Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Hanneke Francken | Psycholoog en Relatietherapeut

Psycholoog-en-Relatietherapeut-Vogelenzang
Gravin Adahof 8
2114 DW Vogelenzang
hanneke-francken@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Vogelenzang

Liefdesrelaties eindigen meestal niet met het simpele 'en ze leven nog lang en gelukkig'. Daarom kunnen sommige paren wel wat hulp gebruiken. Tijdens de relatietherapie krijg je inzicht in je relatie. Het idee achter de therapie is dat jullie vastlopen in negatieve patronen. Die negatieve patronen zoals ruzies of vermijding verminderen het gevoel van verbondenheid en veiligheid met elkaar.

 

Over mij

Mijn naam is Hanneke Francken, ik ben afgestudeerd psycholoog aan de VU Amsterdam en relatietherapeut. In mijn praktijk kun je terecht voor diverse klachten en relatieproblematiek. Ik heb een jarenlange ervaring binnen de GGZ als psycholoog, systeem- en relatietherapeut.

 

Relatieproblemen

Wanneer jullie zijn vastgelopen in negatieve patronen zoals ruzies of vermijding, vermindert het gevoel van verbondenheid en veiligheid met elkaar. Tijdens de relatietherapie krijg je meer inzicht in jullie relatie, leer je vaardigheden om je emoties te uiten. Met als doel de relatie te verbeteren en een bijdrage te leveren aan zelfontwikkeling en/of de levensvatbaarheid van de relatie te onderzoeken.

 

Bepaalde gedragingen of reacties van de één worden een allergie van de ander. Jij vraagt bijvoorbeeld aan je partner om ergens mee te helpen, je partner slaakt een diepe zucht van vermoeidheid (zoals wel vaker) en jij bent direct getriggerd en wordt boos. Zo gaat het ten slotte heel vaak, en alleen maar vaker. Na verloop van tijd zijn jullie moe om hier nog om te strijden en laten jullie het er maar bij zitten. Het leidt niet meer tot ruzies maar tot vermijding.

 

 

Relatietherapie

Tijdens de therapie krijg je inzicht wat jullie voor invloed hebben op elkaar en hoe dat voelt aan beide kanten.

 

We gaan dieper in op emoties. Jullie reacties naar elkaar komen namelijk voort uit emotie. Ook al willen jullie het misschien rationeel anders doen, het lukt niet. De emotie is leidend.

 

Daarom gaan we op zoek naar die emoties, deze bespreken en uitdiepen. Dit zullen we met elkaar doen. Door die zoektocht zullen we erachter komen wat er nou eigenlijk echt achter die reacties zit. Vaak zijn dit hele primaire behoeften en vaak ook angsten, angst voor verlating of angst niet goed genoeg te zijn. We gaan ons focussen op de vergroting van veiligheid en intimiteit en gaan via emoties jullie relatie in beweging zetten.

 

 

Doorbreken patronen

We beginnen met het doorbreken van de heftigheid in jullie reacties. Dat betekent het doorbreken van de disfunctionele patronen die jullie communicatie in de weg staat. Vervolgens gaan we verkennen. Verkennen van het zelf en de ander, verdieping van emoties en gedachten.

 

Nu jullie weer in gesprek zijn met elkaar, mag ook kwetsbaarheid weer een plaats krijgen in jullie herontdekkingstocht.

 

Tot slot maken jullie concrete plannen en blijven jullie steeds dichter bij elkaar komen.

 

In mijn praktijk ontvang ik veel mensen voor relatietherapie uit de regio Heemstede, Bennebroek, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Hillegom en Lisse.

 

Praktische informatie

Werktijden: 9.00 - 17.00 uur
Tarieven: € 115,00
Sessieduur: 1 uur
Opleidingen: Psycholoog (WO), relatietherapeut, EMDR-therapeut, ACT-therapeut, contextueel therapeut
Beroepsvereniging: LVPW, RBCZ
Diversen: assertiviteitstrainingen, mindfulness training, positieve opvoedtraining

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |