Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Chris Tanis | Gestalt / Systemisch

Gestalt-Systemisch---Haarlem
Zaanenstraat 18
2103vp Haarlem
chris-tanis@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Haarlem

Relatietherapeut met praktijk in Haarlem en Hoofddorp. Ik gebruik EFT, systeem therapie en Gestalt methodes om de emotionele verbinding tot stand te brengen.

Als je verliefd op elkaar bent, een fijne sexuele relatie hebt en een goede toekomst voor de boeg, dan lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Samen worden jullie oud, dat kan niet anders.

Maar als er na verloop van tijd een sleur ontstaat of er is sprake van een (ernstig) verlies en de eerste teleurstellingen doen zich voor, dan komt het er echt op aan of jullie voor elkaar bestemd zijn. 

Ingewikkelder wordt het, als jullie al een relatie achter de rug hebben en een samengesteld gezin vormen.

Dan kunnen er ook gevoeligheden van jullie vorige partner / relatie naar boven komen binnen de relatie en kunnen de kinderen hun aandacht opeisen en/of voelt één van de partners zich misschien schuldig ten opzichte van zijn/haar kinderen dat hij/zij het veilige gezin van vroeger heeft afgenomen.

Dynamieken

Welke dynamiek zie ik zoal bij stellen die de weg naar de liefde kwijtgeraakt zijn:

 • angst, de vaste ondergrond is aan het schuiven/er is geen grip meer op de relatie,
 • moedeloosheid/opgave want de ander luistert toch niet,
 • vermijding van ruzie, want dat levert alleen maar gedoe op,
 • geen sexuele relatie meer, want er is geen intimiteit meer,
 • geen lieve kleine dingetjes meer voor elkaar doen.

Jullie relatie kan deze pijnlijke situaties te boven komen en jullie kunnen er zelfs persoonlijk ook van groeien. Het is een uitdaging, waar moed en commitment voor nodig is en last but not least; één van jullie is bereid op onderzoek te gaan, naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor zijn/haar gedrag. Deze heldenrol inspireert en is de sleutel tot succes.

Mijn rol is een veilige omgeving te scheppen, waarin jullie eerlijk en oprecht durven zijn. Als "liefdestolk"  help ik jullie je gevoelens te uiten. Bijvoorbeeld: "eigenlijk wil je zeggen dat je het niet leuk vindt dat.... klopt dat?" 

Ik help jullie weer nieuwsgierig te worden naar elkaar, zodat je op een prettige manier gevoelige onderwerpen kan bespreken en afronden tot wederzijdse tevredenheid. Soms bied ik een experiment aan om jullie meer besef te geven van hoe jullie met elkaar omgaan. Ik maak gebruik van de EFT methodiek, Systemisch werk en Gestalt therapie.

Resultaat

Het resultaat is dat jullie

 • meer begrip voor elkaar krijgen,
 • duidelijker je gevoelens kunnen uiten,
 • beter weten wat je wilt en waar je voor staat,
 • op een prettige en authentieke wijze ergernissen of onzekerheden kunnen bespreken,
 • elkaars intimiteit (her) ontdekken (de basis van een bloeiend sexleven),
 • leren te communiceren vanuit kwetsbaarheid in plaats van verwijt.
 
Daarbij beloof ik jullie mijn betrokkenheid, commitment, openheid en eerlijkheid en kijk uit naar een fijne samenwerking.
 

Wie ben ik?

Getrouwd met een uitdagende vrouw en vader van 3 geweldige kinderen. 4 jaar geleden mijn commerciële baan in de IT vaarwel gezegd. Het was een mooie tijd maar het werk bevredigde me niet meer. Ik wilde iets betekenen voor een ander, ik wilde verschil kunnen maken en iets goeds doen. 

Deze overstap ging niet zonder slag of stoot en ook ik (tesamen met mijn vrouw) heb voor nodige levensvraagstukken/uitdagingen gestaan. Zoals omgaan met ontslag, midlife crisis, onze relatie, de onzekerheid van een carrière switch, angst om te falen. 

Bij toeval kwam ik in aanraking met de Gestalt therapie, werd op slag verliefd en mijn hart gevolgd door Gestalt en systemisch (gezins) coach/therapeut te worden. Gestalt therapie, ook wel mindfullness in contact genoemd, gaat uit van onze kracht en ons zelf regulerende vermogen. 

In plaats van dat je zou moeten veranderen helpt GT je aanvaarden wat er is en paradoxaal genoeg kom je dan in beweging, kan je dingen achter je laten, wijzer van de ervaring, doorleefder, vervulder.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact op.

Ik werk ook samen met mijn collega en vrouw, Joan Bieger, indien wenselijk.Online therapie

Op zich is de praktijkruimte groot genoeg om veilig gesprekken met elkaar te hebben. Elkaar persoonlijk zien en spreken, geeft meer informatie en heeft mijn sterke voorkeur. Maar mocht dat niet mogelijk zijn doordat je bv in quarantaine zit, dan maak ik wel gebruik van Zoom. Continuiteit van therapie is belangrijk  voor het slagen van de therapie.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik conformeer me aan de beleidsregels van het RIVM. Ik ventileer de praktijkkamer goed en houdt minimaal 1,5 m afstand, zodat het risico op besmetting minimaal is.

Opleidingen & registraties

- Verdiepingsjaar Gestalt aan het NSG (momenteel)
- 3 jarige Post HBO opleiding tot Ervaringsgerichte Psycho-sociaal Hulpverlener aan het Kempler Instituut
- lid van Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalt Therapie (NVAGT)
- Psycho Sociale Basis Kennis aan Con Amore
- basis jaar Haptotherapie aan Synergos
- Talentenspel Coach (door Willem Glaudemans ontwikkeld)
- Diverse Leiderschapstrajecten bij Venwoude, centrum voor persoonlijke ontwikkeling.
- 2 jarige Encounter training bij Osho Humaniversity


Registraties

Specialisaties

Ik bied hulp aan op 4 gebieden:

 • Relatie problemen, waarbij de emotionele verbinding niet tot stand komt door communicatie problemen. 

 • Relatie ontwikkeling, waarbij de relatie verzand is in vanzelfsprekendheden en opgeschud mag worden. Thema's zoals intimiteit, zingeving en sexualiteit komen ter sprake.

 • Herstel van vertrouwen bij Ontrouw; aan de hand van het beproefde model S.A.M.E.N begeleid ik jullie bij de moeilijke weg naar het herstel van vertrouwen. 

 • Liefdevol afscheid nemen; als jullie besluiten uit elkaar te gaan, hoe kunnen jullie daar op een    volwassen manier mee omgaan, zonder in gevecht te blijven of te komen.

Meestal zijn deze gebieden niet zo afgebakend en spelen er meerdere issues tegelijkertijd.

Een paar sessies kunnen al een wereld van verschil maken.
Mijn ervaring is wel dat 8 tot 10 sessies, gedurende 2 tot 3 maanden de duurzaamste resultaten opleveren.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Afhankelijkheid. Partners zijn volkomen afhankelijk van de goedkeuring van de ander. Dit stokt de liefdesstroom.

 • Liefdes angst. Na herhaaldelijke ervaringen dat je partner jou niet echt kan zien, zich niet goed kan inleven in jou, heb je besloten ter zelfbescherming je niet meer bloot te geven.

 • Te grote verantwoordelijkheid voor de relatie. Partners kennen elkaar al lang en denken te weten hoe de ander in elkaar zit en pakken onbewust de moeder of vader rol op zich. Daardoor verdwijnt de energie. Men wordt niet uitgedaagd en de verleiding is groot hetzelfde te blijven doen.

 • Gebrek aan kwetsbaarheid. Stellen komen gemakkelijk in verwijten terecht en kunnen niet de    vertaalslag maken naar wat ze missen in de relatie. 

 • Ruzie maken is een kunst. Stellen weten niet hoe ze op een bevredigende manier ruzie kunnen maken. Het escaleert snel of ze vermijden het volkomen. Beide situaties zijn killing voor de relatie. Ze kunnen niet met hun boosheid omgaan, terwijl deze emotie juist helpt om grenzen te bewaken en richting te geven.   

 • Stellen kunnen niet met Verschil omgaan. Er moet altijd harmonie zijn en positiviteit, maar dat  verhindert gevoelige onderwerpen te bespreken, waardoor het vertrouwen weg ebt en de sexuele    aantrekkingskracht of spanning als een nachtkaarsje uitdooft.

Tarieven

Relatie therapie Eur 75,- per sessie (60-75 minuten)

Openingstijden

Maandag 9.00 - 21.30
Dinsdag 9.00 - 21.30
Woensdag 9.00 - 21.30
Donderdag 9.00 - 21.30
Vrijdag 9.00 - 21.30
Zaterdag op afspraak
Zondag op afspraak

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |