Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Marjon | EFT- en IMAGO Relatietherapeut | Registercounsellor ABVC(R) | Psychosociaal therapeut

EFT--en-IMAGO-Relatietherapeut-|-Registercounsellor-ABVC(R)-|-Psychosociaal-therapeut-Hattem
Relatietherapie Hattem
Hezenberg 6
8051 CB Hattem
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Hattem

Het getuigt m.i. van moed en kracht om hulp te zoeken als je merkt dat je het samen nodig hebt. Het verlangen te volgen dat er iemand met jullie meekijkt en die jullie weer op weg helpt, zodat jullie zelf weer verder kunnen. 


WIe ben ik?
Kenmerkend voor mij zijn de woorden: warm, sensitief, empathisch, vrolijk en zorgvuldig met interesse en liefde voor mensen. In mijn leven word ik gedreven door Jezus onvoorwaardelijke liefde voor mij en de mens. Vanuit deze houding wil ik ook jullie tegemoet treden. Ik ben getrouwd met Bram en samen hebben we 4 kinderen.


Relaties en geraaktheid
Door mijn leven heen heb ik ervaren hoe belangrijk en waardevol het hebben van goede relaties is voor mijn eigen welzijn. Ik heb ook ervaren hoe ik, juist in de relaties met mensen die het meest dichtbij staan, het meest geraakt kan worden.

Ook in mijn praktijk als counselor en relatietherapeut kom ik dit tegen. Het raakt me als blijkt dat partners zich in hun relatie eenzaam, wanhopig en machteloos voelen, de verbinding zijn kwijtgeraakt. Als mensen, juist in hun poging de verbinding te zoeken of te herstellen, het tegenovergestelde lijken te bereiken; nl. verwijdering. Onbewust raken we elkaar soms in oude blauwe plekken en komen we in patronen terecht, die zich iedere keer opnieuw herhalen. 

 

Het kan anders, maar hoe dan?

Ik geloof dat ieder mens een ingeschapen verlangen heeft naar aandacht, contact en waardering. Een verlangen naar verbinding. Een verbinding waarin er afgestemd op elkaar gereageerd wordt, waarin je jezelf leert (er)kennen, waarin je tot je recht kunt komen. Een gezonde, veilige relatie heeft dit in zich. En aan het creëren daarvan draag ik graag mijn steentje bij!

 
Het onderhouden van een goede relatie gaat echter niet vanzelf, hoe graag we dat misschien ook willen geloven. Een relatie hebben betekent dat er dynamiek is, beweging; samen plezier hebben, samen praten, maar ook soms schuren en elkaar niet begrijpen. Dat is heel normaal, we zijn immers twee verschillende mensen met onze eigen geschiedenis. Een relatie is een beweging, waarbij het de uitdaging is elkaar in liefde te willen blijven zoeken! Dat vraagt iets van ons. Voorbij aan ons eigen ‘gelijk’ willen gaan. Onszelf en ons reactieve gedrag willen onderzoeken. De diepere laag daaronder. Het vraagt om kwetsbaar zijn. 

 

Ik ben ervan overtuigd: ‘Kwetsbaarheid is de lijm van de verbinding' ..., maar dan moet je wel kwetsbaar durven zijn. En daarvoor moet het veilig zijn.

Als EFT-therapeut begeleid ik stellen in het opnieuw maken van een veilige emotionele verbinding. In de Imago Dialoog heb ik een prachtige methode ervaren en gevonden, die jullie helpt om zelf de daarvoor benodigde veiligheid te creëren.

Die het mogelijk maakt je kwetsbaar op te stellen, minder op je hoede te zijn en opener naar elkaar te worden. Van daaruit kun je bewust en constructief bouwen aan een hechte en gezonde volwassen relatie, waarin verschillen mogen en kunnen bestaan. Door met een open en nieuwsgierige blik naar de ander te luisteren, krijg je meer zicht op elkaar en ontdekken jullie mogelijkheden om het samen echt anders te doen.

 

Investeren in je relatie is wat mij betreft het grootste geschenk wat je jezelf, je partner en, als jullie die hebben, je kinderen kunt geven.

Ben je bereid dit proces aan te gaan? Of wil je eerst nog meer informatie?
Neem gerust contact op, dan kijken we op welke manier ik jullie terzijde kan staan.
Wees van harte welkom!

Warme groet,
Marjon

Opleidingen & registraties

Opleidingen & registraties

Omdat ik kwaliteit belangrijk vind, blijf ik mijn vaardigheden verbreden en verdiepen middels supervisie, intervisie en het regelmatig volgen van gerichte trainingen en opleidingen 

 

Gevolgde opleidingen en trainingen:

ACC: Academisch en Specialist Counselor 

St. Groundwork: Integratieve Coachopleiding, Trainersopleiding, Alumnitraject (jaarlijks)

Con Amore: PSBK (psychosociale basiskennis)

Kempler Instituut: Trauma en gehechtheid; het verhaal van het lichaam

NEM academy: EMDR basistraining

ICEEFT: Externship in Emotionally Focused Couples Therapy (EFT relatietherapie)

Imago Nederland: Imago (relatie therapie

 

nascholing:

Con Amore: Stress en burn-out, crisis als kans

Hupper: Gedragsverandering

Samen verder na vreemdgaan

Vergoeding
Ik ben aangesloten als Registercounselor ABvC® bij de ABvC en bij de RBCZ.
Op basis daarvan wordt bij verschillende zorgverzekeraars individuele counseling (gedeeltelijk) vergoed.

Relatietherapie wordt bij een enkele zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed (bij de meeste zorgverzekeraars echter niet). Vergoedingen vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve geneeswijzen of psychosociale zorg. Je hebt geen verwijsbrief nodig. 

 

Je dient zelf bij jouw zorgverzekeraar te informeren of er vergoeding mogelijk is en wat jouw vergoeding is. Hierbij is het noodzakelijk te vermelden dat de praktijk/counsellor een AGB code heeft en aangesloten is bij de erkende beroepsvereniging ABvC en bij de RBCZ. De vergoeding per sessie verschilt per zorgaanbieder en pakket.Registraties

Tarieven

Intake sessie:        € 60,-         (vrijgesteld van btw)
Individuele sessie: € 85,-/uur  (vrijgesteld van btw)
Relatie sessie :      € 100,-/uur   (inclusief 21% btw)

Een individuele sessie duurt een tot anderhalf uur. Een relatiesessie duurt anderhalf uur.

Vergoeding
Ik ben aangesloten als Registercounselor ABvC® bij de ABvC en bij de RBCZ.
Op basis daarvan wordt bij verschillende zorgverzekeraars individuele counseling (gedeeltelijk) vergoed.

Relatietherapie wordt bij een enkele zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed (bij de meeste zorgverzekeraars echter niet). Vergoedingen vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve geneeswijzen of psychosociale zorg. Je hebt geen verwijsbrief nodig. 

 

Je dient zelf bij jouw zorgverzekeraar te informeren of er vergoeding mogelijk is en wat jouw vergoeding is. Hierbij is het noodzakelijk te vermelden dat de praktijk/counsellor een AGB code heeft en aangesloten is bij de erkende beroepsvereniging ABvC en bij de RBCZ. De vergoeding per sessie verschilt per zorgaanbieder en pakket.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.00 - 17.00
Donderdag 9.00 - 17.00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |