Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Joan | Relatietherapeut, hapto-coach & psycho sociaal therapeut

Relatietherapeut, hapto-coach & psycho sociaal therapeut - Haarlem - Joan
Relatietherapie Haarlem
Zaanenstraat 18
2022 CP Haarlem
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Haarlem

Zijn jullie op zoek naar een gelijkwaardige relatie? Een relatie waar het stroomt, en waar er balans is? Plezier, diepgang en speelsheid?

Maar voel je juist veel afstand, eenzaamheid, gaan jullie allebei mee met de waan van de dag? En vergeet je de relatie op 1 te zetten? Begrijpen jullie elkaar niet meer, is er veel ruzie of juist afstand? Stroomt het sexsueel niet (meer)? Onbegrip?

 

Ik geef de relatietherapie, op aanvraag en indien de agenda het toelaat - ook af en toe met mijn partner Chris. Hij is ook relatietherapeut. Stellen ervaren dat het fijn is om een mannelijke en vrouwelijke energie / blik op een relatie te schijnen. 'Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus', blijkt maar al te vaak waar te zijn:) & zo helpen we elkaar.

 

 

Disbalans in relatie

In mijn praktijk komen vaak stellen waar ook een disbalans is, in mannelijke en vrouwelijke energie.

De vrouw laat bijvoorbeeld veel mannelijke energie zien: is dominant in beslissingen, heeft de touwtjes in handen. Ze werkt veel en heeft een groot hart voor de mensen om haar heen (het gezin). Maar is ook vaak uitgeput door alle zorg en de controle die ze uitoefent. Ze neemt haar taken serieus. 


Haar partner verlangt waarschijnlijk naar een zachtere, meer speelse energie. De vrouw waar hij ooit verliefd op werd! Ondertussen heeft hij vaak het gevoel dat hij het nooit goed kan doen. Haar hoge eisen kan hij nooit aan voldoen.

 

Ook zien we vaak dat de vrouw al in therapie is (geweest), bezig is met haar ontwikkeling, en er daardoor een kloof is ontstaan. Zij wil meer uit de relatie, en de man is nog bezig met zijn werk/andere zaken. Er kan hierdoor een kloof ontstaan.

Langzaam zijn ze/ jullie uit elkaar gegroeid. Jullie kunnen elkaar moeilijk vinden in de drukke dynamiek van een gezin, het leven. Het werk. Werken lijkt soms makkelijker want daar heb je allebei het gevoel van controle & zingeving. 

 

Maar je mist elkaar. Je mist allebei wat....misschien kijk je wel eens om je heen naar andere mannen of vrouwen. Je voelt je eenzaam. De ene keer leg je jezelf er bij neer, de andere keer wil je er voor gaan, er is toch meer mogelijk?

 

Ja, er is zeker mogelijk! En wij helpen jullie om elkaar weer te vinden. Het gevoel van aantrekkingskracht terug te vinden, en je relatie weer te her-ijken. Waar zijn we nu? Waar willen we naar toe? En wat is daarvoor nodig? 

 

 

De kwaliteit van je relatie

De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven, is een gezegde. En we zijn het daar helemaal mee eens: je voelt je zoveel krachtiger, beter, gedragen, als je je - samen - voelt. Als er een voelbaar samen tussen jullie is. En de balans tussen de vrouwelijke & mannelijke energie weer hersteld is.

De partnergesprekken zijn geinspireerd op: EFT, Systeemtherapie van het Kemplerinstituut, Esther Perel (o.a. erotische intelligentie) en Lichaamswerk. 

 
Wij ervaren beide de kracht van een gezin/ systeem met elkaar in gesprek brengen, en uit te spreken wat er werkelijk van binnen speelt: je verlangens, teleurstellingen, je diepste wezen.

 

Ik kijk uit naar jullie komst! 

Joan

Online therapie

Ik geef geregeld online sessies, zowel met relatie therapie als met individuele therapie, aangezien ik door het hele land werkt, en ook met buitenlandse mensen.

 

De redenen daarvoor kunnen dus de afstand zijn (zowel in Nederland als in het buitenland)  of lichamelijke beperkingen, ziekte. De ervaring is dat het effect net zo goed is.

 

We kunnen Skypen, Zoomen, Facetimen of ‘gewoon’ bellen. Ik werk zelf graag met Zoom (conference call). In overleg bepalen we welk medium voor jou het makkelijkst is. Via what’s app video bellen kan sowieso altijd.

 

Na jouw keuze, krijg je een duidelijk documentje hoe we makkelijk contact kunnen maken via de laptop, telefoon of tablet.

 

De kosten zijn hetzelfde als een sessie in de praktijkruimte.

Opleidingen & registraties

 • Trainingen/inspiratie bij: Esther Perel & EFT
 • Relatieweekenden bij Kempeler Instituut (3 jaar lang)
 • Feminine Power Facilitator
 • Talentencoachopleiding bij Willem Glaudemans

 • Feminine Power & diverse Vrouwenretreats 

 • Lichaams werk bij Venwoude

 • Opleiding Haptotherapie bij het ITH (3 jaar)

 • Gespecialiseerd in eetproblemen bij Joanna Kortink

 • Voice Dialogue opleiding bij Lietje Perizonius

 • Gradatim  4-jarig Psycho Sociale Therapie

 • HEAO Commerciele Economie Registraties

Specialisaties

Ik ben gespecialiseerd in het creeren van gezonde relaties: met jezelf, voeding/je lichaam, en de mensen om je heen. 

De wortel van ongezonde relaties ligt vaak in co-dependentie: dit betekent dat je je afhankelijk voelt van de mening, bevestiging van anderen, inclusief je partner. Dit leidt tot een ongezonde relatie/balans.


Vaak trekt een co-dependent (afhankelijk) partner een counter-dependent (onafhankelijk) partner aan, en/of wisselen ze elkaar af. Hierdoor kan de relatie zich moeilijk verdiepen. Er is zoveel meer mogelijk: ja, het klopt dat je naar meer verlangt in de relatie....het is eenzaam als er niet een gevoeld samen-zijn is.

Het durven uiten, wat je echt voelt, wilt, is ook vaak lastig voor co-dependent mensen. Bang om afgewezen te worden. Begrijpt je partner wel wat je bedoelt? 

Hierdoor wordt er vaak te weinig echt contact gemaakt, echt gecommuniceerd, en dat leidt tot verwijdering. Beide partners voelen zich niet echt gezien en gehoord. En dat doet pijn. Het is een authentiek verlangen om een wezenlijke verbinding met je partner te hebben. 

Samen zijn we gespecialiseerd in gezins/familie systemen: we brengen stellen, gezinnen bij elkaar om uit te spreken wat er werkelijk in je omgaat, dan is er bijna altijd weer verbinding mogelijk.

 Het aantal sessies kan varieren van 3 tot 10, is helemaal afhankelijk van waar jullie op dit moment zijn en wat er nodig is in de relatie. Over het algemeen geldt: hoe eerder je er bij bent, hoe minder sessies er nodig zijn. Als ieder stel een APK-tje voor de relatie, net zo gewoon zou vinden, als voor de auto. Dan zouden er veel minder relatie problemen zijn.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Communicatie problemen: ruzie, terugtrekken, aanvallen. 

 • Gezins/partner dynamiek: je bent je beiden/allemaal onbewust van de dynamiek in de relatie, het gezin, en wat voor effect dat op de ander heeft.

 • De ene partner heeft 'teveel' mannelijke energie (actie, daadkracht, de leiding nemen) & de andere partner 'te weinig' vrouwelijke energie (ontspanning, Zijn, luisteren, ontvangen) hierdoor is er een disbalans

 • Weinig sexsuele stroming

 • Je niet gezien/ gehoord voelen / Weinig echt contact

Tarieven

Tarief & vergoedingen
(behandelingen door heel nederland via skype mogelijk)

 

Behandeltarief

€  75,00     per persoon                      Relatietherapie     (60-75 min)
€  95,00     per persoon                      Individuele sessie (60 minuten)
 

Vergoedingsregeling voor mijn behandelingen

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, worden de sessies (afhankelijk van je verzekeraar en polis) deels vergoed. Omdat de therapie in de aanvullende verzekering zit, hoef je niet eerst het wettelijk verplichte eigen risico te betalen. Ik ben bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) aangesloten. Hier vindt je lijst voor 2019. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.

 

 • Registratienummer NFG: 6704155980

 • AGB-code zorgverlener : 90-041657

 • AGB-code praktijk: 90-034930

 • kvk: 34341294

 • BTW nr: 181417777B01
   

Annuleren / afzeggen

Als je een sessie af wil zeggen, doe dit dan telefonisch. Per sms/what's app of dmv inspreken. Zonder kosten kan je nog tot 48 uur van tevoren af zeggen. Anders ben ik genoodzaakt het volle tarief te rekenen.

Afhankelijk van de begeleidingsvraag die je hebt, varieert het traject van 3 tot 15 sessies. Ook daarin heb je zelf de regie. Je zit nergens aan vast. 

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatietherapie Haarlem

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Haarlem - Joan

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 8 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


It made such a huge difference in our relation!

I'm so glad we came! Thank you for being such a kind and compassionate presence!
And for your guidance. It made such a huge difference in our relation!

| Haarlem | 18 nov 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De therapie-gesprekken waren héél prettig en nuttig

De therapie-gesprekken waren héél prettig en nuttig.
Joan kan goed luisteren én stelt de goede vragen. Daardoor ga je je eigen gedachten en gevoelens beter begrijpen.
Dankzij de verworven inzichten kunnen we weer verder.
Veel dank!

| 29 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm veel dank

Dank voor de sessies waarin je me aan het denken hebt gezet en inzicht hebt gegeven in het onbewuste proces van iemand die codependent is.

Daarmee heb ik de ultieme bevestiging gekregen dat ik in een destructieve relatie was beland.

Enorm veel dank dat jouw hulp mij het laatste stukje inkeer heeft gebracht en weer positieve energie heeft gegeven.

| 9 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel dankbaar

Joan heeft ons geholpen om op een prettige, duidelijke manier onze behoeftes te communiceren.

Het enige waar ik spijt van heb, is dat we niet eerder relatie therapie hebben gedaan, dat had ons een hoop ruzie gescheelt, zij kon de dingen zo verwoorden dat ze wel goed aankwamen bij Joost. Ook stelde zij vragen, waardoor ik mijn partner veel beter ben gaan begrijpen.

Heel dankbaar voor deze stap!

| Haarlem | 23 jan 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg blij dat ik de stap heb genomen

Ik ben zeker geen enthousiaste therapie volger, dat is niet mijn ding. Meestal los ik dat zelf op zolang dat binnen mijn bereik ligt.

Toen er tussen mijn vriendin en mij en nog een 3de persoon scheven gevoelens ontstonden (dat is mijn blik) kon ik de problemen (mijn gevoelens) zelf niet geheel overzien.
Ik voelde dat ik moest open gaan staan om meerdere gedachten toe te laten om dingen & gevoelens van andere mensen te kunnen begrijpen.

Voordat ik naar Joan en Chris ben gegaan heb ik een andere therapeut geraadpleegd maar zonder succes (het tegendeel) !!

Na de bezoeken samen met me vriendin bij Joan en Chris hebben we een duidelijkere blik op het gevoel wat bij ons de spanning gaf gekregen.

Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om hulp te zoeken.
En een verhaal (gevoel) te vertellen tegen een mannelijke en een vrouwelijke therapeut tegelijkertijd, geeft toch een ander beeld.

Mijn dank aan Joan&Chris!

| HAARLEM | 1 mei 2020
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn nu meer in balans samen

Ik vind de praktijk erg veelzijdig doordat er individuele coaching is, een online training, relatie coaching en ook de mogelijkheid voor live-sessies op afstand waren voor mij een uitkomst . Ook de inrichting van de praktijk spreekt mij aan, ik heb dit als uitnodigend ervaren.

De relatie coaching heeft mijn individuele traject versterkt, en Chris en Joan werken mooi samen, het effect voor ons was 1+1=3. We begrijpen elkaar veel beter, kunnen naar elkaar luisteren, en zijn meer in balans samen.

| Aerdenhout | 12 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Nu beter en meer contact met elkaar

Ik vond het in de relatie soms moeilijk om te zeggen wat ik echt voelde of dacht. Met onze drukke banen en gezin zijn we elkaar eigenlijk een beetje kwijtgeraakt.


Ik mistte ons contact van vroeger! Hij zat vaker op zijn mobiele telefoon, dan dat hij echt even contact met mij had.


In de relatiesessies hebben we leren doorzien hoe onze communicatiepatronen werken, het heeft ons geholpen om beter en meer contact met elkaar te hebben. We zijn daar erg blij mee!


De wisselwerking van Joan & Chris vind ik heel fijn. Ze zien allebei verschillende dingen, en dat werkt versterkend.


| HAARLEM | 16 nov 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het gaat nu zoveel beter

Wij zijn bij Chris en Joan geweest, omdat ik me niet gezien en gehoord voelde in de relatie. Ik kon niet echt contact maken met mijn partner. Soms dacht ik zelfs, dat het maar beter zou zijn om uit elkaar te gaan.

Mijn man had weerstand, en geen zin, en ik moest hem echt vragen om voor mij mee te gaan...ook al had hij dan geen zin.

De 1e sessie zat hij wat onwillig op de bank, maar het was zo bijzonder.

De 2e sessie was hij veel meer ontspannen, juist ook omdat Chris er bij was. Ik vond het een groot voordeel dat Chris en Joan dit samen doen.

Na de 2e sessie had mijn partner een tekening gemaakt van de 4 dingen die hij belangrijk vond in onze relatie! Dat had ik echt nooit gedacht, het gaat nu zoveel beter....we zijn zelfs weer zwanger van ons 2e kindje.

| Vogelenzang | 11 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Joan:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |