Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Marianna | EFT-Relatietherapie

EFT-Relatietherapie - Amsterdam - Marianna
EFT-Relatietherapie Amsterdam-Centrum
Weteringschans 72 -3 hoog
1017 XR Amsterdam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEFT-Relatietherapie Amsterdam-Centrum

Elke relatie kent zijn up’s en down’s. Dat is normaal wanneer je lang bij elkaar bent. Maar soms raak je zo ver verwijderd van elkaar dat je niet meer weet of het nog zin heeft om bij elkaar te blijven. Gevoelens van ‘boosheid’ en ‘teleurstelling’ voeren de boventoon en maken dat je je voor elkaar afsluit. Het gevoel van ‘houden van’ dat ooit zo vanzelfsprekend was begint af te brokkelen, teleurgesteld over de vele pogingen die je gedaan hebben om er samen uit te komen.

 

Op zo’n moment kan het zinvol zijn om in relatietherapie te gaan. Het doel is om samen te onderzoeken of de relatie nog kans van slagen heeft. Bij het ene stel blijkt er nog genoeg basis te zijn om samen verder te gaan en bij een ander stel concluderen de partners dat het beter is om elk hun eigen weg te gaan.

 

 

Wanneer relatietherapie? 

Bij een groot scala aan relatieproblemen kan relatietherapie uitkomst bieden. Partners die langzaam ‘uit elkaar groeien’, of juist vaak hevige ruzies hebben kunnen baat hebben bij relatietherapie. Bij seksuele problemen, jaloezie en ontrouw kan een relatietherapeut oplossingen aandragen en de communicatie over problemen bespreekbaar maken. Vaak is de communicatie vastgelopen. 

In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. 

 

 

Met EFT aan je relatie werken

EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan.

 

In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

 

 

Wat is EFT?

Emotionally Focused Therapy

 

 • richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie;
 • heeft een hoge slagingskans, meer dan andere relatietherapieën;
 • kijkt naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties;
 • kijkt naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid;
 • zoekt en vindt de zere plekken van vroeger;
 • bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

 

 

De fases van EFT therapie

Fase 1 jullie leren het patroon binnen je relatie beter herkennen en begrijpen.
Fase 2 jullie benoemen angsten en behoeftes binnen het patroon.
Fase 3 jullie stappen uit je patroon en leren hulp, steun & begrip te vragen.

 

EFT Relatietherapie is ontworpen om te worden toegepast in 8 tot 20 partnerrelatie-therapie-sessies.

 

 

Over mij

In mijn praktijk begeleid ik mensen op een persoonlijke en professionele manier bij het oplossen van psychische en emotionele problemen, zoals spanningen, angsten, onzekerheid, slaapproblemen, onverwerkte ervaringen, psychosomatische klachten, een gebrek aan concentratie, doorzettingsvermogen, creativiteit en lust for life.

 

In mijn optiek is elk mens uniek, en heeft iedereen bijzondere kwaliteiten en mogelijkheden. Oplossingen moeten daarom individueel en op maat gesneden zijn. De therapeutische middelen die ik inzet gaan uit van deze opvatting. Ik help je opnieuw in contact te komen met je kracht, zodat je jezelf kunt genezen en (weer) verder kunt groeien.

 

Mijn behandelingen zijn geschikt voor iedereen die het heft weer in eigen hand wil nemen, die zelf weer aan het stuur wil zitten, voor iedereen die de regie over zijn of haar eigen leven terug wil.

 

Naast mijn praktijk ben ik kerndocent hypnotherapie en docent psychotherapie en EMDR aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.


Mensen uit heel Amsterdam (Centrum, Zuid, West, Oost, Noord) en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Voor mensen die ziek zijn of liever thuis blijven, kunnen alle gesprekken doorgaan via videogesprekken. Met goede verbinding en een koptelefoon is zelfs hypnotherapie of EMDR absoluut geen probleem. Voor het contact is het wel fijn om elkaar te kunnen zien. Ik ben zelf zeker van het echte contact maar omdat nu geadviseerd is om zo min mogelijk contact te hebben met anderen en alleen naar buiten te gaan als het echt moet, gaat mijn voorkeur uit videogesprekken. Zo lopen we geen risico om elkaar te besmetten.


Mededeling inzake corona-pandemie

De snelheid waarmee de gebeurtenissen rondom het Coronavirus zich hebben voltrokken en de impact die het heeft op ons leven en ons werk, heeft ons allen verrast. Voor een crisis van deze omvang ligt in Nederland geen draaiboek klaar. Voor ons therapeuten ook niet. Ik doe mijn best om zo veilig mogelijk mijn hulpverlening voort te zetten en bij de individuele behoeftes aan te sluiten.

Mijn praktijk is open. Ik volg de richtlijnen van de RIVM. Iedereen die helemaal gezond is en geen enkele verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging, koorts) heeft mag naar de praktijk komen. We schudden geen handen en houden 1,5 meter afstand. Alles is schoon en wordt zo goed mogelijk ontsmet na elke client. Ik wil iedereen vragen om niet eerder dan de geplande tijd te komen zodat we ook niets verspreiden in de wachtkamer.

Opleidingen & registraties

 • Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (4-jarig)
 • Algemene Psychotherapie Wetenschappen en Psychosociale Medische Basiskennis (3-jarig traject)
 • Opleiding Hypnotherapie (4-jarig)
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) (2-jarig)

 

 • EMDR-therapie
 • EFT-Relatietherapie
 • Systemisch Coachen
 • Tafelopstellingen
 • Familieopstellingen

 

Na afronding van mijn opleiding en de nodige praktijkervaring, heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) verkregen.


AGB-codes

 • Zorgverlener: 90-100666
 • Praktijk: 90-060275


Registraties

Tarieven

 • Relatietherapie: € 140,00 per 75 minuten

 • Individuele therapie: € 110,00 per sessie van 1 uur

Openingstijden

Maandag 08:30 - 18:00
Dinsdag 08:30 - 18:00
Woensdag 08:30 - 18:00
Donderdag 08:30 - 18:00
Vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews EFT-Relatietherapie Amsterdam-Centrum

Hieronder staan een aantal reviews over EFT-Relatietherapie Amsterdam-Centrum - Marianna

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn weer super gelukkig samen

Door aanbeveling van een zeer goede vriendin zijn wij bij Marianna terecht gekomen. Ik vond het lastig daadwerkelijk contact op te nemen maar na telefonisch contact en het eerste gespre was ik blij dat ik deze stap had gezet.

Onze relatie liep niet lekker meer en wisten niet meer hoe en of we het met elkaar verder wilden.

Marianna stelde ons de juiste vragen. Haar rustige, gevoelvolle, open en oordeelloze houding maakte het mogelijk om onze rol binnen onze relatie van 13 jaar, met een gevoel van vertrouwen en veiligheid, kritisch met elkaar tegen het licht te houden.

Wij hebben veel geleerd over onszelf, over elkaar en onze relatie, mede dankzij de therapie. Wij kunnen nu bepaalde herkennen en daarop anticiperen.

We hebben samen tot een oplossing kunnen komen en zijn weer super gelukkig samen. Marianna heeft ons uitstekend ondersteund.


| Amsterdam | 26 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij hebben elkaar weer gevonden

Toen wij de hulp van Marianna hebben ingeroepen, stond onze relatie onder grote spanning. Veel heftige ruzies en weinig begrijp voor elkaar kenmerkten onze relatie.

In gezamenlijke gesprekken hebben wij geleerd om een ruzie niet te laten escaleren en daardoor kwam ruimte vrij om het onderliggende probleem aan te pakken.

Door de rustige en vertrouwensvolle houding van Marianna hebben wij onszelf en elkaar beter leren kennen. Wij hebben begrip voor elkaar en wij kunnen dingen bespreken. Wij hebben elkaar weer gevonden.


| Amsterdam | 26 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg enthousiast over Marianna

Wij zijn erg enthousiast over Marianna! Zij heeft ons ondersteund om weer een gezonde basis in onze relatie te vormen. Marianna’s aanpak is helder en in het hier en nu. Zij confronteert, maar doet dit altijd met liefde en aandacht.

Wij hebben veel begrip gekregen voor onze eigen behoeften maar ook die van de ander. Wij hebben geleerd om patronen te herkennen, te handelen vanuit kracht en verbondenheid te creëren. Door de gelijkwaardigheid in haar opstelling naar ons voelden de gesprekken als samenwerken met haar. Zij is open en stemt goed af.

Wij hebben veel bereikt. En wij hebben het gevoel zelf in de hand te hebben hoe onze relatie met elkaar is.


| Amsterdam | 18 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ons huwelijk gered

We wisten niet meer hoe we elkaar konden bereiken. Marianna heeft ons enorm geholpen om patronen van ons zelf en van elkaar te begrijpen, oude patronen liefdevol los te woelen en in te laten zien waarom wij bij elkaar willen zijn.

Keer op keer legde ze met grote precisie de vinger op de zere plek, in heldere bewoordingen, met respect en rust.

Marianna was onpartijdig en respectvol naar ons beiden; het is haar gelukt om de verbinding tussen ons te herstellen. Ons huwelijk is gered en het vertrouwen in elkaar is hersteld. Wij hebben begrip voor elkaar waardoor er weer ruimte is voor liefde.


| 2 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze dank is groot

Na een moeilijke en moeizame periode in onze relatie zijn wij bij Marianna terecht gekomen.
In relatief korte tijd hebben mijn vrouw en ik kunnen achterhalen wat onze relatie zo moeilijk maakte de laatste tijd.


Dankzij een bepaalde strategie van Marianna kwamen we erachter wat wij afzonderlijk van elkaar vonden en hoe we over onze relatie dachten.


Dit alles gebeurde in een zeer ontspannen sfeer waar zelfs ruimte was voor humor. We zijn ons meer van elkaar bewust geworden en we kunnen meer anticiperen op elkaars behoeften.

Soms is er een "buitenstaander" nodig die je doet inzien hoe goed je het eigenlijk hebt en dat de basis van je relatie stabieler is dan je dacht.

Onze dank is groot!!


| Amsterdam | 27 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |