Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Chris Tanis | Gestalt / Systemisch

Gestalt-Systemisch---Hoofddorp
Hoofdweg Oostzijde 640
2132 MK Hoofddorp
chris-tanis@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Relatietherapie Hoofddorp

Individuele,Relatie en Gezins therapeut met praktijk in Haarlem en Hoofddorp. Ik gebruik EFT, Systeem therapeutische en Gestalt methodes om jullie zowel op emotioneel als lichamelijk vlak dichter bij elkaar te brengen.

Als je verliefd op elkaar bent, een fijne sexuele relatie hebt en een goede toekomst voor de boeg, dan lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Samen worden jullie oud, dat kan niet anders.

Maar als er na verloop van tijd een sleur ontstaat, meningsverschillen ontaarden steeds vaker in fikse ruzies of worden vooral vermeden en de eerste serieuze teleurstellingen doen zich voor, dan groeit de twijfel en voor je het weet ben je vooral bevestiging aan het zoeken dat hij / zij  "de ware"  niet meer is en sluit je je langzaam af.  

Ingewikkelder is het, als jullie al een of meerdere relaties achter de rug hebben en een samengesteld gezin vormen.

Dan kunnen er ook gevoeligheden van jullie vorige partner / relatie naar boven komen binnen de relatie en kunnen de kinderen hun aandacht opeisen en/of voelt één van de partners zich misschien ook nog ergens schuldig over tov de kinderen.

Mijn uitgangspunt is dat relatietherapie jullie relatie en dus jullie leven zoveel mooier en leuker kan maken, dat je wel gek zou zijn om het niet te doen.

En oké, je moet er wel iets voor doen. Bereid zijn om open en eerlijke gesprekken met je partner te voeren en daar help ik jullie bij. Ik zorg voor een veilige omgeving en breng jullie op dieper niveau of "echter" met elkaar in contact. Daarbij kunnen een lach of een traan vrijkomen, maar dat hoeft niet. Ook hoef je echt niet te veranderen, maar ik daag je wel uit om meer van jezelf te laten zien.  


Dynamieken


Welke dynamiek zie ik zoal bij stellen die de weg naar de liefde kwijtgeraakt zijn:

 • angst, de vaste ondergrond is aan het schuiven/er is geen grip meer op de relatie,
 • moedeloosheid/opgave want de ander luistert toch niet,
 • vermijding van ruzie, want dat levert alleen maar gedoe op,
 • geen sexuele relatie meer, want er is geen intimiteit meer,
 • geen lieve kleine dingetjes meer voor elkaar doen.


Ook jouw relatie kan deze pijnlijke situaties te boven komen en je kan er zelfs persoonlijk ook van groeien. Al wat je nodig hebt is een beetje moed en vertrouwen. 

Ik help je weer nieuwsgierig te worden naar je partner en dat je op een prettige manier gevoelige onderwerpen kan bespreken en afronden tot wederzijdse tevredenheid. Soms ga ik een experiment met je aan om je meer besef te geven van hoe je met je partner omgaat. Soms is het nodig dat "oude" pijn gevoeld dient te worden, voordat je je hart weer kunt openen naar je partner.


Resultaat

Het resultaat is dat jullie

 • meer begrip voor elkaar krijgen,
 • duidelijker je gevoelens kunnen uiten,
 • beter weten wat je wilt en waar je voor staat,
 • op een prettige en authentieke wijze ergernissen of onzekerheden kunnen bespreken,
 • elkaars intimiteit (her) ontdekken (de basis van een bloeiend sexleven),
 • leren te communiceren vanuit kwetsbaarheid in plaats van verwijt.

 
Daarbij beloof ik jullie mijn betrokkenheid, helderheid, openheid en eerlijkheid en kijk uit naar een fijne samenwerking.
 

Wie ben ik?

Al 27 jaar getrouwd met Joan en telkens weer kunnen groeien in mijn relatie en als mens. Dat ging zeker niet vanzelf. Ook ik / wij hebben voor nodige levensvraagstukken/uitdagingen gestaan, zoals ontslag, midlife crisis, twijfel aan onze relatie, verschil in opvoedingsstijlen, de onzekerheid van een carrière switch en angst om te falen.  Ik heb daarvoor veel aan haar te danken en van haar geleerd. Zij had het lef om gevoelige zaken bespreekbaar te maken, terwijl ik het liefst conflict uit de weg ging. Intussen heb ik ervaren en geleerd hoe je conflicten op een bevredigende manier kunt uitpraten zonder dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn. 
Daarnaast ben ik trotse vader van 3 kinderen, die elk heel eigen zijn en toch ook een sterke band met elkaar hebben. 


Voorheen werkte ik met relaties in de commercie, maar wilde meer persoonlijk van betekenis kunnen zijn voor anderen en besloot het roer om te gooien. Bij toeval kwam ik in aanraking met Gestalt en Systeem therapie bij het Kempler instituut. Ik raakte geinspireerd door het gedachtegoed omdat het zowel een diepgaande en duurzame werking heeft en tegelijk heel praktisch. Gestalt therapie, ook wel "mindfullness"
 in contact genoemd, maakt de kracht of vitaliteit in de relatie vrij. Alle gevoelens of gedachten zijn daarbij welkom.   


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met me op.

Indien wenselijk werk ik ook samen met mijn collega en partner, Joan Bieger. 

Online therapie

Op zich is de praktijkruimte groot genoeg om veilig gesprekken met elkaar te hebben. Elkaar persoonlijk zien en spreken, geeft meer informatie en heeft mijn voorkeur. Maar mocht dat niet mogelijk zijn doordat je bv in quarantaine zit, dan maak ik er wel gebruik van. Ik vind het belangrijk voor de therapie om regelmatig contact te hebben met elkaar.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik conformeer me aan de beleidsregels van het RIVM. Ik ventileer de praktijkkamer goed en houdt minimaal 1,5 m afstand, zodat het risico op besmetting minimaal is.

Opleidingen & registraties

- Verdiepingsjaar Gestalt aan het NSG (momenteel)
- 3 jarige Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psycho-sociaal Hulpverlener aan het Kempler Instituut
- lid van Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie (NVAGT)
- Psycho Sociale Basis Kennis aan Con Amore
- basis jaar Haptotherapie aan Synergos
- Talentenspel Coach (door Willem Glaudemans ontwikkeld)
- Diverse Leiderschapstrajecten bij Venwoude, centrum voor persoonlijke ontwikkeling.
- 2 jarige Encounter training bij Osho Humaniversity


Registraties

Specialisaties

Ik bied hulp aan op 4 gebieden:

 • Relatie problemen, waarbij de emotionele verbinding niet tot stand komt door communicatie problemen 

 • Relatie ontwikkeling, waarbij de relatie verzand is in vanzelfsprekendheden en opgeschud mag worden. Thema's zoals intimiteit, zingeving en sexualiteit komen ter sprake.

 • Herstel van vertrouwen bij Ontrouw; aan de hand van het beproefde model S.A.M.E.N begeleid ik jullie bij de moeilijke weg naar het herstel van vertrouwen 

 • Liefdevol afscheid nemen; als jullie besluiten uit elkaar te gaan, hoe kunnen jullie daar op een    volwassen manier mee omgaan, zonder in gevecht te blijven.

Meestal zijn deze gebieden niet zo afgebakend en spelen er meerdere issues tegelijkertijd.

Een paar sessies kunnen al een wereld van verschil maken.
Mijn ervaring is wel dat 8 tot 10 sessies, gedurende 2 tot 3 maanden de duurzaamste resultaten opleveren.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Afhankelijkheid. Partners zijn volkomen afhankelijk van de goedkeuring van de ander. Dit stokt de liefdesstroom.

 • Liefdes angst. Na herhaaldelijke ervaringen dat je partner jou niet echt kan zien, zich kan inleven in jou, heb je besloten ter zelfbescherming je niet meer bloot te geven.

 • Gebrek aan werkelijke interesse. Partners kennen elkaar al langer en denken te weten hoe de ander in elkaar zit en pakken onbewust de moeder of vader rol op zich. 

 • Gebrek aan kwetsbaarheid. Stellen komen gemakkelijk in verwijten terecht en kunnen niet de    vertaalslag maken naar wat ze missen in de relatie. 

 • Ruzie maken is een kunst. Stellen weten niet hoe ze op een bevredigende manier ruzie kunnen maken. Ze komen er telkens in terecht of ze vermijden het volkomen. Beide situaties zijn killing    voor de relatie. Ze kunnen niet met hun boosheid omgaan, terwijl deze emotie juist helpt om grenzen te bewaken en richting te geven.   

 • Stellen kunnen niet met Verschil omgaan. Er moet altijd harmonie zijn en positiviteit, maar dat  verhindert gevoelige onderwerpen te bespreken, waardoor het vertrouwen weg ebt en de sexuele    aantrekkingskracht of spanning als een nachtkaarsje uitdooft.

Tarieven

Relatie therapie Eur 90,- per sessie (60-75 minuten)

Vrij parkeren.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |