Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
Psycholoog - Relatietherapie - Maastricht - Loes
Relatietherapie Maastricht
Weert 9
6222 PG Maastricht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLoes | Psycholoog - Relatietherapie

Relatietherapie Maastricht

Loopt het niet meer zo lekker in de relatie, zitten jullie niet meer op 1 lijn of is er sprake van vreemdgaan? Met behulp van relatietherapie kunnen we samen uitzoeken hoe het verder moet.

Ik ben Loes en heb in 2016 mijn eigen praktijk geopend. Ik behandel al sinds 2011 ook koppels en gezinnen. In elke relatie komen ups en downs voor.

Soms kom je er als koppel niet meer zelf uit. Dan zou ik kunnen helpen.

Vaak zie je zelf de patronen niet meer waar je in bent gekomen na verloop van tijd of zie je ze wel maar weet je niet hoe je eruit komt. Het kan ook zijn dat de communicatie niet (meer) goed loopt en heb je een helpende hand nodig om dit weer op de rit te krijgen.

Mijn advies is wel om niet te lang te wachten voor je de hulp vraagt. Ik zie in mijn praktijk vaak dat koppels pas komen als ze al ver uit elkaar zijn gedreven of de ruzies al erg hoog oplopen. Vaak komen mensen ook pas wanneer een partner ontrouw is geweest, op welke manier dan ook. Dit is vaker te voorkomen door op tijd met elkaar het gesprek aan te gaan. 

Relatietherapie is niet altijd om de relatie te redden. Soms kom je er met behulp van therapie juist achter dat het beter is om uit elkaar te gaan. Ook hier zou ik jullie bij kunnen helpen. 

Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk dat de communicatie goed is tussen ouders en ze op een goede manier met elkaar door een deur kunnen.

Wil je een afspraak maken?
Neem dan contact met me op.

Loes
Psycholoog NIP

Online therapie

Ik bied online therapie aan via een beveiligde videoverbinding van 24sessions. Ik heb veel ervaring met online therapie geven ook aan koppels en dat werkt prima.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • Psychologie - Master mental health - Universiteit van Maastricht
 • EMDR basis en verdiepingTrainingen:

 • Mindfulness based cognitive therapy
 • ACT basis
 • CGT verdieping
 • Piekeren
 • EFT basiskennis
 • CGT relatietherpie basis
 • Behandeling slaapproblemen
 • Emotieregulatie
 • Behandeling stress en burn-out
 • Intimiteit
 • Seksualiteit
 • Ouderschap

 

Beroepsverenigingen:
NIP: 224713
SKJ: 130002500

AGB-code: 94103092
KVK: 71539484Registraties

Specialisaties

Ik behandel vaak mensen met autisme. Dit is meestal een langduriger traject omdat er veel verschillende aspecten zijn waar mensen mee aan de slag willen gaan. Denk hierbij aan sociale vaardigheden, emotieregulatie, empatisch vermogen en psycho-educatie.

Daarnaast zie ik regelmatig mensen met verschillende angstklachten. Dit loopt uiteen van complexere trauma's tot specifieke angsten voor bijvoorbeeld vliegen of bepaalde dieren en sociale angsten. Ook paniekaanvallen behandel ik regelmatig.

Een van de problemen waar mensen zich vaak bij mij mee aanmelden is een lage zelfwaardering ofwel laag zelfbeeld. Dit kan vaak in 10-12 sessies goed verbeterd worden.

Aangezien burn-out tegenwoordig veel voorkomt, komt dit ook bij mij in de praktijk vaak langs. Afhankelijk van hoe erg de burn-out is bij binnenkomst kan dit een kort of lang traject zijn. Sommige mensen kunnen binnen 5-8 sessies weer goed functioneren en voelen zich dan een stuk fitter en beter, bij anderen kan dit langer duren.

Ik werk ook vaak met koppels. De ene keer zijn alle sessies samen, de andere keer is het handiger 1 of beide partners aparte sessies te geven om uiteindelijk weer samen in therapie te komen.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Ontrouw is een veel voorkomend relatieprobleem dat ik behandel in mijn praktijk. Meestal gaat er al een heleboel vooraf aan het vreemdgaan en liep de relatie al niet helemaal lekker of voelde(n) 1 of beiden partners zich niet gelukkig in de relatie. Uiteraard is het beter om dan in therapie te komen maar vaak komen mensen pas daarna in therapie. We gaan dan uitzoeken of de partners beiden nog met elkaar verder willen en kunnen. Je moet meestal op zo'n 10 sessies rekenen voor relatietherapie, zeker nadat een partner is vreemd gegaan.

Communicatieproblemen komen in veel relaties voor. Dit kan op verschillende gebieden voorkomen, zoals algemeen, emotioneel, intimiteit of juist heel praktisch. Ik kan jullie helpen om op al deze gebieden weer beter het gesprek aan te kunnen gaan.

Vaak zijn koppels na verloop van tijd enigszins uit elkaar gegroeid. We kunnen aan de hand van opdrachten en gesprekken kijken hoe jullie weer dichter bij elkaar kunnen komen.

Soms zijn er gebeurtenissen in het leven waardoor iemand opeens heel anders tegen het leven aankijkt. Dit kan zijn door een ongeluk maar ook doordat men in een andere levensfase terecht komt, bijvoorbeeld het krijgen van kinderen of met pensioen gaan. Daardoor staan koppels soms niet meer op 1 lijn. Door middel van acceptatie en verandering kunnen mensen dan weer dezelfde kant op gaan kijken of juist erachter komen dat ze niet meer dezelfde dingen willen en dit ook niet kunnen accepteren.

In de huidige drukke maatschappij komt het ook vaak voor dat koppels te weinig tijd hebben voor elkaar of te weinig tijd maken. Ik kan jullie helpen met vaak hele praktische tips hoe jullie dit wel weer voor elkaar kunnen krijgen.

Tarieven

Soort sessie:                                                                  Duur sessie:         Tarief vanaf 01-04-2024:

Individuele sessie 9.00-18.00                                            45 min                             € 100,-
Individuele sessie buiten kantoortijden                              45 min                              €120,-

Relatietherapie/gezinstherapie 9.00-18.00                        60 min                              €122,50
Relatietherapie/gezinstherapie buiten kantoortijden          60 min                              €144,50

De meeste verzekeringen vergoeden dit niet maar vraag het voor de zekerheid altijd even na. Vermeldt hierbij dat ik aangesloten ben bij het NIP en GEEN BIG-registratie heb!

Openingstijden

Maandag 10.00 - 16.00
Dinsdag 9.00 - 16.00
Woensdag 9.00 - 16.00
Donderdag 9.00 - 16.00
Vrijdag 9.00 - 16.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Maastricht.
Ik ontvang mensen uit de regio Maastricht, Geleen, Sittard, Heerlen, Brunssum.Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht