Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Dennis Oosterwijk | Relatietherapeut, Psychosociaal therapeut BCZ, Coach

Relatietherapeut,-Psychosociaal-therapeut-BCZ,-Coach-Gouda
Burgemeester Martenssingel 9
2806 CL Gouda
coach-gouda@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Gouda


---
Op dit moment heb ik een wachtlijst van een aantal weken.
Wil je sneller een afspraak, kijk dan bij een andere therapeut op deze website.
---Relatieprobleem? Relatietherapie in Gouda met relatietherapeut Dennis Oosterwijk

 

 

Herkennen jullie deze dingen:

 

 • Zitten jullie in een mid-love-crisis en twijfelen jullie aan de liefde voor elkaar?

 

 • Lopen jullie altijd weer tegen dezelfde problemen aan?

 

 • Hebben jullie steeds vaker ruzie en onenigheden?

 

 • Hebben jullie het gevoel langs elkaar heen te leven?

 

 • Of gaat het eigenlijk wel prima maar kan het wellicht toch nog beter?

 

 

Veranderingen in je relatie

Ooit hebben jullie uit pure verliefdheid voor elkaar gekozen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Jullie praatten honderduit, leerden elkaar tot in iedere vezel kennen en wisten exact wat jullie aan elkaar hadden en wat je van elkaar nodig had. Alles liep haast als vanzelf en dit leek tot enige tijd geleden ook zo te blijven. Misschien vragen jullie je nu af hoe het zover heeft kunnen komen…

 

Helaas gaan er tegenwoordig meer relaties naar de knoppen dan dat er toppen. Door de nodige veranderingen, moeilijkheden, verschillen en bijbehorende conflicten raken we in de knoop met onszelf en elkaar.

En in plaats van de knoop te ontwarren, lijken we deze liever door te willen hakken. Simpelweg omdat we niet weten hoe we relatieproblemen kunnen oplossen en destructieve patronen kunnen doorbreken.

 

Relatietherapie: Raad én daad

Mochten jullie willen werken aan de relatie dan sta ik jullie hier graag in bij. Met raad èn daad. Zodat jullie weer kunnen gaan genieten van de liefde, het leven èn elkaar!

 

Een relatie is namelijk niets anders dan de combinatie van twee bijzondere individuen en hun unieke wisselwerking, hun dynamische interactie. Na verloop van tijd vormen zich binnen een relatie altijd bepaalde actie-reactie-patronen.

Als de één dit doet, reageert de ander zo. Als de één dit zegt, reageert de ander steevast zo. En die wisselwerking kan positief of negatief uitpakken. In destructieve relaties is het net alsof je het rode draadje bij het zwarte houdt. Dat kan gigantische kortsluiting geven en heftige ruzies veroorzaken.

 

Ik help jullie om in een aantal sessies vastgeroeste patronen bloot te leggen en te doorbreken. Maar dat kan alleen als jullie alletwee bereid zijn kritisch naar jullie eigen bijdrage te kijken. Want pas als jullie hand in eigen boezem durven te steken, valt jullie relatie in positieve zin te veranderen.


Mensen uit de regio Gouda, Waddinxveen, Boskoop, Reeuwijk, Haastrecht, Moordrecht en verder weten mij te vinden.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Dennis

Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk blijft gewoon open! 


Indien er sprake is van klachten bij jou/jullie of mijzelf gaan we uiteraard over tot het verzetten van de afspraak.

Opleidingen & registraties


Beroepsopleidingen

 • 2000 - 2004 Hoge Hotelschool Den Haag, Den Haag (BBA)

 

 • 2004 - 2007 Academie voor Polyenergetische Therapie, Amersfoort (NLP, Hypnotherapie, Regressietherapie, Energiewerk, Psychopathologie, Communicatie)

 

 • 2015 - 2019 Instituut E.E.N, Panheel (E.E.N. Therapie, inclusief Psychosociale- en Medische basiskennis conform richtlijnen CPION).

 

Jaarlijks volg ik meerdere bij- en nascholingscursussen om de opgedane vakkennis op peil te houden en verder te ontwikkelen, conform de eisen van de beroepsvereniging V.B.A.G. en beroepsregister RBCZ, o.a. op het gebied van o.a. sekscounselling, EFT (Emotional Freedom Techniques) en relatietherapie.

 

 

Accreditaties en Registraties

 • Beroepsvereniging VBAG - lidnummer 2090205 - januari 2009 - heden
 • Beroepskoepel RBCZ - 911306R - januari 215 - heden (voorheen via voorloper RBNG sinds 2010)
 • AGB zorgverlener - 90037890 - januari 2009 - heden
 • AGB praktijkcode - 90016487 - januari 2009 - heden
 • Kamer van Koophandel Rotterdam: 24442712 - september 2008 - heden


Registraties

Specialisaties

In de meeste gevallen zijn drie tot tien sessies voldoende. Ik streef al naar verandering vanaf de eerste sessie en geef jullie handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. De sessies vinden minimaal om de twee weken plaats zodat jullie de tijd hebben om de opgedane ervaringen te verwerken. Mijn specialisatie ligt in relatietherapie en individuele therapie.

 

Er kunnen tal van aanleidingen zijn waarom relatietherapie zinvol kan zijn. Een indruk van veelgehoorde problemen en klachten vind je bij de top 5 van de meest behandelde relatieproblemen.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

De meeste van de hieronder veelgehoorde problemen hangen veelal met elkaar samen waardoor een relatie vastloopt. 1. Communicatie binnen de relatie

Een veelgehoord probleem is het gevoel dat je niet meer echt met elkaar kunt praten. De communicatie is zich gaan beperken tot het hoogst noodzakelijke of praktische niveau. Vaak is de toon verwijtend van aard waardoor ook het luisteren naar elkaar vrijwel onmogelijk is geworden. Verwijdering van elkaar en daarmee verlies van verbinding is veelal het gevolg.

 

2. Man/Vrouw verschillen

In veel relaties is er sprake van onbegrip naar elkaar door onvoldoende kennis van de verschillen tussen mannen en vrouwen. Naast de bekende fysieke kenmerken zijn er namelijk ook de emotionele en mentale verschillen. Het kan helpend zijn deze door inzicht en begrip te overbruggen en vooral te accepteren voor wat ze zijn.

 

3. Behoeften

De menselijke ontwikkeling is continu aan verandering onderhevig. Dit geldt ook voor de persoonlijke en relationele behoeften. Zolang je je bewust bent van wat je nodig hebt (en hierover communiceert) is er vaak niets aan de hand. In de praktijk is een relatie vaak onbewust ontstaan en denk je te weten wat je partner nodig heeft en sta je hier niet meer bij stil. Het gevolg kan zijn dat je elkaar iets geeft waarop je zelf of de ander eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Dit kan voelen als jezelf "leeggeven". Opnieuw inzicht verkrijgen in elkaars behoeften kan dit gevoel veranderen.

 

4. Pijnlijke gebeurtenissen

Kwetsende of schokkende gebeurtenissen kunnen een wissel trekken op de relatie met je partner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruzies tussen elkaar binnen het gezin of familie, vreemdgaan, een miskraam, verlies van baan, geldproblemen etc. Het gevolg is veelal een schending in het onderling vertrouwen en een opstapeling van pijn waar je niet meer van kunt loskomen. Het werkelijk loslaten van de ermee samenhangende emoties kan bevrijdend en verbindend werken.

 

5. Conflicten

Ruzies of conflicten zijn vaak het gevolg van onder andere bovengenoemde factoren. Bijvoorbeeld het gevoel niet te worden gehoord (zie 1), elkaar niet begrijpen of kunnen verplaatsen in de ander (zie 2), elkaar iets wel of niet meer geven waar al dan niet om wordt gevraagd (zie 3) en vaak wordt dit pijnlijker door eerdere ervaringen (zie 4). Het doorbreken van diverse patronen is een voorwaarde om toekomstige conflicten te gaan voorkomen.

Tarieven

 • Relatietherapie p.p. € 60,00
 • Gezinscoaching p.p. € 60,00
 • Individueel € 80,00

 

De genoemde tarieven zijn per uur en inclusief BTW. Een sessie duurt gemiddeld tussen de 1 en 1,5 uur. Betaling geschiedt achteraf middels een factuur. Deze factuur dient achteraf binnen 14 dagen per bank te zijn voldaan en kan tevens worden ingediend bij je ziektekostenverzekeraar.Openingstijden

Afspraken vinden in principe plaats tijdens kantooruren. Het is echter ook beperkt mogelijk om in de avonduren een afspraak te maken.Kennismaking

Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een half uur kennis te komen maken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt me bereiken via het contactformulier voor het maken van een afspraak.Vergoeding door ziektekostenverzekeraars

De meeste therapeuten in Nederland zijn niet BIG-geregistreerd en vallen daarmee, indien ze zijn aangesloten bij een beroepsvereniging, in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Praktijk Aandacht voor Jou is aangesloten bij de beroepsvereniging V.B.A.G. en het beroepsregister RBCZ, waardoor de therapie door vrijwel alle ziektekostenverzekeraars (deels) wordt vergoed.

 

Als je een (uitgebreide) aanvullende verzekering hebt, dan is het mogelijk financieel voordeliger om een therapeut te zoeken die – zoals ik – in het aanvullende pakket valt. Je betaalt immers géén eigen risico.

 

Afhankelijk van je zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed. Dit kan een bedrag of percentage per sessie zijn, of een totaalbedrag. Dit, in tegenstelling tot de behandeling door een psycholoog waarbij sowieso allereerst het eigen risico van 385 euro achteraf in rekening wordt gebracht. Valt de behandeling achteraf duurder dan dien je dit zelf óók volledig bij te betalen.

 

De hoogte van vergoedingen staat meestal opgenomen in je polis onder het kopje “alternatieve geneeswijzen” of “natuurgeneeskunde”.

 
NB: Relatietherapie komt niet in aanmerking voor vergoeding vanuit zorgverzekering.

Mocht je vragen hebben over je verzekeraar en/of je (aanvullende) polis, neem dan gerust contact op.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 21.00
Dinsdag 09.00 - 21.00
Woensdag 09.00 - 21.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag 09.00 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Relatietherapie Gouda

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Gouda - Dennis Oosterwijk

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 18 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een effectieve coach

Wij hebben Dennis ervaren als een effectieve coach. Hij weet snel de juiste toon te vinden, stelt de juiste vragen en komt daardoor snel tot de kern.

Zijn no-nonsense aanpak spaart niemand en biedt de spiegel die nodig is om ineffectieve patronen te zien en te veranderen.

Hij gebruikt hierbij een prettige mix van compassie, inlevingsvermogen en humor. We hebben Dennis ervaren als een heel fijn mens.


| Gouda | apr 9 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hadden we dit maar veel eerder gedaan

Hadden we dit maar veel eerder gedaan. Dat was het overheersende gevoel na onze sessies met Dennis. En nee, we hebben geen korting gekregen om dat te zeggen.

Toen we bij Dennis terecht kwamen, hadden we al de nodige crisissen achter de rug. En eigenlijk is dat nog een understatement. Zonder al te ver in details te treden; het verhaal van onze relatie had niet misstaan in een soap-serie.

Dennis deed ons inzien dat daarin een patroon zat. Dat we van crisis naar crisis naar gingen en na iedere crisis een opleving in onze relatie hadden, om vervolgens weer in onze oude fouten te vervallen. Hij deed ons inzien, dat we eigenlijk nooit een echte keuze voor elkaar gemaakt hebben. En hij gaf ons inzicht in het gedrag en de behoeftes van de ander.

Maar misschien nog wel belangrijker dan WAT Dennis deed, is de manier HOE hij dat deed. De sessies vonden telkens plaats in een ontspannen sfeer. Tranen zijn er nauwelijks gevallen, gelachen is er des te meer. Wat weer niet wil zeggen dat het alleen maar gezellig was.

Dennis heeft echt met ons meegedacht en heeft ons daarbij niet gespaard. Wat erg fijn was, is dat hij ons niet alleen inzicht heeft gegeven in onze fouten, maar ook de praktische instrumenten om die fouten in de toekomst te voorkomen.

Kortom: wij zijn Dennis erg dankbaar voor z’n hulp. Hij is geen wonderdokter, je zult het zelf moeten doen. Maar als je behoefte hebt aan een therapeut:

• die met je meedenkt in plaats van voor je denkt;
• die humor gebruikt in plaats van het standaard therapeutenjargon;
• en die oplossingsgericht te werk gaat;

dan zit je bij Dennis op de juiste plek.


| Gouda | feb 12 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We voelden ons direct zeer op ons gemak

Samen met mijn vriend heb ik Dennis bezocht omdat we samen echt op het randje zaten en er met z'n tweeen niet uit kwamen.

Bij Dennis voelde wij ons allebei direct zeer op ons gemak. Hij behandelde ons beiden zeer gelijkwaardig, respectvol en creerde een sfeer waarin wij goed konden, en durfden uitspreken wat er tussen ons speelde.

Mede door de gesprekken met Dennis is onze onderlinge communicatie weer op het niveau gekomen waarop we het weer samen verder kunnen uitbouwen.

Ik raad Dennis zeker aan als je "iemand zoekt om mee te praten" :-)

| Gouda | nov 2 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie is erg geholpen

De aanleiding voor ons om bij Dennis aan te kloppen was het gebrek aan goede communicatie binnen onze relatie. Vaak begrepen we elkaar niet meer en voelden we ons alleen staan of niet gewaardeerd. We waren geen team meer en leefden steeds meer langs elkaar heen.

Met veel enthousiasme heeft Dennis ons verhaal aangehoord en de pijnpunten blootgelegd. Er werd ons oefenstof aangereikt om samen mee aan de slag te gaan. Dit heeft het wederzijds begrip voor elkaar vergroot en ons meer inzicht gegeven in elkaars behoeften, de manier van reageren in discussies en de gevoelens die dit weer bij de ander oproept.

Onze relatie is erg geholpen door de sessies met Dennis!

| Gouda | jul 25 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij danken Dennis voor zijn hulp

De sessies met Dennis gaven ons zo’n ontspannen en vertrouw wekkend gevoel, dat wij ons volkomen eerlijk en open aan de therapie overgaven.


Zijn sessies hebben ons een onverwachte en heldere blik gegeven op onze gezamenlijke manier van communiceren en liefhebben.


Vanaf het eerste moment hadden wij vertrouwen in zijn aanpak en gaandeweg overviel ons een gevoel van openbaring (niet spiritueel bedoeld) in onze denkwijze.


Wij danken Dennis voor zijn hulp.


| moordrecht | feb 2 2021
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een mooi avontuur

We waren nogal voorzichtig toen we binnen kwamen en Dennis stelde ons op het gemak niets moest en wat je niet wilde delen dat hoefde ook niet.

We hebben tijdens de therapie leren luisteren naar elkaar en vooral te vergeven en verder te gaan. Geleerd om emmers te legen en op momenten dat het even niet gaat tools gekregen om even af te koelen. (Het Piratenschip bv).

We kunnen weer lachen met elkaar en Dennis luistert oordeelt niet laat beide aan het woord en geeft handvaten om verder te gaan en te verdiepen.

Het was voor ons een mooi avontuur waar we vol vertrouwen mee verder gaan

| Gouda | dec 22 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Samen met partner verder de toekomst in

Ja, samen met mijn partner hadden wij wat problemen waardoor wij samen niet meer door een deur konden.

Door Dennis hebben we dingen op een rij kunnen krijgen en meer begrip voor elkaars kant en ook onze eigen en elkaars valkuilen ingezien. Wij kunnen nu gelukkig samen verder de toekomst in.

| Den Haag | okt 7 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We kunnen Dennis alleen maar aanraden

De reden dat wij Dennis hebben benaderd was dat onze relatie leek te gaan stranden. We woonde al apart op dit moment. Kwamen er gewoon niet meer uit samen en zaten vast in een negatieve cirkel.

Als laatste redmiddel met dennis een afspraak gemaakt. Mijn vriendin zag er een beetje tegenop, die geloofde nooit in hulp van buitenaf doordat ze hier in het verleden negatieve ervaring mee had.

Er was best veel gebeurt tussen ons, waardoor de eerste afspraken vrij heftig waren. Dennis pakte dit professioneel aan en greep in op de momenten dat dit echt nodig was. Daarnaast heeft die ook veel humor, wat af en toe het ijs brak als dit nodig was.

Na 10 sessies en veel nieuwe inzichten zijn we ondertussen weer bij elkaar en gaat het steeds iets beter. Wij beiden kunnen Dennis alleen maar aanraden en hebben er een positieve ervaring aan over gehouden!

| Gouda | okt 6 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De beste keuze die we konden maken

Mijn vriend en ik zijn 6 jaar samen en ervaarde een terugkerend patroon van ruzies, frustratie en miscommunicatie.

Wij besloten hiermee naar Dennis te gaan. En dit was de beste keuze die we konden maken. Samen met Dennis hebben we op een vertrouwde, veilige en fijne manier alle obstakels kunnen uitpluizen en kunnen bespreken. We zijn samen de diepgang ingegaan van onze relatie en waar het vastliep.

Het meest fijne van de manier waarop Dennis ons begeleide in dit proces is dat hij beide kanten van mij en mijn vriend begreep en hierin ons die liet zien. Waardoor mijn vriend en ik weer met begrip naar elkaar konden kijken maar vooral met liefde naar elkaar.

Wat een bijzondere sessies hebben we gehad. Ik raad iedereen die relatieproblemen ervaart Dennis als therapeut aan.

| Gouda | sep 30 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een betrokken en dynamische therapeut

Dennis heeft ons doen inzien hoe belangrijk het is om echt naar elkaar te luisteren en zonder oordeel te proberen elkaar te begrijpen.

Hij deed dit met de nodige humor en gebruikte vaak grappige- maar ook zeker treffende beeldspraak. Daardoor grijpen we nog regelmatig terug op bepaalde uitspraken en weten dan meteen weer waar het over gaat (zonder dat het heel zwaar hoeft te zijn).

We kregen tips om bepaalde boeken te lezen of films te bekijken, die ons o.a. inzicht gaven in de verschillen tussen mannen en vrouwen (ook weer met de nodige humor).

De sessies bij Dennis verliepen met een lach en een traan en vonden eens in de paar weken plaats, zodat we ook de tijd hadden om eea toe te passen en te overdenken.

Ik vind Dennis een betrokken en dynamische therapeut (hij beeldt graag uit wat hij bedoelt) en lekker 'down to earth'.

Dank je wel Dennis, voor wat je ons gebracht hebt!

| jul 10 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn zeer goed geholpen

Ik ben bij Dennis in relatietherapie geweest samen met mijn man. We voelden ons zeer op ons gemak en zeker beide gehoord.

We zijn zeer goed geholpen en hebben veel handvatten van Dennis meegekregen om samen aan te kunnen werken.

Waar de relatie eigenlijk ten einde leek, blijkt nu een nieuw begin...we hadden niet dezelfde liefdestaal.

Dankzij Dennis weten we dat nu en kunnen we weer onze blik op de toekomst richten!

| Reeuwijk | mei 8 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie heeft een positieve boost gekregen

De aanleiding voor ons bezoek is dat we na 20 jaar het gevoel hebben veel energie kwijt te raken aan miscommunicatie en verwijten. We weten dat de basis goed is, maar we willen daar meer van kunnen genieten.

Het was een stap om inderdaad hulp te vragen, maar dat is ons erg goed bevallen. Dennis is erg toegankelijk, is recht voor zijn raap en stelt op een prettige manier vragen.

Hij heeft ons geholpen bij het herkennen van patronen in de relatie en in het inzicht geven in elkaars behoeften. Onze relatie heeft duidelijk weer een positieve boost gekregen en we zijn met concrete adviezen aan de slag.


| Gouda | dec 15 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg blij dat we deze stap genomen hebben

Een huwelijk kent pieken en dalen. Door een uitgekomen affaire van mijn man kwam ons huwelijk in het diepste dal terecht, dat ik ooit gekend heb. Omdat ik het allemaal niet meer zag zitten en niet wist of ik nog wel verder wilde in dit huwelijk, heeft mijn man uit pure wanhoop een relatietherapeut gebeld.

En zo kwamen wij bij Dennis terecht. Al hoewel ik vond dat ik het een kans moest geven, vond ik het toch ook wel een beetje spannend. Omdat ik wist dat zoiets behoorlijk persoonlijk en confronterend kan zijn.

Toch bleek het voor ons een goede stap, vanaf onze eerste kennismaking was er de bekende ‘klik’. En omdat wij nogal wat Dennissen kennen in onze omgeving, noemden we deze Dennis voor het gemak maar ‘Dokter Dennis’.

In ruim een half jaar tijd volgden er verschillende sessies. Altijd was er die relaxte, ongedwongen sfeer, alles was goed, niks was te gek. Er werd soms gehuild maar vaak ook gelachen.

Dennis hield ons af en toe een behoorlijke spiegel voor, wat niet altijd leuk of makkelijk was, maar waar we uiteindelijk toch veel aan gehad hebben. Na een tijdje ging er meer tijd tussen de afspraken zitten, wat betekende dat wij weer langzaam de goeie kant op gingen.

Ik ben erg blij dat we deze stap genomen hebben, ik zou anders niet weten hoe het er nu voor zou staan met ons huwelijk. Door Dennis kwamen we weer op het juiste pad terecht en konden we weer voorzichtig naar de toekomst kijken…onze toekomst samen.

Dennis, bedankt voor alles… je was top!”


| Waddinxveen | sep 5 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer gezonde communicatie in relatie

Vanuit een relatie crisis zijn we bij Dennis terecht gekomen. Om terug te vinden wat al een poosje zoek was, is Dennis onze gids geweest.

Het fijne aan Dennis is dat hij een open vizier heeft. Niet beoordeelt of veroordeelt, maar juist spiegelt en in laat zien.

Door ons beide steeds onze kanten van een onderwerp te laten vertellen, hebben wij de gezonde communicatie weer terug gevonden. Dat geeft rust en ruimte om samen verder te gaan met ons gezin. Dank je Dennis!


| Waddinxveen | aug 9 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg dankbaar

Toen mijn man en ik contact opnamen met Dennis, was het geen twee voor 12, maar al kwart over 12.
Ik woonde al elders, en eigenlijk was de insteek van de therapie op een goede manier uit elkaar te gaan, voor onszelf, maar vooral voor de kinderen.

Onze eerste sessies waren zeer moeizaam. Er kwam een hoop oud zeer op tafel. En voor elke stap vooruit, gingen er soms weer twee terug.

Maar heeeel langzaam kwam er vooruitgang. We gingen weer praten. Ik woonde nog steeds niet thuis, maar we zagen elkaar weer vaker, en de communicatie ging steeds beter.

Dennis leerde ons patronen te doorbreken, en vooral om niet ‘voor een ander te denken’, waar we allebei heel goed in bleken te zijn. En dat was een eye-opener!

De gesprekken hebben mijn man en ik allebei als zeer prettig ervaren. Dennis stelt je op je gemak, is niet aanvallend en veroordelend, maar denkt mee en geeft inzichten die we zelf niet meer zagen. En hij heeft een groot gevoel voor humor. Er is niet alleen gejankt, maar ook veel gelachen.

We zijn weer samen, en we zijn Dennis erg dankbaar. Zonder hem hadden we het waarschijnlijk niet gered!


| Gouderak | jul 19 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie zit weer helemaal goed

Hoewel wij nog niet zolang getrouwd zijn, hebben we na de geboorte van onze tweede besloten om in relatietherapie te gaan, omdat we steeds vaker en heftiger ruzie kregen. De sfeer was niet te harden hier.

Nadat we bij een wat zweverig type therapeut nogal teleurgesteld waren (zij paste totaal niet bij ons), besloten we het bij Dennis te proberen. Wat een verademing!

Een hele gewone man, die niks gek vindt en op een hele fijne manier een ontspannen en vertrouwde sfeer weet te creëren.

Al na een paar sessies boekten we vooruitgang en inmiddels zit onze relatie weer helemaal goed! We hebben elkaar leren begrijpen en accepteren, en we zullen Dennis' bijdrage hieraan nooit meer vergeten.


| Moordrecht | mei 20 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg blij met de stap naar relatietherapie

Wij zijn bij Dennis terecht gekomen nav een fikse relatiecrisis. Onze relatie was door meerdere grote en kleine gebeurtenissen in de afgelopen jaren flink onderkoeld geraakt en we waren elkaar volledig kwijt.
Geen begrip, geen genegenheid, geen communicatie. We leefden samen en toch alleen.

Manlief stortte zich volledig op zijn werk en ik richtte me op onze dochter en het huishouden. Een scheiding lag op de loer na 34 jaar!

Door Dennis hebben we opnieuw elkaars (liefdes)taal leren spreken en leren inzien wat voor de ander belangrijk is in de manier van communiceren en omgaan met elkaar. Het resultaat is een veel gelijkwaardiger relatie, begrip voor en geduld met elkaars mindere karaktertrekjes en een hoop oud zeer verwerkt en weggewerkt.

Het vertrouwen in de relatie is hersteld en we hebben weer als vanouds plezier in elkaar en ons leven samen. We zijn erg blij dat we de stap naar relatietherapie bij Dennis hebben genomen.

Zijn praktische no nonsense aanpak, o.a. door middel van oefeningen voor thuis, tezamen met de relativerende gesprekken, die aanzetten tot zelfreflectie en ons regelmatig een humoristische kijk op onze problemen gaven, hebben ons erg goed geholpen. Het is bijna jammer, dat we nu niet meer naar hem toe hoeven. Onze dank is groot!"


| Ouderkerk aan den IJssel | mei 15 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goed dat we dit gedaan hebben

Gevalletje verstopte communicatie!!

Wij zijn bij Dennis terechtgekomen nadat we in een negatieve spiraal met onze relatie terecht waren gekomen.

Oorzaak hiervoor lag voor ons gevoel in : de komst van kinderen, elkaar echt leren kennen door het samenwonen, stressvolle arbeids-situatie, sterfgeval, eigengereide ego's, karakter-eigenschappen, irritaties en frustraties, controle-gedrag, communicatie stoornissen, etc. etc....

Nadat we geprobeerd hebben dit zelf op te lossen, opperde ik aan Willem toch maar eens om samen "met iemand te gaan praten" (zoals je dat zo mooi zegt)! Zoiets moet je natuurlijk wel beiden willen en de doorslag gaf "als we nu niet gaan dan gaat het eerder vroeger dan later echt mis, en dat willen we beiden niet"...

Via Google zijn we op de website van Dennis terechtgekomen. Omdat hij jonger was dan alle anderen die wij op het internet tegengekomen waren en uit het bedrijfsleven kwam, voor ons gevoel dus dicht bij onze belevingswereld stond, leek ons dit een geschikt persoon om mee te gaan praten.

We hebben een afspraak gemaakt en maar goed ook!! Tot mijn verbazing stond mijn man erg open in de gesprekken,maar er kwam bij ons allebei meer naar voren dan thuis op de bank... Na het eerste gesprek constateerde Dennis dat wij een typisch gevalletje "verstopte communicatie" waren.

In diverse gesprekken met Dennis kregen we via hem tips om verschillende boeken eens te lezen. Na wat leesvoer doorgenomen te hebben waren er diverse “aha”momenten voor ons beiden, en de handvatten die we hierin zijn tegen gekomen passen we nog steeds met humor toe in onze relatie.

We hebben een lange weg afgelegd. De communicatie en de relatie gaat nu stukken beter dan voor we bij Dennis over de vloer kwamen. Nu zijn we zover dat we afgesproken hebben met Dennis dat wij in principe alleen nog bij hem komen voor onze ''relatie APK"....(eens in de paar maanden)....

Prettig aan de gesprekken met Dennis is dat hij de zaken realistisch benaderd en niet probeert om 180 graden te veranderen. Goed dat we dit gedaan hebben en iedereen aan te raden !!!


| Nieuwerkerk aan den IJssel | mei 9 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |