Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Rabia | Relatietherapeut, integratief therapeut, relatiecoach

Relatietherapeut, integratief therapeut, relatiecoach - Almere - Rabia
Relatietherapie Almere
Randstad 22 163
1316 BM Almere
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Almere

Als  relatiecoach en therapeut begeleid ik mensen bij hun relatieproblemen, communicatieproblemen echtscheiding, rouw en verlies, omgaan met pubers, mantelzorg, en familieproblemen.

In mijn praktijk komen naast stellen ook ouders met hun volwassen kinderen om te onderzoeken wat hen in de weg staat om een goede relatie met elkaar te hebben. Samen werken ze aan de verbetering van de relatie. Relatiecoaching kan in sommige gevallen ook individueel. 


De regie hebben
Relatiecoaching richt zich niet alleen op relaties tussen partners, maar ook op relaties tussen familieleden. Heb jij relaties die je als waardevol ervaart, maar ben je ontevreden over hoe het gaat? Dan kun je de regie terugpakken en samen werken aan jullie onderlinge band.

Aanpak

Door inzicht in eigen en elkaars patronen en begrip voor je eigen/elkaars wensen kunnen jullie elkaar weer ontdekken en opnieuw leren kennen. Naast inzicht is het van belang om de negatieve patronen in jullie relatie te doorbreken, zodat jullie in de praktijk anders kunnen handelen en de situatie gaan veranderen.

Aan de slag

Tijdens de intake maken we helder wat voor ieder van jullie het probleem is. Ook maken we concreet wat het gezamenlijke doel is en wat jullie in jezelf willen aanpakken en veranderen om het doel te bereiken.

Ik stem mijn coaching af op jullie. Mijn doel is om jullie te helpen onzichtbare patronen weer naar boven te halen en onuitgesproken boodschappen weer uit te spreken, als dat belangrijk is om het herstelproces te stimuleren. De interventies die ik gebruik tijdens de sessies zijn inzichtgevende modellen voor bewustwording, motivering en activeringstechnieken, verbeeldingskracht, acceptatie- en toewijdingstherapie en relationele mindfulness. 

Commitment 
Het is belangrijk om een commitment met elkaar aan te gaan tijdens dit proces. Interesse alleen is niet voldoende. Commitment betekent dat jullie tijdens het traject beide actief zijn in de voorbereiding van de sessies, er zijn voor jezelf EN voor elkaar tijdens de sessies, tussen de sessies door werken aan de afgesproken stappen en na de sessies kunnen reflecteren op het behaalde resultaat. Bereidheid en commitment bepalen in grote mate de effectiviteit van de behandeling. 

Wie ben ik?

Na mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan als hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb gewerkt met individuen, stellen, gezinnen en groepen. Ook was ik operationeel manager van het groepsmaatschappelijk werk in Almere en heb heel lang trainingen gegeven aan mensen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Ik ben ook afgestuurd als integratief therapeut en hypnotherapeut en ik werk al een paar jaar in mijn eigen praktijk. Ik ben ook supervisor, leertherapeut en docent en geef les aan studenten van de Nederlandse Academie voor psychotherapie. 

Mijn aanpak kenmerkt zich door rust, eenvoud een aanvaarding. In een veilige setting help ik jullie om orde te brengen in de chaos van gedachten en emoties, hoofd van bijzaken te scheiden en bij jezelf tot de kern te komen. Ik begeleid jullie om in te zien welke patronen in de loop van de tijd zijn ontstaan als wisselwerking tussen je eigen verlangen en de reactie van de ander. Een van mijn clienten zei: " In deze rustige ruimte word ik me bewust van wat ik mis in mijn leven, RUST". 

Relaties zijn een mogelijkheid om iets meer over onszelf te leren. Het is een spiegel. Ik faciliteer jullie om deze spiegel weer schoon te maken, zodat jullie beide jezelf en elkaar kunnen zien. 

De sessies kunnen in het Nederlands, Engels, Arabisch of Berbers worden aangeboden. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rabia

Online therapie

Online therapie werkt ook heel goed. Via een beveiligde zoomverbinding kunnen jullie vanuit je eigen huis de sessies volgen. Ik stuur jullie een link via de mail zodat jullie heel gemakkelijk kunnen inloggen.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van de Nederlandse overheid en de aanbevelingen van de beroepsvereniging.

Specialisaties

Ik ben gesprecialiseerd in begeleiding bij: 

Relatieproblemen
Echtscheiding in een veilige sfeer laten verlopen
Begeleiding van jongeren bij echtscheiding en relatieproblemen van hun ouders
Geweldloze communicatie
Individueel werken aan de relatie 
Levensfaseproblematiek bij stellen 
Familieproblemen en de rol van cultuur en tradities 
Familieproblemen en de rol van psychopathologie 

Sommige thema’s lenen zich meer voor coaching. Bij andere thema’s past counseling of therapie beter. In mijn praktijk bied ik ook verschillende groepstrainingen. Verder kun je bij mij terecht als vertrouwenspersoon voor vragen en thema’s die je niet met anderen kunt bespreken. Afhankelijk van je doel kiezen we samen de meest passende aanpak.
De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

  • Rol van burn out van je partner 

  • Relatieproblemen door pathologie (socialproblematiek, stemmingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en Ptss)

  • Relatieproblemen door ziekte van partner

  • Relatieproblemen door levensfaseproblematiek

  • Thema's in de relatie: onveiligheid, eenzaamheid, onbegrip, afwijzing, weerstand, mishandeling, onbetrouwbaarheid, exploitatie, schuld en schaamte etc. 

Tarieven

Tarieven

Vrijblijvend kennismaking van 30 minuten: kosteloos 
Individuele sessie van 60 minuten: € 100
Relatietherapie van 90 minuten: € 135

Vergoedingen
  • Therapie: met een aanvullende pakket kan je een gedeelte declareren bij je zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar Zorgwijzer.
  • Relatiecoaching en therapie: wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 uur tot 12.00 uur
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |