Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Jolanda | Relatietherapeut

Relatietherapeut - Zaandam - Jolanda
Relatietherapie Zaandam - Zaanstad
Mellum 14
1506BM Zaandam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zaandam - Zaanstad

Zijn er vaak verwijten en  ruzies? Of voel je je juist alleen en is er veel zwijgen en eenzaamheid binnen je relatie? Misschien loopt het gezin niet lekker? Misschien is er een vertrouwensbreuk geweest?


Ik help je met het verbeteren van jouw relatie(s). Je begrijpt beter waaróm je in een terugkerend patroon of ruzie komt. En je leert hoe je er (samen) anders mee om kunt gaan. En wat jullie kunnen doen om elkaar weer te bereiken en de sfeer in huis  te verbeteren. Blijf er niet mee rondlopen. Het kan echt anders!

Heb je een samengesteld gezin? Je leert wat de “spelregels”  van dit nieuwe gezin zijn. En wat jullie te doen hebben, zodat jullie elkaar weer kunnen bereiken en de sfeer verbetert  in huis.

Zijn er culturele verschillen binnen jullie relatie? Je leert begrijpen wat er gebeurt en je leert communiceren op een manier die ruimte geeft aan jouw gevoel en zienswijze én aan die van de ander.

Is het vertrouwen geschaad en wil je het vertrouwen herstellen? Of zijn er keuzes te maken over blijven of uit elkaar gaan?

Misschien hebben jullie de keuze al gemaakt en wil je (samen) toewerken naar respectvol afscheid nemen van jullie leven samen.

Heb je problemen met je zus of broer? Misschien heb je strijd met een van je ouders of een kind? Misschien heb je juist moeite je grenzen aan te geven? Thuis, maar ook op het werk, bij die ene collega of je leidinggevende. En neem je je steeds weer voor om het de volgende keer anders te doen, totdat het de volgende keer is. 

Voor deze kwesties en meer kun je bij mij komen, samen of alleen. Zetten jullie frustratie om in meer begrip, zet je verwijdering om in meer verbinding en zet je stapjes zodat je weer meer regie ervaart. Zodat er meer rust in je relatie(s) komt en het weer leuker wordt in huis.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Jolanda


-----

Reviews:

Jolanda kan heel goed de rode draad van het gesprek vasthouden, ook als wij door elkaar willen praten, boos zijn  en zelf niet meer weten hoe het zit.
Bastiaan/  januari 2021

---

Met jouw eerlijke en spiegelende vragen bracht je me snel naar de kern van mijn verhaal. Je prettige en analytische manier van werken werd fijn aangevuld met je intuïtieve gave, waardoor ik niet alleen in mijn hoofd bleef maar ook voelde wat er speelde.

Ondanks dat ik vooraf wat gespannen was, zorgde je er met je heerlijk rustige en empathische “zijn” voor dat ik me al snel op mijn gemak voelde en je fijne gevoel voor humor versterkte dat!

Dank je wel dat je even met me meeliep!

Martine/ maart 2021


---
Mijn vriendin en ik zijn uit elkaar gegaan en Jolanda heeft ons goed begeleid in de periode tijdens en na onze beslissing. Haar rust, haar meevoelen maar toch neutraal blijven, heeft ons erg geholpen in deze moeilijke tijd. 
Dennis / december 2020

---

Wij kwamen bij Jolanda, omdat de communicatie in ons samengestelde gezin moeizaam verliep. Door de gesprekken met Jolanda begrijpen we beter wat onze wederzijdse verwachtingen zijn. Daardoor kunnen we open en zonder ruis over praten en milder zijn ten aanzien van de snelheid waarmee we ons gezin kunnen vormen. Dat was moeilijk, maar het heeft geholpen.

---

Daarnaast heeft Jolanda ons geholpen met de manier waarop we met elkaar praten. Het is geen  makkelijk proces, maar door de nuchtere en tegelijk warme aanpak van Jolanda, en met duidelijke handvatten, zijn we nu beter in  staat te praten over zaken die moeilijk liggen. Dat geeft mij veel rust en hoop voor ons gezin.
J.S. /  januari 2021

---
Ik kwam bij Jolanda omdat ik last had van vervelend contact met iemand op het werk. Door de gesprekken met Jolanda kan ik beter met deze persoon omgaan en laat ik me minder uit mijn evenwicht brengen.
Tim / september 2020


Opleidingen & registraties

*ERV (eenzijdig relaties verbeteren)
*John Gottman 
*Sonnevelt: HBO Relatie Coaching
*Atma: Post HBO Life Coaching
*Centrum voor Leven en Intuitie: Intuitieve ontwikkeling
*Master Culturele Antropologie en Sociologie, Vrije Universiteit Amsterdam
*African Studies, Rijksuniversiteit Leiden
*MA program International Relations, Universiteit van Amsterdam
*Bachelor Social Anthropology SOAS, London University

trainingen
*Overspel in Relatietherapie (IBCT)
*Samengestelde gezinnen, relaties en (plus)ouders beter begeleiden 
*Stress Release


Registraties

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:


Meest behandelde relatieproblemen:

*communicatieproblemen: terugkerende ruzies, terugkerende thema's. Of er is juist veel zwijgen of niet praten over zaken die er écht toe doen. In al deze gevallen  is er sprake van elkaar niet kunnen bereiken, je weinig gezien of gehoord voelen, misschien wel van eenzaamheid. Zaken die heel diep ingrijpen op je goed voelen. Leren zien welke stijl jullie samen hebben, begrijpen hoe communicatie werkt en  voelen welk effect dit heeft, plus de handvatten om het eens anders te proberen, zijn onderdeel van dit traject. 

* Verlies en herstel van vertrouwen, bijvoorbeeld na ontrouw. Als de eerste schok voorbij is, is er nog een weg te gaan om samen opnieuw te bouwen aan de relatie. Soms vanuit een nog niet weten of er nog een "samen verder" is en de tijd nemen om hiertoe te komen. Soms juist om samen verder te willen gaan, maar moeite te hebben met de pijn en de verwijten die nog aanwezig zijn. Hiervoor komen mensen soms alleen, om van zich af te praten en de balans op te maken. Ook komen stellen samen om met elkaar een  weg te vinden door dit veranderde landschap.

*Twijfel over voortzetting van de relatie. Keuzes maken over blijven of uit elkaar gaan: hoe is het nu werkelijk binnen de relatie. En wat staat er nog te doen. Is daar bij beiden nog ruimte voor. Dit kan leiden tot begeleiding bij het respectvol uit elkaar gaan. Of juist tot meer inzet en betrokkenheid bij de relatie. Tot het zetten van stappen richting  een fijnere verbinding. 


*Samengestelde relaties/gezinnen: Mensen die, na scheiding of overlijden, een nieuwe relatie hebben. Soms willen deze stellen zich voorbereiden op het nieuwe gezin dat ze (gaan) vormen. Soms komen zij, omdat het vormen van een samengesteld gezin onrust geeft in  huis. Het leren omgaan met de nieuwe situatie waarin zij zich bevinden, zodat iedereen zich (weer) veilig en gezien voelt binnen de relatie en het gezin, is dan onderdeel van het traject.
 
*twee culturen in een relatie: jullie samen hebben het prima, voor het grootste deel. Maar er zijn één of meer nare punten waar jullie maar niet uit lijken te komen. Voor conflictpunten die vooral lijken te draaien om culturele aspecten, die niet begrepen worden. Of wanneer de familie op bezoek komt en je ineens voelt alsof je partner iemand anders is of jou niet meer ziet staan: je voelt je buitengesloten. Of juist alsof als jouw familie op bezoek komt en je tussen twee vuren zit: iedereen komt bij jou klagen en als iedereen nou een beetje meer verdraagzaamheid zou hebben, zou het best lukken. En er samen over praten is moeilijk, dat raakt heel snel aan gevoeligheden waardoor je elkaar nog minder kunt bereiken. Herkenbaar?  

*Andere relaties waarbinnen frictie is, bv. tussen familieleden: broer, zus, ouder-kind, of op het werk met een leidinggevende of collega waarmee conflicten zijn of waar men  het juist moeilijk vindt om een grens aan te geven.


Tarieven

Tarieven:

Een kort telefoongesprek (rond 15 minuten) vooraf om kort kennis te maken, is gratis en vrijblijvend. 
 
individuele therapie € 110,- voor 60 minuten
relatie therapie        € 165,- voor 90 minuten, dat is € 82,50 per persoon

5 sessies-in-een:
samen, 90 minuten per sessie: € 729,-
individueel, 60 minuten per sessie:  € 484,-

Relatietherapie wordt meestal niet vergoed. Soms zijn er echter andere mogelijkheden, zoals een bijdrage van je werkgever. 

De duur van een traject is afhankelijk van de vraag en de situatie waarin jij of  jullie je bevinden. Grofweg is er voor de meeste mensen  na 5 tot 10 sessies meer duidelijkheid, rust en verbondenheid.

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 18.00
Dinsdag 9.00 tot 18.00
Woensdag 9.00 tot 18.00
Donderdag 9.00 tot 18.00 (avond in overleg)
Vrijdag 9.00 tot 18.00
Zaterdag middag in overleg
Zondag gesloten

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zaandam.
Ik ontvang mensen uit de regio Zaandam, Amsterdam-Noord, Amsterdam-West, Assendelft, Amsterdam-Centrum.
Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Jolanda:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Forum tips | Forum lotgenoten | Login