Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Inge | relatie-en-conflictcoach-mediator

relatie-en-conflictcoach-mediator - Eindhoven - Inge
Relatietherapie Eindhoven aan huis & Mediation
Bolognalaan 4
5632 RL Eindhoven
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Eindhoven aan huis & Mediation

Mijn naam is Inge. Ik ben coach, relatiecoach, relatietherapeut, conflictcoach, mediator, met specialisme op het gebied van relatie-coaching, stressmanagement/burn-out klachten en begeleiding bij conflicten in de relatiesfeer;

Of het nu conflicten zijn tussen partners, familieleden of op de arbeidsvloer, ik begeleid de gesprekken om de onderlinge communicatie te verbeteren en de angel uit het conflict te halen.

In 2009 heb ik een carriere switch gemaakt en ben mij gaan toeleggen op mediation en conflictbemiddeling.


Relatieproblemen

Veel relatieproblemen zijn terug te voeren naar communicatie: kan ik mijn boodschap goed overbrengen, zonder dat mijn partner in de verdediging schiet? 

Ik leer jullie dat, zodat ook tijdens discussies je kunt vertalen naar je partner wat belangrijk voor je is.

De communicatie niet afsnijden of monddood maken door verwijten, maar open houden, waardoor beide zich gehoord voelen en liefde weer kan stromen. Afhankelijk van de problematiek en de fase waarin jullie zitten zijn meestal 3 tot 20 sessies nodig.         

Ik zie mensen met allerlei relatieproblemen, zoals:

 • veel ruzie en verwijten. 
 • als broer en zus leven.
 • geen intimiteit en seks meer. 
 • vreemdgaan. 
 • geweld in de relatie. 


Meditation

Conflictbemiddeling / mediation tussen partners, familieleden of op de arbeidsvloer.


We verkennen het totale conflict van beide kanten en zoeken naar oplossingen voor de toekomst. De sessies duren langer; doorgaans 2 tot 2,5 uur. Meestal zijn er 3 sessies voor nodig om de bemiddeling af te kunnen ronden.            


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Inge

Opleidingen & registraties

In 2009 heb ik een carriere switch gemaakt en ben mij gaan toeleggen op mediation en conflictbemiddeling.

Ik heb hierin diverse opleidingen en cursussen gedaan: begonnen met de basiscursus mediation, en dit uitgebreid met arbeidsmediation (verzuim) en provocatief mediaten.

Omdat het traject vóór het conflict mij boeide, ben ik relatie-coaching gaan studeren, korte oplossingsgerichte therapie, systeemcoaching en alles rond communicatie en heb ik mij verdiept in autisme, het doorbreken van patronen, stress-en burn-out, ichaamstaal, etc. etc.

Omdat ik de menselijke emoties en psyche ontzettend interessant vind, blijf ik mij in deze onderwerpen verdiepen, om jullie in de relatie een stap verder te kunnen helpen.

Voor conflicten en mediations ben ik aangesloten bij beroepsorganisatie ADR.

Specialisaties

 • Relatie-coaching of therapie. Elke relatie gaat door bepaalde fases, en elke fase heeft z'n uitdagingen. Bovendien heeft iedereen van huis uit een andere manier van communiceren geleerd.

  De meeste klachten zijn het niet (meer) kunnen communiceren met elkaar, veel verwijten, veel ruzie, niet begrepen, gezien of gehoord voelen, geen of weinig intimiteit, veel irritaties, als broer en zus leven etc. 

  Veel van deze klachten zijn terug te voeren naar communicatie: kan ik mijn boodschap goed overbrengen, zonder dat mijn partner in de verdediging schiet?

  Ik leer jullie dat, zodat ook tijdens discussies je kunt vertalen naar je partner wat belangrijk voor je is. De communicatie niet afsnijden of monddood maken door verwijten, maar open houden, waardoor beide zich gehoord voelen en liefde weer kan stromen. Afhankelijk van de problematiek en de fase waarin jullie zitten zijn meestal 3 tot 20 sessies nodig.                                     

                                                                                   
 • Conflictbemiddeling tussen partners, familieleden of op de arbeidsvloer. Conflicten spelen overal, en relaties gaan verder dan alleen tussen partners. Veel families liggen uit elkaar, of zijn niet meer compleet, omdat er weinig of geen contact meer is, met één of meer leden van de familie.

  Zijn er communicatieproblemen tussen werknemers, of werkgever/leidinggevende en werknemer, of ex-partners. Ook hier speelt de communicatie een rol, samen met invullingen en aannames. Ik nodig de relaties uit om onder mijn begeleiding met elkaar in gesprek te gaan. Hierdoor wordt een veilig element gecreëerd.

  We verkennen het totale conflict van beide kanten en zoeken naar oplossingen voor de toekomst. De sessies duren langer; doorgaans 2 tot 2,5 uur. Meestal zijn er 3 sessies voor nodig om de bemiddeling af te kunnen ronden.                                                        

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • veel ruzie en verwijten. Niet goed met elkaar kunnen communiceren leidt tot verwijten en het blokkeren van de communicatie. Dit leidt weer tot het onbevredigende gevoel niet begrepen en gehoord voelen, verminderde intimiteit en verbintenis tot eenzaamheid in een relatie.

 • als broer en zus leven. Heel gezellig, maar niet de bedoeling van een man-vrouw relatie. Je mist de partner-liefde, passie, en je gezien voelen als man of vrouw.

 • geen intimiteit en seks meer. Kan liggen aan de fase waarin de relatie zich bevindt. Vooral 30-40 jarigen hebben hier last van: een jong gezin, druk en weinig tijd, en te moe om nog met seks bezig te zijn.

  Het kan echter ook liggen aan de onderlinge communicatie, niet gehoord voelen of gezien voelen, ontbreken van assertiviteit etc. Ook stellen die wat langer bij elkaar zijn, of zich in de midlife-crises bevinden kunnen hier last van hebben. Valkuil in deze fase ligt meer in de sleur, al weten hoe je partner reageert en disinteresse.

 • vreemdgaan. Afhankelijk van de duur van de affaire en of er sprake is van verliefdheid, een flink issue in de relatie.

  Waar vaak aan voorbij wordt gegaan is dat BEIDE partijen vaak gekwetst zijn, zich niet gehoord of gezien voelen, of dat gewoonweg de affectie ontbreekt. Kortweg zitten er vaak meerdere oorzaken onder het vreemdgaan. Een wake-up call, waardoor stellen kunnen kiezen aan het werken aan de relatie, of niet.

 • geweld in de relatie. Komt helaas steeds vaker voor. Geweld komt vaak voort uit het onmacht en een gebrek aan communicatie. Je in een hoek gedrukt voelen, het vuur aan je schenen.... Oorzaak kan liggen in de jeugd of het verleden, of gedreven door machteloosheid.

Tarieven

De investering voor relatietherapie bedraagt € 90,75 per uur (€ 75 excl btw), indien woonachtig binnen 50 km van Eindhoven. Ik kom in principe aan huis.

 

Mocht dit niet mogelijk zijn heb ik op dinsdag een ruimte in Eindhoven in het FeelGoodCentre aan de Ouverture 91. Afhankelijk van de problematiek zijn er doorgaans tussen de 3 en 20 sessies nodig. Eén keer in de 2-3 weken spreken we af; na een bepaald bereikt stadium worden de tussenliggende periodes langer. De sessies duren meestal één uur.

Voor conflictbemiddeling en mediation wordt hetzelfde tarief gehanteerd, met een maximum van 5 deelnemers. Daarboven geldt een dubbel tarief, daar ik dan gebruik maak van een co-mediator.

Openingstijden

Maandag op afspraak incl. avond
Dinsdag op afspraak incl. avond
Woensdag op afspraak incl. avond
Donderdag op afspraak incl. avond
Vrijdag op afspraak
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Relatietherapie Eindhoven aan huis & Mediation

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Eindhoven aan huis & Mediation - Inge

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Inge heeft ons echt geholpen om weer dichterbij elkaar te komen

We hebben hele fijne gesprekken gehad met Inge. Een luisterend oor, zonder oordeel, die ons met de juiste vragen bewust liet worden van bepaalde zaken. Inge heeft ons echt geholpen om weer dichterbij elkaar te komen. We praten en vinden we elkaar weer.

| 8 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Inge is onze redding geweest

Als ik kon zou ik Inge 10 sterren geven. Wat is zij onze redding geweest.

Mijn man ik waren de juiste communicatie verloren door allerlei omstandigheden die vooral veel stress hadden veroorzaakt.

We vonden Inge simpelweg via google en na contact gelijk een afspraak ingepland. Bij ons thuis, zo ontzettend fijn. Geen oppas voor onze kleine man hoeven te regelen, in onze eigen vertrouwde omgeving deze gesprekken voeren, dat was allemaal al heel fijn.

Inge is liefdevol, nuchter en recht door zee. Maar wat we het fijnste vonden is dat ze nooit een waardeoordeel aan iets heeft gehangen. Wij hebben nooit het gevoel gehad dat de een de schuldige was of dat er iemand van ons het helemaal verkeerd had aangepakt.

Dat bracht mijn man weer op het juiste pad van communicatie door voornoemde en hele praktische oefeningen. Hierna heb ik ook alleen nog met Inge een traject gevolgd, waarin zij mij weer terugbracht naar mijn ik.

Kortom: Inge is echt een aanrader. Wij zijn nog steeds heel dankbaar voor de begeleiding/coaching die zij ons heeft gegeven.

| Gorinchem | 6 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Inge heeft ons enorm geholpen

Relatietherapie hoeft niet alleen als je onoverkomelijke problemen hebt. Voor ons was het een manier om elkaar beter te begrijpen en op een meer opbouwende manier “ruzie” te maken.


Daar heeft Inge ons enorm bij geholpen.

We zijn inmiddels getrouwd, we weten nu heel zeker dat we bij elkaar passen en samen oud willen worden.

Inge bedankt!


| Waalwijk | 5 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |