Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Esther | Psychosociaal therapeut/ Relatie therapeut

Psychosociaal-therapeut--Relatie-therapeut-Eindhoven
Relatietherapie Eindhoven
Hindelaan 13
5646 BG Eindhoven
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Eindhoven

Zit je niet lekker in je vel, ben je richting kwijt, loop je binnen je relatie vast.... je bent niet de enige. Bij mijn praktijk voor psychosociale therapie, coaching en relatietherapie in Eindhoven kun je terecht met allerlei levensvraagstukken. Door inzicht te krijgen in je eigen gevoelens, gedachten en gedragingen en daarmee bewust te leren omgaan, kan er een hernieuwd begrip ontstaan voor jezelf of voor je partner. 

Mijn naam is Esther. Ik ben zo’n 35 jaar werkzaam binnen de hulpverlening. Op diverse werkplekken
 heb ik ervaring opgedaan, het leven zelf is echter mijn grootste leerschool geweest. 

Mijn interesses voor mensen en mijn eigen persoonlijke groei hebben er uiteindelijk toe geleid dat ik mijn eigen praktijk in 2009 ben begonnen. Vanuit het standpunt dat ik veel kan leren van anderen en anderen van mij wil ik een contact opbouwen dat ik typeer als een “van mens tot mens” contact. Ik houd me bezig met psychosociale therapie, coaching en relatietherapie. Daar ligt mijn hart en mijn hart is mijn belangrijkste tool voor mijn werk.

Bij alle benaderingen staat centraal dat de therapie cliëntgericht is, ze je helpen naar het hier-en-nu te kijken zonder daarbij voorbij te gaan aan de ervaringen uit eerdere levensfasen. Jij staat met jouw hulpvraag centraal. Het zelf genezend en probleemoplossend vermogen wordt geactiveerd.


Psychosociale therapie

Binnen psychosociale therapie zijn diverse benaderingen mogelijk om je te leren op een andere manier om te gaan met de problemen die je ervaart. 

Voorbeelden van methodes die gebruikt worden zijn:

 • Cognitieve gedragstherapie ( CGT)
 • Acceptance and commitment therapie (ACT)
 • Mediation
 • Mindfulness
 • Counseling
 • Narratieve therapie
 • Oplossingsgerichte therapie 

 

Relatietherapie

Relatietherapie is een vorm van systeemtherapie. Ook hiervoor kun je bij mij terecht. Het is een methode die gebruikt wordt in de begeleiding van partnerrelaties. Relatietherapie is erop gericht om relationele problemen tussen partners op te lossen. Zijn er spanningen, ergernissen of ruzies binnen jouw relatie en kom je er samen niet meer uit? Dan kan relatietherapie je daarbij helpen. 

Er wordt gekeken naar de gevoelens en beleving van beide partners. Om diepgaand aan je relatie te werken, is het van groot belang dat jullie goed communiceren met elkaar.

Relatietherapie kan je helpen de momenten waarop het mis gaat zelf te leren herkennen, zodat er tijdens het ‘verkeerd’ communiceren al ingegrepen kan worden. In de daarop volgende fase gaan we kijken of er nieuwe omgangspatronen gecreëerd kunnen worden waardoor de neerwaartse spiraal omgebogen kan worden naar een opwaartse spiraal.

 

Bij relatieproblemen lijdt de intieme relatie vaak ook. Een belangrijk onderdeel van die intieme relatie is seksualiteit. Relatie- en of sekstherapie kan je helpen bij het bespreekbaar maken van diepliggende problemen en het zoeken naar acceptabele oplossingen voor beide partners.


Coaching

Bij coaching wordt uitgegaan van ontwikkelingsgerichte coaching. Deze methode is ontwikkeld door Rudy Vandamme. Hij heeft het zogenaamde  Vork- model ontwikkeld.

Ontwikkeling vindt plaats langs vier tanden van de vork, de zogenaamde 4 sporen.

 1. Het project-spoor. Hierin staat de vraag centraal WAT wil je bereiken.
 2. Het zelfsturing-spoor. Hierin staat de vraag HOE ga jij je project realiseren centraal. 
 3. Het identiteit-spoor. Hierin staat de vraag centraal WIE ben je, en dat in combinatie met datgene wat jij wil gaan bereiken.
 4. Het Groter geheel-spoor. Hierin staat de vraag WAARTOE behoor je. Van welk groter geheel maak je onderdeel uit.

Bij de oplossingsgerichte methode ontwikkel je naast een gewenste oplossing ook een manier om jezelf te leren sturen (zelfsturing). De methode past bij jou als persoon (identiteit) en maakt deel uit van jouw positie in jouw leven (groter geheel). Daardoor kan een vergelijkbaar probleem een volgende keer effectiever door jezelf aangepakt worden.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Esther

 

Online therapie

Online gesprekken zijn mogelijk als de aard van die gesprekken het toestaat. Ik gebruik hiervoor Teams


Mededeling inzake corona-pandemie

Helaas hebben we allemaal nog rekening te houden met de gevolgen van Covid-19. Ook ik neem hierin mijn verantwoordelijkheid. Tussen gesprekken door neem ik de tijd om de gespreksruimte te luchten, bij binnenkomst schud ik geen hand, afstand houden we zolang dat nog nodig is en vanzelfsprekend test ik mezelf bij klachten.... jij toch ook?

Opleidingen & registraties

Van origine ben ik opgeleid binnen de psychiatrie en verslavingszorg. Werken binnen de zorg betekent ‘up to date’ blijven. Veranderingen van visies en benaderingswijze maken het noodzakelijk dat je zorg draagt voor bijscholing. Studies, supervisies, symposia, literatuurstudies heb ik daardoor mogen doen en afronden. Ik ben academisch opgeleid psychosociaal therapeut en coach.

Na mijn opleiding tot verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige heb ik de opleiding tot systeemtherapeut (relatietherapeut) gevolgd. Daarna zijn nog vele opleidingen gevolgd, ACT, EMDR, ontwikkelingsgericht coachen, narratieve therapie, cognitieve gedragstherapie. 

Geregistreerd in het register van de ABvC

Ingeschreven onder nummer 117212

 

Geregistreerd in het register van RBCZ 

Ingeschreven Licentienummer 301330R

 

Geregistreerd in het BIG register van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Ingeschreven onder nummer 19041222730

 

AGB zorgverleners code: 90-043457

AGB praktijk code: 90-52206

 Registraties

Specialisaties

Vanuit mijn verleden draag ik kennis en kunde mee met betrekking tot psychiatrie en verslavings problematiek. Dit in combinatie met mijn opleiding tot systeemtherapeut maakt dat ik niet enkel individueel maar ook partnerrelaties begeleiding kan geven waarbij sprake is van voornoemde problematiek.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1. Problemen bij communicatie, elkaar niet meer begrijpen, langs elkaar heen praten, niets meer met elkaar te bespreken hebben

2. Gebrek of beschadigd vertrouwen. Vanuit ervaringen die je mee hebt genomen in deze relatie of door ervaringen die ontstaan zijn in deze relatie

3. Moeite met omgaan van eigen problematiek of met problematiek van de partner binnen de relatie, denk aan autisme Spectrum stoornis, Persoonlijkheidsstoornis, verslavingsproblematiek (Middelen, seks, gokken)

4. Veranderingen binnen een relatie, ziekte, overlijden, maar ook opgroeiende kinderen

5. Twijfels over de relatie, de inhoud, de richting en toekomst

Tarieven

Tarieven 

 

OMSCHRIJVING                    DUUR                  KOSTEN

Kennismakingsgesprek       30 min                  Gratis
Intake gesprek                     60 min                  € 92,00
Consult in praktijkruimte      60 min                  € 92,00
Consult bij jou thuis *           60 min                  € 92,00
Bedrijven **                          60 min                  € 110,00

(Bedragen zijn inclusief BTW)

* Voor het reizen wordt € 0,29 per kilometer in rekening gebracht.
** Voor bedrijven zijn de kosten per consult exclusief BTW

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is mogelijk. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Informeer naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar of kijk op 
de Zorgwijzer website

Bij verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden. In andere gevallen worden de kosten van het consult bij je in rekening gebracht.

Openingstijden

Maandag bij uitzondering
Dinsdag 9.00 uur tot 21.30 uur
Woensdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Donderdag 9.00 uur tot 21.30 uur
Vrijdag bij uitzondering
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |