Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Maurice | Relatietherapeut

Relatietherapeut - Haren - Maurice
Relatietherapie Haren-Groningen
Perklaan 22
9752 GP Haren

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Haren-Groningen


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

EFT-Relatietherapie
Heb je twijfels over jullie relatie? Is er regelmatig ruzie? Leef je langs elkaar heen of hebben jullie het idee dat jullie uit elkaar zijn gegroeid? Als jullie de liefde voor elkaar weer willen voelen stromen en het spoor wat zijn kwijtgeraakt, kan Emotionally Focused Relatietherapie (EFT) jullie daarbij helpen.

 

Mijn naam is Maurice, ik ben Gestalttherapeut en relatietherapeut. Ik bied professionele hulp bij relatieproblemen. Ik werk vanuit de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT - 'Houd me vast' methode) van Sue Johnson en Gestalttherapie. Er is ruimte voor afspraken op de woensdag en vrijdag tussen 08:30 en 18:00 uur.

 

In Emotionally Focused Relatietherapie onderzoeken we hoe jullie in je relatie contact met elkaar maken of juist vermijden, welke emoties dat bij jullie oproept, welk gedrag en patroon de relatie daardoor kleurt, welke negatieve spiraal hierdoor ontstaat en hoe je samen weer kunt verbinden en een positieve wending aan je relatie kunt geven.

 

 

Houd me vast - Gestalt en EFT relatietherapie volgens Sue Johnson

De therapie spoort je aan om de onderliggende emoties uit te spreken: om elkaar openhartig te vertellen dat jullie elkaar nodig hebben en dat je er voor hem of haar zal zijn. Het creëren van een veilige relatie waarin je kunt delen wat je ervaart, is een eerste stap in de therapie.

 

Het resultaat van de relatietherapie is een vergroting van wederzijds begrip voor elkaars kwetsbaarheid en relationele behoeften. Je ervaart samen meer veiligheid, liefde en verbondenheid in jullie relatie.

 

Hierdoor zijn jullie samen beter in staat om constructief om te gaan met onderlinge verschillen en ontstaan er minder relatieproblemen. Dit is niet alleen heilzaam voor de relatie, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van de partners en hun kinderen.

Voor wie is EFT relatietherapie geschikt?

Helaas is EFT-relatietherapie niet voor iedereen en alle koppels geschikt. Als er sprake is van fysiek of geestelijk geweld zoals dit bijvoorbeeld kan spelen in relaties waar een partner worstelt met een psychische aandoening, emotieregulatie problematiek zoals bij borderline of onveilige hechting maakt het lastig om elkaar vanuit vertrouwen en openheid tegemoet te treden. Ook relatieproblemen die ontstaan door het gebruik van alcohol of drugs zijn niet goed te begeleiden zolang het middelengebruik nog centraal staat in de relatie. EFT relatietherapie werkt vanuit veiligheid en openheid om naar jezelf te kijken en dieper liggende gevoelens te delen en elkaar daarin te leren begrijpen en ondersteunen. Dat moet voor het succes van de therapie ook praktisch mogelijk zijn. Bij twijfel hierover, raad ik aan om contact op te nemen zodat we de situatie kort kunnen bespreken.
 

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

TIP: Soms vermelden mensen heel persoonlijke informatie in hun bericht als men een kennismakingsgesprek aanvraagt. Beter om heel persoonlijke zaken op tafel te brengen als we elkaar ontmoeten en niet via relatietherapeuten.net toe te zenden. 

Online therapie

Ik bied in situaties waarin dit passend is voor alle partijen ook online therapie aan via een speciaal voor de zorgsector beveiligde video verbinding.

Opleidingen & registraties

 • Basisopleiding Psychosynthese - Instituut voor Psychosynthese
 • Gestalt Methodiek opleiding - Nederlandse Stichting Gestalt
 • Gestalt Therapie opleiding - Nederlandse Stichting Gestalt
 • EFT relatietherapie basisopleiding - Sue Johnson
 • Psychologisch Medische basisopleiding - BiVT
 • Mindfulness en Compassie (MBLC, CBLC) leraar - Mindfulness Association CIC
 • EMDR basis protocol opleiding - BiVT


Registraties

Specialisaties

Een relatietherapie traject geeft na 5 sessies vaak al vooruitgang. Tien sessies is beter omdat je dan de vooruitgang ook ziet beklijven in de relatie.

 

In de relatietherapie die ik bied staat werken in het hier en nu centraal. Er is ruime aandacht voor patronen die in jullie relatie aanwezig zijn. Welke steunen het gevoel van onderlinge verbinding en saamhorigheid? Welke patronen verstoren de relatie en wat kun je daaraan doen?

 

Geïnspireerd door mindfulness en mijn inzicht in Boeddhistische psychologie komen onderwerpen als de Monkey Mind (die eeuwige stroom van gesprekken in je hoofd en hoe die je relatie positief of negatief beinvloedt), het verzamelen van munten in een spaarpot ("zie je wel, ik doe het nooit goed in deze relatie") en het vermogen om daadwerkelijk met een open hart te kunnen kijken en luisteren naar elkaar aan de orde.

 

Kortom, ik focus niet alleen op het verbinden zoals in EFT centraal staat, maar ook op die factoren die verhinderen dat je kunt verbinden en help jullie in een belangrijke verandering 'het inzicht dat je partner niet je vijand is, maar jou nodig heeft' en ik leer jullie hoe je er dan voor elkaar kan zijn zonder in conflict patronen te vervallen.

 

Het resultaat is dat mensen die kiezen voor relatietherapie bij Gestaltbenadering in Groningen vaak ineens elkaar weer kunnen zien en horen en de liefde weer kan stromen. In mijn ogen, is dit helend relatie werk.

 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Communicatieproblemen in de relatie - elkaar niet meer kunnen verstaan en/of begrijpen.
 • Herstel van vertrouwen (bijvoorbeeld nadat je bent vreemd gegaan).
 • Leren hoe je er voor je partner kan zijn, wat er ook aan de hand is. 
 • Hulp aan relatieproblemen in homosexueel (GLBT) georiënteerde relaties.
 • Relatieproblemen rondom sexualiteit.
 • Hoe omgaan met de stroom van negatieve gedachten en gevoelens in jezelf?
 • Hoe verander je jouw partner in de persoon die je wil zien?
 • Hoe kunnen we samen op een liefdevolle en begripsvolle manier communiceren?

Tarieven

Kosten relatietherapie zijn €110,- per sessie van 1.30 uur.

 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 08:30-12:00
Woensdag 08:30 - 19:00
Donderdag -
Vrijdag 08:30 - 19:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |