's zoals intimiteit, zingeving en sexualiteit komen ter sprake.

 • Herstel van vertrouwen bij Ontrouw; aan de hand van het beproefde model S.A.M.E.N begeleid ik jullie bij de moeilijke weg naar het herstel van vertrouwen 

 • Liefdevol afscheid nemen; als jullie besluiten uit elkaar te gaan, hoe kunnen jullie daar op een    volwassen manier mee omgaan, zonder in gevecht te blijven.

Meestal zijn deze gebieden niet zo afgebakend en spelen er meerdere issues tegelijkertijd.

Een paar sessies kunnen al een wereld van verschil maken.
Mijn ervaring is wel dat 8 tot 10 sessies, gedurende 2 tot 3 maanden de duurzaamste resultaten opleveren.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Afhankelijkheid. Partners zijn volkomen afhankelijk van de goedkeuring van de ander. Dit stokt de liefdesstroom.

 • Liefdes angst. Na herhaaldelijke ervaringen dat je partner jou niet echt kan zien, zich kan inleven in jou, heb je besloten ter zelfbescherming je niet meer bloot te geven.

 • Gebrek aan werkelijke interesse. Partners kennen elkaar al langer en denken te weten hoe de ander in elkaar zit en pakken onbewust de moeder of vader rol op zich. 

 • Gebrek aan kwetsbaarheid. Stellen komen gemakkelijk in verwijten terecht en kunnen niet de    vertaalslag maken naar wat ze missen in de relatie. 

 • Ruzie maken is een kunst. Stellen weten niet hoe ze op een bevredigende manier ruzie kunnen maken. Ze komen er telkens in terecht of ze vermijden het volkomen. Beide situaties zijn killing    voor de relatie. Ze kunnen niet met hun boosheid omgaan, terwijl deze emotie juist helpt om grenzen te bewaken en richting te geven.   

 • Stellen kunnen niet met Verschil omgaan. Er moet altijd harmonie zijn en positiviteit, maar dat  verhindert gevoelige onderwerpen te bespreken, waardoor het vertrouwen weg ebt en de sexuele    aantrekkingskracht of spanning als een nachtkaarsje uitdooft.

Tarieven

Kosten per sessie van 60 minuten bedragen Eur   90,-  (incl. btw)
Kosten per sessie van 75 minuten bedragen Eur 115,-  (incl. btw)

De kosten van Relatie therapie worden door sommige Zorgverzekeraars (o.a. CZ) voor een deel vergoed indien je een Aanvullende Verzekering hebt afgesloten. Check je polis of neem even contact op met me.
Het is vrij parkeren voor de deur of in de wijk.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |