Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Monique | Relatietherapeute

Relatietherapeute - Maastricht - Monique
Relatietherapie Maastricht
Grote Looiersstraat 28a
6211JJ Maastricht
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Maastricht

We stappen allemaal in het relatiebootje met een roze bril op, met hoge verwachtingen. En zo lang we die blijven projecteren op elkaar,  blijven de gesprekken tussen jullie in het model van welles/nietes. Daar is wat aan te doen.

In de begeleiding ga ik met jullie na wat de basisbehoeften en werkelijke verlangens zijn. En ook als er nog maar een klein vlammetje brandt, kan ik jullie mogelijkheden aanreiken om een stimulerend en steunend relatiepatroon te hervinden. Passie en samen, alleen nu met een reëelere bril. 

 

Het doel van relatiebegeleiding is vaak om de relatie te redden of de relatie te verbeteren. Het doel kan echter ook inhouden dat je samen de relatie op een goede manier wil afsluiten. Je hebt immers samen pijn van iets dat verloren gaat. Als er kinderen zijn zul je de relatie op een andere manier moeten vorm geven. Allemaal aspecten om samen over na te denken. Je kunt uit elkaar gaan als partners, ex-ouders wordt je echter nooit.

 

Voor drukbezette echtparen, twee carrieres of werken in diensten, kinderen, druk sociaal leven is het zo is gebleken, vaak moeilijk om wekelijkse gesprekken vol te houden. Vandaar dat ik een speciaal programma heb ontwikkeld waardoor het mogelijk is te opteren voor een tweedaagse intensieve relatiebegeleiding oftewel de Happy Couple training. Neem contact op voor meer informatie.

 

Bereid zijn in jezelf te kijken

Ik ga ervan uit dat mensen eigenlijk heel goed weten wat ze nodig hebben, en dat soms door oude patronen, geleerd in hun jeugd, dit te vragen in de weg kan staan.

 

Het kan erg veel inzicht bieden als daarnaar gekeken wordt. Wat is er destijds gebeurd, hoe stond jij in je gezin van herkomst, wat kwam je daar tekort en hoe doe je jezelf NU nog tekort? Wat zijn je overtuigingen en kloppen die? Zijn ze werkelijk waar? 

 

Als cliënten bereid zijn om diep in zichzelf te kijken en bereid zijn om samen te kijken welke behoeften er liggen in de relatie en uit het patroon van verwijten te stappen, dan hebben we een nieuw punt bereikt.

 

Daar uitkomen, als cliënten zich durven overgeven aan de openheid om te zien wat er dan nog is, dat zijn de mooiste momenten in de relatiebegeleidingen.

 

 

Gemakkelijk bereikbaar 

Mijn kantoor is gemakkelijk bereikbaar via openbaar vervoer.  Vanaf het station met een NS-fiets, of een wandeling van 15 min. Parkeren is mogelijk in de OLV-garage, Nieuwenhofstraat of Hubertuslaan. 


Sessies via skype is ook mogelijk. Voor mensen die verderop in het land wonen, maar ook voor cliënten in het buitenland wonen. Na bijvoorbeeld een verhuizing is het via skype goed mogelijk om met elkaar te blijven werken.

 

Omdat er in Maastricht heel wat nationaliteiten wonen, werk ik ook in het Engels. Werken met verschillende nationaliteiten en de diverse culturen maakt mijn werk voor mij extra interessant.

Graag wil ik mensen zoveel mogelijk faciliteren om aan zichzelf te werken of aan hun relatie. Vandaar dat ik ook in de avonduren beschikbaar ben.

 
Mensen uit heel Zuid-Limburg, Maastricht, Meerssen, Cadier en Keer, Berg en Terblijt, Valkenburg, Margraten, Gronsveld, Eijsden, Heerlen, Stein, Geleen,  Lanaken en verder weten mij te vinden.


English speaking therapist

If you seek guidance to restore your relation, make it healty and spirited again, or if you seek guidance to end your relation in the best possible way, please don't hesitate to call. It is also possible to work in a two days couples intensive.

Online therapie

Online therapie vervangt, tot het moment dat de Covid-19 regels wijzigen, de facetoface sessies. Het is vreemd om elkaar geen hand te kunnen geven, het is vreemd om met een zwaaitje afscheid te nemen van elkaar, maar verder hebben de online sessies een goed verloop. De intensiteit is niet anders. En de ervaring heeft geleerd dat deze manier van werken,  in deze tijden waarin we meer thuis zijn, een goed alternatief is.  Zorg ervoor dat je een rustige plek hebt in huis waar je ongestoord kunt praten. Mochten er kinderen in huis zijn, zorg er dan voor dat iemand ze even opvangt zodat je daar geen onrust over hebt. 
Het is tevens mogelijk om in de avonduren te werken. Op die manier blijf ik beschikbaar voor je op momenten dat het qua werk en kinderen beter past. 

Schroom niet om te bellen, neem contact op. Zeker nu is het van groot belang dat je ook voor je mentale gezondheid goed blijft zorgen.


Mededeling inzake corona-pandemie

Tot en met 28 april blijven de Covid-19-gerelateerde intelligente lockdown-regels gelden. De praktijk is voor facetofacegesprekken dan ook gesloten. Er wordt verder gewerkt via online sessies. In een privacyproofomgeving. Alle gesprekken, ook de gezamenlijke, gaan dus, online, door.

Opleidingen & registraties

  • Integrale psychologie
  • Relatietherapie
  • Familie-opstellingen
  • Rouw- en verliesbegeleiding
  • Meditatie
  • Getraind in rollenspellen en managementbegeleiding
  • Psychosociale en medische basiskennis
  • certified DISC trainer


Registraties

Specialisaties

In mijn praktijk kun je terecht voor relatietherapie voor paren. 

 

Daarnaast begeleid ik ook jong volwassenen die druk ervaren thuis door een slechtlopende relatie van ouders. Of jongvolwassenen die met een scheiding te maken hebben of hebben gehad.   Of jongvolwassenen die te maken hebben met een nieuwe gezinssamenstelling.

 

Indien nodig of gewenst is het mogelijk om samen met het kind met de ouder in gesprek te gaan.

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Ben je boos, pluk een roos.

 

Een oud kindergezegde, maar o zo waar. Als je boos bent, haal dan eerst even adem. Ga even uit het gesprek, of de discussie. Neem even afstand. Geef dat duidelijk aan en zeg dat je er later op terugkomt en doe dat dan ook.

 

Bedenk dan in je time-out wat het verlangen is in je verwijten en kijk of het je lukt dit te uiten i.p.v. je af te reageren. Neem verantwoordelijkheid voor jouw eigen emoties.

 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:


1. Onbegrip, wantrouwen

Van onbegrip naar inleven. Leren dat je zelf zorg hebt te dragen voor je emoties en pijnlijke stukken. Leren jezelf steeds weer terug te brengen naar het punt van liefde.

 

Onbegrip en wantrouwen kan veranderen door begrip te leren ervaren, door oordeelloos luisteren te gaan ervaren, te ervaren dat je er mag zijn ook als je niet het "gewenste" gedrag vertoont.

 

 

2. Negatieve communicatie

Met oefening leren luisteren en verantwoordelijkheid nemen voor het effect van alles wat je zegt. Je leert je empathische vermogen aan te spreken en je eigen denken stil te leggen en werkelijk bij de ander zijn in een gesprek.

 

 

3. Overspel

Overspel hoeft niet perse het einde van de relatie te betekenen. Vaker, zo is mijn ervaring, is het een weg die mensen nader tot elkaar kan brengen.

 

De wil om de "daad" van de ander te begrijpen is vaak aanwezig, de wil om het effect van de "daad" op de ander te begrijpen is ook vaak aanwezig. Praten hierover en de motivatie te onderzoeken en weg te blijven uit de rol van aanklager en aangeklaagde is de goede manier om tot begrip te komen. Voor elkaar, voor de situatie en de oorzaak ervan. Begrip is het begin van iets anders.

 

Uit elkaar gaan kan ook een gevolg zijn, en ook dan is het nodig om de aanleiding goed uit te diepen, zodat mensen elkaar beter kunnen loslaten.

 

 

4. De wens om te scheiden en niet weten hoe

Ik help mensen om e.e.a. weer bespreekbaar te maken. Weg te komen van de aanval/verdediging-posities, van het opbouwen van negatieve argumenten naar begripvoller luisteren naar wat het voor elkaar betekent om uit elkaar te gaan.

 

Soms is een zgn. afkoelperiode een goede tussenstap, tijdelijk uit elkaar gaan wonen. Ondertussen contact houden en doorgaan met gesprekken, met opdrachten aan de slag gaan is vaak al heel verruimend waardoor er op een wat later tijdstip op een goede manier samengewerkt kan gaan worden.

 

Het is een grote stap en voor beide vaak een rouwproces. Ook voor degene die uit de relatie wil stappen.

 

 

5. Niet gelijk lopende persoonlijke ontwikkeling


Hoeveel sessies relatietherapie zijn er meestal nodig?

Sessies therapie  aantal is sterk afhankelijk van de vraag.

Soms zijn 5 a 6 sessies voldoende om zelf weer op weg te gaan.

 

Soms is het nodig om langere periode bezig te zijn met bewust worden van onderliggende oorzaken. 

 

Als er behoefte is om te werken aan bewustwording van eigen gedrag en onderliggende oorzaken, dan worden individuele sessies in gepland. Hierbij geldt de strikte regel dat er niet over de ander of over de relatie gesproken wordt. Alleen dan blijft het "veilig"voor de ander. 

 

In eerste instantie wordt er gewerkt in wekelijkse sessies. Als er op het vlak van communicatie verbetering ervaren wordt, dan kan met langere tussenpozen gewerkt worden. Huiswerkopdrachten worden dan meegegeven, zodat een paar thuis aan de slag kan en in beweging blijft in de gewenste richting.

 

Als de relatievlam nog brandt is het meestal sneller opgelost dan wanneer een scheiding wordt overwogen. Zelfs als scheiding overwogen wordt, kan de relatie zich herstellen.

 

Als er geen enkele ruimte meer is om naar elkaar toe te buigen, maak ik het onderwerp scheiding bespreekbaar. Soms wordt er nadat de behoefte om te scheiden is uitgesproken nog een aantal sessies opgepakt om de zaken goed met elkaar te regelen.

Tarieven

  • relatie: € 139,50 per sessie
  • individueel: € 90 per sessie

 

Voor 08.30 en na 18.00 uur gelden andere tarieven. 
Door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijke vergoeding. Inzet van eigen risico niet nodig.

 

Sessieduur: 1 uur. 
Indien nodig en gewenst: 1,5 uur.

Speciaal voor drukbezette paren: de Happy Couple-training.
Neem contact op voor meer informatie.

Openingstijden

Maandag 08.00-20.00
Dinsdag 08.00-20.00
Woensdag 08.00-20.00
Donderdag 08.00-20.00
Vrijdag 08.00-20.0
Zaterdag alleen mogelijk voor intensives
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Relatietherapie Maastricht

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Maastricht - Monique

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We konden allebei veilig ons verhaal vertellen

terugdenkend aan onze begeleiding bij jou en er over pratend het volgende:

 

Wat we allebei fijn vonden, was dat je de ruimte schiep en bewaakte waarbinnen we allebei veilig ons verhaal konden vertellen.

 

Dit betekende niet dat je geen moeilijke vragen stelde. De manier echter waarop je dit deed was zonder oordeel en nodigde uit om eerlijk te antwoorden.

 

Regelmatig plaatste je wat je hoorde in een realistischer perspectief; dat niemand perfectie verwacht, maar dat wat we hebben zoveel mooier en steviger is dan we individueel door onze onzekerheid waarnemen.


Je hebt ons geholpen om een gezamenlijke vocabulaire te starten en wijze van communiceren te ontwikkelen.

 

We genieten nu ontzettend van elkaar en onze relatie is veel weerbaarder geworden. Er is vertrouwen.

 

We weten steeds beter hoe we de paden naar elkaar open kunnen houden. We zijn gegroeid in liefde.


| nijmegen | 11 aug 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een sprong voorwaarts gemaakt

Met ons gaat het goed, heel fijn onze communicatie heeft een sprong voorwaarts gemaakt.

We waren beiden nogal emotioneel en vermoeid na de vorige sessie en het heeft wel even geduurd voordat we weer een beetje bij waren die dag.

Je werk zet wel wat in beweging, maar daar kwamen we voor.


| Duitsland | 17 apr 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Blij dat we dit gedaan hebben

Ik was niet zo'n voorstander van relatietherapie, geloofde er niet in. Dat gewroet in het verleden.

Ik heb ontdekt dat ik mijzelf hierdoor beter leerde kennen en daardoor beter mijn verlangens leerde uiten. Blij dat we dit gedaan hebben. Dankjewel.


| Geulle | 20 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Samen verder

We dachten dat er geen andere oplossing was dan uit elkaar gaan.

Tijdens de begeleiding leerden we dat we eigenlijk wilden " scheiden" van de patronen die we samen door de jaren hadden opgebouwd en we samen verantwoordelijk waren voor de verandering.

Alleen al dat inzicht heeft ons geholpen om terug te komen op het pad dat we jaren geleden samen begonnen zijn.


| Heerlen | 5 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het loopt thuis nu veel soepeler

Na de gesprekken bij Monique loopt het thuis al veel soepeler en lukte het ons beter om in gesprek te gaan en te blijven met elkaar. Door deze rust werd de ijs-kou in huis een stuk warmer. Dat stelt gerust en geeft moed om door te gaan met elkaar en als gezin.


| Maastricht | 7 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bringing the pieces back together

Thank you Monique, you've helped us in a wonderfull way. Where we were at the point of despair. You helped us to stop our pattern of investing in a negative way, learned to take a deep breath and pick it all up again. Bringing the pieces back together.


| Maastricht | 18 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Very helpful

Our sessions together were very helpful. I really do think I had a psychological "blockage" somehow, only after our sessions I can now say to be able to experience and have a normal sexual life.


| Maastricht | 13 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dichter bij elkaar gebracht

Door gesprekken aan te gaan en begeleiding te zoeken bij Monique heeft de affaire van mijn partner ons dichter bij elkaar gebracht.


| MAASTRICHT | 10 jan 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Monique:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |