Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Josienna Davidse | Psychologe

Psychologe--Groningen
Waterland 90
9734 BK Groningen
psycholoog-groningen@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Groningen

---
Op dit moment heb ik een wachtlijst.
---


Ik voer een eigen praktijk sinds 1998 en ben breed geschoold. Door mijn werkervaring, scholing en gedrevenheid kunnen stellen in principe met allerlei soorten relatievragen contact opnemen.

 

Tegenwoordig hebben stellen vaak behoefte aan uniekheid, verbinding, communicatie, eigen verantwoordelijkheid, ruimte en ontplooiingsmogelijkheden binnen een relatie. Om dit samen te realiseren is oprechtheid, aandacht en veiligheid nodig: dikwijls gemakkelijker gezegd dan gedaan gegeven al onze vele bezigheden, gevoeligheden, culturele en familiaire achtergronden. 

 

Hoe groot of klein de vraag ook is, soms is het handig er een onpartijdige partij bij te hebben. Want het bespreken van bepaalde vragen kan soms moeilijk en/of gevoelig liggen. In principe is komt het binnen elke relatie voor dat we elkaar niet altijd verstaan, aanvoelen en begrijpen. We kunnen ons er wel overheen zetten wanneer het beperkt blijft tot een lichte mate.

 

Alleen wanneer het afstand en spanning geeft, kan het oplopen en oplopen tot ongewenste conflicten. Met een derde partij erbij, kan er ruimte ontstaan om in rust ieders verhaal naar buiten te laten komen zodat de kans groter geworden is dat beide partijen zich gehoord en begrepen voelen. 

 

 

Relatietherapie-traject

Ik heb dan ook in de vele therapeutische trajecten die ik met stellen heb mogen doorlopen, mogen constateren dat ze vaak zichzelf en de ander beter hebben leren kennen en respecteren. Soms zelfs bij stellen die elkaar al jarenlang kennen zijn zichzelf en de ander beter gaan kennen. 

 

Iedere relatie is uniek. Ik hanteer geen standaardbehandeling, maar stem me af op wat er leeft. Ook plaats ik de vraag in een bredere context: een vraag is voor mij niet los te zien bijvoorbeeld van de voorgeschiedennis. Ik let daarbij op ieders persoonlijke valkuilen en krachtbronnen. 

 

Of jullie nu bij mij op het goede adres zijn, hangt af van de vraag, mijn deskundigheid en van onze gezamenlijk gevoel van gelijkgestemdheid. Neem bij twijfel gerust contact op, dan kunnen we overleggen wat een eventuele vervolg stap kan zijn. 


Mensen uit heel Groningen Stad (Zuid, West, Centrum, Oost, Noord), Zuidwolde, Winsum, Bedum, Eelde, Roden, Hoogezand, Zuidhorn en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Verder bestaat er de mogelijkheid tot online therapie (skype/facetime/zoom). 
Voor sommige mensen is dat even wennen, maar de ervaring leert dat voor de meeste na de eerste gewenningstijd het toch, hoewel anders, als ondersteunend wordt ervaren. Vooral bij ziekte, besmettingsgevaar, op reis zijn of anderszins kan het een alternatief zijn.

Opleidingen & registraties

 • Contextuele-interculturele training: Basis training en Train de Trainers training gegeven door Beschermjassen, Kitlyn Tjin a Djie (2011)
 • Cursus Medische Scholing van St. RING (2005)
 • Mindfulness training georiënteerd op trainers (2003)
 • Opleiding Systemisch Werk – Familie constellaties bij het Bert Hellinger Instituut Nederland (2004)
 • Opleiding Repairing Balance, specifieke begeleiding van mensen met angst en paniekgevoelens (1998)
 • Repairing Balance: coaching werknemers (1998)
 • Psychotherapeutische opleiding Transformatietherapie bij Centrum Meeuwenveen (1996)
 • Ontwikkeling en klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (1994)

Ik ben lid van beroepsorganisatie St. BATC. De BATC gaat van vijf natuurgerichte principes uit, te weten energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze principe werken met elkaar samen: een principe kan niet goed functioneren indien de werking van andere principes niet optimaal zijn. Ik behandel in mijn werkwijze voornamelijk principe 5, de psyche.


Registraties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende relatieproblemen?

 • Onverwerkt oud zeer/kwetsuren die eerder opgedaan zijn en onbewust meespelen in acties en reacties. De kwetsuren kunnen bv opgedaan zijn in een vorige/huidige relatie of binnen de familie van herkomst of binnen bepaalde gebeurtenissen.

 

 • Het hebben van hoge verwachtingen –veelal onbewust- van elkaar.

 

 • De ander zijn gedrag invullen en onjuist interpreteren. Denken de ander te kennen en daarom bv niet aan de ander vragen waarom hij/zij iets doet, maar veronderstellen de beweegredenen te kennen. De interpretaties hebben vaak een negatieve kleur.

 

 • Onzekerheden, angsten, minderwaardigheidsgevoelens.

 

 • Communicatieproblemen die bv ontstaan doordat er problemen zijn met het kunnen uitdrukken van zichzelf of ontstaan zijn doordat er wederzijds niet goed wordt geluisterd.

 

 

Mijn intentie bij relatietherapie is om helderheid te krijgen in bovengenoemde valkuilen. Het resultaat is meestal het weer meer ervaren van ‘basisvertrouwen, rust en verbinding’ in jezelf en met elkaar.

 

 

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Fijn is niet het juiste woord voor waarom ik relatie therapie belangrijk vind en dankbaar ben dat ik dat naast individuele therapie kan geven.

 

De meeste koppels hebben kinderen. Als ouders met elkaar (weer) in gesprek durven te gaan en elkaar proberen te begrijpen, dan ben ik mede blij voor de kinderen. Kinderen hebben 'goede' voorbeelden nodig.

 

Ook al besluiten de ouders om uit elkaar te gaan, als zij elkaar respecteren, nemen zij hun ouderrol op zich en kunnen de kinderen kinderen blijven. 

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Kom eens uit je comfortzone.

 

Tarieven

Kosten per sessie van 1 uur:

 

 • Kennismakingsgesprek 55,00 €
 • Relatietherapie 90,00 €
 • Individuele sessies 80,00 €

Vergoeding via aanvullend pakket is soms mogelijk.

Openingstijden

Maandag 08.30 - 19.00
Dinsdag 08.30 - 19.00
Woensdag 08.30 - 19.00
Donderdag 08.30 - 19.00
Vrijdag 08.30 - 19.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Relatietherapie Groningen

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Groningen - Josienna Davidse

rating
Waardering van 4,5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie veel goed gedaan

Josienna is een hele vriendelijke, hartelijke vrouw. Tijdens onze gesprekken heeft ze ons regelmatig flink aan het denken gezet. Zo nu en dan was het wel lastig om met ons zelf geconfronteerd te worden, maar het heeft onze relatie wel veel goed gedaan.

Het verschil met toen we met de gesprekken begonnen en nu is groot. We hebben beide dingen over onszelf geleerd en over elkaar en samen is er nu meer begrip voor elkaar ontstaan waarmee we nu op een positieve manier verder kunnen.


| Groningen | 21 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Josienna heeft ons zeer geholpen

Josienna Davidse biedt een luisterend oor en heeft een sterk inlevingsvermogen. Ze weet goed tot de kern door te dringen, heeft persoonlijke aandacht en legt op respectvolle manier de brug naar verlangens en behoeften.

Josienna communiceert prettig en weet een ontspannen en vertrouwde sfeer te creëren.

Als wij onze relatietherapie op een schaal van 1 tot 5 moeten beoordelen dan is dit zonder twijfel een 5. Josienna heeft ons zeer geholpen om goede harmonie te vinden in onze relatie.


| 14 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |