Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Maurice Foulon | Relatietherapeut

Relatietherapeut-Groningen
Parkweg 54 a
9725 EK Groningen
maurice-foulon@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Groningen

Heb je twijfels over jullie relatie? Is er regelmatig ruzie? Leef je langs elkaar heen of hebben jullie het idee dat jullie uit elkaar zijn gegroeid? Als jullie de band met elkaar willen herstellen kan Emotionally Focused Relatietherapie (EFT) jullie daarbij helpen.

 

Mijn naam is Maurice Foulon, ik ben Gestalttherapeut en EFT relatietherapeut. Ik bied professionele hulp bij relatieproblemen in zowel hetero als homosexueel georiënteerde relaties. Ik werk vanuit de Emotionally Focused Couples Therapy (EFT - 'Houd me vast' methode) van Sue Johnson en Gestalt relatietherapie.

 

In Emotionally Focused Relatietherapie onderzoeken we hoe jullie in je relatie contact met elkaar maken of juist vermijden, welke emoties dat bij jullie oproept, welk gedrag en patroon de relatie daardoor kleurt, welke negatieve spiraal hierdoor ontstaat en hoe je samen weer kunt verbinden en een positieve wending aan je relatie kunt geven.

 

 

Houd me vast - gestalt relatietherapie volgens Sue Johnson

De therapie spoort je aan om de onderliggende emoties uit te spreken: om elkaar openhartig te vertellen dat jullie elkaar nodig hebben en dat je er voor hem of haar zal zijn. Het creëren van een veilige relatie waarin je kunt delen wat je ervaart, is een eerste stap in de therapie.

 

Het resultaat van de relatietherapie is een vergroting van wederzijds begrip voor elkaars kwetsbaarheid en relationele behoeften. Je ervaart samen meer veiligheid, liefde en verbondenheid in jullie relatie.

 

Hierdoor zijn jullie samen beter in staat om constructief om te gaan met onderlinge verschillen en ontstaan er minder relatieproblemen. Dit is niet alleen heilzaam voor de relatie, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van de partners en hun kinderen.

 

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

TIP: Soms vermelden mensen heel persoonlijke informatie in hun bericht als men een kennismakingsgesprek aanvraagt. Beter om heel persoonlijke zaken op tafel te brengen als we elkaar ontmoeten en niet in de mail / formulier te plaatsen. 

Online therapie

Ik bied online therapie aan via een speciaal voor de zorgsector beveiligde video bellen verbinding.


Mededeling inzake corona-pandemie

Mogelijkheid voor therapie tijdens Corona Covid-19-lockdown
Tijdens deze Corona virus crisis bied ik Gestalttherapie, relatietherapie en coaching aan via online video bellen. Deze vorm van therapie kan tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale en emotionele gezondheid en maak gerust een afspraak met mij voor Gestalttherapie, relatietherapie of coaching. 

Opleidingen & registraties

 • Basisopleiding Psychosynthese - Instituut voor Psychosynthese
 • Gestalt Methodiek opleiding - Nederlandse Stichting Gestalt
 • Gestalt Therapie opleiding - Nederlandse Stichting Gestalt
 • EFT relatietherapie basisopleiding - Sue Johnson
 • Psychologisch Medische basisopleiding - BiVT
 • Mindfulness Based Living (MBLC) leraar - Gecertificeerd door Mindfulness Association UK Ltd.
 • EMDR basis protocol opleiding - BiVT


Registraties

Specialisaties

Een relatietherapie traject geeft na 5 sessies vaak al vooruitgang. Tien sessies is beter omdat je dan de vooruitgang ook ziet beklijven in de relatie.

 

In de relatietherapie die ik bied staat werken in het hier en nu centraal. Er is ruime aandacht voor patronen die in jullie relatie aanwezig zijn. Welke steunen het gevoel van onderlinge verbinding en saamhorigheid? Welke patronen verstoren de relatie en wat kun je daaraan doen?

 

Geïnspireerd door mindfulness en mijn inzicht in Boeddhistische psychologie komen onderwerpen als de Monkey Mind (die eeuwige stroom van gesprekken in je hoofd en hoe die je relatie positief of negatief beinvloedt), het verzamelen van munten in een spaarpot ("zie je wel, ik doe het nooit goed in deze relatie") en het vermogen om daadwerkelijk met een open hart te kunnen kijken en luisteren naar elkaar aan de orde.

 

Kortom, ik focus niet alleen op het verbinden zoals in EFT centraal staat, maar ook op die factoren die verhinderen dat je kunt verbinden en help jullie in een belangrijke verandering 'het inzicht dat je partner niet je vijand is, maar jou nodig heeft' en ik leer jullie hoe je er dan voor elkaar kan zijn zonder in conflict patronen te vervallen.

 

Het resultaat is dat mensen die kiezen voor relatietherapie bij Gestaltbenadering in Groningen vaak ineens elkaar weer kunnen zien en horen en de liefde weer kan stromen. In mijn ogen, is dit helend relatie werk.

 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Communicatieproblemen in de relatie - elkaar niet meer kunnen verstaan en/of begrijpen.
 • Herstel van vertrouwen (bijvoorbeeld nadat je bent vreemd gegaan).
 • Leren hoe je er voor je partner kan zijn, wat er ook aan de hand is. 
 • Hulp aan relatieproblemen in homosexueel (GLBT) georiënteerde relaties.
 • Relatieproblemen rondom sexualiteit.
 • Hoe omgaan met de stroom van negatieve gedachten en gevoelens in jezelf (Monkey Mind).

Tarieven

Kosten relatietherapie zijn €100,- per sessie van 1.15 uur.

Er zijn zorgverzekeraars die een vergoeding geven voor mijn diensten. Voor meer informatie hierover kunt u een afspraak maken. 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 08:30 - 19:00
Donderdag -
Vrijdag 08:30 - 19:00
Zaterdag Alleen video-conference therapie
Zondag -

Praktische info

Werktijden: 09:00 - 18:30
Tarieven: Relatietherapie € 95,- per sessie.
Sessieduur: 1,5 uur.
Opleidingen: Psychosynthese basisopleiding, Gestalt Methodologie en Gestalt Therapie opleiding, EFT relatietherapie basis, Mindfulness en Compassion Based Living (MBLC en CBLC) Teachers pathway, diverse trainingen t.b.v. coach- en therapreutische vaardigheden.
Beroepsvereniging: Lid NBGT, RBCZ en aangesloten bij de Mindfulness Association LTD UK.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering?
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |