Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Hans | Relatietherapeut | Relatiecoach

Relatietherapeut-|-Relatiecoach-Schalkhaar
Relatiecoaching Schalkhaar - Deventer
Koningin WIlhelminalaan 13
7433CD Schalkhaar
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatiecoaching Schalkhaar - Deventer


STOOK HET VUUR VAN DE RELATIE OP

 

Als jullie elkaar zijn kwijtgeraakt, maar elkaar niet kwijt willen.

Als de relatie in nood verkeert en jullie het tij willen keren.

Als jullie relatie het waard is om voor te vechten.


Om elkaar weer terug te kunnen vinden heb je soms iemand nodig die de weg wijst. Ik help jullie elkaar te zien en om naar elkaar te luisteren.

Dus leer jezelf en je partner beter kennen en voor je het weet is je relatie weer dikke mik.

Hans: "de kwaliteit van ons leven, wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van onze relaties. Toch besteden we weinig tijd aan het onderhouden daarvan. Het gevolg is dat mensen die elkaar zo lief hebben, de verbinding met elkaar verliezen. Ik wil mensen helpen om elkaar terug te vinden. Voor hen en voor hun kinderen". 

  

Voor wie?
Als jullie van elkaar houden en willen werken aan een betere relatie, dan zijn jullie welkom. Ongeacht de status van jullie relatie. Het is namelijk altijd mogelijk om elkaar beter te leren kennen en zo dichter bij elkaar te komen.

Toch komen de meeste stellen bij mij als de relatie onder druk staat en ze
niet meer weten hoe ze het kunnen oplossen. Weet dan: jullie zijn weliswaar zelf verantwoordelijk, maar jullie hoeven het niet alleen te doen.


Wat levert het op?
Je leert jezelf en je partner beter kennen en verbetert daarmee de relatie. Je zult ook merken dat de relatie met anderen om je heen beter wordt. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en in de ander. Er is meer ruimte voor verbinding. Je begrijpt elkaar beter. Je zult merken dat er minder strijd is en dat jullie samen weer meer plezier hebben.Hoe werk ik?

Liefdespatronen die we hebben aangetroffen in de eigen familiegeschiedenis spelen, vaak onbewust, een grote rol in de relatie en in jullie onderlinge dynamiek. Ook de positie die wij als man of vrouw ten opzichte van mannen en vrouwen innemen, is van veel invloed in de partnerrelatie.

In mijn werk heb ik veelal een systemische benadering. Dat wil zeggen dat ik naar jullie kijk in een bredere context. De context van jullie relatie en ook de context van waar je uit voortkomt; het gezin waarin je bent opgegroeid. Want als je iets uit het heden in de toekomst wil veranderen, speelt het verleden hierin een centrale rol.

Mijn ervaring is dat dit bewustzijn belangrijk is. Niet alleen zodat je jezelf beter begrijpt, maar ook zodat je je partner beter kan begrijpen


Ik bied verschillende diensten aan, variërend van een coachtraject om een relatiecrisis het hoofd te kunnen bieden tot een relatie APK, waarbij we periodiek kijken hoe we de relatie nog beter kunnen maken. Ik werk niet met wachtlijsten, dus jullie zijn snel welkom.

 

Jullie zijn welkom

Online therapie

Voor relatietherapie bied ik geen online therapie aan. Ik hecht veel waarde aan fysieke ontmoeting en daarbij is de dynamiek tussen jullie voor mijn coaching essentieel.

Wil je individueel in therapie, bijvoorbeeld omdat je in het onderhouden van relaties tegen problemen aanloopt, dan is online therapie in sommige gevallen wel mogelijk. Na een fysieke ontmoeting, is het soms nuttig om via Zoom een gesprek te voeren. Dit gaat altijd in overleg en mijn voorkeur gaat altijd uit naar een fysieke afspraak.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik hou me aan de richtlijnen van het RIVM.

Opleidingen & registraties

Mijn opleiding tot relatietherapeut heb ik gevolgd bij Phoenix Opleidingen te Utrecht. Hier heb ik ook een uitgebreide basisopleiding gevolgd en een opleiding die ervoor heeft gezorgd dat ik me thuisvoel in systemisch werk.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Als ik een top 5 zou moeten maken van de meest behandelde relatieproblemen, dan staat het verlies van verbinding / intimiteit met stip op 1. Bijna alle relatieproblemen ontstaan hier. Het ontbreken van die diepere verbinding met elkaar. En vaak heb je niet eens door dat jullie die verbinding zijn kwijtgeraakt. Het leven heeft jullie ingehaald. De hectiek van alle dag vraagt om snelheid en om aandacht te houden voor je partner schiet er gemakkelijk bij in. Tijd maken voor elkaar blijkt vaak lastig.

Tegelijkertijd is het ook gemakkelijk om de hectiek van alle dag als excuus in te zetten om de verbinding met je partner niet op te zoeken. Er zit namelijk vaak veel meer achter waarom het lastig is om intimiteit op te zoeken. In intimiteit
zit namelijk naast al het moois wat het mee brengt ook kwetsbaarheid, onzekerheid, schaamte en soms pijn.


Uit de sleur. 
Claudia de Breij zong ooit: 'Sleur met jou, ik heb zo'n zin in sleur met jou. Samen wakker worden, ergens heen, lekker eten en weer slapen.' Toch zullen veel mensen de voorspelbaarheid in een relatie niet altijd als positief zien. Als een relatie vanzelfsprekend wordt. Als jullie elkaar meer als broer en zus gaan beschouwen. Dan is er vaak meer aan de hand. J

ullie missen de
intimiteit en seksualiteit die er wellicht ooit wel was. Jullie hebben minder aandacht voor elkaar en misschien heb je ook wel het gevoel dat je partner je 'voor lief' neemt. Waarschijnlijk zijn er ook meer ergernissen. Of misschien zitten jullie wel in een symbiose.


Overspel
Eén van de meest pijnlijke gebeurtenissen in een relatie is als er iemand vreemdgaat. De bedrogen partner voelt zich vaak zo hard in de ziel geraakt dat veel relaties hierna ook sneuvelen. Toch hoeft een overspel situatie niet het einde van jullie relatie te betekenen, als jullie beiden bereid zijn om ervan te leren. In tegenstelling tot wat vaak veronderstelt wordt, hebben meestal beide partners een aandeel in een overspelsituatie.

Belangrijk is dan ook om goed te onderzoeken wat de reden is geweest om vreemd te gaan. Wat betekende deze derde persoon voor hem of haar? Wat heeft er toe geleid dat het zo ver is gegaan?

Bijna altijd gaat er namelijk iets aan vooraf. Soms is het een gebrek aan aandacht binnen de relatie, is er een dierbare overleden of speelt er iets anders waardoor de overspelige partner vluchtgedrag vertoond. Het is belangrijk om de derde daarom niet dood te zwijgen, maar om er onderzoek naar te doen. Hoe pijnlijk ook, deze persoon is belangrijk genoeg geweest om de relatie voor te bedreigen.


Vertrouwen. 
In veel relaties is er in meer of mindere mate een gebrek aan vertrouwen aanwezig. Soms uit zich dat als een regelrecht wantrouwen, soms sluimert het meer onder de oppervlakte. Misschien is er een duidelijke aanleiding, bijvoorbeeld nadat één van de partners vreemd is gegaan, of op een andere manier het vertrouwen heeft beschadigd. Vaak ook is die directe aanleiding binnen de relatie niet aanwezig en was het gebrek aan vertrouwen er al van meet af aan.

Als mensen zich niet durven toe te vertrouwen gaat dat bijna altijd hand in hand met bepaalde angsten. Een angst om in de steek gelaten te worden. Een angst om gekwetst te worden. Een angst om jezelf te verliezen. En altijd heeft dit te maken met gebeurtenissen in het verleden. Misschien ben je door je ouders in de steek gelaten, heb je vroeg een belangrijk familielid verloren of ben je in een eerdere relatie bedrogen. Zelfs als het vertrouwen door je partner is beschadigd komen deze oude ervaringen om de hoek kijken.


Uit elkaar gaan
In sommige gevallen is het echt het beste voor jullie om uit elkaar te gaan. Hoe graag je het ook anders zou willen. Wat dan wel van belang is, is dat jullie je relatie goed houden of goed maken.

Er zijn natuurlijk redenen waarom jullie uit elkaar willen, dus dat is niet altijd eenvoudig. Maar het is belangrijk. Voor jullie zelf, want jullie zijn belangrijk voor elkaar geweest, anders waren jullie niet (zo lang) samen. "Als liefde zoveel jaar kan duren, dan moet het echt wel liefde zijn", zou Herman van Veen zingen.

Maar zeker ook als er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat jullie als ouders nog door 1 deur kunnen. Dat jullie er op belangrijke momenten in het leven van jullie kinderen samen kunnen zijn. De kinderen zullen er groot profijt van hebben.

 

Met ruzie uit elkaar gaan, kost veel tijd, veel negatieve energie en zeker ook veel geld. Het kan anders.

Dit zijn de meest voorkomende 'klachten' waarmee stellen bij mij in de praktijk komen. Maar ook andere thema's als seksualiteit, rust, opvoeding, trauma, polyamorie of een open relatie komen voorbij. 

Wat er ook speelt. Jullie zijn welkom.

Tarieven

Julllie investering in relatietherapie is € 160,00 incl. btw. per sessie. Een sessie duurt gemiddeld tussen de 75 - 90 minuten. Mijn dienstverlening wordt niet vergoed. 

Het is ook mogelijk om een traject af te nemen. Ik bied verschillende trajecten aan, waaronder ook een jaarlijks abonnement als een soort relatie APK.

Ik nodig jullie graag uit om een intake te plannen. 
 

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00 uur
Dinsdag 09.00 - 17.00 uur om de week
Woensdag 09.00 - 17.00 uur
Donderdag 09.00 - 17.00 uur
Vrijdag 09.00 - 17.00 uur om de week
Zaterdag Geen afspraken
Zondag Geen afspraken

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatiecoaching Schalkhaar - Deventer

Hieronder staan een aantal reviews over Relatiecoaching Schalkhaar - Deventer - Hans

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zou Hans zeker aanraden aan andere stellen

Ik heb best lang getwijfeld om naar een relatietherapeut te gaan met mijn partner. Zij wilde al wel langer, maar ik was bang dat ik alleen maar bevestigd zou worden dat ik het niet goed doe. Ik vond het daarom ook fijn om bij een man terecht te kunnen.

Wat ik heel prettig vond is dat ik helemaal geen oordeel voelde en dat hij me toch dwong om kritisch naar mezelf te kijken. Maar dat deed hij ook bij mijn partner. Dat heeft echt voor onderling begrip gezorgd. Ik begrijp haar nu beter, maar zij mij ook.

Wat ik ook mooi vond is dat Hans ook zelf deelde over wat hem raakte, dat zorgde er toch wel voor dat er niet zo'n grote afstand was tussen hem en ons. Ik ben vroeger wel bij een paar psychologen geweest, maar dit heeft mij persoonlijk en ons samen echt veel meer geholpen.

Ik zou Hans zeker aanraden aan andere stellen.

| Holten | 1 sep 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |