Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

René | Relatietherapie

Relatietherapie-Nijeveen
Relatietherapie Meppel-Steenwijk
Burgemeester Haitsmalaan 8
7948AE Nijeveen
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Meppel - Steenwijk

Mijn naam is René. Mijn praktijk ligt in Nijeveen, centraal tussen Meppel en Steenwijk. Je kunt bij mij terecht voor therapie, coaching en relatietherapie.

Ik heb mij sinds 2010 gespecialiseerd in relatietherapie. Hier ligt mijn hart.

Je relatie is nooit alleen ‘houden van’. Er komt zoveel meer bij kijken. Je hebt alle twee je verwachtingen, je dromen, en ook je tekortkomingen.In het begin van een relatie is het vooral de ontdekking hoeveel je samen hebt en daarom hoeveel je van elkaar kunt houden.

 

In de loop van de tijd verandert dat. Je hebt je zorgen, je teleurstellingen, de drukte van bijvoorbeeld kinderen of werk, alles gaat meespelen.Hoe hou je het dan goed met elkaar. Of misschien moet je wel zeggen: zo goed dat je je partner steeds weer graag ziet.

 

Relatieproblemen

Niet alleen jij en je partner veranderen, ook jullie relatie verandert. Je wordt ouder en wijzer, je leert elkaar kennen, de mooie kanten, de schaduwkanten. Daar waar je van elkaar verschilt, probeer je er samen uit te komen. Vaak lukt dat, al zal het meestal zijn dat je beiden dan accepteert dat de ander nu eenmaal is wie hij/zij is. Op sommige punten kom je er niet uit. Dat kan gaan wringen

Op een gegeven moment is bij één van de partner dan een punt bereikt dat je op deze wijze niet verder wilt. Dan komt de spanning: Wil je nog verder met elkaar? Kan je nog verder met elkaar? Hoe kun je verandering brengen in je relatie. Of is scheiden de oplossing? 

Dat zijn grote beslissingen. Hoe kom je er achter wat je eigenlijk wilt en wat er nog kan.


Hoe ziet een sessie eruit?

Mijn ervaring is dat je in een uur, met binnenkomst, opstarten en afronden, beperkt tijd hebt om in alle rust en tijd te werken aan wat er speelt. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar bijeenkomsten van twee uur. Dat is intensief, maar je kunt dan ook wat doen.Ik werk flexibel. Als twee uur te lang is, dan stoppen we eerder. We kijken per keer wat jullie als vervolg willen: een volgend gesprek? Zo ja, over hoeveel tijd.

Als het erg spannend is in je relatie is het meestal verstandig om korte tijd tussen bijeenkomsten te nemen, als het allemaal wat beter loopt, kan het over langere tijd. Je kunt altijd tussendoor bijstellen.Ik werk niet volgens een vast protocol, ik speel in op wat er op het moment speelt. Dat is immers wat je bezig houdt. En meestal is dat ook precies waar het om moet gaan.

In de bijeenkomst ligt als het ware jullie relatie op tafel en kijken we in welke patronen jullie zijn vastgelopen, wat voor je belangrijk is en oefenen we hoe je daar met elkaar een weg in kunt vinden.


Over mij

Ik geloof dat mensen elkaar kunnen verrijken door samen te leven en te werken. Maar dat gaat niet vanzelf. Het vraagt een open houding, relativering van je eigen belangrijkheid en zorgvuldigheid in hoe je omgaat met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Mijn hele werkzame leven heb ik gewerkt met mensen en hun levensverhalen.

 

Sinds 2011 werk ik als relatietherapeut en procesbegeleider van teams. Ik ben opgeleid als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Afgestudeerd in klinische psychologie. Daarnaast heb ik de 2 jarige opleiding relatietherapie gedaan aan de School voor Relatietherapie te Antwerpen. 

Ook werk ik sinds 1990 in de kerk in verschillende functies. Als dominee, jeugdpredikant, jeugdwerkadviseur en procesbegeleider. Ik ben opgeleid als theoloog. Afgestudeerd in filosofie en pastorale psychologie. Daarbij de kerkelijke opleiding van de (toenmalige) Hervormde Kerk.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat ik u met geloofszaken lastig val. Andersom kan natuurlijk wel: uw geloofsovertuiging is voor mij geen vreemde wereld.

Voor het onderhouden van mijn vakbekwaamheid volg ik bijscholing en intervisie met twee collega-groepen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

René

Opleidingen & registraties

1973-1978 H.A.V.O.
1978-1981 H.E.A.O.
1981-1982 Colloquium Doctum Grieks Latijn
1982-1988 Theologie Rijks Univesiteit Utrecht
1988-1990 Kerkelijke Opleiiding Universiteit van Amsterdam

1986-1991 Psychologie - Klinische Psychologie Universiteit van Amsterdam
2011 Externship Emotionally Focused Therapy
2012-2014 School voor Relatietherapie Antwerpen

Specialisaties

Ik heb mij sinds 2010 gespecialiseerd in relatietherapie. Eerst in samenwerking, de laatste jaren alleen. Hier ligt ook mijn hart.

In de therapie volg ik geen vaste route. We gaan in op wat er op het moment zich voordoet, daar liggen immers ook de vragen. Soms komt uit de relatietherapie een individuele begeleiding voort, meestal is dat dan in dienst van de relatie.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat ik in individuele therapie met mannen goed uit de voeten kan. Ik ben van mening dat dit op een andere wijze werkt dan wat algemeen gaande is. Wat meer direct. Vaak ook met de nodige humor en relativering.

Ik werk part-time als therapeut. Daarom beperk ik mij in mijn specialisatie. Bij cliënten met een problematiek waarvan ik meen dat ik niet voldoende gespecialiseerd ben verwijs ik door.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Door de jaren heen groeien partners bijna vanzelf ook uit elkaar. Bijvoorbeeld oor de druk van buiten, zoals het krijgen van kinderen, met daabij dubbele banen, etc.

De liefde en de wens om samen verder te gaan is er nog wel, maar er is een patroon van verwijdering ontstaan. Meestal raak je verstrikt in patronen die je zelf niet wilt. Maar hoe kom je daar uit? Ondersteuning en verheldering kan hier van veel betekenis zijn.

Als een partner vreemd is gegaan ontstaat een enorme vertrouwensbreuk. Beide partners komen dan in een weg van heroriëntering: wat is er gebeurd, hoe kan het zo gekomen zijn, kunnen en willen we nog verder met elkaar, wat moet er dan veranderen.

Ik ondersteun hierin door beide partners te stimuleren duidelijk te krijgen en duidelijk te maken wat voor hen belangrijk is.  Soms wordt duidelijk dat de vertrouwensband te veel geschonden is. Ook dan is het belangrijk te weten hoe het gekomen is en wat je aandeel daarin is. En natuurlijk ook of er een goede weg is om uit elkaar te gaan.

Als beiden verder willen zal dat op een vernieuwde basis moeten. Dan is belangrijk om een fundament te leggen waarin je elkaar weer leert vertrouwen en de ruimte vindt om wat jij belangrijk vindt ook in te brengen in je relatie.

Ik veroordeel niemand. Ik ben niet onpartijdig, ik ben meerzijdig partijdig. Dat wil zeggen: ik zoek aansluiting bij beide partners vanuit het respect dat je beiden zoekt hoe goed te leven voor jezelf en met elkaar.

Tarieven

Een uur therapie kost 95.00 euro.

In relatietherapie werk ik met sessies van 2 uur. Natuurlijk gaat dit in overleg. Een sessie van 2 uur kost dan 190 euro.
Als we eerder stoppen rond ik dat af per half uur.

De therapie wordt  niet door de verzekering vergoed.

Wanneer u op een minimum inkomen zit kunnen we overleggen over wat mogelijk is.

Er is zeer beperkte mogelijkheid op de avond. Het avondtarief is 107.00 euro per uur..

Openingstijden

Maandag Flexibel op afspraak
Dinsdag Flexibel op afspraak
Woensdag Flexibel op afspraak
Donderdag Flexibel op afspraak
Vrijdag Flexibel op afspraak
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van René:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |