Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Pien | Gezins- en relatietherapeut

Gezins--en-relatietherapeut-Leiden
Middelstegracht 87 g
2312 TT Leiden


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie & Gezinstherapie Leiden


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Mijn naam is Pien, ik ben gezins-en relatietherapeut (ook wel systeemtherapeut).  Ik ben getrouwd en heb twee dochters, een tweeling. In mijn praktijk behandel ik vanuit de systeemgerichte visie mensen met hele verschillende problemen.

Het leven is aan verandering onderhevig zo ook je relatie, als mens verander je, de omgeving veranderd, het is belangrijk hier tijd en energie in te steken. Hoe doe je dat in je drukke en hectische leven. Soms worden de problemen te groot er is te weinig verbinding en betrokkenheid op elkaar. Je raakt elkaar kwijt.

Doel van therapie is het vergroten van veiligheid en intimiteit, elkaar weer vinden.

De westerse relatie is een romantische relatie die op veel verschillende aspecten een beroep doet en verwachtingen met zich mee brengt. Je partner moet niet alleen je beste vriend zijn maar ook je minnaar en vader/moeder van je kinderen.

Dat zijn veel rollen en is dus zeer ingewikkeld, hoe doe je dat? Wat vind je echt belangrijk in een relatie. In een wereld waarin de romantische relatie de boventoon voert met alle verwachtingen daarover valt het niet mee dat allemaal uit te voeren binnen je relatie.

We gaan samen onderzoeken welke patronen er zijn in jullie relatie en onderzoeken waar deze vandaan komen. We pakken oud zeer aan en creëren een veilige basis van waaruit jullie weer verder kunnen.  

Soms wordt het doel om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan, zeker als er kinderen in het spel zijn.  Als je beide bereid bent om je relatie nog een kans te geven, is dit een goed moment om hulp te zoeken. 


Relatieproblemen

Voor welke relatieproblemen kunnen jullie bij mij terecht?

Mensen kunnen terecht als ze elkaar weer willen vinden en willen leren praten op een andere manier. Het gewone leven is vaak druk en dan is het lastig samen stil te staan. Als je voor de keus staat om door te gaan of uit elkaar te gaan, is het zinvol om er samen nog een keer goed naar te kijken. Als er sprake is van vervreemding, vreemd gaan, gevoelens voor een derde. Ook dan is het goed met elkaar te onderzoeken wat je wil en hoe.

Vaak lukt het om samen weer verder te gaan. Wanneer dat niet zo is, kan therapie helpen om op een goede manier elk je eigen weg te gaan.

 

Relatietherapie

Wie kan bij mij terecht voor relatietherapie?

Iedereen kan bij mij terecht voor relatietherapie. Het is binnen een proces van therapie belangrijk dat je komt en probeert bezig te zijn met het besprokene juist ook buiten de therapiekamer. Het is belangrijk om samen commitment te hebben voor het samen zoeken en verdragen van het oog hebben voor ingewikkelde processen.

 

Wat kunnen jullie van relatietherapie bij mij verwachten?

Een open houding vanuit mij, ik ben respectvol direct. 

We gaan samen onderzoeken welke patronen steeds terugkomen in jullie relatie en onderzoeken waar deze vandaan komen. Ik help jullie de emoties te onderkennen die spelen binnen jullie relatie en breng jullie weer met elkaar in verbinding door deze samen door te werken.

We pakken oud zeer aan en creëren een basis van waaruit jullie weer verder kunnen. Waar komen jullie vandaan wat neem je mee als bagage, hoe geef je relatie vorm.  

Na een aantal gesprekken evalueren we het proces. Is de therapie wat je ervan verwacht welke richting gaan we op. Alle emoties mogen er zijn. Doordat jullie je verhaal kunnen doen en echt naar elkaar luisteren, kun je beter richting bepalen.  Dit alles in goede afstemming met jullie beiden. We bespreken wat jullie prettig vinden, wat werkt voor jullie, gaan hier samen naar op zoek en stemmen de therapie daarop af. 

 

Ik doe mijn werk al jaren met veel plezier, ik word blij van praten met mensen, ze echt leren kennen en samen onderzoeken hoe het komt dat het gaat zoals het gaat. Ik geloof dat het verhaal wat mensen over zichzelf vertellen geen statisch gegeven is maar aan verandering onderhevig. En precies hier zitten er verandermogelijkheden. Deze exploreren en onderzoeken we. 

There is a crack in everything. That's how the light gets in. (Leonard Cohen)”.

Voor mij is het doel van therapie dan ook dat de mens, de partners en het gezin elkaar beter leren  begrijpen, dat de communicatie wordt verbeterd zodat iedereen met elkaar, op hun eigen manier verder kan.

Niet alleen het zoeken naar de oorzaken staat centraal maar ook het samen zoeken naar krachten en mogelijkheden.  Naast praten gebruik ik ook creatieve middelen en spel. Beelden spreken soms meer voor zich dan alleen taal en voor kinderen maakt dit het leuker en kunnen zij zich beter uitdrukken

Ik ben naast systeemtherapeut ook kunstzinnig therapeut.  Ik vind het ook leuk en zinvol deze te combineren.  

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.


Pien

 

Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk blijft voorlopig geopend voor cliënten. Met elke client afzonderlijk is er overleg over de urgentie van de afspraken, de wens om deze wel of niet op dit moment voort te zetten. 

 

Opleidingen & registraties

Opleidingen
.       EFT emotionally focused therapy 
.       Trauma en systeemtherapie: een ingewikkelde maar noodzakelijke combinatie

·       Verbindend Gezag

·       Intensieve tweejarige opleiding tot Systeemtherapeut

·       Voortgezette opleiding tot Systeem Therapeutisch Werker

·       HBO Sociaal Kunstzinnige Therapie

·       HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Aanvullende trainingen | congressen
2021 Houd me vast 
2020 NVRG
2020 Esther Perel
2019 Verbindend Gezag / Geweldloos Verzet

2019 NVRG

2019 ‘Crossing borders, Linking Lives’;

European conference of Narrative Therapy and Community Work

2018 NVRG

2018 Maurizio Andolfi

2018 Naratieve en collaboratieve therapie

2017 NVRG
2017 David Epston "Narratieve Therapie in Wonderland"

2016 Giz Gezamelijk Inschatten Zorgbehoeften

2016 Signs of Safety

2015 Complexe Scheidingen

2014 Basiscursus Mentaliserende Bevorderende Therapie

2013 Pivotal Response Treatment level 1 & 2

2012 Bejegening & Deëscalatie en Agressiehantering ambulante hulpverlening

 

2012 Congres Realisme in Autisme

  

Registraties
·       NVRG; relatie en gezinstherapie; lid ST 13756

·       NFG OTS register; psychosociale hulpverlening en creatieve hulpverlening; 9261

·       SKJ  100017654

 

Werkervaring
2020 tot heden Systeemtherapeut binnen Fact/Jot Curium LUMC
2019 tot heden eigen praktijk voor systeemtherapie TheraPien

2018 | 2020 Systeemtherapeut

·         Govoorjeugd Alphen (gedetacheerd vanuit Curium LUMC)

2015 | 2018 Therapeut sociale en communicatieve vaardigheden

·         Jeugd en gezinsteam Boskoop (gedetacheerd vanuit Rivierduinen Centrum Autisme Kinder en              Jeugd)

2008 | 2018 Therapeut sociale en communicatieve vaardigheden

·          Centrum Autisme Kinder en Jeugd, onderdeel van Rivierduinen Leiden

2007 | 2008 Casemanager ambulant team

·          ’ s Heerenloo West Nederland locatie Willem van den Bergh Noordwijk

1997 | 2008 Cliëntcoördinator

·          ’s Heerenloo West Nederland locatie Willem van den Bergh Noordwijk

1996 | 1997 Groepsbegeleider/oproepkracht

·          ’s Heerenloo West Nederland locatie Willem van den Bergh NoordwijkRegistraties

Specialisaties

Relatietherapie:

Soms loopt je relatie niet lekker, zitten jullie in negatieve patronen en lukt het niet hier uit te komen.

Een derde kan helpen hier meer zicht op te krijgen, door middel van luisteren, terug naar het gevoel en samen exploreren hoe je ten opzichte van elkaar staat.

Welke patronen spelen zich af tussen jullie, welke rol speel je hier zelf bij en hoe kun je deze veranderen. Wat zegt het patroon over jullie en over jullie eigen geschiedenis.

Een relatie is de moeite waard om in  te investeren. Willen jullie dit onderzoeken? Wat is jullie eigen geschiedenis.

 

Gezinstherapie

Het runnen van een gezin is bij tijd en wijlen ingewikkeld, zeker als het met één of meerdere gezinsleden minder goed gaat, daar kan iedereen onder lijden. Voor de oplossing van het probleem hebben we alle gezinsleden nodig. Iedereen verdient een stem en verdient het om gezien te worden.

Hoe gaan jullie om met elkaar, hoe verloopt de communicatie, hoe gaat je om met opgroeiende kinderen en jongeren, hoe raakt dit aan jezelf.

De systeemvisie gaat uit van het principe, dat u, uw kind en uw omgeving deel uitmaken van een sociaal systeem. Binnen dit systeem bestaan verschillende relaties: tussen u, uw kind, broers, zussen, andere familieleden, klasgenoten of collega’s en vrienden.

Als een van de mensen uit zo’n systeem – in dit geval uw kind problemen heeft, dan komen deze onderlinge relaties sterk onder druk te staan.

Het helpt dan om als gezin met een systeemtherapeut te praten. Die zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt en dat er goed naar elkaar wordt geluisterd. Ik probeer jullie te helpen anders naar de problemen te kijken. Vaak lukt het om samen nieuwe oplossingen te vinden of minder last te hebben van wat er speelt.

Ik ben er voor alle gezinsleden en zal proberen mijn vragen zo te stellen dat er beweging komt in vaak moeilijke en vastgelopen processen. Het doel  is dan ook dat het gezin elkaar beter probeert te leren begrijpen en de communicatie te verbeteren zodat iedereen met elkaar verder kan.

 

Individuele (relatie) therapie

Iedereen heeft een verhaal. Het verhaal wat je maakt over jezelf is geen statisch verhaal, het is aan verandering onderhevig, We gaan op zoek naar het vertelde verhaal maar ook naar de nog niet vertelde verhalen, naar verhalen die meer aandacht verdienen.

Dit heet narratieve therapie, op zoek naar de verhalen, ik kan dan gebruik maken van tijdslijnen en genogrammen. Het kan goed zijn om binnen een relatietherapie ook naar jezelf te kijken, dat kan in individuele gesprekken. Ook wil soms je partner (nog) niet mee en kom je voor jullie samen maar alleen. Als er een een persoon veranderd binnen het systeem veranderd het systeem automatisch mee.

We kijken naar het verleden, heden en naar de toekomst. Hoe kun je meer regie ervaren over je leven en beter begrijpen waarom het gaat zoals het gaat. Individuele systeemtherapie kan daar bij helpen. Ik maak gebruik van veel technieken binnen de systeemtherapie zoals oplossingsgerichte  technieken.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

- Problemen binnen de communicatie

- Problemen binnen het (samengestelde) gezin
- Levensfaseproblematiek
- Opvoedproblematiek
- Problemen rondom autisme in een gezin, bij een partner of kinderen

Tarieven

Ik heb geen contract met de gemeenten en via het ziekenfonds wordt de gezins- en relatietherapie (systeemtherapie) vaak niet vergoed (check dit wel)

 

Individuele therapie 60 min 85 euro

Relatie/gezinstherapie 70 min 110 euro

 

 

U krijgt van mij maandelijks een rekening per mail.

Openingstijden

Maandag 9.00-13.00 (om de week)
Dinsdag -
Woensdag 9.00-21.00 (om de week)
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |