Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
relatietherapie, integratieve therapie en oncologische therapie - Amsterdam - Ninian
Ninian
Titiaanstraat 23-2
1077 RE Amsterdam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



Ninian | relatietherapie, integratieve therapie en oncologische therapie

Relatietherapie Amsterdam Oud-Zuid

Praktijk Sammels, praktijk voor relatietherapie, integratieve therapie en oncologische therapie

  

Relatietherapie & huwelijkstherapie

In iedere relatie komen wel eens spanningen, ergernissen, ruzies of erger, voor. Wanneer partners in hun relatie echter tegen problemen oplopen, waar zij zelf niet meer uit komen, kan relatietherapie uitkomst bieden. 

In relatietherapie ben je niet individueel in behandeling, maar is de relatie in therapie en dùs jullie sámen. 

 

Dat betekent dat we samen kijken naar wat er tússen jullie speelt, naar hòe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie communiceren.

 

Gedurende de therapie zullen we praten, maar zullen er ook oefeningen gedaan worden, teneinde contact te maken, het contact te verbeteren en/of om vastgesleten patronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Ook kunnen jullie opdrachten meekrijgen om thuis aan te werken.

Soms is het daarbij ònvermijdelijk “oude koeien” uit de sloot te halen:  in relatietherapie gaat het er om hoe jullie daar sámen mee omgaan. 

 

Communiceren

Een liefdesrelatie kan weer opbloeien als je (beter) leert communiceren, als je pijn, onvervulde wensen, maar ook positieve gevoelens met de ander deelt.

Het is belangrijk dat jullie bereid zijn, tijd en energie, te investeren om te leren, te leren óver en van jezelf, te leren óver en vàn de ander, maar ook te leren over jezelf. Uiteindelijk zijn jullie de enigen die jullie relatie kunnen 'genezen'.  

 

Daarbij kan de uitkomst van het proces uiteindelijk ook zijn dat jullie besluiten uit elkaar te gaan òf de relatie een andere vorm te geven. Eerst gaan we echter onderzoeken of reparatie van de relatie mogelijk is.

 

Uit relatietherapie komt over het algemeen een beter inzicht in het eigen en andermans beleven van de problematiek voort, alsmede vernieuwde, en meer heldere, omgangsvormen en communicatie, waardoor de situatie zoals die ìs en wàs, dóorbroken wordt, wat (her)nieuw(d)e kansen biedt. 

 

Met behulp van relatietherapie leer je weer te luisteren, naar hetgeen je partner jou werkelijk vertelt, maar ook naar jezelf. 

Ook leer je om jezelf op een pósitieve manier uit te spreken over jouw behoeften en verlangens.

Communicatie tussen partners speelt een belangrijke rol in relatietherapie: relatie=communicatie!

 

Individuele relatietherapie

Soms is je partner niet of nòg niet gemotiveerd voor therapie. Maar ben jij dat al wel. Oók dan kan therapie zinvol zijn, om te kijken wat jezelf kunt doen om je relatie te veranderen of verbeteren.

 

De manier om uit een dilemma te komen is om jezelf sterker te maken. Beter te weten wìe je bent en wàt je eigenlijk wilt. 

 

Een goede relatie met jezelf is de basis voor een goede relatie met een ander.

 

Je kunt in mijn praktijk in Amsterdam, maar ook in Oegstgeest, terecht bij een relatiecrisis, maar ook als je zoekt naar verdieping of meer passie in je relatie. 

 

 

Relatieproblemen

Veel voorkomende problemen, waarbij mensen relatietherapie inschakelen, zijn: 

 

  • langs elkaar heen leven
  • gevoelens van eenzaamheid in de relatie
  • veel ruzie maken
  • verwijdering of sleur ervaren

  • elkaar wantrouwen 
  • verdieping of meer hartstocht zoeken in de relatie
  • twijfelen of u samen verder wilt
  • meer samen willen zijn
  • “andere” relaties binnen uw relatie

 

 

Relatietherapie en ziekte

Met ziekte en/of kanker te maken krijgen is zwaar en verwarrend, zowel voor degene die het treft, als voor de partner, ouders, kinderen en/of andere naasten. 

 

Mensen die geconfronteerd worden met de diagnose dat zij ernstig ziek zijn, worden vaak omringd met uitstekende medische zorg en vaak intensief gesteund door hun naasten. Deze naasten zijn echter niet ècht ziek, al lijden zij net zo hard en soms zelfs harder, dan de patiënt zelf.  

Dat kan voor de nodige frictie in de relatie zorgen.

Dan kan een steuntje in de rug prettig zijn.

 

Vaak is praten (tegen een relatieve vreemde) heel prettig en lucht het op.

 

Door ziekte verandert de relatie. Zeker bij ziektes als kanker.  Niet voor niets wordt er in de medische wereld gezegd dat je kanker niet alleen hebt. Wat daarmee bedoelt wordt is dat kanker zó ingrijpend is in een mensenleven, dat alle relaties die die persoon heeft als vanzelf ook te maken krijgen met alle, vaak minder positieve, veranderingen, die kanker teweeg brengt. 

Het is dan geen wonder dat een liefdesrelatie het zwaar te verduren krijgt als éen van de partners ernstig ziek blijkt te zijn. 

 

Juist in periodes van ziekte leer je, met en in de relatietherapie, zich (weer) uitspreken over jouw behoeften, verlangens en ook angsten, in deze vaak zo verwarrende en angstige periode. 

 

Mensen uit heel Amsterdam (Zuid, West, Centrum, Oost, Noord) en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Online therapie is, middels een beveiligde verbinding, ook met/na de verminderde Corona maatregelen, altijd mogelijk.

Opleidingen & registraties

  • Integratieve psycho- en relatietherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
  • Gespecialiseerd in Psycho-oncologie, begeleiding bij kanker en de gevolgen daarvan. 

 

 

Aangesloten / Ingeschreven bij

Ik sta ingeschreven in het RBCZ-register (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) als Registertherapeut BCZ (licentienummer RBCZ 103240R). Ik ben daarmee gebonden aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

 

Ik val onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).  In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie: SCAG.



Registraties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende relatieproblemen?

 

1. Niet communiceren en van daaruit geen intimiteit meer en sex

Ik geef partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer.

 

2. Aannames en daardoor in verwijten vervallen

Ook hierbij geef ik partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer. Daarnaast vraag ik partners vooral naar zichzelf te kijken en niet zo zeer naar de ander. 

 

3. Niets meer samen doen

Ook hierbij geef ik partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer. En wederzijds de opdracht iets leuks voor de ander te organiseren.

 

4. Vreemdgaan

Bij vreemdgaan dienen beide partijen bereid zijn naar zichzelf te kijken. Waarom er is gebeurd wat er is gebeurd.

 

5. Vervreemding

Ook hierbij geef ik partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer. Met praten kun je een heel eind komen. 

 

 

Andere vragen

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Als mensen bereid zijn naar zichzelf te kijken. Problemen ontstaan vrijwel nooit door maar een partner, het is de interactie tussen de partners waar iets aan schort.

 

 

Hoeveel sessies relatietherapie zijn er meestal nodig?

Hangt af van de problematiek, hangt af van hoe zeer mensen nog bereid zijn er voor te gaan en hoe zeer mensen bereid zijn naar zichzelf te kijken. 

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Blijf praten!

 

Tarieven

  • Relatietherapie 150 euro
  • Individuele therapie 110 euro

 

Een factuur stuur ik u desgewenst achteraf per mail of post toe zodat u deze kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.

 

 

Sessieduur

  • 50 tot 60 minuten

 

 

Praktijkruimtes

Ik ben werkzaam in twee praktijken. In Oegstgeest houd ik praktijk in een oud klooster dat op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam ligt. Op deze lokatie is er voldoende parkeergelegenheid en kunt u uw auto gratis, voor de deur, parkeren. Deze lokatie is tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer.

 

In Amsterdam houd ik praktijk in een groepspraktijk, waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd.  Deze praktijk is gevestigd in een lommerrijke buurt waar u goed kunt parkeren, maar die tevens met het openbaar vervoer goed te bereiken is.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00 (Amsterdam)
Dinsdag 09.00 - 21.00 (Amsterdam)
Woensdag 09.00 - 13.00 (Oegstgeest) 14.00 - 21.00 Amsterdam
Donderdag 09.00 - 18.00 (Oegstgeest)
Vrijdag 09.00 - 18.00 (Oegstgeest)
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Amsterdam.
Ik ontvang mensen uit de regio Amsterdam, Amsterdam-Zuid, Amsterdam-Centrum, Amsterdam-Oost, Amstelveen.



Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht