Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
Gestalt / Systemisch  - Hoofddorp - Chris
Relatietherapie Hoofddorp
Hoofdweg Oostzijde 640
2132 MK Hoofddorp
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtChris | Gestalt / Systemisch

Relatietherapie Hoofddorp

Weet je nog toen je net verliefd was, je sexuele relatie fijn was en een zonnige toekomst voor de boeg? Er was geen wolkje aan de lucht. Samen zouden jullie oud worden. Maar langzaam is er iets verandert of er is iets gebeurt. Je vind het allemaal wat saai geworden. Of heb je steeds vaker onenigheid en zelfs fikse ruzies met je partner. Of je bent vooral conflicten aan het vermijden, want telkens lijkt het alsof je op een "landmijn" stapt. En lijkt je partner maar niet te snappen wat je bedoelt en ben je teleurgesteld daarover. Kan me voorstellen dat je dan steeds meer twijfelt aan je relatie. Maar ja, wat dan? 

Samengesteld gezin / stief ouders 

Ingewikkelder kan het worden als je al een huwelijk achter de rug hebt en een samengesteld gezin vormt. Dan kunnen gevoeligheden uit je vorige relatie een rol spelen in de ruzies die jullie hebben. Misschien voel je je wel schuldig tegenover je kinderen voor het verbreken van de relatie met hun vader of moeder. Of je kinderen kunnen er nog niet over heen stappen en komen met de gekste verwijten aan. Onbewust kan je hen dan net een beetje voortrekken en dat geeft weer allerlei gedoe in huis. 

Wat speelt er zoal?

Misschien herkennen jullie wel wat van onderstaande situaties:

 • Je mist betrokkenheid en jullie praten vooral over oppervlakkige dingen. Je voelt geen echte verbinding. Je hebt het idee dat je partner met zijn/haar hoofd ergens anders is. Je wilt graag diepgaandere gesprekken, ook over ‘moeilijke’ dingen.

 • Eén van jullie is veel met de ander bezig, aan het "pleasen" en je weet niet wat je aan hem / haar hebt. Of je partner is vaak meer met zichzelf bezig en vergeet dat je er ook nog bent.

 

 • Het lukt jullie niet om ruzies op een goede manier uit te praten. Jullie verzanden steeds in dezelfde patronen. Maken elkaar verwijten in plaats van dat jullie zelf jullie verlangens, behoeftes uitspreken. Kleine lieve dingetjes voor elkaar doen lukt niet meer en de gun- en funfactor is verdwenen. Het lijkt soms wel op een mijnenveld of veenbrand. Elk moment kan er een ruzie oplaaien. 

 

 • Jullie hebben wel begrip voor elkaar, maar de situatie verandert niet. Eén van jullie neemt misschien geen verantwoordelijkheid. De ander trekt voor zijn/haar gevoel steeds de kar of aan een dood paard. Je voelt je moedeloos, gefrustreerd en machteloos.

 • Je hebt geen bevredigend sexleven meer. Jullie kunnen wel goed samenwerken in het gezin, maar daar blijft het bij. Jullie kunnen niet meer samen lachen of samen huilen. Je vindt het eigenlijk veel te serieus en zwaar. Jullie verlangen naar speelsheid, lichtheid, genot, maar weten niet goed hoe je dit weer in je relatie kan krijgen.

Relatie Begeleiding

Ik kom deze situaties regelmatig tegen in mijn praktijk. En persoonlijk herken ik er ook wel een paar uit mijn eigen relatie. Gelukkig kan je op een andere manier leren communiceren. Veel persoonlijker, duidelijker maar vooral liefdevoller. Het lukt mij inmiddels vrij aardig en help je er graag bij.

Je gaat bijvoorbeeld ervaren hoe je gevoelige kwesties aan de orde kunt stellen, zonder elke keer ruzie te krijgen. Hoe je delicate kwesties naar beider tevredenheid kunt oplossen. Je wordt bewust dat jullie allebei een aandeel hebben in de ongezonde interacties.

Met de ervaringsgerichte methoden uit de EFT, Systeem en Gestalt therapie help ik je uiten wat je ervaart in het contact met elkaar. Je gaat ontdekken wat er onderhuids speelt of wat je werkelijk drijft. Je leert een veilige en positieve omgeving te creëren. Erkenning en onderzoek staat daarbij centraal. De kunst is om jullie in beweging te brengen en lichamelijk te ervaren wat er tussen jullie speelt.   

 

Ik heb tevens een systeem benadering. Systemen hebben als kenmerk dat ze zichzelf in evenwicht houden. Dat betekent dat als de één verandert, dat de ander dan ook zal veranderen om het evenwicht te hervinden. Daarbij daag ik je uit of confronteer ik je om uit je veilige confort zone te komen, zodat je nieuwe positieve ervaringen opdoet. Samen kunnen we een liefdevollere relatie creëren.

Resultaat

Door de relatie sessies gaan jullie:

 • meer emotionele verbinding ervaren,
 • duidelijker en vrijer je gevoelens uiten,
 • beter weten wat je wilt en waar je voor staat,
 • op een bevredigende en authentieke wijze ergernissen of gevoelige kwesties bespreken,
 • elkaars intimiteit (her) ontdekken (de basis van een bloeiend sexleven ;-),
 • leren uit "het-grote-elkaar-de-schuld-geven" spel te stappen en te gaan communiceren vanuit verlangen in plaats van verwijt.
 

Wie ben ik?

Geboren in '64. De drive om therapeutisch werk te doen stamt waarschijnlijk uit mijn jeugd, opgegroeid in een behoorlijk disfunctioneel gezin. Mijn ouders waren allebei niet in staat om hun gevoelens goed te uiten. Conflicten of confrontaties werden vermeden, emoties werden onderdrukt. Als kind voelde ik onderhuids allerlei spanning en had daar last van. In mijn begeleiding geef ik veel aandacht aan open en eerlijke communicatie. Je mag precies zijn, wie je bent.    

 

Na een commerciële carrière ben ik 10 jaar geleden langzaam overgestapt naar het vak van professioneel therapeut. Om ervaring op te bouwen werkte ik voor de Opvoedpoli, Stichting 113 Zelfmoordpreventie en als gespreksleider voor de Depressie Vereniging. Als talentencoach begeleidde ik mensen naar een meer bezield werk. Ik heb mijn 4-jarige (Post HBO) beroepsopleiding gevolgd bij Kempler/NSG (systeem/gestaltherapie) en diverse leiderschapscursussen op het gebied van lichaamswerk, blokkades en liefde bij Venwoude, Osho Humaniversity, Hannah Cuppen (bindings en verlatingsangst) en Piet Weisfelt (liefdesenergie). Ook maak ik deel uit van diverse mannengroepen, want ik geloof sterk in de kracht van mannenbijeenkomsten. "Aanwezige" mannen geven mij steun en inspiratie om mijzelf verder te ontwikkelen.

 

Persoonlijke en relationele groei is belangrijk voor mij in het leven. De manier waarop mijn vrouw en ik  met onze problemen omgaan, is een grote inspiratiebron. Ik heb geleerd mezelf te beschermen als ik me kwetsbaar voel. Dat is een van de basisprincipes om een gezonde en liefdevolle relatie te  ontwikkelen. Ik ben niet perfect (en mijn vrouw ook niet 😉), en soms leren we gewoon door te vallen en weer op te staan.  

 

Ik ben ook de trotse vader van 3 kinderen. Voor een potje tennis kun je me altijd wakker maken. Ik wandel graag met onze hond en maak vaak lekkere gerechten. Af en toe ga ik lekker ongegeneerd los op de dansvloer. Ooit zal ik samen met mijn vrouw Relatie retreats op een mooie plek in het buitenland  geven.  

 

Vragen of afspraak maken?


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met me op. Meestal lukt een afspraak wel binnen een week of 2. Ik werk ook 's avonds en soms in het weekend. 

Online therapie

Op zich is de praktijkruimte groot genoeg om veilig gesprekken met elkaar te hebben. Elkaar persoonlijk zien en spreken, geeft meer informatie en heeft mijn voorkeur. Maar mocht dat niet mogelijk zijn doordat je bv in quarantaine zit, dan maak ik er wel gebruik van. Ik vind het belangrijk voor de therapie om regelmatig contact te hebben met elkaar.

Opleidingen & registraties

- Verdiepingsjaar Gestalt aan het NSG (momenteel)
- 3 jarige Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psycho-sociaal Hulpverlener aan het Kempler Instituut
- lid van Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie (NVAGT)
- Psycho Sociale Basis Kennis aan Con Amore
- basis jaar Haptotherapie aan Synergos
- Talentenspel Coach (door Willem Glaudemans ontwikkeld)
- Diverse Leiderschapstrajecten bij Venwoude, centrum voor persoonlijke ontwikkeling.
- 2 jarige Encounter training bij Osho Humaniversity


Registraties

Specialisaties

Ik bied hulp aan op 4 gebieden:

 • Relatie problemen, waarbij de emotionele verbinding niet tot stand komt door communicatie problemen 

 • Relatie ontwikkeling, waarbij de relatie verzand is in vanzelfsprekendheden en opgeschud mag worden. Thema's zoals intimiteit, zingeving en sexualiteit komen ter sprake.

 • Herstel van vertrouwen bij Ontrouw; aan de hand van het beproefde model S.A.M.E.N begeleid ik jullie bij de moeilijke weg naar het herstel van vertrouwen 

 • Liefdevol afscheid nemen; als jullie besluiten uit elkaar te gaan, hoe kunnen jullie daar op een    volwassen manier mee omgaan, zonder in gevecht te blijven.

Meestal zijn deze gebieden niet zo afgebakend en spelen er meerdere issues tegelijkertijd.

Een paar sessies kunnen al een wereld van verschil maken.
Mijn ervaring is wel dat 8 tot 10 sessies, gedurende 2 tot 3 maanden de duurzaamste resultaten opleveren.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Afhankelijkheid. Partners zijn volkomen afhankelijk van de goedkeuring van de ander. Dit stokt de liefdesstroom.

 • Liefdes angst. Na herhaaldelijke ervaringen dat je partner jou niet echt kan zien, zich kan inleven in jou, heb je besloten ter zelfbescherming je niet meer bloot te geven.

 • Gebrek aan werkelijke interesse. Partners kennen elkaar al langer en denken te weten hoe de ander in elkaar zit en pakken onbewust de moeder of vader rol op zich. 

 • Gebrek aan kwetsbaarheid. Stellen komen gemakkelijk in verwijten terecht en kunnen niet de    vertaalslag maken naar wat ze missen in de relatie. 

 • Ruzie maken is een kunst. Stellen weten niet hoe ze op een bevredigende manier ruzie kunnen maken. Ze komen er telkens in terecht of ze vermijden het volkomen. Beide situaties zijn killing    voor de relatie. Ze kunnen niet met hun boosheid omgaan, terwijl deze emotie juist helpt om grenzen te bewaken en richting te geven.   

 • Stellen kunnen niet met Verschil omgaan. Er moet altijd harmonie zijn en positiviteit, maar dat  verhindert gevoelige onderwerpen te bespreken, waardoor het vertrouwen weg ebt en de sexuele    aantrekkingskracht of spanning als een nachtkaarsje uitdooft.

Tarieven

Sessie duurt 75 minuten en kost Eur 125,-  (0% btw)

Savonds en in het weekend is het tarief Eur 150,- (0% btw) 

Indien ik met mijn partner Joan Bieger samenwerk zijn de kosten Eur 200,- per sessie.

Het is vrij parkeren voor de deur of in de wijk.

Vergoeding


De kosten van Relatie therapie worden door sommige zorgverzekeraars voor een deel vergoed indien je een Aanvullende Verzekering hebt afgesloten. 

Ik kan de nota ook splitsen in 2x individuele psychosociale therapie per partner. Dat biedt ook mogelijkheden, mits je een aanvullende polis hebt.

Check je polis of neem even contact op met me.

Ligging

Mijn praktijk ligt in Hoofddorp.
Ik ontvang mensen uit de regio Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Heemstede, Hillegom, Haarlem.
Reviews Relatietherapie Hoofddorp

Hieronder staan reviews over Relatietherapie Hoofddorp - Chris

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We kunnen altijd bij hem aankloppen als het nodig is

Chris heeft ons in zeer korte tijd duidelijk kunnen maken dat jij en je partner niet veranderen en dat jij de ander ook niet kan veranderen. Daarnaast maakt Chris het heel duidelijk dat je partner door gedrag en communicatie vaak oud zeer triggert. De ergernissen en onenigheid die je met elkaar hebt gaat bijna altijd over vroeger en niet over het nu: niet gezien zijn, niet gehoord voelen, dat stamt allemaal uit het verleden en is niet makkelijk te repareren. Als ik nu 'ruzie' heb met mijn partner hoor ik de stem van Chris "wat heb je nu nodig van Morris of wat wil je dat Louise nu tegen je zegt?" Als je concreet naar elkaar uitspreekt wat je van de ander nodig hebt dan lijkt opeens al het geruzie overbodig. Het lijkt simpel en eigenlijk is dat het ook. Wij hebben vijf of zes online sessies (1:15 uur) met Chris gehad en dat was voldoende. Wel blijft het zaak om de stem en onpartijdige steun van Chris te blijven horen (en voelen) als het weer een raak of mis is. En we kunnen altijd bij hem aankloppen als het nodig is.

| Portugal | 9 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Chris heeft ons geholpen om beter met elkaar te praten

We houden al 32 jaar veel van elkaar en zijn nooit van plan geweest uit elkaar te gaan. Maar we kwamen steeds vaker in stevige ruzies terecht en de sfeer werd er niet leuker op.

Chris heeft ons geholpen om beter met elkaar te praten. Gevoelige onderwerpen, zoals het verschil in sexuele behoefte, hebben we goed kunnen bespreken. Daardoor kwamen we uit de spanning.

Daarnaast heeft hij ons praktische handvaten gegeven om irritaties niet meer op te kroppen, maar op prettige manier te bespreken.

| Heemstede | 9 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht