Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Jacquelien | Systeemspecialist- Relatietherapeut

Systeemspecialist--Relatietherapeut--Enschede
Relatietherapie Enschede
Hofstedeweg 131
7535 CT Enschede


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Enschede


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Relatietherapie? Wellicht hebben er zich in de afgelopen periode allerlei gebeurtenissen en veranderingen afgespeeld. Misschien zijn er veel gebeurtenissen geweest,  iets wat heel veel indruk heeft gemaakt of hebben jullie het gevoel elkaar kwijt te raken zonder dat er aanwijsbare oorzaken zijn? Vraag je je af of relatietherapie jullie kan helpen? Of ik jullie kan helpen? 

 

Gebeurtenissen en veranderingen kunnen heel divers zijn. Positief, bijvoorbeeld een huwelijk, de geboorte van een kindje, een nieuw samengesteld gezin, promotie op je werk... allemaal fijne en leuke dingen die je relatie toch erg kunnen veranderen waardoor er stress ontstaat.

 

Voorbeelden van negatieve gebeurtenissen of veranderingen die ruzies, verwijderingen of stress kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld: Vreemdgaan, een ongeluk, verlies van baan(inkomen), ziekte of handicaps (NAH), een overlijden....


Omgaan met verandering

Het omgaan met veranderingen, de impact die gebeurtenissen op iemand hebben, is voor elk persoon anders. In een relatie met bijvoorbeeld je partner, maar dit kan ook iemand anders zijn (ouders, broer, vriendin etc..) kunnen deze verschillende manieren ervoor zorgen dat er verwijdering ontstaat, onbegrip, ruzies terwijl je dit helemaal niet wilt. Als het lastig wordt om deze gevolgen zelf op te lossen, dan kan ik je helpen door middel van relatietherapie.

 

Als systeemspecialist bied ik jullie relatietherapie vanuit een systemische visie. Dit betekent dat ik werk vanuit de gedachte dat problemen die personen ervaren, hebben te maken hebben met de context en de relaties (sociale systemen) waarin ze zich afspelen.

 

In de persoonlijke en vertrouwde omgeving van je eigen huis of mijn praktijkruimte wordt je (opnieuw) in je kracht én in beweging gezet om te leren om te gaan met je problemen en ze in de toekomst op te kunnen lossen. 

 

Mail me gerust als je meer wilt weten! Vriendelijke groet, Jacquelien

Mensen uit de regio Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Boekelo, Oldenzaal, Losser, Glanerbrug en verder weten mij te vinden.

Opleidingen & registraties

  • De opleiding tot Systeemspecialist - T&C Systeemtherapeuten
  • Multi- methodische verliesbegeleiding - Herman de Mönnink (Verlieskunde)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening - Hanzehogeschool Groningen
  • Professioneel omgaan met cliënten met hersenletsel - AXON Leertrajecten

 Registraties

Specialisaties

Ik bied als systeemspecialist systeemspecialistische behandeling voor individuen, (ex) partners  en (samengestelde) gezinnen met complexe problemen.

Als professional heb ik ervaring met complexe begeleidingssituaties. In het bijzonder heb ik veel ervaring met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Rouw & Verlies. Persoonlijk ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden en het samengestelde gezin. Scheiden heeft enorm veel invloed op kinderen. 

 

Voor mijn afstudeerthesis voor de opleiding voor systeemspecialist heb ik me gestort op mijn innovatieve visie op systeemtherapie om vechtscheidingen te voorkomen. Vechtscheiden en de gevolgen die het heeft op de betrokken kinderen grijpt me erg aan. 

 

Ouders willen graag dat kinderen gelukkig zijn, maar vinden het lastig om te stoppen met 'vechten', terwijl dit altijd van invloed is op het welzijn van de kinderen. Het blijkt enorm moeilijk om het verdriet, de boosheid en frustratie rondom het beëindigen van de relatie los te laten en met elkaar te overleggen. Negatieve emoties en destructieve communicatiepatronen laaien juist vaak weer op, wanneer je het niet met elkaar eens bent. 

 

In mijn praktijk kunnen ouders met behulp van systeemspecialistisch behandeling in een vroeg stadium in gesprek gaan over de impact van de scheiding, waar ruimte is voor ieders emoties en om gezamenlijk te bespreken over hoe het nu verder moet.

 

Mail me gerust als er vragen zijn of om een afspraak te plannen.

 

Vriendelijke groet, Jacquelien

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1. Scheiden óf blijven?

2. Communicatieproblemen

3. Na overspel samen verder

4. Intimiteitsproblemen

5. Ziekte binnen een relatie

Tarieven

  • Individuele therapie: 82,50 euro/ 60 min 
  • Relatie therapie: 112,50 euro/ 60 min
  • (Samengestelde) gezinstherapie: 125 euro/ 60 min

Vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering is het mogelijk dat systeemspecialistische behandeling gedeeltelijk wordt vergoed. Gebruik bij het opvragen van informatie bij uw ziektekostenverzekering over vergoedingen de volgende AGB codes:

  • Praktijk AGB- code: 90064899 
  • Zorgverlener AGB- code: 90105615

Openingstijden

Maandag In overleg (ook 's avonds mogelijk)
Dinsdag In overleg (ook 's avonds mogelijk)
Woensdag In overleg (ook 's avonds mogelijk)
Donderdag In overleg (ook 's avonds mogelijk)
Vrijdag In overleg (ook 's avonds mogelijk)
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |