Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Mirjam | EFT relatietherapeut

EFT relatietherapeut - Amersfoort  - Mirjam
EFT-Relatietherapie Amersfoort
Muurhuizen 30
3811 EJ Amersfoort
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEFT-Relatietherapie Amersfoort

Relaties: daar moet je werk van maken! Soms loop je tegen issues aan in je relatie en loopt het even niet lekker. Of misschien hebben jullie vaak conflicten en weten jullie niet of de relatie nog te redden is. Hoe eerder jullie in je relatie investeren, hoe beter! Relatietherapie kun je zien als een soort APK voor relaties. Je wacht met je auto ook niet tot ‘ie uit elkaar valt voordat je ‘m naar de garage brengt.

Het kan zijn dat jullie relatie goed is, maar dat jullie deze willen verbeteren en nóg dichter bij elkaar willen komen. Of dat jullie veel conflicten hebben en daardoor niet weten of jullie nog langer bij elkaar kunnen en willen blijven. Relatietherapie 
Hebben jullie veel ruzie? Voel je je niet meer verbonden met je partner? Kunnen kleine irritaties binnen no time uitlopen op een groot conflict? 

EFT relatietherapie is erop gericht de verbinding tussen jullie te herstellen of verbeteren. Jullie leren de patronen te (h)erkennen en op basis daarvan de diepte in te gaan. EFT is ervaringsgericht en focust op de emoties die onder ons gedrag liggen (en waar we ons vaak niet bewust van zijn). 


Houd me vast training 
Misschien voelt relatietherapie te groot, maar wil je wel graag in jullie relatie investeren. In het dagelijks leven (zeker als je kinderen hebt) is het zo makkelijk om elkaar steeds meer kwijt te raken. In de Houd me vast training werken jullie aan de hand van acht thema's aan jullie relatie. Dit kan in acht avonden of tijdens een weekend. 


Over mij
Ik ben Mirjam, relatietherapeut. Samen met mijn man, twee jonge kinderen en hond woon ik in Amersfoort. Ik ben dol op reizen, nieuwe dingen ontdekken, muziek, uit eten gaan met mijn man, wandelen met onze hond, een knuffel van mijn dochter en de zon op mijn gezicht.

Ik weet als geen ander dat een relatie soms hard werken is. Mijn man en ik raakten ook verstrikt in negatieve patronen in onze relatie. Daarom zijn we snel na ons huwelijk in relatietherapie gegaan. Wij kozen ervoor het probleem gelijk aan te pakken en niet te wachten tot het een ingeslepen patroon werd. Zodat we de balans weer terug konden vinden. 

Ik heb jaren gewerkt als trainer en teamcoach binnen organisaties. Na jarenlang teams te hebben begeleid, wilde ik écht de diepte in kunnen gaan met mensen in hun belangrijkste relatie; de liefdesrelatie. Een liefdesrelatie is namelijk enorm bepalend voor je leven en écht een basisbehoefte.

Het heeft invloed op je gezondheid, hoe je functioneert op je werk en hoe het met je kinderen gaat. Ik wil de wereld een stukje mooier maken, door stellen hiermee te helpen.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Mirjam

Online therapie

Bij online relatietherapie werk ik met Google Meet.

Opleidingen & registraties

  • Learning & Development in Organisations (training & coaching) | HAN 
  • Mediation & Conflicthantering | HU 
  • Opleiding Relatietherapie | Balansgroep 
  • Leergang EFT deel 1 | EFT Nederland
  • Houd me vast training | EFT Nederland 
Registraties

Specialisaties

Ik werk met de methode EFT, Emotionally Focused Therapy. Dit is dé wetenschappelijk bewezen methode voor relatietherapie. Met effecten op de korte- en lange termijn. EFT kijkt naar patronen in jullie relatie. Met EFT werken jullie aan verbinding door de patronen te (h)erkennen en op basis daarvan de diepte in te gaan. EFT is ervaringsgericht en focust op de emotie die onder ons gedrag liggen. Naast EFT maak ik onder andere gebruik van methodieken als systematisch werken, Voice Dialogue en Transactionele Analyse.

 
Hoeveel gesprekken nodig zijn, verschilt per situatie. Uit onderzoek blijkt dat stellen wel zeven jaar wachten voordat ze de stap zetten naar relatietherapie. In de praktijk merk ik: hoe eerder een stel binnenkomt, hoe minder sessies jullie meestal nodig hebben. Ik ga doelgericht met jullie aan het werk en ga voor resultaat. Dat betekent dat we niet eindeloos gesprekken blijven voeren.


Tarieven

120 euro per uur voor relatietherapie. De meeste sessies duren 1,5 uur.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag -
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews EFT-Relatietherapie Amersfoort

Hieronder staan een aantal reviews over EFT-Relatietherapie Amersfoort - Mirjam

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel beter toegerust op onenigheid en conflicten

Mirjam legde de vinger op de zere plekken en vroeg goed door op onze specifieke situatie. Ze gaf opdrachten die aansloten bij wat wij nodig hadden.

Het liefste vermijd ik conflicten. Ik ben weinig tune-in met mijn gevoelens en stop ze dan ook zo snel mogelijk weg. Zo verschuil ik me achter een muur; hierdoor hoef ik tenminste niets te voelen. Maar het beperkt ook effectieve communicatie. De gesprekken met Mirjam hebben mij bewust gemaakt van hoe de manier waarop ik naar mijzelf kijk, invloed heeft op onze conflicten.

Tijdens de sessies kreeg ik handvatten om onze communicatie te verbeteren. Ik leerde na te denken wat ik doe op het moment dat we ruzie hebben. Hierdoor weet ik beter waar de reacties van mijn partner vandaan komen en ben ik me bewust van mijn eigen rol. We zijn daardoor veel beter toegerust op onenigheid en conflicten.

| Amersfoort | 3 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Al heel snel voelde ik me op mijn gemak

Regelmatig hadden mijn partner en ik een ‘oppervlakkig’ ruzietje, wat toch veel emoties opriep. We vonden het moeilijk elkaar hierin te begrijpen. Daarom kozen we ervoor coachende gesprekken aan te gaan met een relatietherapeut.

In het begin was het best spannend om met iemand te praten over alle ins en outs van je relatie. Maar al heel snel voelde ik me op mijn gemak. Onze gesprekken werden dieper en Mirjam was voor ons echt een spiegel in de gesprekken. Op deze manier hebben we stappen gemaakt die we niet zelf hadden kunnen maken.

Ik zou alle stellen aanraden een keer met een relatietherapeut te zitten om zicht te krijgen op patronen en wat daarachter ligt. Ik denk dat je daar de rest van je relatie profijt van hebt.

| Amersfoort | 3 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fijne stabiele, motiverende factor

Mijn partner en ik hadden regelmatig issues in onze relatie waardoor we ons afvroegen: ‘Zijn we te verschillend?’ en ‘Kunnen we elkaar goed genoeg begrijpen?’. We zaten in een patroon waar we graag uit wilden komen. En hier hebben de gesprekken en opdrachten van Mirjam aan bij gedragen.

Tijdens de gesprekken leerde ik dat ik, net zo goed als ieder ander, emotioneel ben. Hier moet ik rekening mee houden én hier moet ik mijn partner in meenemen. Wij zijn twee verschillende personen en we zitten niet op dezelfde manier in elkaar. Maar als we er de moeite voor nemen, kunnen we de ander goed begrijpen.

Ik zou relatietherapie an sich zeker aanraden, maar ook Mirjam als coach. Van tevoren verwachtte ik een stijve hark of zweverige tante. Maar Mirjam is geen van beide. Tot aan de laatste sessie is Mirjam een fijne stabiele, motiverende factor gebleven voor onze gesprekken.

| Amersfoort | 14 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De sfeer bij Mirjam was open en ontspannen

Mijn partner en ik dachten al wel te weten waar het probleem zat waardoor we conflicten hadden. Ik merkte dat mijn emoties nog wel eens op dreigden te lopen en dat kon nog wel eens escaleren. Maar de neutrale kijk van Mirjam deed wonderen, hierdoor kwamen er oplossingen die voor de hand lagen, maar die we zelf niet zagen.

We hebben handvatten gekregen om zo veel mogelijk te voorkomen dat er escalaties plaatsvinden. De oefeningen die we kregen hielpen ons inzicht te krijgen in de behoeften van de ander. Hierdoor zagen we beter wat ons soms in de weg staat om de verbinding met elkaar aan te gaan.

De sfeer bij Mirjam was open en ontspannen. Ik had het gevoel dat alles gezegd kon worden tijdens de sessies. Ook al was het af en toe ook een beetje ongemakkelijk: je doet natuurlijk dingen die je gewoonlijk niet doet. Maar Mirjam is aardig, relaxed en zonder oordeel. Ze pakt de regie als het nodig is en durft kritische vragen te stellen.

Eigenlijk zou iedereen af en toe een relatiecoach moeten bezoeken, ook als je een fijne relatie hebt. Er zijn altijd dingen die je kunt doen om nog meer verbinding met elkaar te krijgen!

| Amersfoort | 7 mrt 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |