Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Merel | Gestaltgezins- en relatietherapeut

Gestaltgezins--en-relatietherapeut-Amersfoort
Van Spilbergenstraat 3b
3814 VK Amersfoort
merel-therapie@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Amersfoort

Ik wil niet dat jullie veránderen door een ontwikkelingstraject. Ik wil dat jullie worden wie je bent! Dat je eerst voor jezelf helder krijgt wat jouw (overlevings)patronen zijn en dat je contact krijgt met je authentieke zelf. Leer vervolgens zicht te krijgen op de dynamiek tussen jullie, waarna jullie een waarachtige ont-moeting kunt aangaan met elkaar.

 

Als Gestalttherapeut werk ik graag in het hier-en-nu om jullie bij te staan in het doorbreken van oude patronen, en ter plekke constructiever met elkaar te communiceren. Visie en werkwijze

We hebben een prachtig systeem gekregen; ons lichaam, geest en ziel. Met dat geheel kunnen we denken, voelen, verlangen, bewegen, handelen, creëren. Alleen, collectief leren we meestal niet zo goed hoe we dit systeem kunnen begrijpen en helemaal vóór ons kunnen laten werken. Voor onze dromen, onze missie in het leven.

Datgene wat snel werkt en door onze huidige maatschappij wordt (over)gewaardeerd is ons denken. Ons denken is regelmatig overactief waarmee we een beetje "wandelende" hoofden zijn geworden. Grip proberen te houden op onszelf en de omgeving. Daarmee zijn we echter het contact met ons innerlijk kompas kwijtgeraakt. 

Ons brein is bedoeld om te ordenen, te analyseren, oorzaak en gevolg te kunnen overzien bijvoorbeeld. Zodra het dat gedaan heeft zouden we de uitkomsten ervan voor moeten leggen aan ons hart om te beslissen welke actie we ondernemen. Dit geeft een waarachtig, vervullend en vreugdevol leven dat recht doet aan wie jij bent. 

Ik leer mensen om hun emoties en gevoelens te verstaan, om te duiden wat ze betekenen om er zo passende actie bij te kunnen ondernemen. Ik leer mensen hun copingsstrategieen te herkennen en onderdrukte delen te integreren.

Ik leer mensen het onderscheid tussen emoties als copingstrategie en gezonde gevoelens met een functie.

Ik doe dit aan de hand van een helder model en het werken met de dynamiek ter plekke. Hiermee ontdek je een soort routekaart van jezelf, van hoe het werkt van binnen. Met deze routekaart vind je je eigen antwoorden op situaties in het leven, antwoorden die jóu recht doen. 

Mijn werkwijze is een combinatie van werken in het hier-en-nu in het contact, werken met het traumamodel van dr. Franz Ruppert, experimenten (oefeningen om ter plekke iets te ervaren), werken met de invloed van het autonoom zenuwstelsel, ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en ademwerk. Altijd op maat en in contact. 

Mijn stijl is een combinatie van directief terwijl ik warm en betrokken ben. Ik spiegel en breng zachtheid. Ik confronteer en ontmoet je. Geen oordelen. Ik houd ook erg van een grap en een grol op zijn tijd. Je kunt ook leren terwijl je lol hebt. Tegelijk schuw ik de diepte niet en bied ik een bedding voor diepe emotie. 


Over mij

Ik had al jong vragen over hoe dat nu werkte, interactie tussen mensen. Ik zag doodgezwegen conflicten of juist uit de hand gelopen ruzies en verharde contacten. Ik was verlegen en dacht dat ik daarmee geboren was en het daar maar mee moest doen in dit leven. Ik zag mensen die allemaal deden alsof het altijd goed met ze ging en vroeg me af of ik de enige was die het soms ingewikkeld vond...

Ik dook de boeken in op zoek naar antwoorden en koos voor een vak als hulpverlener. Ik greep met beide handen alle leermogelijkheden aan, alle feedback en confrontaties. Makkelijk was dat niet, om geconfronteerd te worden met mijn eigen overlevingsstrategieen, die verlegenheid bijvoorbeeld. Maar zo belonend eenmaal doorgewerkt! Vrijheid. 

Inmiddels ervaar ik het als heel vervullend om bij te mogen dragen aan dit groeiproces bij anderen. Ik heb jaren in de GGZ gewerkt als sociotherapeut, persoonlijk begeleider en projectleider.

In 2009 startte ik parttime mijn eigen praktijk als supervisor en coach (inmiddels ben ik daarbij ook leersupervisor en docent supervisiekunde). Supervisie is een persoonlijk/professioneel ontwikkeltraject. Sinds 2014 ben ik ook Gestalttherapeut en vanaf mei 2020 werk ik fulltime in mijn eigen praktijk, met heel veel plezier!

En nog steeds investeer ik in mijn eigen ontwikkeling middels meditatie, lichaamswerk, intervisie en supervisie, nascholing, retraites omtrent bewustwording. Het is net zo gewoon geworden als ademen. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contat met mij op.

Merel

Mededeling inzake corona-pandemie

Met gezond verstand

Opleidingen & registraties

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
  • Voortgezette Opleiding supervisie en coaching (post HBO) (geregistreerd bij LVSC)
  • Gestalttherapie/gestaltgezins- en relatietherapie (geregistreerd bij NVAGT en EAGT))
  • Opleiding tot leersupervisor
  • Opleiding tot supervisiekundedocent
  • Opleiding tot Ademcoach
  • Geregistreerd bij RBCZ (verzekeringskoepel)

Mijn zorg wordt gedeeltelijk vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent, met alternatieve zorg in het pakket. 

AGB code zorgverlener 90059545
AGB code praktijk 9059546


Registraties

Tarieven

€ 80 per uur
€ 120 per anderhalf uur
€ 90 ademsessie (anderhalf uur)

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |