Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Relatietherapeut Oscar | Relatietherapeut en gezinstherapeut

Relatietherapeut-en-gezinstherapeut-Amsterdam
Nieuwendammerdijk 262A
1025 LX Amsterdam
oscar@relatietherapeuten.net
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtGezinstherapie & Relatietherapie Amsterdam

Hebben jullie veel ruzie of zwijgen jullie juist? Lukt het niet goed om over problemen te praten dan kan relatietherapie een oplossing bieden. Mijn naam is Oscar, relatie en gezinstherapeut geregistreerd bij de Nederlandse vereniging voor relatie en gezinstherapie en register therapeut bij EFT- Nederland.

Relatietherapie is een gesprekstherapie waarbij de relatie met de mensen die je dierbaar zijn centraal staat. Dat kan zowel met meerdere personen maar dat kan ook individueel. dat kan met je partner, maar soms ook met je kinderen of met je ouders. Alle vormen zijn bespreekbaar.

In therapie zoek je gedurende een bepaalde tijd een veilig plek waar je je emoties met je naasten kunt bespreken. Dit kan nodig zijn als de veiligheid binnen de relatie verstoord is geraakt. Het kan zijn dat er buiten de relatie om stress is ontstaan over werk of over een verliefdheid van een van partners.

Het kan ook zijn dat de relatie wordt bepaald door ziekte of verdriet van een van de partners.  Soms zijn er langdurige patronen die de steeds weer terugkeren en waar je maar niet uit komt met je partner.  En soms zijn problemen bij de opvoeding van de kinderen om stress te ervaren in de relatie

In therapie onderzoeken we hoe jullie met elkaar communiceren en wat de oorzaak van spanning of ruzies kunnen zijn. Bij communiceren en dus ook ruzies spelen emoties een belangrijke rol, vaak worden emoties verkeerd begrepen. In de gesprekken zal er veel aandacht zijn voor het bespreken en begrijpen van elkaars emoties. Dat is een lastige uitdaging omdat emoties vaal worden geassocieerd met zwakheid en kwetsbaarheid. De gesprekken bieden een plek om op een veilige te onderzoeken of dat wel klopt.

Er zijn verschillende soorten van relatietherapie. Een van de meest onderzochte methodes is die van “Emotional Focused Therapy” (EFT). Het is een therapievorm die is ontwikkeld door Sue Johnson.

Relatietherapie volgens de EFT methode is over het algemeen geen langdurige therapie en is focaal. Het betekend dat in de therapie ingezoomd wordt op heel concrete situaties. Het zorgt ervoor dat emoties sterker worden beleefd en er beter begrip ontstaat voor elkaars standpunten.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Oscar

Mededeling inzake corona-pandemie

In verband met het Corona virus volgen ik de actuele aanwijingen van het RIVM met betrekking tot hygiënemaatregelen en gedragsregels. Ik hanteer de 1,5 meter afspraak. Ik zal binnen mijn praktijk fysiek contact vermijden en voldoende afstand kunnen garanderen voor veilige gesprekken.
In geval van milde verkoudsheidsklachten wil ik je verzoeken dit te mleden zodat we de afspraak kunnen verzetten naar een moment dat je weer klachtenvrij bent.

Opleidingen & registraties

Ik ben als systeemtherapeut geregistreerd bij de Nederlandse vereniging voor gezins en relatietherapie (de nvrg) lidmaatschapsnummer: nvrg-13542
Bij EFT- Nederland ben ik geregistreerd als register therapeut; lidmaatschapsnummer:4436

Ik ben BIG geregistreerd als verpleegkundige onder nummer: 29036810830

Daarnaast ben ik werkzaam als POHGGZ in twee huisartsen praktijken in Amsterdam.


Registraties

Specialisaties

Ik geef relatietherapie sinds ca 2008, in deze periode heb ik veel stellen, echtparen maar ouders en kinderen, vaders of moeders met dochters of zoons gesproken. Ik heb veel ervaring met mensen met een bi-culurele achtergrond in de breedste zin van het woord. Mijn ervaring met verschillen in culturele achtergrond heb ik opgedaan in de wijk Osdorp van Amsterdam waar een lappendeken van culturen naast elkaar leven.
Ik heb zelf een christelijke achtergrond al ben ik zelf niet belijdend. 

Ik geloof niet zo in specialisaties, maar meer in een open en accepterende houding die ik probeer te hebben naar de mensen die ik in therapie krijg.

Mijn ervaring in huisartsenpraktijken maakt dat ik veel ervaring heb met mensen die naast psychische problemen ook te maken hebben met lichamelijke aandoeningen.

Gemiddeld zullen jullie 8 tot 20 sessies nodig hebben afhankelijk van de problematiek.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

In het algemeen zijn de mensen als zij bij mij komen zo ver uit elkaar gegroeid dat zij  het contact over wat zij van elkaar willen zijn kwijtgeraakt. 
Mensen voelen zich vaak in paniek, soms somber en boos.

Klachten rondom relatieproblemen kunnen zich in allerlei vormen uiten:

-boosheid
-somberheid
-machteloosheid
-agressie
-wantrouwen
-angst
-slapeloosheid

Om maar een aantal klachten te noemen die mensen rapporteren.

Tarieven

Mijn tarief is 90 euro (ex btw) per 75 min.

Een kennismakingsgesprek van 20 min is gratis.

U kunt bij uw verzekeringsmaatschappij navragen of de therapie (deels) vergoed wordt.

Openingstijden

Maandag 20.00- 21.30 (osdorp)
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag 17.00- 21.00 uur (Amsterdam noord)
Zaterdag 12.00- 18.00 uur (amsterdam centrum)
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |