Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Deanneke | Relatietherapeut

Relatietherapeut - Sint-Michielsgestel - Deanneke
Relatietherapie Den Bosch
Wilgenstraat 19
5271 JH Sint-Michielsgestel
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Den Bosch - Sint-Michielsgestel

Het is echt naar als je relatie niet werkt. Je partner is nou eenmaal de persoon bij wie je diepste gevoelens worden geraakt of juist niet, waardoor je beseft dat je iets wezenlijks te kort komt. Je leeft met elkaar, elke dag weer. Elke dag de confrontatie dat het eigenlijk niet goed loopt tussen jullie. Dat is pittig.

Op een of andere manier heeft jullie relatie zich een kant uit ontwikkeld waarbij je je helemaal niet prettig voelt. Je merkt dat je jezelf teveel aan het aanpassen bent en dat je misschien ook weinig oog meer hebt voor je partner. Of je partner werkt op je zenuwen.  

Vaak omdat het druk is, kinderen, werk, familie en vrienden. Maar misschien is dat ook waarachter jullie je kunnen verschuilen. In de drukte kunnen kleine, belangrijke, contactmomenten over het hoofd worden gezien. Kan je ongemerkt teleurgesteld raken in de ander. Dan is de reactie meestal dat je je terugtrekt of dat je juist boven op de ander gaat zitten, gaat eisen.

Jullie willen op deze manier niet doorgaan, jullie willen een betere relatie of.... Daar ga ik jullie bij helpen.

 

Patroon helder krijgen

In een relatie komen twee mensen samen die hun eigen 'familiesysteem' meebrengen waarin ze zijn groot gebracht. Een familiesysteem met eigen waarden en normen. Je hebt een rol en een plek in dat systeem waar je er alles aan doet om er bij te horen. 

Daarin heb je ook gemist en pijn geleden omdat je niet jezelf kon zijn.

Je partner spiegelt jou nu juist op die pijnlijke plekken. Als een soort uitnodiging om met jezelf aan de slag te gaan. Als je dat niet doet gaat je partner het onbewust nog uitvergroten! En het zelfde geldt natuurlijk voor jouw reactie op je partner, wat spiegel jij?

In samengestelde gezinnen is het nog belangrijker om te kijken naar jullie plek.


De kunst van jullie relatie is dat jullie een nieuw systeem maken, gebaseerd op jullie liefde voor elkaar. Een nieuw systeem dat bestaat uit een beetje van jou en een beetje van die ander. En dat is niet altijd gemakkelijk. Het gaat ook meestal niet vanzelf, het vraagt inzet en aandacht van beide partners. Vaak gaan de verschillen tussen jullie in de loop der tijd steeds meer de boventoon voeren.

Jullie verliezen de overeenkomsten en herkenning uit het oog en daarmee gaat ook het vertrouwen de deur uit. 

 

Ik help jullie om te gaan zien waar jullie onbewust trouw zijn aan vroeger en wat je hierin te doen hebt zodat jullie nader tot elkaar kunnen komen en jullie relatie zich kan verdiepen.

 

 

Samen werken aan een oplossing

Het moment is gekomen dat jullie erkennen dat het zo niet langer gaat. Nog helemaal niet weten hoe het beter kan en dan deze stap zetten, zo dapper!

De tijd en de ruimte om elkaar echt aan te kijken en met elkaar te kijken wat er speelt, hoe dat voor jullie is en wat jullie daarmee kunnen.

 

In relatietherapie kijken we naar jullie inzet in de relatie en de communicatie met elkaar. Wat gebeurt er en welke gevoelens en behoeften zitten daaronder. Vervolgens werken we aan de manier waarop jullie problemen oplossen en hoe jullie er in slagen elkaar beter te leren kennen.

 

Het klinkt misschien niet zo romantisch, maar liefde is toch wel een werkwoord. En het goede nieuws is dat je inderdaad aan een relatie kunt werken.

Relatietherapie biedt handvatten voor een constructieve omgang met elkaar en biedt jullie een plek voor een hernieuwde diepgaande ervaring van jullie relatie.

 

Er zijn in mijn praktijk meestal geen wachtlijsten en er is ook de mogelijkheid om 's avonds af te spreken.

Mensen uit de regio Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Vught, Schijndel, Boxtel, Den Dungen, Berlicum en verder weten mij te vinden. 

 

 

Relatietherapie is bijzonder

Relaties zijn onze belangrijkste levensbehoefte. De relatie met de partner begeeft zich in een heilige ruimte. Daar waar de diepste gevoelens geraakt worden en we het meest kwetsbaar en krachtig zijn.

 

Daar bij te mogen zijn en iets in beweging mogen zetten is voor mij heel bijzonder. 

Online therapie

Als jullie willen kan ik ook via beeldbellen contact met jullie maken en jullie verder helpen. Het is niet ideaal maar het biedt zeker goede mogelijkheden. Jullie krijgen van mij een link toegestuurd die jullie rechstreeks met mij in verbinding brengt. Er is geen programma of app vereist, alleen een pc /laptop met internet.


Mededeling inzake corona-pandemie

Juist nu, in deze bijzondere, uitdagende tijd wil ik er voor jou of jullie zijn, zodat je in je kracht kunt staan in niet in je angst. Ik heb de mogelijkheid alle voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Je bent over het algemeen alleen of als stel in de wachtruimte, alles is gereinigd en ook mijn praktijkruimte is gereinigd. We houden afstand. Veiliger dan in de supermarkt.

 

Opleidingen & registraties

2007 begon ik met NLP practitioner die mijn ogen opende voor de grote verschillen tussen de manier waarop mensen informatie verwerken en betekenis geven aan het leven.

2008-2011volgde ik de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, integratieve psychotherapie met de aantekening hypnotherapie.

 

Daarna de opleidingen:

 • 2012 - EMDR-opleiding Bijscholingsinstituut voor Therapeuten
 • 2014/15 - BodyMindLanguage coach en trainer aan het BMLinstituut IJsselstein.
 • 2016 - Training Buteyko ademhaling

 • 2016/17 - Jaaropleiding familie-opstellingen/systemisch werk Hylke Bonnema
 • 2017 - Touch of Matrix bewustzijnsmethodiek basis en inspiratie
 • 2018 - Partnerrelatiecommunicatie training, Nederlandse Academie v. Psychotherapie

 • 2018 - Overdracht en tegenoverdracht, Bijscholingsinstituut voor Therapeuten
 • 2019 - De maskermaker, (onze overlevingsmechanismen) Phoenix opleidingen instituut 
 • 2020 - De relatie als spiegel, opleiding relatietherapie Phoenix opleidingen instituut


Registraties

Specialisaties


 

Wat zijn in jouw praktijk de meest voorkomende relatieproblemen?

Relatieproblemen gaan in wezen over verwijdering of over afstand die de partners nog niet kunnen overbruggen. Dit kan in de manier van communicatie tot uitdrukking komen, in controle of in woedeaanvallen of in aparte bezigheden. Of zelfs in het vreemd gaan. 

 

Je merkt dat je de ander kwijt raakt. Vaak voelt het ook alsof je iets van jezelf kwijt raakt. In een relatie met je partner krijg je de gelegenheid om te groeien omdat je partner altijd op jouw zere plekken duwt. Daar heb je hem of haar ook onbewust op uitgekozen.

 

 

Wat is het resultaat van relatietherapie als mensen bij jou komen?

Dat ze elkaar beter leren kennen, vooral hun diepere motieven en gevoelens. Dat ze zichzelf in de relatie beter leren kennen en zich bewust worden van wat hun behoefte is en hoe ze die van de ander kunnen beantwoorden. Dat de liefde weer gaat stromen.

 

Meestal zijn er 3 - 8 sessies nodig.

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Voor de vrouw: durf je kwetsbaar op te stellen naar je partner en waardeer hem.

Voor de man: neem de tijd voor haar en volg vooral haar gevoelens.

Voor homo-/lesbische stellen kan dit wisselen.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Communicatieproblemen
Zo noemt het stel het als ze in relatietherapie komen. En het klopt, vaak wordt er weinig gesproken of vooral geirriteerd gesproken waarop ruzie volgt.
De vraag is waar de oplossing ligt. Wat is de reden. Er wordt meestal aan iets vastgehouden wat uiteindelijk niet zoveel met de partner te maken heeft. Die triggert dit alleen maar.

Vreemd gaan

Een van de partners is vreemdgegaan en kiest toch voor de relatie. Hoe gaan ze om met deze crisis. 

 

Verwijdering
Partners merken dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Vaak met de komst van de kinderen of met het uit huis gaan van de kinderen.

 

Veel ruzie
Steeds maar irritaties, niet meer kunnen voelen dat de ander om je geeft en je speciaal vindt. De relatie is een strijdveld geworden, een vervelende wedstrijd waarin het gaat over wie er gelijk heeft.

 

 

Tarieven

 • Relatietherapie 99 euro
 • Individuele therapie 89 euro
 • De sessie duurt 60 minuten.

Openingstijden

Maandag 8.30 uur - 17.30 uur
Dinsdag 8.30 uur - 21.00 uur
Woensdag 8.30 uur - 21.00 uur
Donderdag 8.30 uur - 21.00 uur
Vrijdag 8.30 uur - 17.30 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Relatietherapie Den Bosch

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Den Bosch - Deanneke

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bij Deanneke voelde het veilig en vertrouwd

We zaten al 3 jaar in een dip met elkaar. Gewoon uit elkaar gegroeid. Ik deed mijn ding en Angelique deed ook haar ding. En als ik er over begon kwam er ruzie en alleen maar meer afstand. Onze dochters merkten het ook en hadden er last van.

Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt en Deanneke gebeld. Er moest iets gebeuren want ik houd nog steeds van Angelique en wil haar niet kwijt.

Met Deanneke er bij durfden we ons uit te spreken. Zij begeleiden ons ook bij het stoppen met verwijten maken en beginnen met te vertellen wat er in ons leefde.

Een doorbraak was toen Angelique bekende dat ze twijfelde of zij nog in mijn hart zat en dat ze was gaan beseffen dat dat wel zo was. Daarom was zij zich gaan verwijderen. Dat was de kern. Want ik had me inderdaad afgesloten, en was me vooral aan het ergeren aan haar. Ik had ook een moeilijke periode op mijn werk meegemaakt.

Het was zo fijn om te kunnen delen wat echt bij mij leefde en waar ik diep van binnen naar verlangde. Bij Deanneke voelde het veilig en ook vertrouwd. Zij nodigde ons uit, onderbrak, spiegelde en vertraagde waardoor we nu veel bewuster met elkaar omgaan. We elkaar meer waarderen en weten waar onze pijnpunten liggen.


Ontzettend bedankt!


| Haaren | 29 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Echt dankbaar

Het was echt crisis in ons huwelijk, ik ben vreemdgegaan met een gemeenschappelijke vriendin en het duurde een paar maanden.

We zijn ruim 25 jaar getrouwd, ik ben dol op mijn vrouw maar er kriebelde ook wat. En toen gebeurde het. Op een of andere manier kon ik het niet vertellen, ik leidde een dubbelleven.

Deanneke besteedde aanvankelijk veel aandacht aan Roos. Zij was eigenlijk in shock en ik wilde het alleen nog maar goed maken. Dat was ook nodig natuurlijk.

Roos kreeg alle ruimte voor haar angst en boosheid en na een poosje waren we ook toe aan wat er nu eigenlijk aan de hand was in ons huwelijk. Er was een soort veiligheid en vanzelfsprekendheid ingeslopen die we ons te weinig bewust waren.

We moesten echt opnieuw naar onze relatie kijken. Opnieuw herdefiniëren. We zijn er nog niet helemaal, het kost nog tijd en Roos heeft nog steeds vragen en ook pijn, maar er is ook vertrouwen en verdieping. Ik ben echt dankbaar!


| Vlijmen | 17 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Deanneke:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |