Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ria | Relatietherapeut

Relatietherapeut - Huizen - Ria
Relatietherapie Huizen
Ambachtsweg 46
1271 AM Huizen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Huizen

Mijn naam is Ria. Ik ben  relatietherapeut en coach.
Ik begeleid mensen met relatieproblemen, stress, burn-out en meer.

Elke partnerrelatie kent ups maar ook downs. In zo'n mindere periode doen zich problemen voor die er voor kunnen zorgen dat jullie steeds verder van elkaar verwijderd raken. Inzicht in de oorzaak, acceptatie van jullie persoonlijke verschillen en gevoeligheden, werken aan een effectiever manier van communiceren vormen de basis van mijn begeleiding. Indien er problemen op het gebied van seksualiteit spelen, wordt er gekeken hoe en wanneer die ontstaan zijn, waar de mogelijke behoefteverschillen liggen en hoe jullie elkaar hierin tegemoet kunnen komen. 

                            'Geluk is niet iets kant en klaar's, het ontstaat vanuit je eigen daden'.

Naast relatietherapie als stel, kan je ook alleen komen. Om na een relatiebreuk weer verder te kunnen, te ontdekken wat voor jou echt belangrijk is in een relatie, beter om te leren gaan met grenzen stellen of andere valkuilen van een relatie.

(Seksuele) Relatieproblemen

Hoe komt het toch dat het in het begin van jullie relatie allemaal van zelf leek te gaan en er nu allerlei problemen zijn die voor verwijdering zorgen? Je vond de ander zo aantrekkelijk, paste je moeiteloos aan elkaar aan, vond dezelfde dingen leuk en belangrijk. En nu, nu is er vaak ergenis, je bent het vaak oneens, brengt nog maar weinig tijd samen door en jullie seksleven staat op een laag pitje. Hoe kon het toch zover komen?


Twijfel over je relatie zorgt voor stress en veel slapeloze nachten omdat je je afvraagt of jullie problemen op te lossen zijn, waar het mis gegaan is, waarom een verschil van inzicht vaak in ruzie eindigt? Wat is jouw aandeel hierin en wat dat van je partner?

 

Herken je dit ? Dan is het nu tijd om in actie te komen, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat het in het algemeen niet vanzelf over. Relatietherapie kan jullie helpen. Eerst wat misverstanden de wereld uit helpen.

Veel mensen denken dat relatietherapie;

 • ontzettend duur is
 • altijd maandenlang, soms wel jaren duurt
 • alleen maar eindeloos praten is
 • zoeken naar de schuldige, de zondebok is

niets van dit alles is waar

 

Hoe werkt relatietherapie dan wel?

Er wordt geïnventariseerd welke  persoonlijke verschillen en emotionele gevoeligheden bij jullie tot irritaties, conflicten of problemen leiden.

In een relatief kort traject leren jullie hoe je die verschillen kunt accepteren of op z’n minst tolereren van elkaar. Hoe je je gedrag aan kunt passen zodat de ander daar geen of minder last van heeft. Hoe je weer in kunt gaan op elkaars wensen en behoeften. Hoe je kunt voorkomen dat een gesprek eindigt in ruzie. 

Het grote voordeel daarvan is dat jullie in de toekomst daar geen ruzie meer over hebben, maar jullie je kunnen focussen op de inhoud van de problemen die zich in ieders leven voordoen. Een verschil van mening over de opvoeding, financiën of vrijetijdsbesteding bijvoorbeeld. Doordat jullie tijdens de begeleiding leren hoe je effectief met elkaar kunt communiceren, zonder verwijten, zullen jullie beter in staat zijn om jullie problemen samen te bespreken en naar oplossingen te zoeken.


Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Neem (vrijblijvend) contact op voor informatie.

Graag tot ziens,

Ria

Online therapie

Online gesprekken voeren we via Zoom. Vooraf ontvangen jullie van mij een link per email waarna we elkaar op de afgesproken tijd online ontmoeten. Het kennismakingsgesprek van 30-45 minuten is kosteloos en vrijblijvend. Als jullie besluiten bij mij  therapie te volgen zullen de vervolggesprekken ongeveer 1 tot 1,5 uur duren. De therapie bestaat naast gesprekken ook uit opdrachten. Indien het de begeleiding ten goede komt, zullen de uitwerkingen hiervan 48 uur voor de online sessie naar mij gemaild worden. 

In onderling overleg kan, als dat gewenst is, ook overgegaan worden tot live sessies in de praktijk.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van de Nederlandse overheid. 

Opleidingen & registraties

Releveante opleidingen en specialisaties:

 • IBCT -Integrative Bahavioral Couple Therapy
 • EFT - Emotional Focused Therapy
 • ACT - Acceptance en Commitment Therapy
 • Relatiecoaching
 • Masterclass Seksuele relatieproblemen
 • Post HBO beroepsopleiding tot coach
 • Post HBO beroepsopleiding tot mediator
 • Propedeuse niveau Psychologie
 • Coaching bij autisme
 • Voice dialoque

 

Specialisaties

Ik werk niet volgens een vast protocol maar gmaak wel gebruik van een aantal behandelmethoden zoals IBCT, EFT en ACT.  Afhankelijk van wat er speelt wordt er o.a. aandacht besteed aan emoties,  impactvolle levensgebeurtenissen, persoonlijkheids- of culturele verschillen, niet effectieve communicatie of gedragspatronen, seksuele problematiek.

Hoe ziet een traject er in het algemeen uit;

 • Kennismakingsgesprek, kosteloos en vrijblijvend.
 • Gezamenlijke intake
 • Individuele intake met elke partner apart
 • Het aantal sessies is afhankelijk van hetgeen er speelt
 • Opdrachten om samen of individeel uit te voeren
 • Indien van toegevoegde waarde wordt er gebruik gemaakt van vragenlijsten.


De therapie is geschikt voor de meeste relatie problemen.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1.Partners proberen elkaar te veranderen; 
Sommige dingen kun je nu eenmaal niet veranderen. Introvert zijn is daar een voorbeeld van. Als de ander zich daar negatief over uitlaat,  zo van 'hij wil alleen maar op de bank naar voetbal kijken en nooit eens samen uit', dan voelt dat als een aanval op wie je bent. Acceptatie van verschillen, voor zover mogelijk leren om gedrag aan te passen zodat je tegemoet komt aan elkaars wensen.

 

2. Verschil in seksuele behoeften;
Na de verliefheidsfase, in drukke periodes of na de geboorte van kinderen zie ik regelmatig dat de seksuele behoefte van partners nogal verschillend is. Door de gevoelens die dat bij beide partners teweeg brengt bespreekbaar te maken, ontstaat  er begrip voor elkaar. Vervolgens kunnen er stapjes gezet worden die voor allebei goed voelen. Oefeningen die partners  alleen of samen thuis doen zijn de aanzet tot een gelukkige, seksuele relatie.

 

3. Ruzie maken over de opvoeding van de kinderen. 

We brengen allemaal onze eigen waarden, normen en overtuigingen mee in een relatie. Als die essentieel verschillen van elkaar, kan dat voor veel irritaties en spanningen  zorgen. Door deze verschillen bespreekbaar te maken, wensen naar elkaar uit te spreken i.p.v. eisen kan de de relatie zoveel beter worden.


4. Niet-effectieve communicatiepatronen
Vaak zijn partners niet in staat om de niet effectieve communicatiepatronen te doorbreken. Ze hebben zelf niet in de gaten dat ze een machtstrijd aan het voeren zijn, of dat er sprake is van aanvallen en terugtrekken. Het zichtbaar maken van deze destructieve patronen en het aanleren van effectieve communicatie is de eerste stap naar een gelukkige relatie.

5. De (emotionele) verwijdering wordt alsmaar groter.

Er is, mede door de hectiek van het dagelijks leven, een verwijdering ontstaan die onoverbrugbaar lijkt. Samen leuke dingen doen, komt er niet meer van. Echte interesse in elkaar is ver te zoeken. Is er nog wel een toekomst samen? Gehoord en gezien worden is dan het uitgangspunt.

Tarieven

Tarieven
Vrijblijvend kennismakingsgesprek 30-45 min.   gratis

Individuele begeleiding   € 72,50  per uur 
Relatie therapie               €102,50  per uur 

                                               

 

* Omdat ik begeleiding voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil maken, houd ik graag rekening met jouw financiële  positie. In beperkte mate bied ik jongeren, studenten en mensen met wat minder financiële draagkracht de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een speciaal tarief. Informeer gerust naar de mogelijkheden. 

Openingstijden

Maandag 9.00 - 21.00
Dinsdag 9.00 - 21.00
Woensdag -
Donderdag 9.00 - 21.00
Vrijdag 9.00 - 17.00
Zaterdag 9.00 - 13.00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatietherapie Huizen

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Huizen - Ria

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij zijn haar eeuwig dankbaar!

Ria heeft ons zeer fijn begeleid in relatietherapie! Ze was zeer begripvol en heeft ons belangrijke zaken doen inzien die ons in zeer korte tijd weer nader tot elkaar hebben gebracht. Wij zijn haar eeuwig dankbaar! (Jael)

| Huizen | 16 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij zijn geweldig geholpen door Ria

Ik voelde mij bij Ria direct thuis genoeg om echt open te kunnen zijn. Ria was zeer begripvol, professioneel en liet ons echt naar onszelf kijken. Ria was, buiten het probleem boven water brengen, ook in staat om je de mooie dingen uit je relatie te laten beseffen en gebruikte dit vervolgens om het weer op te bouwen.
Wij zijn geweldig geholpen door Ria en ik zou haar aan iedereen aan kunnen bevelen. Ik zou bijna willen dat mijn relatie weer in het slop raakt ;) Bedankt voor alles". (Casper)

| Huizen | 6 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Ria:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |