Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Sigrid | EFT relatietherapeut / Hypnotherapeut / Psychosociaal therapeut

EFT relatietherapeut / Hypnotherapeut / Psychosociaal therapeut - Hillegom - Sigrid
Relatietherapie Hillegom
Leeghwater 88
2181 WB Hillegom
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Hillegom

"If you're lost, you can look and you will find me.

Time after time."

-Cyndi Lauper-

Krijg je stress van je relatie?

 

Een liefdesrelatie: Zet twee totaal verschillende mensen bij elkaar in één huis voor de rest van hun leven en kijk wat er gebeurt.

Is het heel gek dat dit af en toe problemen oplevert? Nee toch?

Als je ook nog eens samenwoont met een partner van het andere geslacht, is dat nog een extra uitdaging. De uitdrukking ‘mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’ is er niet voor niets.

Het is vaak al lastig genoeg om onszelf te begrijpen en onze gedachten en emoties een beetje in goede banen te leiden en dan heb je ook nog eens rekening te houden met degene die naast je op de bank zit.

In het begin is het makkelijk, nietwaar?

Je bent verliefd en je vindt alles aan die ander leuk. Dat hij niet zo’n prater is, nog meer van schoenen kopen houdt dan jij of een passie heeft voor vogelspinnen, je vindt het wel schattig.

Als de vlinders in je buik plaats maken voor een dieper gevoel van houden van, verandert je beeld van de ander. De roze wolk vervaagt en de realiteit is dat jouw sprookjesprins op het witte paard maar een gewone man is, met menselijke eigenschappen.

Gaandeweg irriteer je je mateloos aan het feit dat hij zijn emoties niet uit, zich financieel onverantwoordelijk gedraagt en hij maar niet lijkt te willen begrijpen dat er een verschil is tussen een kat en een vogelspin als huisdier.

Bij veel stellen lopen irritaties en ruzies zo hoog op dat normaal communiceren niet meer mogelijk is en dat dezelfde conflicten steeds weer terugkeren. Verwijten, oude koeien en kwetsende opmerkingen vergiftigen de relatie.

Het resultaat: Een scheiding of een oppervlakkige relatie waar geen sprake meer is van liefde en genegenheid. Beide partners zijn ongelukkig, maar weten niet hoe ze het op moeten lossen.Wat herken jij?


‘I always say how I don’t need you, but it’s always gonna come right back to this: Please, please, don’t leave me’ - (Pink)

Jullie relatie is er een van afstoten en aantrekken. Jullie lijken niet mét en niet zonder elkaar te kunnen. Jullie houden van elkaar en je moet er niet aan denken om zonder hem te leven. De eeuwige ruzies zijn echter zo vermoeiend dat je je steeds vaker afvraagt of het niet beter is om de stekker uit de relatie te trekken. Deze gedachte maakt je verdrietig omdat hij de liefde van je leven is.

 

‘Don't say what you're about to say. Look back before you leave my life’ - (Celine Dion)

Na de zoveelste ruzie, de verwijten en de huilbuien gebeurde het: Het S- woord lag ineens op tafel. “Misschien moeten we dan maar scheiden, als het niet werkt.” Is dit het dan? Horen jullie nu bij al die stellen die het niet lukt om hun relatie te laten slagen? Dit is niet wat je wilt. Je zou er alles voor over hebben om de verbinding met je partner te herstellen.

 

‘Once upon a time I was falling in love, now I’m only falling apart’ - (Bonnie Tyler)

Langzaamaan is jullie relatie veranderd en niet ten goede. De afstand tussen jullie lijkt steeds groter te worden en je voelt je eenzaam in je relatie. Er wordt niet meer echt gepraat en jullie doen geen dingen meer samen. Zin in seks heb je al een tijd niet meer. Eigenlijk vindt je het al lang niet leuk meer en dreigt het laatste beetje liefde voor je partner te verdwijnen. Je wilt het echter niet zomaar opgeven. Je wilt zeker weten dat je er alles aan gedaan hebt om de relatie te redden.Is het dan te laat?

Het is nooit te laat, als jullie er allebei iets aan willen doen. Een relatie is iets dat je samen doet, maar je moet er individueel energie in steken.

Wachten tot de ander uit zichzelf initiatief neemt of verandert, zal je niets opleveren. Maar daar was je waarschijnlijk zelf ook al achter. Wat levert je wel iets op?

 

 • Als je gaat snappen waarom jullie steeds op dezelfde manier reageren. Gaat het hard tegen hard? Vermijden jullie elkaar? Of trekt een van jullie zich terug als ie zich aangevallen voelt door de ander? Als duidelijk is in welk gedrag jullie steeds vervallen, kunnen we gaan onderzoeken waar dat vandaan komt en hoe jullie dat kunnen voorkomen.

 

 • Als je stopt met oude koeien uit de sloot halen. Hoe fijn zou het zijn als jullie een discussie in het hier en nu kunnen voeren, zonder er van alles uit het verleden bij te slepen?

 

 • Wanneer je ziet wat je partner eigenlijk wil, maar niet zegt. Je kunt geen gedachten blijven lezen en aannames doen. Een veilige omgeving creëren voor jullie beiden is een voorwaarde om wensen en gevoelens te kunnen uiten.

 

 • Wanneer je je partner beter begrijpt, kun je ook meer reageren met empathie en compassie. Jullie mogen elkaar op een andere manier leren kennen, open en nieuwsgierig.

 

 • Kijk kritisch naar welke rol jullie beiden aannemen in de relatie. Zijn jullie twee gelijkwaardige volwassenen, of lijkt de een soms wel het kleine kind en de ander de verantwoordelijke ouder?

 

 • Ontdekken of je partner wel dezelfde ‘liefdestaal’ spreekt als jij, zodat jullie niet meer langs elkaar heen praten.

 

Mijn naam is Sigrid
Ik kan je helpen uit die vicieuze dramacirkel te komen en weer rust in de relatie te brengen. 


Wat gaan we doen?

Mijn ervaring is dat alleen praten over het gedrag niet voldoende is. Veel emoties en reacties komen voort uit onbewuste processen in het brein en dat verander je niet door je simpelweg voor te nemen dat je het voortaan anders gaat doen.

Ik combineer verschillende therapeutische methoden in het traject Relatietherapie 2.0, zoals EFT (Emotionally Focused Therapy), hypnotherapie en psychosociale therapie. 


 

 

Wat kan Relatietherapie 2.0 ons opleveren?

De kwaliteit van je relatie bepaalt de kwaliteit van je leven. Andersom geldt: als je jezelf heelt, heel je je relatie. Wanneer je werkt aan jezelf én aan je relatie, zal dit op meerdere vlakken in je leven vruchten afwerpen.

Concreet kun je merken dat:

 • Jullie elkaar weer complimentjes geven.
 • Ruzies veel sneller uitdoven.
 • Je er weer plezier in hebt om samen iets leuks te doen.
 • Jullie vaker praten.
 • Jullie elkaar op meerdere vlakken helpen en supporten.
 • Er weer intimiteit is.
 • Jullie je allebei gezien en gehoord voelen.
 • Jullie elkaar veel beter begrijpen.
 • Je je partner met andere ogen gaat zien, positiever.
 • Je zelf stabieler en zelfstandiger in het leven staat.
 • Jullie elkaar met een goed gevoel meer ruimte geven.
 • Er meer rust is in de relatie.


Wat als mijn partner niet wil?

Het is mogelijk om eenzijdig aan een relatie te werken. Als jouw visie, jouw reacties, en jouw denkwijze veranderen, verandert er meestal ook iets in de manier van reageren van je partner. Vanzelfsprekend is het samen werken aan de relatie natuurlijk het beste op de lange termijn.

Het traject 'De relatie met jezelf, de basis' helpt je om emotioneel stabiel te worden als persoon, zodat je van daaruit keuzes kunt maken die goed voor je zijn. Je bent in staat te zien wat jouw aandeel is in de falende relatie en welke verantwoordelijkheden bij de ander liggen. 

Is relatietherapie bij mij altijd effectief?

Ja en nee.

Het doel van therapie is meestal om bij elkaar te kunnen blijven. Maar misschien komen jullie tijdens het proces tot het inzicht dat jullie beter functioneren als vrienden dan als stel.

Wanneer jullie er alles aan gedaan hebben om de relatie te redden, kan een gezamenlijk besluit om uit elkaar te gaan ook rust geven.

Wat jullie leren geeft jullie een basis voor wederzijds begrip, respect en een goede communicatie.

Zeker als jullie kinderen hebben is dit heel waardevol. Jullie voorkomen hiermee een vechtscheiding, moeizaam co-ouderschap en getraumatiseerde kinderen.

 

Opleidingen & registraties

Een greep uit mijn therapeutische opleidingen en cursussen:

 • HBO Hypnotherapie/Psychosociaal therapie bij Academie Hypnos, met methoden als regressie, innerlijk kindwerk, reïncarnatie, delenwerk, EFT, DRT (EMDR), mindfulness, meditatie, visualisatie, cognitieve gedragstherapie, sociaal panorama/opstellingen.
 • EFT (Emotionally Focused Therapy)
 • HBO Klassieke homeopathie, bij School voor Homeopathie.
 • NLP practitioner, bij BGL.
 • Compassionate Inquiry, van Gabor Maté.
 • Kindertolk workshops, bij Minke Roelants.
 • MBO Massagetherapie, bij IVS.
 • Pijn Reset Methode, bij Tim van Orsouw.
 • MBO Lymfetherapeut, bij IVS.
 • HBO Medische basiskennis, bij Con Amore.
 • HBO Psychosociale basiskennis, bij Academie Hypnos.


Registraties

Specialisaties

Je kunt bij mij komen om samen de liefdesrelatie te verbeteren door te werken aan communicatie en dieper liggende saboterende patronen.

Je kunt ook individueel werken aan een goede emotionele basis bij jezelf om vanuit daar stabiele relaties met anderen te kunnen opbouwen.De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1. Ongelijke verhoudingen in de relatie.
2. Slechte communicatie tussen partners, ruzies en onbegrip.
3. Jezelf steeds aanpassen aan de ander.
4. Niet jezelf kunnen zijn binnen de relatie.
5. Het niet uiten van emoties.

Tarieven

Intake € 95,- 
Relatietherapie 2.0: € 165,- (ex.btw) per sessie
Programma: De relatie met jezelf, de basis: € 1499,-

Openingstijden

Maandag 10.00 - 17.00
Dinsdag 10.00 - 18.00
Woensdag 10.00 - 18.00
Donderdag 10.00 - 18.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 13.00
Zondag gesloten

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |