Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ellen | Psychosociaal therapeut en relatietherapeut

Psychosociaal therapeut en relatietherapeut - IJsselstein - Ellen
Relatietherapie IJsselstein
Achtersloot 81 a
3401NT IJsselstein
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie IJsselstein

Ik ben Ellen, geboren in 1968, echtgenote, moeder en oma. Ik werk o.a als psychosociaal therapeut en integreer de lichaamsgerichte manier van werken ook graag in relatietherapie omdat het snel inzicht geeft.

Zelf weet ik wat het is om me onveilig te voelen in een relatie maar ik weet ook wat het is om samen te groeien naar een goede balans tussen autonomie én verbinding. Dat is één van de balangrijkste dingen in een goede relatie. Ruimte voor jezelf en ruimte voor elkaar.

Door allerlei redenen kan het zo zijn dat die balans ergens in de relatie scheef gais gegroeid. Meestal gaat het heel geleidelijk en komt er een moment waarop je denkt: ben ik nog wel gelukkig? Kunnen en willen we nog wel verder met elkaar? Hoe kunnen we de ruzies stoppen? Ik voel geen verbinding meer want we zijn elkaar ergens kwijtgeraakt. Of de relatie voelt juist heel beklemmend. 

Door samen goed te onderzoeken hoe jullie interactie patroon werkt en wat daaronder ten grondslag ligt, ga je meer begrijpen wat je zelf kunt doen om de interactie te verbeteren. Als je op een open manier naar jezelf en je relatie kunt kijken, kun je leren om anders op elkaar reageren. Constructief in plaats van destructief. 


Door de combinatie van lichaamsgericht werken (BML, Body & Mind Language) met EFT (Emotionally Focused Therapy) wordt snel duidelijk wat de knelpunten zijn in jullie relatie. 

Het kan helpend zijn (of nodig) dat beide partners ook individueel een traject volgen wanneer er patronen vanuit eigen historie doorbroken moeten worden. Daarin gaat het dan niet over de relatie maar puur over jezelf. 
Dan is er dus een traject als partners (waarbij de relatie voorop staat) en hebben partners een individueel traject waarbij aan de persoonlijke blokkades/ervaringen gewerkt wordt. Dat is belangrijk om ook echt ander gedrag in de relatie te kunnen volhouden.

 Het is wel belangrijk dat er van beide kanten bereidheid is om naar eigen gedrag te kijken en de wil om écht iets te veranderen. Dus niet alleen kijken naar wat de ander moet veranderen maar beiden moeten bereid zijn om zelf iets te veranderen. Meestal is het uitgangspunt dat de relatie gezonder wordt. Het kan ook zijn dat je wilt ontdekken of er nog voldoende basis is om door te gaan of dat je daarmee een keus kunt maken om de knoop door te hakken en uit elkaar te gaan. 


Als relatietherapeut kijk ik naar de relatie tussen de partners en hoe die te verbeteren. Dat betekent dat ik nooit vóór de ene en/of tegen de ander ben. Ik begeleid de interactie in de relatie maar ben geen partij hierin. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Ellen

PS: wanneer je het contact formulier invult, stuur ik je sowieso een bericht terug. Ik streef ernaar om dat binnen een dag te doen. Check ook je postbus ongewenste mail. Mocht je geen antwoord hebben ontvangen binnen 48 uur, stuur gerust nog een keer een bericht.

Opleidingen & registraties

 • Transformatietherapeut (diverse psychologische stromingen)
 • BML coach en trainer (Body & Mind Language werkt diep in het onbewuste)
 • EMDR
 • EFT (Emotionaly Focused Therapy)
 • NLP Timeline therapy
 • Individueel systemisch werk
 • Wisdom of Trauma
 • Yogadocent
 • Kinderyogadocent
 • Ervaringsdeskundigheid bij professionele zorg- en dienstverleners
 • BRTT & TRB (Body Remembers Trauma Therapy & Trauma Release Breathwork)

Jaarlijks volg ik workshops, trainingen of cursussen om mijn kennis uit te breiden en up-to-date te houden. Daarnaast lees ik veel interessante vakliteratuur en boeken. 


Registraties

Specialisaties

Ook als een relatie al jaren duurt, kan het zijn dat er verlatingsangst of bindingsangst een rol speelt bij 1 of beide partners. Een onderliggende angst om de ander te verliezen of jezelf te verliezen. Het is een complex patroon van aantrekken en afstoten. De angst om werkelijk te verbinden terwijl er ook een verlangen en behoefte is om wel te verbinden. 

Dat maakt dat een relatie geen gevoel van samen is of er is geen ruimte om ook eigen dingen te doen en voelt het voor 1 van de 2 verstikkend. Die neemt steeds meer afstand en daardoor vertoont de ander steeds meer claimend gedrag. 

Om dit te veranderen is het nodig om te kijken naar jeugdervaringen en manier van hechten. 

Heb je nog niet zo lang een relatie en heb je het vermoeden dat jij of je partner verlatingsangst of bindingsangst heeft, geef je je relatie meer kans van slagen als je juist in het begin stadium begeleiding zoekt zodat jullie leren omgaan met deze onderliggende angst.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

- uit elkaar gegroeid (er is geen verbinding meer)
- angst om jezelf te verliezen in de relatie of te weinig ruimte ervaren in je relatie
- angst om de ander te verliezen
- de ander niet kunnen loslaten terwijl je weet dat dat het beter zou zijn 
- geen keuze kunnen maken: relatie stoppen of toch doorgaan?

Tarieven

Tarief relatietherapie:
€55 per uur per partner exclusief BTW. Een consult duurt meestal anderhalf uur. 
Helaas is er op dit moment geen vergoeding mogelijk voor relatietherapie. 

Tarief individuele therapie:
€90 per uur, geen BTW. 
Voor individuele therapie is vanuit de aanvullende verzekering meestal deels vergoeding mogelijk.

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |