Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ineke van Gent | EFT Relatietherapeut|Psycholoog NIP

EFT-Relatietherapeut|Psycholoog-NIP-Eindhoven
Torenallee 45 3.001
5617 BA Eindhoven
psycholoog-eindhoven@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Eindhoven

Heb je het gevoel dat je alleen staat binnen je relatie? Vervallen jullie telkens in dezelfde ruzies? Is er iemand van jullie verliefd op een ander geworden of is jullie relatie een sleur geworden?

 

Veel problemen binnen een relatie onstaaan wanneer er sprake is van onvoldoende betrokkenheid, hechting en contact tussen partners. Wanneer de basale behoeften van verbinding, veiligheid, gezien en gewaardeerd worden niet of onvoldoende vervuld worden, ontstaat er vaak een strijd of vicieuze cirkel waar niemand gelukkig van wordt.

Een voorbeeld hiervan is dat je je partner verwijten gaat maken of terwijl je onderliggende boodschap is: ik mis je, ik voel me alleen. De andere partij heeft vaak moeite die boodschap 'eruit te pikken' en sluit zich af omdat de verwijten te veel pijn doen. Dan is de cirkel rond.

 

De EFT methode richt zich op het doorbreken van de cirkel en het herstellen van de communicatie en het contact tussen jullie. Zo kan er weer een veilige verbinding ontstaan waarin ieder zichzelf kan zijn.

 

Dit proces verloopt doorgaans vrij snel, gemiddeld zijn er 4 a 5 sessies (inclusief de intake) nodig om uit de impasse te komen. Vaak vergoeden verzekeraars een deel van de kosten, om dit zeker te weten kun je het beste even contact opnemen en vragen naar de vergoeding van relatietherapie via de aanvullende verzekering.

 

Wil je hier meer over weten over de methode of heb je andere vragen aan mij? Neem dan gerust contact op.

 

Praktische informatie

Tarieven: 72,50 euro per persoon
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Psychologie Universiteit van Tilburg, EFT Relatiettherapie, EMDR Traumatherapie, MBCT (Mindfulness), Opleiding behandeling eetstoornis/problematiek, Psychodiagnostiek
Beroepsvereniging: NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), EFT Relatietherapie Netwerk, LVPW (Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden), RBCZ( Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)

Ligging

Reviews Relatietherapie Eindhoven

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Eindhoven - Ineke van Gent

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Direct het gevoel op onze plek te zijn

“Wij hadden vanaf het eerste gesprek, direct het gevoel op onze plek te zijn. Een plek waar, naar je geluisterd wordt en waar we ons verhaal kwijt konden.

Ineke legde snel bloot waar het probleem lag en wist de juiste punten te raken met emotionele momenten van blijdschap tot echte boosheid. Er zijn over en weer dingen duidelijk geworden, zodat we weer omhoog kunnen kijken en samen met de kinderen een mooie toekomst kunnen hebben.

We hebben nog een weg te gaan, maar we weten nu welke richting we op moeten en Ineke heeft ons die weg laten zien. THX voor alles!”

| Eindhoven | 30 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ineke raakt de juiste snaar

“Na in een spiraal van niet meer kunnen communiceren te zijn gekomen, raakten we in een dieptepunt van onze relatie. We besloten hulp te zoeken bij Ineke. Er was zoveel om voor te vechten. Een gezin met drie opgroeiende kinderen en parters de eigenlijk veel te veel van elkaar houden.

In het eerste gesprek was het snel duidelijk dat we op de juiste ‘bank’ terecht waren gekomen. Ineke raakt de juiste snaar, en haar manier van de pijnpunten te benomen, was het voor ons snel duidelijk dat we met haar de juiste klik hebben.

In daarop volgende twee wekelijkse sessies zijn we dieper op het individu ingegaan en na enkele sessies ook dieper op elkaars behoefte.

In ons geval heeft Ineke ook enkele individuele sessie gedaan, en de combinatie van beide heeft ons binnen 6 maanden we geleerd te communiceren, begrijpen en begrip hebben voor elkaar en elkaars behoefte.

Wij weten zeker als wij niet deze stap gezet hebben dat onze relatie volledig was vastgelopen zonder toekomst.”

| Waalre | 30 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Makkelijk om je veilig te voelen en vrijuit te spreken

“Met mijn ex-vrouw heb ik een dochter die in de pubertijd zit, en die steeds meer moeite kreeg met de communicatie tussen haar ouders, waaruit nog regelmatig wrijving waarneembaar is.

Een tijd lang is de relatie tussen haar en mij, als vader, flink verstoord geweest. Het was niet mogelijk om tot een gesprek te komen - mijn dochter kon duidelijk niet omgaan met de heftige emoties die haar overvielen.

We hebben haar kunnen overhalen om met Ineke in gesprek te gaan, met de hoop dat zij haar zou kunnen helpen.

In de sessies met Ineke heeft mijn dochter gewerkt aan het beheersbaar maken van haar gevoelens, door gesprekken en oefeningen. Ook hebben mijn ex vrouw en ik een aantal gesprekken gehad met Ineke, waarbij we het over de communicatie onderling hebben gehad, en in welke mate die uitstraalt op onze kinderen.

Mijn dochter zit inmiddels weer goed in haar vel, en met mijn ex vrouw heb ik dankzij Ineke een aantal communicatieregels afgesproken, die voorkomen dat we bij elkaar irritatie aanwakkeren.

Bij Ineke is het makkelijk om je veilig te voelen en vrijuit te spreken. Ze stuurt het gesprek vooral door vragen te stellen en ruimte te geven aan haar gesprekspartners.”

| Eindhoven | 27 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |