Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Tom | Relatie-Counsellor, Psychosociaal therapeut

Relatie-Counsellor, Psychosociaal therapeut - Bergeijk - Tom
Relatie Counselling Bergeijk
Burgemeester Magneestraat 12 Kamer 1.10
5571HD Bergeijk
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatie Counselling Bergeijk

Hallo, ik ben Tom. 

Ik ben woonachtig in Bergijk in de prachteige Brabantse Kempen. Ik ben al vele jaren werkzaam binnen zorgsector. (Gehandicaptenzorg, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg)

Daarnaast heb ik een traject gevolgd bij de Stichting Counselling Nederland en ben ik opgeleid tot Register Counsellor. De opleiding heeft mij laten inzien dat ik graag andere mensen wil ondersteunen. Met die reden ben ik mijn eigen praktijk gestart als counsellor. 

Ik bied hiernaast ook relatie-ondersteuning aan. Een relatie onderhouden vraagt continu aandacht en onderhoud. Dat onderschatten we weleens of we nemen het voor lief zoals het is. Gaandeweg een relatie kan het zijn dat je problemen ervaart. Het kan zijn dat je in een dipje of sleur zit. Of dat het bijvoorbeeld niet lukt om goed te communiceren met elkaar. Dat is er niet ineens, maar groeit langzaamaan. En kan gebeuren. Relatie-ondersteuning-counselling kan hier zeker bij ondersteunen. Vanuit de vijf bouwstenen kunnen we samen bekijken wat er nodig is. Wat zijn de vijf bouwstenen? Nou hier komen ze: 

De eerste is Aandacht en Intimiteit. Heb je aandacht voor elkaar en hoe doe je dat? Daarnaast kan je bekijken hoe het stukje intimiteit naar ieders wensen ingevuld moet worden. De tweede bouwsteen is Autonomie. Kan je binnen de relatie jezelf zijn en voel jij je thuis? Dan komt Communicatie, want dat continu terugkerende onderhoud vraagt dat we praten met elkaar. De vierde is Partnerschap versus Ouderschap (voor de ouders onder ons), want hoe verhoudt de relatie tussen jou en jouw partner zich ten opzichte van de rol die je vervult als ouder? Het komt met regelmaat voor dat een relatie verandert zodra een gezin wordt uitgebreid. De laatste is de kracht van Kwetsbaarheid en Vergeving. Lukt het jou om jezelf kwetsbaar op te stellen richting jouw partner? En in hoeverre is het wenselijk, nodig en mogelijk om iemand te vergeven. Zodat je niet bij iedere ruzie een langlopend conflict hebt.

Ik heb nu vooral gesproken over relaties die in het teken staan van verliefd zijn en partnerschap. 
We hebben allemaal ook relaties ontwikkeld die wel in het teken staan van liefde, maar anders zijn. Zoals relaties met familieleden, vrienden en kennisen. Dat loopt vaak prima, maar ook hier kunnen problemen ontstaan. Daarbij spelen vaak ook thema's als communicatie, aandacht en autonomie een belangrijke rol. Het kan namelijk zijn dat jij binnen jouw gezin regelmatig ruzie ziet ontstaan. Steeds terugkerende irritaties tussen dezelfde personen. Of gewoon omdat er een familielid is met een verslaving. Ook hier kan counselling van betekenis zijn. Ik kan samen met u kijken hoe we hierin een mogelijke verandering in gang kunnen zetten. 


Denk je dat ik iets voor jou of jullie kan betekenen? Nou neem gerust contact met mij op.
We drinken samen een kop koffie of thee. Ik vertel wie ik ben en wat ik mogelijk voor jullie kan betekenen. Dat is vrijblijvend. 

Lieve groetjes, Tom 

Online therapie

Online therape is zeker een mogelijkheid. Dit hangt ook af van de complexiteit van de hulpvraag (hulpvragen). Op maat stippelen we dan een traject uit. Dit kan bijvoorbeeld via Skype, Teams of Zoom.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg waar nodig de richtlijnen van het RIVM.

Opleidingen & registraties

Ik heb een opleiding SPH (ook wel Social Work genoemd) aan de HAN in Nijmegen en ben ook opgeleid tot professioneel counsellor via de Stichting Counselling Nederland. Ik heb daar de opleiding Counselling psychologie gevolgd. 

Daarnaast heb ik verschillende trainingen, bij- en nascholingen gevolgd waardoor ik verschillende methodieken en hulpmiddelen bezit. Bijvoorbeeld: 
- ACT
- EMDR
- Het maken van een opstelling. 
- Coaching
- Counselling


Registraties

SpecialisatiesEen counsellingstraject wordt altijd op maat gemaakt. We maken het samen. De relatie tussen jou en jouw partner staat hierbinnen centraal. Of de onderlinge relaties binnen jouw familie, gezin of vriendenkring. Het is mijn bedoeling om een brug te slaan tussen jullie. Vaak zijn er niet uitgesproken zaken of ervaringen, gevoelens die niet naar elkaar zijn uitgesproken. 

Dit kan te maken hebben met opgedane ervaringen of een blokkade in het uitspreken van emoties. Hier kan counselling zeker bij ondersteunen. Counselling kan dan de brug zijn om jouw relatie weer op het juiste spoor te krijgen.

De trein van jouw relatie met een ander kan tot stilstand zijn gekomen of betreft het altijd maar dezelfde terugkerende (mogelijk saaie) route?

Juist door een relatie-counsellingstraject in te gaan kunnen we samen andere sporen ontdekken. Misschien wel een nieuwe route door de bergen? Avontuurlijk? Of een oude vertrouwde route langs leuke dorpjes? 

Laten we deze trektocht samen vormgeven. 
Het vormgeven hiervan kost meestal tussen de 10 en 20 sessies. Dat ligt natuurlijk ook aan de complexiteit van jouw hulpvraag en de mate waarin je zelf actief aan de slag gaat. 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Er kan vanalles gebeuren: 

- Jouw relatie is in een sleur geraakt. Alles neem je voor lief. 

- Je bent niet meer in gesprek met de ander. Mogelijke emoties, gevoelens of irritaties worden niet gedeeld. 

- Jouw relatie voelt uit balans en het lukt je niet om dit te veranderen? (Wat moet ik veranderen? En hoe?)

- Jij of jouw partner kijken regelmatig terug naar het verleden. En niet meer in het hier en nu. Hoe komt dat? 

- Er spelen gevoelens van onzekerheid bij jou of jouw partner. Je begrijpt elkaar niet meer...

- Er is ruzie binnen uw familie of gezin. Er zijn continu spanningen en het lukt niet meer om met elkaar in gesprek te zijn. Het lijkt alsof je elkaar niet begrijpt. Tarieven

Een kennismaking duurt een half uur en is gratis en vrijblijvend!


140 Euro = 1 uur een partner gesprek. (dus met twee personen of meer)


Wilt u een individueel gesprek? 

60 Euro = Afspraak vindt digitaal plaats middels beeldbellen

75 Euro = Afspraak vindt plaats binnen de praktijk 

90 Euro = Afspraak vindt plaats op een nader gekozen locatie. (+ bijkomende reiskosten)


Vergoedingen vanuit de Zorgverzekeraars

Bijna alle zorgverzekeraars erkennen de waarde van Counselling en vergoeden gedeeltelijk de kosten als je aanvullend verzekerd bent. Relatie counselling wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Informeer zelf bij je Zorgverzekering en vermeld dat ik ben aangesloten bij ABvC en RBCZ. Je ontvangt na het gesprek een factuur die je zelf bij je zorgverzekeraar kunt declareren.


Via de volgende link kun je opzoeken welke vergoeding jouw verzekering verstrekt: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/counseling

Openingstijden

Maandag 08.30 tot 21.00 uur
Dinsdag 08.30 tot 21.00 uur
Woensdag 08.30 tot 21.00 uur
Donderdag 08.30 tot 21.00 uur
Vrijdag 08.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 08.00 tot 13.00
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Relatie Counselling Bergeijk

Hieronder staan een aantal reviews over Relatie Counselling Bergeijk - Tom

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel Tom. We zijn je dankbaar

Ja ik raad Tom zeker aan als Relatietherapeut. Hij heeft er in onze relatie voor gezorgd dat we naar elkaar luisteren. Ander praten met elkaar. Dit terwijl we dat voorheen echt moeilijk konden. We hadden veel ruzie. Nu niet meer... En dat is echt heel fijn! Ons doel was om bij elkaar te blijven, alleen niet in ons oude stramien. Nu hebben we een nieuwe route waardoor we zeker bij elkaar blijven! Dankjewel Tom. We zijn je dankbaar.

| Eersel | 7 okt 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |