Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
ECP lichaamsgerichte (relatie) therapeut - Ridderkerk - Marc
Relatietherapie Barendrecht - Ridderkerk
Noldijk 37
2988CD Ridderkerk
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtMarc | ECP lichaamsgerichte (relatie) therapeut

Relatietherapie Barendrecht - Ridderkerk

Alleen houden van- ook al is of was de liefde nog zo groot- blijkt regelmatig niet genoeg om terugkerende onaangename situaties in de relatie het hoofd te bieden. Iedere langer durende relatie zal dergelijke patronen ontwikkelen en momenten van tegenslag kennen.

Om van een je relatie te kunnen genieten is er voldoende zicht op onbewuste patronen nodig.
 
De therapie of persoonlijke ontwikkeling richt zich op die bewustzijnsontwikkeling en de verweking van onverteerde zaken om het realtiegeluk weer terug te vinden.

 

Relatietherapie is naast je eigen ontwikkeling ook om problemen in je relatie helder te krijgen. Zijn ze eenmaal helder dan ben je al een hele stap verder. Je leert vervolgens nog beter naar jezelf- en naar de ander te kijken.

Ook kun je beter leren communiceren en om beter in contact (met elkaar en met jezelf) te komen. Het doel is je zelf te ontwikkelen, te bevrijden van beknellingen. Zo wordt het weer mogelijk zelf- en van elkaar te kunnen gaan genieten. Samen gelukkig verbonden zijn in vrijheid. Hoe tegengesteld dit in eerste instantie ook moge klinken.

 

Zo is het mogelijk opnieuw te kiezen voor je relatie te gaan of dat je wilt stoppen. Door aan meer bewustzijn te werken, kun je betere keuzes maken. Het is het belangrijk om voor de ware redenen bij elkaar te blijven, of dat je niet voor de ‘foute’ reden uit elkaar gaat. Kies je ervoor je relatie af te ronden dan is het goed dat heel zorgvuldig te doen, zeker als er kinderen in het spel zijn!

 

Scheiden. Mocht de relatie niet meer te redden zijn dan is het belangrijk vrede te krijgen met de nieuwe situatie, de onderliggende oorzaken en de schade te beperken. Ook hier is begeleiding enorm belang. Vechtscheidingen zijn voor kinderen net zo erg als fysiek geweld in huis, dus in het geval van kinderen is een goede begeleiding heel belangrijk.


Mijn rol als begeleider en therapeut
Als ECP (relatie)therapeut werk ik vanuit een oordeel-loze houding om alle patronen zo goed mogelijk open te kunnen bespreken en te duiden. Indien nodig wordt er gekeken naar (onbewuste) relatie ondermijnende activiteiten, ruzie strategiën, onbewuste macht en ego-patronen en ieders achtergrond en ontwikkeling. Je kunt zo veel leren over jezelf en de ander.

 

Achtergrond
Mijn praktijk en snel daarna het praktijkcentrum heb ik in 2009 opgericht van uit eerdere kleinere samenwerkende praktijken. In de therapie aanpak breng ik mijn professionele kennis en ervaring mee uit de bio-energetica, het core-therapie, het non-dualish werk en natuurlijk mijn eigen levenservaring. Als professional ondersteun ik dat een ieder zijn kant van het verhaal, ervaring en gevoelens kan verwoorden, onderzoeken en delen.

Zo gaan jullie om elkaar beter begrijpen, wordt je zelf beter in staat conflicten op te lossen en leer je een heel nieuw kader om  met elkaar te kunnen communiceren.

 

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek) maken we vrijblijvend kennis en bespreken jullie wensen, moeilijkheden en achtergronden. Hebben we een persoonlijke klik, dan stel ik met jullie samen een pad dus richting van aanpak op. Dit is geen plan in beton gegoten, de richting en aanpak zal gaandeweg nog bijgesteld kunnen worden.


Mijn visie

Een goede relatie is de beste optie tot geluk en ontwikkeling. Dit gaat meestal niet vanzelf, maar door bewustwoording valt er heel veel inspirends te leren. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het oplossen van mentale innerlijke conflicten zal ook lichamelijk tot meer gezondheid en ontspanning leiden. Leer wie je echt bent dan zal veel ballast wegvallen.


Welkom in mijn praktijk

Hier biedt ik een professionele aanpak voor de ondersteuning op weg naar rust, vrede en geluk.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Marc

Opleidingen & registraties

Praktijk te Barendrecht van Marc (ECP status)
European Certificated Psychotherapist
NIBA/SBLP lichaamsgerichte therapeut
Core therapeut en trainer
Registratie bij het SBLP(CBT), NIBA (CBT) , NAP (455) en de
AGB-code Zorgverlener: 94-105391 en 90-037407
AGB-code Praktijk: 90-016032


Registraties

Tarieven

Relatietherapie: € 100 - € 150 per sessie (afhankelijk van inkomen)

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Ridderkerk.
Ik ontvang mensen uit de regio Ridderkerk, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Rotterdam.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht