Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Cocky | Relatietherapeut, Rouwtherapeut

Relatietherapeut,-Rouwtherapeut-Oss
Relatietherapie Oss
Oude Litherweg 2
5346 RT Oss
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

In mijn praktijk bied ik:

 • Relatietherapie 
 • Relatietherapie bij relatieproblemen door rouw
 • Relatietherapie voor ex-partners (SCHIP-aanpak)
 • Individuele rouwtherapie

 • Relatietherapie volgens de SCHIP-aanpak

Relatieproblemen hebben een enorme impact op iemands leven. Of dat nu gaat om een partnerrelatie of om een betekenisvolle relatie met een ouder, broer, zus, vriend(in) of collega. Relaties vragen om onderhoud. Voor een auto of cv-ketel vinden we onderhoud vanzelfsprekend, maar onze dierbare relaties nemen we vaak voor lief. Totdat er iets gebeurt waardoor het vertrouwen wordt geschaad. Of het niet lukt om overeenstemming te bereiken over belangrijke beslissingen aangaande de relatie. 

 

Vaak worden relatieproblemen aangepakt door het proberen te verbeteren van de communicatie. Ik vind dat het verbeteren van de communicatie haast vanzelf gaat als er eerst gewerkt wordt aan het herstellen van de verbinding tussen jullie. Hoe is jullie relatie tot stand gekomen en opgebouwd? Wat waren patronen die er speelden en hoe spelen die een rol in het ontstaan van de huidige situatie? Hoe hebben jullie geleerd met situaties om te gaan en zijn dit helpende mechanismen? Of juist niet? Wat moet er uitgesproken worden voordat er gewerkt kan worden aan het weer opbouwen van de relatie? 

Relatiegesprekken hebben niet altijd het resultaat dat de relatie in stand blijft. Wel is het zo dat de relatie op een goede manier afgesloten kan worden waardoor conflicten voorkomen worden. 

Ik kan helpen bij het inzicht krijgen in jullie relatie en samen met jullie onderzoeken wat er nodig is. Een rol die ik hierbij vaak aanneem is die van tolk/vertaler. Het is erg moeilijk om de goede bedoeling van de ander te zien als er sprake is van geschonden vertrouwen of verdriet. Samen gaan we op zoek naar de emoties en behoeften in die laag onder de oppervlakte. 

 

 • Relatieproblemen door rouw

Mijn specialisme binnen de relatietherapie zijn relaties waar problemen zijn ontstaan na een ingrijpend verlies. Dan kun je denken aan verlies van een dierbare, van gezondheid, werk of een relatie bijvoorbeeld als het contact met een dierbare verbroken is. Een ingrijpend verlies genereert rouw. Het is enorm lastig om daar zelf een weg in te vinden om ermee om te leren gaan, laat staan als de ander ook rouwt. Vaak zie je verschillen in de manier waarop mensen omgaan met het verlies. De een wil er veel over praten, de ander niet. De een ervaart meer boosheid, de ander verdriet. Het is zoeken hoe je elkaar kunt steunen maar ook ruimte voor jezelf kan houden.

Dan kan het helpend zijn hier met iemand van buitenaf naar te kijken. Want het is belangrijk om te voorkomen dat je na een ingrijpend verlies ook nog de relatie verliest. 

Wacht niet te lang met het zoeken van hulp als jullie merken dat er verwijdering ontstaat of het niet meer lukt om conflicten uit te praten. Hoe langer jullie wachten hoe meer problemen gaan stapelen en vertrouwen wordt geschaad. Als we dat kunnen voorkomen dan hoeven we minder te herstellen en kan een traject korter duren. 
 

 • Relatietherapie voor ex-partners (SCHIP-aanpak)

Ook bij een scheiding is sprake van rouw. Je verliest niet alleen je partner, maar vaak ook je toekomstbeeld, er verandert veel rondom kinderen, misschien kun je niet meer in je huis blijven wonen, familie, vrienden en kennissen kiezen vaak een kant.
Als jullie als ex-partners de relatie goed afronden, kun je op een constructieve manier met elkaar omgaan. Hierdoor ontstaat een samenwerkingsrelatie waarin je zaken rondom te kinderen beter kan organiseren. Ook als er geen kinderen zijn, is het voor beiden belangrijk om die periode met elkaar goed af te sluiten. Dit voorkomt dat er oud zeer meegenomen wordt naar een volgende relatie en daar voor problemen gaat zorgen. 

 • Individuele rouwtherapie
Als rouw- en verliestherapeut help ik bij het op gang brengen en houden van een gezond rouwproces. Impactvolle verliezen zoals het verlies van een dierbare, onze gezondheid, werk of een relatie overkomen ons allemaal maar hoe ga je daarmee om? Meerdere factoren zijn hierop van invloed, zoals hoe je geleerd hebt om te gaan met gebeurtenissen (coping). Maar ook de omstandigheden rondom het verlies, of je voldoende steun hebt uit je omgeving en of je eerder een impactvol verlies ervaren hebt. Ik kan helpen bij het onderzoeken wat de reden is dat je vastloopt in het verlies en wat je nodig hebt om vorm te geven aan jouw rouwproces. Want een rouwproces is een persoonlijk proces dat er voor iedereen anders uitziet.   


Over mij

 

Mijn naam is Cocky van Ravensteijn en ik werk vanuit mijn eigen praktijk in Oss. Samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik hier in de buurt. 

De reden voor mij om na 20 jaar werken bij een grote welzijnsorganisatie een eigen praktijk te starten is de overtuiging dat de ondersteuning van mensen bij rouw en verlies meer aandacht behoeft. Zowel individueel als binnen relaties. Een impactvol verlies overkomt ons vroeg of laat allemaal, maar doordat iedereen er anders mee omgaat kan het lastig zijn om je eigen weg hierin te vinden.

Ik geloof oprecht dat een betekenisvolle relatie het waard is om voor te vechten. Ooit zijn jullie samengekomen en voelde het goed. Er is een gezin uit voortgekomen, jullie zijn samen volwassen geworden of jullie hebben mooie en minder mooie ervaringen gedeeld. Op een gegeven moment is de relatie gaan schuiven en sluiten jullie niet meer bij elkaar aan. Dit is niet altijd te voorkomen maar hoeft zeker geen einde van de relatie te betekenen! 

Ik wil helpen bij het vinden van de juiste balans, bij het terugkrijgen van de regie over je leven. Het scheppen van inzicht in de manier waarop jullie proces eruit ziet inclusief alle kwetsbaarheden, dilemma's en krachten. Jullie verhaal is waardevol en verdient alle aandacht en respect. 

Heb je het gevoel dat ik je kan helpen of wil je meer weten neem dan contact op met mij. 

Cocky

Online therapie

Als het niet mogelijk is om live af te spreken, is het ook prima om via Teams onze afspraak te laten plaatsvinden. Ik stuur je dan een link waarmee je in kunt loggen.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • Post hbo-opleiding Verlies- en rouw therapie - SAU
 • SCHIP-aanpak (omgaan met (v)echtscheiding)
 • Post hbo-opleiding Praktijkondersteuner Huisarts GGZ - HAN Nijmegen
 • Post-hbo-opleiding Rouw- en verliesbegeleiding - HAN Nijmegen
 • Maatschappelijk werk- en dienstverlening - Hogeschool 's-Hertogenbosch
 • Propedeuse PABO 's-Hertogenbosch


Trainingen:

 • Verschillende één- en meerdaagse trainingsdagen over rouw en verlies
 • Huiselijk geweld
 • Crisisteam Psychosociale Hulp bij Ongevallen en Rampen / Psychosociale Hulp bij Incidenten


Certificeringen:
Ik ben gecertificeerd verlies- en rouwtherapeut
Ik ben gecertificeerd SCHIP-behandelaar. (relatietherapie) Registraties

Tarieven

Relatietherapie:
Intake € 100,00 per sessie (1 uur)
Vervolggesprek € 150,00 per sessie (1,5 uur)

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar is alleen mogelijk via CZ (aanvullende verzekering, alternatieve zorg). Check voor uw specifieke vergoedingsmogelijkheden uw polis. 

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |