Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ninian | relatietherapeut, psychotherapie, oncologisch therapeut

relatietherapeut, psychotherapie, oncologisch therapeut - Oegstgeest - Ninian
Relatietherapie Oegstgeest
Rhijngeesterstraatweg 40
2341 BV Oegstgeest
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Oegstgeest

Ninian, relatie therapeut, integratieve (psycho)therapie en psycho-oncologisch therapeut 

 

 

Relatietherapie

In relatietherapie ben je niet individueel in behandeling, maar is de relatie in therapie en dùs jullie sámen. 

 

Dat betekent dat we samen kijken naar wat er tússen jullie speelt, naar hòe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie communiceren.

 

Gedurende de therapie zullen we praten, maar zullen er ook oefeningen gedaan worden, teneinde contact te maken, het contact te verbeteren en/of om vastgesleten patronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Ook kunnen jullie opdrachten meekrijgen om thuis aan te werken.

Soms is het daarbij ònvermijdelijk “oude koeien” uit de sloot te halen:  in relatietherapie gaat het er om hoe jullie daar sámen mee omgaan. 

 

 

Communiceren

Een liefdesrelatie kan weer opbloeien als je (beter) leert communiceren, als je pijn, onvervulde wensen, maar ook positieve gevoelens met de ander deelt.

Het is belangrijk dat jullie bereid zijn, tijd en energie, te investeren om te leren, te leren óver en van jezelf, te leren óver en vàn de ander, maar ook te leren over jezelf. Uiteindelijk zijn jullie de enigen die jullie relatie kunnen 'genezen'.  

 

 

Individuele relatietherapie

Soms is je partner niet of nòg niet gemotiveerd voor therapie. Maar ben jij dat al wel. Oók dan kan therapie zinvol zijn, om te kijken wat jezelf kunt doen om je relatie te veranderen of verbeteren.

 

De manier om uit een dilemma te komen is om jezelf sterker te maken. Beter te weten wìe je bent en wàt je eigenlijk wilt. 

 

Een goede relatie met jezelf is de basis voor een goede relatie met een ander.

 

Je kunt in mijn praktijk in Amsterdam, maar ook in Oegstgeest, terecht bij een relatiecrisis, maar ook als je zoekt naar verdieping of meer passie in je relatie. 

 

 

Relatietherapie en ziekte

Door ziekte verandert de relatie. Zeker bij ziektes als kanker.  Niet voor niets wordt er in de medische wereld gezegd dat je kanker niet alleen hebt. Wat daarmee bedoelt wordt is dat kanker zó ingrijpend is in een mensenleven, dat alle relaties die die persoon heeft als vanzelf ook te maken krijgen met alle, vaak minder positieve, veranderingen, die kanker teweeg brengt. 

 

Het is dan geen wonder dat een liefdesrelatie het zwaar te verduren krijgt als éen van de partners ernstig ziek blijkt te zijn. 

 

Juist in periodes van ziekte leer je, met en in de relatietherapie, je (weer) uitspreken over jouw behoeften, verlangens en ook angsten, in deze vaak zo verwarrende en angstige periode. 


Mensen uit de regio Oegstgeest, Leiden, Katwijk, Noordwijk, Leiderdorp, Voorschoten, Wassenaar, Sassenheim en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Ondanks het Corona virus en de daarmee gepaard gaande beperkingen, kan ik je ook van dienst zijn middels facetime, Skype, Zoom,  telefoon en mail.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ondanks het Corona virus en de daarmee gepaard gaande beperkingen, kan ik je ook van dienst zijn middels facetime, Skype, Zoom,  telefoon en mail.

Opleidingen & registraties

  • Integratieve psycho- en relatietherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
  • Gespecialiseerd in Psycho-oncologie
  • Ook ben ik afgestudeerd als sexuoloog

 

 

Aangesloten / Ingeschreven bij

Ik sta ingeschreven in het RBCZ-register (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) als Registertherapeut BCZ (licentienummer RBCZ 103240R). Ik ben daarmee gebonden aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

 

Ik val onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).  In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie: SCAG.Registraties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende relatieproblemen?

 

1. Niet communiceren en van daaruit geen intimiteit meer en sex

Ik geef partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer.

 

2. Aannames en daardoor in verwijten vervallen

Ook hierbij geef ik partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer. Daarnaast vraag ik partners vooral naar zichzelf te kijken en niet zo zeer naar de ander. 

 

3. Niets meer samen doen

Ook hierbij geef ik partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer. En wederzijds de opdracht iets leuks voor de ander te organiseren.

 

4. Vreemdgaan

Bij vreemdgaan dienen beide partijen bereid zijn naar zichzelf te kijken. Waarom er is gebeurd wat er is gebeurd.

 

5. Vervreemding

Ook hierbij geef ik partners dan een opdracht mee om op een bepaalde manier met elkaar te gaan praten, dat werkt heel goed, van daaruit vinden partners elkaar weer. Met praten kun je een heel eind komen. 

 

 

Andere vragen

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Als mensen bereid zijn naar zichzelf te kijken. Problemen ontstaan vrijwel nooit door maar een partner, het is de interactie tussen de partners waar iets aan schort.

 

 

Hoeveel sessies relatietherapie zijn er meestal nodig?

Hangt af van de problematiek, hangt af van hoe zeer mensen nog bereid zijn er voor te gaan en hoe zeer mensen bereid zijn naar zichzelf te kijken. 

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Blijf praten!

 

Tarieven

  • Relatietherapie 150 euro
  • Psychotherapie 110 euro

 

Een factuur stuur ik u desgewenst achteraf per mail of post toe zodat u deze kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar.

 

 

Sessieduur

  • 45 tot 60 minuten

 

 

Praktijkruimtes

Ik ben werkzaam in twee praktijken. In Oegstgeest houd ik praktijk in een oud klooster dat op slechts 25 minuten rijden van Amsterdam ligt. Op deze lokatie is er voldoende parkeergelegenheid en kunt u uw auto gratis, voor de deur, parkeren. Deze lokatie is tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer.

 

In Amsterdam houd ik praktijk in een groepspraktijk, waarin verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd.  Deze praktijk is gevestigd in een lommerrijke buurt waar u goed kunt parkeren, maar die tevens met het openbaar vervoer goed te bereiken is.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00 (Amsterdam)
Dinsdag 09.00 - 18.00 (Amsterdam)
Woensdag 09.00 - 13.00 (Oegstgeest)
Donderdag 09.00 - 18.00 (Oegstgeest)
Vrijdag 09.00 - 18.00 (Oegstgeest)
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |