Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Chris | EFT / Systeem / Gestalt

EFT / Systeem / Gestalt - Haarlem - Chris
Relatietherapie Haarlem
Zaanenstraat 18
2103vp Haarlem
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Haarlem

Weet je nog toen je net verliefd was, je sexuele relatie fijn was en een zonnige toekomst voor de boeg? Er was geen wolkje aan de lucht. Samen zouden jullie oud worden. Maar langzaam is er iets verandert of er is iets gebeurt. Je vind het allemaal wat saai geworden. Of heb je steeds vaker onenigheid en zelfs fikse ruzies met je partner. Of je bent vooral conflicten aan het vermijden, want telkens lijkt het alsof je op een "landmijn" stapt. En lijkt je partner maar niet te snappen wat je bedoelt en ben je teleurgesteld daarover. Kan me voorstellen dat je dan steeds meer twijfelt aan je relatie. Maar ja, wat dan? 

 

Samengesteld gezin / stief ouders 

Ingewikkelder kan het worden als je al een huwelijk achter de rug hebt en een samengesteld gezin vormt. Dan kunnen gevoeligheden uit je vorige relatie een rol spelen in de ruzies die jullie hebben. Misschien voel je je wel schuldig tegenover je kinderen voor het verbreken van de relatie met hun vader of moeder. Of je kinderen kunnen er nog niet over heen stappen en komen met de gekste verwijten aan. Onbewust kan je hen dan net een beetje voortrekken en dat geeft weer allerlei gedoe in huis. 

 

Wat speelt er zoal?

Misschien herkennen jullie wel wat van onderstaande situaties:

 • Je mist betrokkenheid en jullie praten vooral over oppervlakkige dingen. Je voelt geen echte verbinding. Je hebt het idee dat je partner met zijn/haar hoofd ergens anders is. Je wilt graag diepgaandere gesprekken, ook over ‘moeilijke’ dingen.

 • Eén van jullie is veel met de ander bezig, aan het "pleasen" en je weet niet wat je aan hem / haar hebt. Of je partner is vaak meer met zichzelf bezig en vergeet dat je er ook nog bent.

 

 • Het lukt jullie niet om ruzies op een goede manier uit te praten. Jullie verzanden steeds in dezelfde patronen. Maken elkaar verwijten in plaats van dat jullie zelf jullie verlangens, behoeftes uitspreken. Kleine lieve dingetjes voor elkaar doen lukt niet meer en de gun- en funfactor is verdwenen. Het lijkt soms wel op een mijnenveld of veenbrand. Elk moment kan er een ruzie oplaaien. 

 

 • Jullie hebben wel begrip voor elkaar, maar de situatie verandert niet. Eén van jullie neemt misschien geen verantwoordelijkheid. De ander trekt voor zijn/haar gevoel steeds de kar of aan een dood paard. Je voelt je moedeloos, gefrustreerd en machteloos.

 • Je hebt geen bevredigend sexleven meer. Jullie kunnen wel goed samenwerken in het gezin, maar daar blijft het bij. Jullie kunnen niet meer samen lachen of samen huilen. Je vindt het eigenlijk veel te serieus en zwaar. Jullie verlangen naar speelsheid, lichtheid, genot, maar weten niet goed hoe je dit weer in je relatie kan krijgen.

 

 

Relatie Begeleiding

Ik kom deze situaties regelmatig tegen in mijn praktijk. En persoonlijk herken ik er ook wel een paar uit mijn eigen relatie. Gelukkig kan je op een andere manier leren communiceren. Veel persoonlijker, duidelijker maar vooral liefdevoller. Het lukt mij inmiddels vrij aardig en help je er graag bij.

Je gaat bijvoorbeeld ervaren hoe je gevoelige kwesties aan de orde kunt stellen, zonder elke keer ruzie te krijgen. Hoe je delicate kwesties naar beider tevredenheid kunt oplossen. Je wordt bewust dat jullie allebei een aandeel hebben in de ongezonde interacties.

Met de ervaringsgerichte methoden uit de EFT, Systeem en Gestalt therapie help ik je uiten wat je ervaart in het contact met elkaar. Je gaat ontdekken wat er onderhuids speelt of wat je werkelijk drijft. Je leert een veilige en positieve omgeving te creëren. Erkenning en onderzoek staat daarbij centraal. De kunst is om jullie in beweging te brengen en lichamelijk te ervaren wat er tussen jullie speelt.   

 

Ik heb tevens een systeem benadering. Systemen hebben als kenmerk dat ze zichzelf in evenwicht houden. Dat betekent dat als de één verandert, dat de ander dan ook zal veranderen om het evenwicht te hervinden. Daarbij daag ik je uit of confronteer ik je om uit je veilige confort zone te komen, zodat je nieuwe positieve ervaringen opdoet. Samen kunnen we een liefdevollere relatie creëren.

 

Resultaat

Door de relatie sessies gaan jullie:

 • meer emotionele verbinding ervaren,
 • duidelijker en vrijer je gevoelens uiten,
 • beter weten wat je wilt en waar je voor staat,
 • op een bevredigende en authentieke wijze ergernissen of gevoelige kwesties bespreken,
 • elkaars intimiteit (her) ontdekken (de basis van een bloeiend sexleven ;-),
 • leren uit "het-grote-elkaar-de-schuld-geven" spel te stappen en te gaan communiceren vanuit verlangen in plaats van verwijt.
 

Wie ben ik?

Geboren in '64. De drive om therapeutisch werk te doen stamt waarschijnlijk uit mijn jeugd, opgegroeid in een behoorlijk disfunctioneel gezin. Mijn ouders waren allebei niet in staat om hun gevoelens goed te uiten. Conflicten of confrontaties werden vermeden, emoties werden onderdrukt. Als kind voelde ik onderhuids allerlei spanning en had daar last van. In mijn begeleiding geef ik veel aandacht aan open en eerlijke communicatie. Je mag precies zijn, wie je bent.    

 

Na een commerciële carrière ben ik 10 jaar geleden langzaam overgestapt naar het vak van professioneel therapeut. Om ervaring op te bouwen werkte ik voor de Opvoedpoli, Stichting 113 Zelfmoordpreventie en als gespreksleider voor de Depressie Vereniging. Als talentencoach begeleidde ik mensen naar een meer bezield werk. Ik heb mijn 4-jarige (Post HBO) beroepsopleiding gevolgd bij Kempler/NSG (systeem/gestaltherapie) en diverse leiderschapscursussen op het gebied van lichaamswerk, blokkades en liefde bij Venwoude, Osho Humaniversity, Hannah Cuppen (bindings en verlatingsangst) en Piet Weisfelt (liefdesenergie). Ook maak ik deel uit van diverse mannengroepen, want ik geloof sterk in de kracht van mannenbijeenkomsten. "Aanwezige" mannen geven mij steun en inspiratie om mijzelf verder te ontwikkelen.

 

Persoonlijke en relationele groei is belangrijk voor mij in het leven. De manier waarop mijn vrouw en ik  met onze problemen omgaan, is een grote inspiratiebron. Ik heb geleerd mezelf te beschermen als ik me kwetsbaar voel. Dat is een van de basisprincipes om een gezonde en liefdevolle relatie te  ontwikkelen. Ik ben niet perfect (en mijn vrouw ook niet 😉), en soms leren we gewoon door te vallen en weer op te staan.  

 

Ik ben ook de trotse vader van 3 kinderen. Voor een potje tennis kun je me altijd wakker maken. Ik wandel graag met onze hond en maak vaak lekkere gerechten. Af en toe ga ik lekker ongegeneerd los op de dansvloer. Ooit zal ik samen met mijn vrouw Relatie retreats op een mooie plek in het buitenland  geven.  

 

 

Vragen of afspraak maken?

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met me op. Meestal lukt een afspraak wel binnen een week of 2. Ik werk ook 's avonds en soms in het weekend. 

Chris

Online therapie

Op zich is de praktijkruimte groot genoeg om veilig gesprekken met elkaar te hebben. Elkaar persoonlijk zien en spreken, geeft meer informatie en heeft mijn sterke voorkeur. Maar mocht dat niet mogelijk zijn doordat je bv in quarantaine zit, dan maak ik wel gebruik van Zoom. Continuiteit van therapie is belangrijk  voor het slagen van de therapie.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik conformeer me aan de beleidsregels van het RIVM. Ik ventileer de praktijkkamer goed en houdt minimaal 1,5 m afstand, zodat het risico op besmetting minimaal is.

Opleidingen & registraties

 • Verdiepingsjaar Gestalt aan het NSG 
 • 3 jarige Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psycho-sociaal Hulpverlener aan het Kempler Instituut (EFT, Gestalt, Systeem therapie)
 • Psycho Sociale Basis Kennis aan Con Amore
 • Basis jaar Haptotherapie aan Synergos
 • Talentenspel Coach (door Willem Glaudemans ontwikkeld)
 • Diverse Leiderschapstrajecten bij Venwoude, centrum voor persoonlijke ontwikkeling.
 • 2 jarige Encounter training bij Osho Humaniversity


Registraties

Specialisaties

Ik bied hulp aan op 4 gebieden:

 • Relatie problemen, waarbij de emotionele verbinding niet tot stand komt, veelal door communicatie problemen. Het gaat meer om macht dan om liefde.

 • Relatie ontwikkeling, waarbij de relatie verzand is in vanzelfsprekendheden en opgeschud mag worden. Thema's zoals intimiteit, zingeving en sexualiteit komen ter sprake.

 • Herstel van vertrouwen bij Ontrouw; aan de hand van het beproefde model S.A.M.E.N begeleid ik jullie bij de moeilijke weg naar het herstel van vertrouwen. 

 • Liefdevol afscheid nemen; als jullie besluiten uit elkaar te gaan, hoe kunnen jullie daar op een    volwassen manier mee omgaan, zonder in gevecht te blijven of te komen.

Meestal zijn deze gebieden niet zo afgebakend en spelen er meerdere issues tegelijkertijd.

Een paar sessies kunnen al een wereld van verschil maken.
Mijn ervaring is wel dat 8 tot 10 sessies, gedurende 2 tot 3 maanden de duurzaamste resultaten opleveren.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • De relatie is uit balans. Eén van de partners ervaart geen gelijkwaardigheid meer. De kar wordt niet meer gemeenschappelijk getrokken, zowel op emotioneel als fysiek vlak. De relatie stokt, er is geen groei meer.

 • Afhankelijkheid. Partners zijn te afhankelijk van de goedkeuring van de ander. Dit stokt de liefdesstroom.

 • Liefdes angst/gebrek aan intimiteit. Na herhaaldelijke nare ervaringen dat je partner jou niet echt kan zien, zich niet goed kan inleven in jou, heb je besloten ter zelfbescherming je niet meer bloot te geven. Het contact verloopt oppervlakkig en intimiteit ontbreekt.

 • Te grote verantwoordelijkheid voor de relatie. Partners kennen elkaar al lang en denken te weten hoe de ander in elkaar zit en pakken onbewust de moeder of vader rol op zich. Daardoor verdwijnt de energie. Men wordt niet uitgedaagd en de verleiding is groot hetzelfde te blijven doen.


 • Gebrek aan kwetsbaarheid. Stellen komen gemakkelijk in verwijten terecht en kunnen niet de    vertaalslag maken naar wat ze missen in de relatie. 

 • Ruzie maken is een kunst. Stellen weten niet hoe ze op een bevredigende manier ruzie kunnen maken. Het escaleert snel of ze vermijden het volkomen. Beide situaties zijn killing voor de relatie. Ze kunnen niet met hun boosheid omgaan, terwijl deze emotie juist helpt om grenzen te bewaken en richting te geven.   

 • Stellen kunnen niet met Verschil omgaan. Er moet altijd harmonie zijn en positiviteit, maar dat  verhindert gevoelige onderwerpen te bespreken, waardoor het vertrouwen weg ebt en de sexuele    aantrekkingskracht of spanning als een nachtkaarsje uitdooft.

Tarieven

Ik reken Eur 125,-  (0% btw) per sessie van 75 minuten overdag.

Als je 's avonds (na 18:30) of in het weekend een sessie wilt afspreken, dan zijn de kosten Eur 150,- (0% btw) 


Indien ik met mijn partner Joan Bieger samenwerk zijn de kosten Eur 200,- per sessie.

Het is vrij parkeren voor de deur of in de wijk.

Vergoeding


De kosten van Relatie therapie worden door sommige zorgverzekeraars voor een deel vergoed indien je een Aanvullende Verzekering hebt afgesloten. 

Ik kan de nota ook splitsen in 2x individuele psychosociale therapie per partner. Dat biedt ook mogelijkheden, mits je een aanvullende polis hebt.

Check je polis of neem even contact op met me.


Het is vrij parkeren voor de deur of in de wijk.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 21.30
Dinsdag 9.00 - 21.30
Woensdag 9.00 - 21.30
Donderdag 9.00 - 21.30
Vrijdag 9.00 - 21.30
Zaterdag op afspraak
Zondag op afspraak

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatietherapie Haarlem

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Haarlem - Chris

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dank Chris, voor je luisterend oor

Na 3 sessies heeft Chris onze relatie weer helemaal de juiste richting in geduwd. Na een situatie waarbij partner 1 partner 2 een tijdlang negeerde, is partner 2 vreemd gegaan. Maar er is een kind in het spel, dus zomaar opgeven was geen optie voor ons. Door slimme vragen te stellen, ons na te laten denken over de waarde van de relatie en interessante gesprekstechnieken kwamen we al snel tot de conclusie om samen verder te gaan.
De band lijkt nu wel hechter dan ooit!

Dank Chris, voor je luisterend oor, het feit dat het nooit op een verwijtende manier ging en je scherpe vraagstelling. Wij raden jou aan iedereen aan!

| Haarlem | 12 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Chris heeft ons geweldig geholpen

Chris heeft ons geweldig geholpen, we kunnen niet anders zeggen. Onze onderlinge gesprekken waren daarvoor altijd vastgelopen en op een plezierige en natuurlijke manier liet hij ons beide beseffen waar en waarom de goede bedoelingen vastliepen. Soms confronterend maar ò zo doeltreffend. Vakwerk!

| 14 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Very welcoming

Chris' kind and relaxed presence is very welcoming and immediately put us at ease. His understanding and practical approach has been hugely beneficial for the way my partner and I interact and communicate about difficult subjects. It took very few sessions to really feel like we have the tools to come together and work though things on our own - thank you Chris for your wonderful support!

| 31 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hij heeft ons goed geholpen

We zijn heel blij de stap naar relatie therapie bij Chris genomen te hebben.

 

Hij heeft ons goed geholpen thema's te bespreken die we moeilijk vonden. Hij heeft kalme uitstraling en kon goed invoelen wat er onderhuids speelde en gaf ons vertrouwen.


| Haarlem | 26 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Chris heeft ons super geholpen

Chris heeft ons super geholpen met onze communicatie.

 

Waren we vooral gericht op wat de ander niet goed deed, nu blijven we veel meer bij ons zelf en durven we ons kwetsbaarder op te stellen. Dat brengt ons veel dichter bij elkaar en voelen de liefde weer stromen.

 

Hij was duidelijk, ging gelijk met ons aan de slag en hield ons bij de les. Met zijn vriendelijkheid en ervaring voelden we ons beiden op ons gemak.


| Haarlem | 11 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Chris heeft ons super geholpen

We kwamen uit zeer hektische periode waarin we elkaar beetje kwijt geraakt waren. Mijn man was 100% gefocussed op zijn bedrijf en ik werkte ook 3 dagen en bleef alleen met de kids achter.

Tijdens de gesprekken kwamen we erachter dat "oud zeer" nog steeds een rol speelde op de achtergrond en dat ondermijnde het vertrouwen. Daarin zijn we heel eerlijk geweest naar elkaar, wat ons pijn gedaan had, wat we niet meer durfde te bespreken met elkaar.

Toen dat eenmaal op tafel lag, de situatie met elkaar doorgenomen hadden, kregen we begrip voor elkaar en konden we weer bouwen aan een fijne relatie.

Chris heeft ons super geholpen met zijn ervaring, zijn geduld en zijn helderheid.

| Haarlem | 3 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij zijn hem super dankbaar

We kwamen bij hem na periode van veel ruzie. Hij liet ons vooral stilstaan bij onze eigen reacties en hielp ons beter uit te drukken wat ons dwars zat en konden de ruzies op een prettige manier uitpraten.

 

We leerden naar ons eigen aandeel te kijken en dat hielp om beter met elkaar in contact te komen en uit de verwijt sfeer te stappen. Soms was er een traan, maar we hebben ook weer gelachen met elkaar.

 

Wij zijn hem super dankbaar!


| Beverwijk | 18 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |