Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Renate | Relatietherapeut - EFT therapeut

Relatietherapeut - EFT therapeut - Zeist - Renate
Relatietherapie Zeist
Woudenbergseweg 9
3701 BA Zeist
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zeist

Wanneer we ons verbonden voelen met anderen, zijn we op ons best.

 

Veel delen met je liefste, maar ook ruimte hebben voor jezelf. Die twee behoeften kunnen nog wel eens botsen in een relatie. Mijn ideaal voor een relatie is autonomie én verbondenheid: de vrijheid om jezelf te kunnen zijn en je tegelijkertijd geborgen te voelen in een relatie.

Als ervaringsgericht psychosociaal therapeut en gestalttherapeut is het mijn passie om de verbinding met jezelf en met de ander te versterken en jou te ontmoeten zoals je werkelijk bent.

 

Relatietherapie
Voelen jullie je eenzaam of ongelukkig in jullie relatie? Ervaren jullie verwijdering in het contact doordat jullie allebei je eigen gang gaan of steeds weer in discussies of ruzies terecht komen? Vinden jullie het lastig om eigen behoeften bespreekbaar te maken? Of willen jullie de communicatie graag verbeteren?

Relatietherapie kan helpen de verbinding met jezelf en met je partner nieuw leven in te blazen. Tijdens onze sessies kijk ik hoe jullie in hier en nu met elkaar omgaan. Hoe is jullie balans tussen autonomie en verbondenheid: hoe is een ieder afgestemd op eigen behoeften en grenzen en die van de ander?

Daarnaast gaan we in op de problemen die jullie ervaren en staan we stil bij jullie reactiepatronen en dynamiek binnen de relatie. Dit helpt om vicieuze cirkels te doorbreken.


Relatiecursus 'Houd me vast', dé APK , informeer voor de actuele data

Hoe houd je oog voor elkaar als partners als je opgeslokt wordt door je gezin, je werk en je vrije tijd? Je verwacht dat in jullie relatie alles vanzelf gaat, maar ook je relatie verdient onderhoud!
- Is het lastig om ruzies goed op te lossen?

- Voel je je alleen in de relatie?

- Zijn jullie meer maatjes of broer-zus dan liefdespartners?
- Leven jullie langs elkaar heen in het draaiende houden van jullie huishouden en/of gezin?

Wacht niet af todat het vanzelf beter wordt, maar onderneem actie: in twee dagen leer je om jlulie band te verbeteren en samen weer sterker te staan.

 

Jullie leren anders te kijken naar de patronen in jullie relatie. Jullie leren negatieve patronen te stoppen, onderliggende emoties en behoeften te herkennen en dit uit te spreken naar elkaar. Je leert jezelf en de ander beter begrijpen.

De volgende thema's komen aan bod:

1. lIefde en hechting begrijpen
2. De Duivelse Dialogen benoemen 
3. Diepre emoties herkennen
4. Ruzies stoppen
5. Verbindende gesprekken
6. Vergeving
7. Verbinding doro liefde en seks
8. Je liefde levend houden

 

De cursus wordt gegeven in een kleine groep van maximaal 6 stellen. Er is een gezmaelijk deel en momenten waarin jullie als stel samen in gesprek gaan met behulp van werkboek. 

Coaching
Is je leven uit balans en weet je het even niet meer? Ervaar je belemmeringen om te doen wat je echt wilt en is er een onvervuld verlangen? Als dat het geval is kan ik samen met jou onderzoeken hoe je klacht of belemmering op dit moment jouw leven beinvloed. We staan stil bij jouw wensen en behoeften en wat kan helpen om je vrij te  voelen en te kunnen zijn wie je echt bent. Leer je leven te leven en vindt weer de balans.

Over mij
Mijn naam is Renate, geboren in 1978. Na mijn studie pedagogiek ben ik sinds 2000 werkzaam geweest binnen de jeugdzorg. Eerst als hulpverlener in gezinnen en later als coach en teammanager. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen die te maken hebben met problemen in de partnerrelatie, gezinsrelaties en persoonlijke vraagstukken. 

Samen met mijn man en drie kinderen in de leeftijd van 18,16 en 1\3 jaar, wonen wij met veel plezier in Zeist. In de afgelopen jaren hebben wij aan den lijve ondervonden hoe je elkaar kan verliezen gedurende de intensieve jaren met een jong gezin, in combinatie met je baan, je hobbies, sport en sociale contacten.
Het innerlijk besluit om er samen uit te willen komen en de gesprekken met een relatietherapeut hebben onze partnerrelatie versterkt en verdiept. 

Ik ben er van overtuigd dat het verzorgen van iedere partnerrelatie aandacht behoeft om te voorkoen dat het vastloopt. En als er al barstjes zij ontstaan, dan wil ik graag van betekenis zijn om deze te repareren en helen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op. 

Renate
 

Online therapie

Indien nodig en wenselijk bied ik ook online therapie aan. Het heeft echter mijn voorkeur therapie live te doen.

Opleidingen & registraties

 

  • Ervaringsgerichte psychosociale therapie aan het Kempler instituut (2007)
  • Gestalttherapie en gestaltgezinstherapie (2021)
  • Emotionally Focused therapy (EFT) Registraties

Specialisaties

Zelfs gelukkige mensen gaan vreemd. (Petra Deij)

Verder na ontrouw... ja het kan!
Ontrouw doet je relatie, lang of kort, trillen op zijn grondvesten. 
Voor het herstel van vertrouwen is het allereerst van wezenlijk belang om stil te staan bij de emoties die ontrouw voor de bedrogene, maar ook voor de vreemdganger met zich meebrengt. Deze heftige emoties komen vaak voort uit de angst de liefdesband met je partner kwijt te raken. 

Belangrijk is om stil te staan bij de betekenis van ontrouw. Ontrouw leidt tot verwijdering, maar is ook een signaal van verwijdering die al eerder is ontstaan. 

Veel mensen die vreemdgaan zijn niet zozeer uitgekeken op hun partner, maar op de persoon die zij zelf zijn geworden. Vreemdgaan gebeurt vaak omdat we op zoek zijn naar iets in onszelf, dat we in onze huidige relatie zijn verloren. Vaak ben je dus niet zozeer op zoek naar een andere geliefde, alswel naar een andere versie van jezelf. 

Het is essentieel voor het herstel van het vertrouwen dat jullie je als partners goed gewaar zijn van eigen verlangens en behoeften en deze delen met de ander. Als het je als partner lukt hier ontvankelijk op te reageren, zodat deze behoeften een plek kunnen krijgen binnen de relatie, biedt dit kansen voor een nieuwe, intense verbinding met elkaar. 

Tarieven

€ 110,- per uur indiviudele therapie
€ 140,- per uur relatietherapie en gezinstherapie 

De sessies duren gemiddeld 1,5 uur

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Zeist.
Ik ontvang mensen uit de regio Zeist, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Houten.Reviews Relatietherapie Zeist

Hieronder staan reviews over Relatietherapie Zeist - Renate

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Renate is een fijne gesprekspartner

Renate is een fijne gesprekspartner die niet van een afstand als therapeut je laat spartelen, maar doet fijne suggesties, heeft goede praktijkvoorbeelden en zorgt echt voor ruimte voor beide partijen. De sessies waren prettig, vanaf de eerste sessie hadden we beide al een vrij ontspannen gevoel en waren we benieuwd wat we allemaal zouden kunnen leren.
We hebben een aantal onderwerpen kunnen bespreken die we zelf niet zo makkelijk op een open manier hadden kunnen bespreken. Een derde persoon erbij die de ruimte aan beide geeft en bewaakt dat de sfeer goed blijft is daarbij van groot belang gebleken. Elk onderwerp dat we aanstipten en daarbij het ‘taboe’ in de relatie over dat onderwerp verbraken, lag vervolgens open om ook samen te bespreken.
Elkaar beter leren kennen op bepaalde vlakken, als je al zo lang samen bent heb je toch het idee dat je elkaar daardoor goed kent, maar je kent vooral de reactie op elkaar en niet over alles zo zeer de achterliggende reden. Omdat we weer met open blik en ruimte en geduld dingen konden bespreken hebben we elkaar weer wat meer leren kennen en daardoor weer meer begrip gekregen voor bepaald gedrag bijvoorbeeld.
Elke week/twee weken een momentje om open en eerlijk zaken te bespreken, dat sijpelt dan door in de rest van de dagen. Begrip voor elkaar helpt daarbij natuurlijk ook.
Als we er weer aan toe zijn komen we zeker terug!

| Zeist | 6 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij voelden ons allebei erg fijn en veilig

Renate heeft ons op een andere manier laten denken en leren communiceren. Ik heb geleerd hoe je relatie al kan verbeteren door meer uit te spreken waar je de ander dankbaar voor bent of wat je waardeert. Eerder hield ik dit voor me. Maar nu ik me besef hoe belangrijk dit voor mijn partner is, doe ik dit vaker en voel ik zo dat het echt de moeite waard is zoiets relatiefs kleins te doen met een groot effect op mijn relatie.
Ook hebben we geleerd anders te communiceren met elkaar. In plaats van dat ik zeg 'heb je alweer niet gekookt' geef ik nu aan hoe ik mij voel en of vraag ik bijvoorbeeld of hij het koken kan overnemen.
Wij voelden ons allebei erg fijn en veilig om dingen met Renate te delen en bespreken. We hadden continu het gevoel dat je echt neutraal stond.

| Zeist | 20 dec 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ongelooflijk dankbaar voor haar onvermoeibare begeleiding

Renate is een rustige, warme, geduldige therapeut. Ze observeert en luistert goed, en stelt de juiste vragen. Ze creëert een veilige omgeving waar alles open en eerlijk kan worden besproken. Je hoefde haar nooit te herinneren aan iets dat eerder besproken was, het was bij een volgende sessie steeds alsof je verder ging waar de vorige sessie was geëindigd. Ze bereid haar sessies goed voor en tegelijk gaat ze in op wat er tijdens de sessies naar voren komt . We voelden ons goed begrepen door haar.
De thema’s die aan bod kwamen waren: communicatie, verbinding, intimiteit en seksualiteit.

De sessies met Renate hebben onze verbinding als liefdespartners versterkt, op zowel communicatief als lichamelijk vlak. De kern daarvan was Renate’s begeleiding bij het doorbreken van vicieuze cirkels in onze communicatie, door het beter begrijpen waar irritaties over alledaagse dingen vandaan komen, waarom die zo kwetsend zijn en tot frustraties leiden. Ook het leren praten over onze opvattingen over lichamelijke intimiteit hielp ons nader tot elkaar te komen.
Renate gaf regelmatig nuttige tips, zoals bijvoorbeeld een goed boek over het leren van de verschillende liefdestalen of over seksualiteit.
Het meest waardevolle van alle sessies was Renate’s open en nuchtere benadering ten aanzien van het bespreekbaar maken van intimiteit en sex in de relatie. Met name het leren uitspreken van je onzekerheden en wensen op dat vlak, leren met elkaar over je seksuele relatie te praten, en hoe je meer kan leren genieten van lichamelijke intimiteit en sex.
Ik ben Renate ongelooflijk dankbaar voor haar onvermoeibare begeleiding en wens iedereen zo’n ontzettend fijne coach!”

| 19 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Renate heeft een heel persoonlijke en warme aanpak

Renate heeft een heel persoonlijke en warme aanpak. Wij voelden ons gelijk erg op ons gemak o.a. omdat zij ook haar eigen ervaringen deelt. Dat maakt dat enige schaamte die je hebt snel wegvalt. De tips die zij ons gaf zijn eigenlijk heel logisch, maar toch denk je er zelf niet aan als je in een lange relatie zit. Zo denken we er nu bijvoorbeeld weer aan om dingen bij elkaar te "checken" in plaats van iets aan te nemen omdat je elkaar al zo lang kent dat je denkt het wel in te kunnen vullen voor de ander.

| Zeist | 16 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Forum tips | Forum lotgenoten | Login