Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Drs. Jeannette | Psycholoog en relatietherapeut

Psycholoog en relatietherapeut - IJsselstein - Drs. Jeannette
Relatietherapie IJsselstein
Achtersloot 19
3401 NR IJsselstein
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie IJsselstein

N.B. CORONA. Er is hier voldoende afstand tot elkaar te houden. Na elke sessie worden de contactpunten ontsmet.

Ik ben psycholoog drs. Jeannette Smole. In mijn praktijk Psycholoog IJsselstein ben je van harte welkom als je relatie niet meer is wat die geweest is. Wat die zou kunnen zijn.

 

Als je samen wel ziet dat het tussen jullie niet goed gaat, maar niet meer weet wat je er zelf nog aan kunt doen. Je hebt dat wel geprobeerd, maar het lukt niet. Je komt alleen nog maar verder van elkaar te staan.

 

Dagelijks ontvang ik mensen met heel verschillende vragen en problemen. Mensen die allemaal anders zijn. Maar allemaal komen ze voor relatietherapie die werkt. Samen voor resultaat gaan. Dat doe ik graag en goed.

 

Mijn praktijk zit in IJsselstein, in een karakteristiek woonhuis. Aan de ene kant van het pand mijn praktijk en een parkeerplaats, aan de andere kant het woonhuis.  

 

Stappen nemen

Psycholoog IJsselstein - Nieuwegein is een relatietherapeut die samen met jullie de relatie weer glans wil geven. Dan word je opnieuw weer belangrijk voor elkaar. Dan worden tegelijkertijd de ruzies en irritaties minder heftig.

 

Alleen al het met elkaar kunnen spreken en naar elkaar kunnen luisteren in de intieme rust van de spreekkamer doet veel. Van daaruit kunnen noodzakelijke stappen gemaakt worden. Ik ervaar dat keer op keer met mijn cliënten. 

 

Ik ontvang mensen uit de regio IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Leerdam, Woerden, Utrecht en Houten.

 

 

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Ik werk resultaatgericht en relatietherapie is een vorm van therapie waarin 100% resultaat valt te behalen. 

 

In elke langere relatie - geen enkele uitgezonderd - ontstaat vroeg of laat een verwijdering. Twee compleet verschillende mensen verbinden zich met elkaar en tegelijkertijd maken zij ieder voor zich ook hun eigen groei en ontwikkeling door.

 

Het zou vreemd zijn als dat proces bij beiden gelijke pas zou houden. In het begin van de relatie houdt natuurlijk niemand daar rekening mee. Hoe zou het ook kunnen. Als de verwijdering eenmaal door beiden wordt erkend, is de kloof vaak al heel diep. 

 

Relatietherapie geeft in opmerkelijk veel gevallen de mogelijkheid die kloof te overbruggen en samen een nieuwe weg in te slaan. Als dat volledig lukt - en dat kan zonder meer- wint de relatie alleen maar aan kwaliteit, aan diepgang en aan betrokkenheid.

 

Een ander effect is het feit dat mensen daarna veel sneller de signalen van onvrede herkennen. Zij kunnen daar dan meteen op inspelen en zonder zwaarte weer een gezamenlijke koers zoeken.

 

Ik maak dat vaak mee bij mensen die tijdens de intake nog geen enkel zicht hebben op hoe ooit nog samen goed verder te gaan. Als er ooit sprake is geweest van wederzijse aantrekkingskracht kan die oude vonk nog opnieuw ontvlammen.

 

Vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op.

Jeannette

Opleidingen & registraties

  • Rijksuniversiteit Utrecht;
  • Phoenix Opleidingen Utrecht;
  • Nederlandse Academie voor Psychotherapie Amsterdam;
  • RINO Amsterdam;
  • HBO Psychosociale therapie Rotterdam.
  • Jaarlijkse bij- en nascholingopleidingen.

 
Specialisatie-opleidingen: Relatietherapie, Rouwverwerkingstherapie, Systemisch werk en karakterstucturen, NLP, TA, EFT, Schematherapie, Professionele communicatie, Lichaamswerk.

AGB-codes praktijk en psycholoog: 94-061484 / 94-009547. 

 

Registraties: LSR; NVPA; NVRG; RBCZ; SCAG; TCZ; TP; Vakgroep Psychologen.Registraties

Specialisaties

 

De Top 5 van meest voorkomende relatieproblemen in mijn praktijk: 

 

1. Langs elkaar leven totdat een van beiden het zo niet meer wil.

Mensen drijven in een relatie gemakkelijk uit elkaar. Zij worden ieder voor zich opgeëist door allerlei andere dingen die ook van belang zijn. Naast werk en carrièreplanning ook gezin, vrienden, sport, hobby’s.

 

Een balans is ook moeilijk te bewaren. Als er in al die drukte te weinig inzet is om de relatie tijd en aandacht te geven, gaat het fout. Dan is de interesse in elkaar anders dan vroeger. Dan merk je die nauwelijks meer. Dan wordt er niet meer werkelijk met elkaar gepraat. Dan is ook de passie in de seksualiteit niet meer merkbaar.

 

In relatietherapie vind ik het van groot belang dat mensen weer zichtbaar worden voor elkaar in hun verlangen en hun gemis, in hun verdriet en hun onzekerheid maar ook in hun kracht en hun motivatie. Als dat alles in beeld komt, kunnen zij weer geraakt worden door elkaar. Dan kan de relatie groeien, hoe lang die ook al bestaat. Dat is voor mij een van de belangrijkste pijlers in de therapie.

 

 

2. Betrapt zijn op 'vreemdgaan'.

Als de aanleiding voor relatietherapie een affaire met een ander is, valt er veel werk te doen. Cliënten gebruiken niet voor niets de term 'vreemdgaan'. Zo ervaren zij het ook.

 

Een 'vreemde' krijgt te kans zich te plaatsen tussen twee mensen die vroeger geen ruimte voor een ander lieten. Die ruimte heeft er tussen hen kunnen ontstaan.

 

Mensen moeten bereid zijn te onderzoeken wat het tekort is in hun relatie. En hoe het zover heeft kunnen komen. De motivatie om dat tekort aan te pakken is een voorwaarde om de relatie een nieuwe kans te geven, is. Dan kan er een nieuwe weg worden gezocht. Die ligt niet klaar. Die moet je met elkaar veroveren. 

 

En dan is er in deze situatie ook altijd het punt van beschaamd vertrouwen. Ook dat moet in de therapie worden aangegaan. Het is nooit makkelijk erdoor te komen maar als mensen willen, kan het. Altijd. 

 

 

3. Geen of nauwelijks seksueel contact meer met elkaar hebben.

Als er nauwelijks meer seksuele intimiteit is tussen mensen is dat een soort kip/ei situatie. Voor veel mannen heeft lichamelijke intimiteit een brugfunctie. Als je elkaar toch al nauwelijks bereikt kan er vandaaruit weer iets in gang worden gezet.

 

Voor veel vrouwen is het juist andersom. Als je samen nauwelijks meer dingen kunt delen, is seksueel contact wel het laatste waarnaar je behoefte uitgaat.

 

Ik laat mensen zien dat gebrek aan seksueel contact vrijwel altijd een effect van is van de verwijdering tussen hen. Het gevolg en dus niet de oorzaak. Die houdt zich schuil in de onderliggende problematiek. Wanneer de oorzaak van de afstand is opgeheven, komt lichamelijk verlangen ook weer op gang. 

 

Daar werk ik graag aan met cliënten. Stap voor stap in hun eigen tempo. 

 

 

4. Doorlopende ergernissen en ruzies.

Als mensen het om welke reden dan ook niet meer goed en fijn hebben met elkaar, komt de nadruk al snel te liggen op de verschillen. Die verschillen zijn er natuurlijk al vanaf het begin geweest. Ook de hebbelijkheden die je van elkaar niet zo leuk vindt.

 

Als je verliefd bent en met elkaar begint, til je niet aan die verschillen. Er weegt genoeg tegenop. De minder leuke kanten neem je voor lief, je ziet ze nauwelijks. Maar zodra je weinig meer hebt waarin je elkaar vindt, groeien de verschillen en daarmee de ergernissen. Dan komen de verwijten en de ruzies. Om te beginnen om de grote dingen maar op den duur om de kleinste onbenulligheden.

 

In principe werk ik vanaf het begin met beide partners tegelijk. Alleen als er dwingende redenen voor zijn, gaat dat anders. In die gezamenlijke sessies kan alles worden uitgesproken wat thuis onmiddellijk tot escalerende conflicten zou leiden.

 

De 'driehoek' waarin we de dingen aangaan geeft de sessie structuur en veiligheid. Daarin kunnen mensen het gemis en het verlangen van elkaar onder ogen zien zonder onmiddellijk in de verdediging te schieten.

 

Ik werk eraan dat mensen voorzichtig knoppen kunnen omzetten. Dan kunnen die kanten van elkaar weer in het licht komen waarom ze ooit met elkaar verder wilden. 

 

 

5. Problemen met de kinderen van de ander in een 'samengesteld gezin'.

Als er kinderen uit een eerdere relatie zijn, zorgt dat gauw voor spanningen tussen nieuwe partners. Allereerst omdat iedereen nu eenmaal anders staat tegenover eigen kinderen dan tegenover die van de ander. Ook voor de kinderen zelf maakt het uit wie er regels oplegt.

 

Een tweede complicerende factor vormt ex-partner. Een goed, constructief contact over de opvoeding van de gezamenlijke kinderen is tussen ex-partners eerder uitzondering dan regel. Dat heeft allerlei redenen maar het betekent in alle gevallen een extra stoorzender in de nieuwe relatie.

 

Ik zie vaak bij cliënten dat zij de factor van de kinderen onwillekeurig tussen hen in plaatsen. Ze willen het niet maar ze doen het wel. Dat maakt zoveel stuk wat goed zou kunnen zijn. Daarmee is niemand gebaat. Zelfs de kinderen uiteindelijk niet.

 

Ik wil mensen laten zien wat er op dit punt tussen hen gebeurt. Dan kunnen zij gezamenlijk de situatie aangaan, in plaats van ieder voor zich.  Wat emotionele problemen waren, worden dan praktische problemen. En voor praktische problemen bestaat altijd een praktische oplossing.

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Maak regelmatig de balans op van je relatie. En kijk dan ook kritisch naar je eigen rol daarin! Ben jij tevreden over de mate van inzet, passie en intimiteit die er nu is? Zo niet, welke beweging kun jij maken zodat het weer wordt zoals jij het wilt.

 

Tarieven

Per 2023
  • Relatietherapie: € 75 per partner

Na 20.00 uur is een verhoogd tarief van toepassing

 
In sommige gevallen is gedeeltelijke vergoeding mogelijk vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering. Vergoeding vanuit het basispakket is niet mogelijk.

Openingstijden

Maandag 08.30-21.30 uur
Dinsdag 08.30-21.30 uur
Woensdag 08.30-21.30 uur
Donderdag 08.30-21.30 uur
Vrijdag 08.30-15.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Relatietherapie IJsselstein

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie IJsselstein - Drs. Jeannette

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 11 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel Jeannette

Compleet vastgelopen in mijn privé situatie! Relatie, kinderen, mijzelf. Alle ballen maar hoog houden gedurende een lange periode, zeg maar jaren! Totdat daar de druppel was.


Dubbele sessie gehad, sessies met mijn partner en sessies alleen. Jeannette “gekozen” op basis van positieve reviews maar ook op basis van haar ervaringen als psycholoog. De klik moet er zijn, en die was er zeker! Jeannette is een warme persoonlijkheid waar je je verhaal “makkelijker” vertelt.


Jeannette gaf stof tot nadenken. Hield ook de bekende spiegel voor. Alles kan worden gezegd, en zonder oordeel “gestuurd”.

 

Ik heb de sessies altijd als “prettig” ervaren. Jeannette is iemand die goed kan luisteren, gerichte vragen stelt, en heel bijzonder en zeer fijn, zonder aantekeningen werkt, maar wél alles nog precies kan benoemen van eerdere sessies. De volle aandacht is bij het gesprek.


Soms is het oplossen van problemen niet, of niet gelijk mogelijk. Maar door gesprekken leer je beter omgaan met situaties, leer je jezelf beter kennen.

 

Voor mij, voor ons, zitten de sessies erop! IK kan alleen ... en WIJ kunnen samen verder met mijn/ons leven. En dat was ook het doel! En dat is mede te danken aan Jeannette.

Alsjeblieft: een dankjewel voor jou Jeannette!


| Leerdam | 25 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie is enorm verbeterd

Wij zijn bij Jeannette terecht gekomen met als doel onze relatie te verbeteren.

Wij hebben dit als zeer prettig ervaren waarbij we in een fijne omgeving alle problematiek op tafel konden leggen. In stukjes zijn wij hier dieper op ingegaan, waarbij alle ruimte was om van onderwerp te switchen wanneer dit nodig was.

Dankzij jou zijn wij als individuen maar is ook onze relatie enorm verbeterd.


| Maarseveen | 18 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel blij dat we naar Jeannette zijn gegaan

Het was voor ons een grote stap om naar een psycholoog te gaan omdat je denkt dat je het allemaal zelf wel kan. Maar helaas we kwamen er niet uit samen en zijn uit eindelijk héél blij dat we naar Jeannette gegaan zijn. 

Zij heeft ons in een paar sessies geleerd om te kijken naar wat belangrijk is en wat we kunnen veranderen om er samen beter uit te komen. De gesprekken en de simpele opdrachten die zij mee gaf naar huis hebben ons ontzettend geholpen.

En we zaten snel weer op één lijn zo snel hadden we niet durven hopen. 

Dus voor mensen met twijfels, twijfel niet en neem de stap wij hebben er héél veel aan gehad en kunnen nu weer samen verder met een positieve blik op de toekomst.

Jeannette ontzettend bedankt zonder jou was dit niet gelukt. 


| Vianen | 21 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We hadden veel eerder naar Jeannette moeten gaan

Wij zijn bij Jeannette gekomen omdat we allebei al een hele tijd niet meer gelukkig waren in onze relatie. We hadden steeds meer ruzie om kleine en grote dingen en erg veel irritaties. We wilden het allebei toch nog een kans geven, om de kinderen maar ook om onszelf. 

Jeannette heeft de communicatie tussen ons weer op gang gebracht. We praten weer echt met elkaar en hebben veel minder ruzie. Ook de intimiteit is er weer.

Achteraf gesproken hadden we al veel eerder naar Jeannette moeten gaan. Dank je wel voor alles!
Wij stonden op het punt te gaan scheiden. Dankzij Jeannette zijn wij dichter tot elkaar gekomen dan ooit en bewandelen wij een nieuw pad dat wij samen hand in hand bouwen.


| IJsselstein | 22 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Relatietherapie is ons goed bevallen

Onze relatietherapie bij Jeannette is ons goed bevallen. In korte tijd weet zij voor zichzelf maar juist ook voor ons uiteen te zetten waar de schoen wringt en wat daar eventueel, bij voldoende inzet van alle partijen, aan te doen is.

Zij laat je zien hoe het eigenlijk komt dat je bepaalde verwachtingen hebt van je partner en relatie, hoe je bent geworden wie je bent en wat je van de toekomst verlangt.

Hierdoor word je in staat gesteld verbanden te leggen tussen patronen die je je hele leven al doormaakt en desgewenst kan doorbreken. Je leert niet alleen jezelf maar ook je partner beter begrijpen.


| Nieuwegein | 21 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je meteen op je gemak

Mijn man en ik zijn bijna 45 jaar getrouwd en dan denk je dat je elkaar toch heel goed kent. Maar toch ook wij kwamen er samen niet goed meer uit.

Wij hebben de hulp aan Jeannette gevraagd. Toen Jeannette de deur voor ons open deed, kregen wij het gevoel van dit zit goed.

Wat n (h)eerlijk mens en betrokken vrouw is Jeannette. Jeannette is n vrouw die naar je luistert, niks geen laptop of pen en papier. Ze is heel rustig, je voelt je meteen op je gemak bij haar.

Ze luistert goed waardoor ze op dingen terugkomt, ze geeft handreikingen cq oplossingen, ze is niet bevooroordeeld, ze oordeelt niet, ze heeft nog humor ook.

Wij zijn zo blij dat we bij Jeannette zijn geweest. Jeannette heeft de vonk tussen ons weer aangewakkerd.
Wij zijn er sterker en dichter tot elkaar uitgekomen.


| Maarseveen | 18 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In 5 sessies weer tot elkaar gekomen

Wij stonden op het punt om te gaan scheiden en Jeannette heeft ons geholpen in 5 sessies weer nader tot elkaar te komen. 

Wat wij heel erg goed vinden aan Jeannette is dat zij zonder schrijfblok of laptop naar je verhaal luistert. En dat als je een punt aangeeft waar je het over wil hebben zij daar direct op ingaat ook al had zij een ander onderwerp om te bespreken.

Kortom een echte aanrader.
Jeannette heel erg bedankt!


| Nieuwegein | 6 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dit heeft ons dichter naar elkaar gebracht

Door de therapie ben ik nu weer in staat over dingen te praten met mijn partner, ook als het niet leuk is, niet meer zeggen wat hij wil horen, maar openheid naar elkaar.

Dit is voor mij grote winst, want ondanks 30 jaar huwelijk, koos ik vaak voor de makkelijkste weg, zwijgen en het alleen over goede dingen hebben. Dit heeft ons weer dichter naar elkaar gebracht.


| Nieuwegein | 6 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Samen weer een weg ingeslagen

We zijn bij jou terecht gekomen met relatieproblemen. Onderling spraken we steeds minder over onze gedachten en verwachtingen. Samen kwamen wij er niet meer uit. 

Je hebt ons aangemoedigd te praten en ook de onderwerpen die we niet wilden of konden bespreken, toch naar voren te brengen. 

In alle vertrouwen en na een aantal sessies zijn we samen weer een weg in geslagen. Hiervoor willen we je graag bedanken.


| Nieuwegein | 30 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Gesprekken hebben inzicht en moed gegeven

We willen je danken Jeannette voor je hulp en goede gesprekken die ons beide inzicht en moed hebben gegeven.

Je uitspraak “de fundering is goed er is alleen veel puin op gevallen. We moeten ervoor zorgen dat jullie de fundering weer zien en voelen” was voor ons de uitspraak die alles samenvatte.


| Lopik | 12 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In korte tijd heel veel geleerd

Wij hebben in een relatief korte tijd heel veel geleerd van Jeannette. Onze communicatie, bewustzijn en houding naar elkaar is enorm verbeterd. Wij zijn nu samen weer sterk genoeg om de toekomst aan te kunnen.

Achteraf gezien, hadden we dit veel eerder moeten doen. Bedankt dat wij het afgelopen jaar goed kunnen afsluiten en het komend jaar veel beter kunnen beginnen.


| IJsselstein | 13 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Drs. Jeannette:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |