Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ineke Knol | Relatietherapeut en gezinstherapeut

Relatietherapeut-en-gezinstherapeut-Nijeveen
Dorpsstraat 66
7948 BT Nijeveen

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Meppel - Steenwijk


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Ik verwijs je graag door naar een collega op deze website.

---


In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor en dat is normaal. Geen enkele relatie gaat alleen maar over rozen. Er zijn altijd hoogte- en dieptepunten. Maar als jullie in een dieptepunt blijven hangen, moet je actie nemen.

 

Voor veel stellen is het een ongemakkelijk idee: praten met een relatietherapeut. Je vraagt je af wat zo’n therapeut nou kan doen wat jullie zelf niet kunnen. En daarbij, het is wel heel intiem allemaal wat jullie te bespreken hebben. Toch is het zo dat relatietherapie enorme verbeteringen kan voortbrengen.

 

Ten eerste omdat er een neutrale partij bijkomt die jullie weer in gesprek kan brengen. Het grote voordeel daarvan is dat een therapeut in staat is te zorgen dat zulke gesprekken niet eindigen in discussies over wie wanneer gelijk had over dit of dat, maar er juist voor zorgt dat de gesprekken tot de kern gaan.

 

Zodat jullie de dingen bespreken die er echt toe doen, de dingen die uiteindelijk het verschil maken tussen uit elkaar gaan of gelukkig samen blijven.

 

Ten tweede is een relatietherapeut in staat om uit te zoomen. Dat wil zeggen, jullie relatie objectief van een afstand te bekijken. Daardoor kan een therapeut jullie wijzen op de ingesleten patronen die jullie, waarschijnlijk ongemerkt, ontzettend in de weg zitten.

 

 

Betere communicatie

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

 

Als relatietherapeut bied ik dus geen kant en klare oplossingen; jullie zullen beide energie moeten steken in jezelf en je relatie om de relatietherapie te laten slagen. Voor verbetering van de relatie moeten beide partners bereid zijn om te veranderen. Enige moed en enig doorzettingsvermogen zijn hiervoor vereist.

 

 

Respectvol relatie afronden

Nu kan het dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. In dat geval kan ik jullie helpen om op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

 

Indien er kinderen bij betrokken zijn kan er voor gekozen worden om (tijdelijk) gezinstherapie in te zetten.

 

Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel, het kan bijvoorbeeld ook dienen als middel tot verdieping van een relatie.

 

 

Gezinstherapie

Of het nu gaat om een verstoorde verhouding tussen ouders, tussen de kinderen onderling, puberteitsproblematiek, negatieve invloeden van buitenaf, drugs en drankgebruik, verkeerde vrienden, experimenteer gedrag e.d., op den duur kan dit een enorme impact op het gezin hebben en zelfs voor een deel het gezinsleven ontwrichten.

 

Er kan een gespannen sfeer ontstaan, waar men weinig tot niets van elkaar kan hebben, men zich niet op zijn gemak voelt en waar het regelmatig tot escalaties (zowel geestelijk als fysiek) kan komen of tot terugtrekken en afzonderingsgedrag.

 

Gezinstherapie helpt om weer een gezonde sfeer in het gezin te scheppen waar men respect voor elkaar heeft, er een gezonde gezagsverhouding bestaat en er voldoende ruimte is voor eigenheid en uniekheid.

 

De uitdaging is om een creatieve balans te vinden waarin iedere tot zijn recht kan komen.

 

 

Goed te bereiken met de auto

Mijn praktijk ligt in Nijeveen en is goed te bereiken met de auto.

 

Ik ontvang mensen uit het hele land. Nijeveen is vanaf Meppel op 9 minuten rijden en vanaf Steenwijk 12 minuten.  

Praktische info

Werktijden: 8.30-17.30 uur en in overleg 's avonds
Tarieven: Individueel €80, Relatietherapie €125, Gezinstherapie: €165
Sessieduur: individueel: 60 min, Relatietherapie: 90 min. Gezinstherapie: 120 min
Beroepsvereniging: NVRG, LVPW, BPSW, LVSC, Samenwerkende EMDR therapeuten, Vereniging Tekentaal, Register Kwaliteitszorg Jeugd (SKJ)
Diversen: AGB-code 90/034088

Ligging

© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |