Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Anna Maria | relatietherapeut

relatietherapeut - Almen - Anna Maria
Relatietherapie Zutphen-Lochem
Binnenweg 38
7218 MB Almen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zutphen-Lochem

Mijn naam is Anna-Maria.
Mijn praktijk voor relatietherapie ligt in Almen, centraal tussen Zutphen en Lochem.


Relatietherapie


Een jaar geleden schreef ik 23 korte verhaaltjes over Haas en Raaf die een relatieprobleem hebben. In de onderstaande alinea stelt Haas aan Raaf voor om op zoek te gaan naar een therapeut.

‘Ja,’ zei Haas, ‘je gaat dan naar de therapeut en dan ga je praten.’ Ze leek heel content met het idee van praten. Raaf die zelf niet zo’n prater was, voelde de druk in zijn kop toenemen. ‘Wie is dat dan, de therapeut?’ vroeg hij met een licht overslaande stem. Dat wist Haas ook niet.

Maar we vinden haar wel’, antwoordde Haas met nieuw elan. Zo energiek en beslist was ze in jaren niet geweest. Therapie klonk spannend en griezelig tegelijk. En alles was beter dan de afgelopen weken, waarin ze uitgeblust in haar hol had gelegen met een donker en zwaar hart. Raaf, die zielsveel van zijn mooie Haas hield, kon niets anders dan al zijn bedenkingen binnen zijn snavel houden. Met al zijn wilskracht wist hij zijn onwillige nek tot een beamend knikken te bewegen. Ze zouden in therapie gaan, wat dat dan ook mocht betekenen.’

Haas en Raaf verlaten in de verhaaltjes hun vertrouwde stek om op zoek te gaan naar een relatietherapeut.

En zo is therapie ook een beetje: je vertrouwde stek verlaten om iets nieuws uit te proberen.
Iets te leren over jezelf en de ander. Ontdekkingen doen waardoor je elkaar beter gaat begrijpen.
I
k help jullie daarbij door je belangstelling voor jezelf en de ander aan te wakkeren. Door uit te nodigen om jezelf te blijven voelen in plaats van naar de ander wijzen. Door te spiegelen wat er in het contact en de communicatie plaatsvindt.

We kijken onder andere naar:

 

Kritiek in de relatie
Kritiek hebben op de ander, of kritiek incasseren van de ander is een onderwerp dat vrijwel altijd aan bod komt. Kritiek heeft nogal invloed op het gevoel van veiligheid en vrijheid. Meestal staat kritiek op de ander niet los van kritiek op jezelf, hoewel zelfkritiek niet bij iedereen aan de oppervlakte ligt. Je leert om deze kritische stem te onderscheiden en de functie van kritiek te begrijpen.


Eigen ruimte
Een belangrijk onderwerp is je persoonlijke ruimte ten opzichte van elkaar. Je kunt bijvoorbeeld gaan zien wanneer jezelf terugtrekt, je ruimte kleiner maakt, of jezelf opblaast en spanning opbouwt in de relatie. Deze bewegingen gaan waarnemen helpt om te zien en te begrijpen wanneer je geraakt wordt. ‘Hé, ik trek me terug. Wat gebeurt er in me? Voel ik me teleurgesteld, onveilig, afgewezen? Of heb ik behoefte aan rust, tijd voor mezelf, alleen zijn?

 

Voelen in je lijf
In de sessies komen je lijf en leden aan het woord. Bij problemen in relaties hebben je gedachten vaak veel werk verzet om de problemen die er zijn te overdenken. Het kan verrassend zijn om te ontdekken hoe anders je relatieprobleem wordt ervaren vanuit je lijf.


Communiceren kun je leren
Leren communiceren is gericht op wederzijds begrip. Er zijn manieren en trucjes die dit proces kunnen ondersteunen, en die zullen zeker ook aan bod komen. Maar wat het meest tot wederzijds begrip leidt is om elkaar in de sessies op een nieuwe manier mee te maken, om open te kunnen zijn over wat er ook in je leeft en ook open de ander te kunnen beluisteren.


Doorgaan met de relatie?
Uit Haas en Raaf:
‘Ik denk dat ik niet meer van je houd.’ Haas keek droevig naar het gras terwijl ze sprak. Haar anders zo fiere oren hingen slap langs haar kop. Raaf die net voor de gezelligheid naast Haas was geland, keek haar verschrikt aan. ‘Je houdt niet meer van mij?’ antwoordde hij langzaam, ieder woord zorgvuldig krassend. ‘Nee,’ antwoordde Haas, ‘ik zei dat ik denk dat ik niet meer van je houd.’ Ze klonk nu snibbig en vertrouwd. ‘Hoe bedoel je? Dat je denkt dat je niet meer van mij houdt’. Bij ieder woord dat Raaf sprak klonk hij bozer en scheller. En een boze Raaf, daar was Haas bang voor. Voor de zekerheid boog ze haar kop nog dieper. Haar lange oren raakten nu bijna de grond.’

Hoe kwetsbaar als één van de partners twijfels heeft over de liefde voor de ander! In deze verhaaltjes denkt Haas dat ze niet meer van Raaf houdt, dus ze lijkt het nog niet zeker te weten. Misschien denkt ze zo, omdat ze niet durft te erkennen dat het haar ook aan gevoel ontbreekt, of ze weet het niet, of misschien mist ze iets in zichzelf.

Herken je je in deze onduidelijkheid? De sessies helpen bij het verhelderen van je gedachtes en gevoelens, zodat je een passende keuze kunt maken.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Anna Maria

Online therapie

Relatietherapie geef ik online via zoom, FaceTime, skype of whats-app. Bij voorkeur zijn jullie beiden in dezelfde ruimte voor hetzelfde computerscherm. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen we ook vanuit verschillende locaties werken.Mededeling inzake corona-pandemie

In de praktijk gelden de volgende Corona maatregelen:

 

  • In de praktijkruimte houden we minimaal 1,5 meter afstand. Ik zorg voor ruime ventilatie en andere hygiëne maatregelen tussen de verschillende afspraken.

  • Bij voldoende warm en droog weer is het mogelijk om in de buitenlucht sessies te doen. De praktijkruimte ligt in het buitengebied van Almen, met een volledig ongestoorde buitenruimte.

Opleidingen & registraties

Opleidingen

 

Doctoraal Geneeskunde

Transfromatietherapie

EssentieCoaching

Ridhwan Teacher

 

 

Trainingen

 

Tantra jaartraining

Familieopstellingen en Sjamanisme

 

 

Werkervaring

 

Praktijk voor individuele en relatietherapie sinds 1990

Docent bijscholing voor therapeuten

Docent aan de opleiding voor Transfromatietherapie

Cursussen en trainingen in persoonlijke ontwikkeling

 

Sinds vijftien jaar niet meer aangesloten bij een beroepsvereniging en registratie orgaan.

Specialisaties

Het is mijn specialiteit om snel helder te krijgen wat er speelt en om verdieping, begrip en verbinding mogelijk te maken, zowel individueel als in de relatie.

Mijn werk is o.a. gebaseerd op Gestalt, Somatic experience, lichaam-en ademwerk, innerlijke criticus, theaterwerk en de Diamond Approach.

 

Problemen in de relatie Zie ik als een mogelijkheid tot groei, zowel persoonlijk als in de relatie. Heelheid betekent niet ongeschonden te zijn, maar het zo volledig mogelijk toelaten van de realiteit van het moment.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

relatieproblemen:

  • niet gezien, erkend of ondersteund voelen binnen de relatie
  • onafgestemde communicatie, tgv oude kwetsingen, vastzittende patronen, kritiek
  • angst/spanning/stress met een weerslag op de relatie: bv één van de partners met overbelasting, problemen met kinderen, samengesteld gezin 
  • verminderde (sexuele) intimiteit
  • elkaar niet kunnen bereiken door bijvoorbeeld verminderd liefdegevoel of verliefdheid op een ander

Tarieven

Sessies
Mogelijkheid voor een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer 20 minuten. Dit kan zowel live, telefonisch of via zoom.
Duur van de sessie: 1.15 uur

Tarief: €105,-

Openingstijden

Maandag 9.00 uur tot 21.00 uur
Dinsdag 9.00 uur tot 21.00 uur
Woensdag 9.00 uur tot 21.00 uur
Donderdag 9.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag 9.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 12.00 uur
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Relatietherapie Zutphen-Lochem

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Zutphen-Lochem - Anna Maria

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Anna Maria heeft ons uitstekend en blijvend geholpen

Anna Maria heeft ons uitstekend en blijvend geholpen om onze relatie verder liefdevol te kunnen continueren. Met haar empathische en deskundige houding heeft zij ons d.m.v. een confronterende aanpak stimulerend aan het werk gezet met bovenvermeld resultaat. Knap en heel fijn dat dit gelukt is. Dank daarvoor en een dikke pluim voor deze respectvolle manier van hulpverlening. Chapeau!!!

| 13 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele fijne therapeut

We konden snel terecht, dit was fijn! Meerdere sessies in korte tijd gehad waardoor we snel verder konden. Hele fijne therapeut met professionele aanpak.

| Geesteren | 2 aug 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een deskundig en prettige relatietherapeut

Ik heb Anna Maria ervaren als een deskundig en prettige relatietherapeut. Ze heeft aandacht voor de gedachten en gevoelens van beide partners en stelt de goede vragen die leiden naar inzicht en oplossing van de problemen.

| Deventer | 21 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Anna Maria:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |