Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Jozien | Gezinstherapie - Relatietherapie

Gezinstherapie - Relatietherapie - Waskemeer - Jozien
Relatietherapie Wijnjewoude
Bakkeveensterweg 13
8434 NP Waskemeer
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Wijnjewoude

Relatietherapie, gezinstherapie, ook in combi met individuele en andere vormen van therapie. Specialisatie in herstel na een vertrouwensbreuk en huiselijk geweld.

Vrijwel alles wat in de (relatie)therapie naar boven komt kan, al dan niet geïntegreerd in de therapie met partner of gezin, worden behandeld. Je hoeft hiervoor niet naar een aparte psycholoog of therapeut.

Ik heb tevens ervaring met trauma en met psychiatrie. Je bent zeer welkom met of zonder (officiële) diagnose.  Therapie is voor mij maatwerk.

Ergens tégen vechten kost veel energie en levert meestal niets op. Ergens voor vechten kost ook energie, maar brengt je daarnaast ook iets. Therapie, relatietherapie en gezinstherapie kan dat verschil maken.

 

 

Welkom

Welkom bij mijn praktijk. Ik ben Jozien Barnhoorn, zelfstandig gevestigd therapeut. Je kunt bij mij terecht voor hulp bij verschillende klachten, bijvoorbeeld problemen in je relatie of gezin, maar ook bijvoorbeeld bij angst, spanning, verdriet, of het leren leven met een persoonlijkheidsstoornis of andere diagnose. Een diagnose of een verwijzing is niet nodig, het mag natuurlijk wel.


Ik begrijp dat de stap naar een therapeut of relatietherapeut kan voelen als iets heel groots of moeilijks, zeker als het over intieme zaken gaat, zoals je relatie. Ik hoor al jaren dat veel mensen slechte ervaringen hebben opgedaan binnen de hulpverlening. Je zal niet de eerste zijn die ontmoedigd is geraakt of denkt: het is niets voor mij.


Mijn manier van werken is heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld naar een reguliere ggz-instelling gaat. Ik pas mijn aanpak altijd aan aan degene(n) die ik voor me heb. Ik kijk verder dan alleen het probleem waar jullie mee komen. Wat zegt dit probleem over jullie, over de relatie? Soms stuit je op problematiek van een van de partners, die in de weg zit bij de relatietherapie. Dat is niet erg. Dan werken we daar aan binnen de relatietherapie. Problemen oplossen doe je tenslotte samen in een relatie. Zo ontstaat er een vloeiend therapieproces, waarin jullie kunnen zijn wie je bent en de boel niet nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt met doorverwijzingen en wachtlijsten.

 

Ik houd van een no-nonsens aanpak. Bij mij geen lange wachtlijst of intakeprocedure. Ons kennismakingsproces is de intake, daarin vraag ik wat ik wil weten en jij of jullie vertellen wat jullie willen vertellen. De ervaring leert dat alles wat belangrijk is, vanzelf aan de orde komt.


Als je bij een therapeut over de drempel stapt, heb ja waarschijnlijk al heel lang gewacht met hulp zoeken. Vaak komen mensen pas in relatietherapie als de boel al op springen staat. Dat is eigenlijk jammer, maar dat is dan waar ik aansluit. We kunnen gelijk aan de slag met het probleem waar jullie voor komen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Jozien

Online therapie

Online therapie is mogelijk bij mij, via Skype of Zoom. Hele online trajecten zijn ook mogelijk in overleg. Dat ligt o.a. aan de inhoud van de therapie. Ik vind het belangrijk om in ieder geval altijd te starten met een live kennismaking en elkaar eens in de zoveel tijd ook weer live te zien. Bijvoorbeeld één van de drie gesprekken.Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk is open voor live gesprekken, online therapie is ook mogelijk.     

Opleidingen & registraties

Ik ben vanaf 2006 werkzaam in de hulpverlening. Mijn ervaring ligt in de maatschappelijke opvang met een expertise in huiselijk geweld, en verder in de GGZ en de psychiatrie. Sinds een aantal jaren heb ik mijn eigen praktijk. 

Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan de Haagse Hogeschool en het KIN (Kempler Instituut Nederland). Ik ben o.a. ervaringsgericht psychosociaal therapeut, relatie- en gezinstherapeut en gestalttherapeut. Daarnaast heb ik diverse aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van o.a. trauma en gehechtheid, geleide meditatie, non-violent resistance en systeemgericht werken bij (v)echtscheiding.

Omdat ik lid ben van de beroepsvereniging en koepelorgansiatie, komen de sessies in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Of dat ook in uw geval geldt, kunt u zelf nagaan bij uw verzekeraar. U kunt daarvoor de volgende codes gebruiken:

AGB code therapeut: 90106656
AGB code praktijk: 90065894


Registraties

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in
- het behandelen van trauma en andere ingrijpende onderliggende zaken die invloed hebben op de relatie. Het integreren hiervan in de relatietherapie zelf is voor mij een gegeven, maar soms is het ook wenselijke of nodig voor een of beide partners om een apart traject hiervoor te volgen. Dit kan bij mij allemaal. 
 • het behandelen van stellen waar geweld in de relatie voorkomt.

Maar ook reguliere relatietherapie is voor mij bekend terrein. Je kunt dan denken aan:

 • problemen in de relatie door bedrog in alle vormen,
 • ruzies
 • sleur,
 • een ingrijpende gebeurtenis,
 • uit elkaar groeien, etc.

 • Tevens werk ik met gezinnen.

Vaak merk je het eerst aan de kinderen als er iets niet goed loopt in het gezin of tussen ouders. Bij gezinsbehandeling werk ik in alle denkbare samenstellingen, maar net hoe het op dat moment passend is.

 

Vaak is relatietherapie bij mij een onderdeel van gezinstherapie. Als ouders weer met elkaar door een deur kunnen, wordt het opvoeden  ook weer wat gemakkelijker. Ouders zijn tenslotte de basis van het gezin.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Gezinsproblematiek ( bijv. ruzie tussen ouders onderling of tussen ouders en kinderen, zorgen om kinderen)

 • Relatieproblematiek (bijv. twijfels om bij elkaar te blijven, schijnbaar onoverkomelijke meningsverschillen)

 • Samen verder na een vertrouwensbreuk

 • Huiselijk geweld tussen partners

 • Trauma  en hechtingsproblematiek

 • Identiteitsvraagstukken

 • Slechte ervaringen met hulpverlening, bestempeld zijn als 'onbehandelbaar', 'moeilijk' of leven met een diagnose die al dan niet passend voelt

Tarieven

Voor relatietherapie is het tarief E120, voor een sessie van 70 tot 75 minuten. (Dit is excl. btw.)
Het tarief voor individuele therapie is E85 per sessie van 45-50 min. (Hiervoor geldt geen btw plicht.)

Afspraken kunnen worden ingepland op dinsdag en vrijdag. 
Bij uitzondering en in overleg werk ik in het weekeind, hiervoor wordt E25 per sessie relatietherapie en E20 per sessie reguliere (individuele) therapie extra in rekening gebracht.

Vergoeding is mogelijk via de aanvullende verzekering. Check dit bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u de volgende AGB codes gebruiken:
AGB code therapeut: 90106656
AGB code praktijk: 90065894

Openingstijden

Maandag Beschikbaar
Dinsdag Beschikbaar
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag Beschikbaar
Zaterdag In overleg, tegen weekeindtarief
Zondag In overleg, tegen weekeindtarief

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatietherapie Wijnjewoude

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Wijnjewoude - Jozien

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je op je gemak bij haar

We hebben bij Jozien gevonden wat je van een relatietherapeut mag verwachten en meer dan dat.

Je voelt je op je gemak bij haar, gehoord en gezien. Ze is warm en meelevend, spreekt geen oordeel uit maar zegt wel wat ze ervan denkt.

Ze heeft ons inzicht gegeven in ons denken en handelen, voor onszelf en in onze relatie.

Ik ben haar dankbaar voor de manier waarop ze mij heeft geholpen en heb mede daardoor voor mezelf keuzes kunnen maken.

| Boskoop | 14 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In 1 sessie al veel inzichten en tools

Jozien komt over als een heel kundige en vriendelijke therapeut, waar je je snel bij op je gemak voelt.

Ze heeft de gave om op een prettige en niet veroordelende wijze confronterend te zijn. Ze legt de vinger op de zere plek, maar is daarin heel constructief en helpend.

Zij heeft ons in 1 sessie al veel inzichten en tools gegeven waar we mee verder kunnen!

| Vlaardingen | 20 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je snel op je gemak

Jozien volgt de behoefte op dat moment. Raakt onderwerpen aan, maar forceert niets. Je voelt je snel op je gemak. Ze weet zonder oordeel de problematiek bloot te leggen en bespreekbaar te maken.

| Nieuwerkerk aan den IJssel | 25 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn zeer tevreden

Na drie bezoeken aan relatietherapie zijn we erin geslaagd om onze problemen op te lossen dankzij professionele Jozien-therapieën. We zijn zeer tevreden 😍

| Voorburg | 19 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Jozien:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |