Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Rigtje | systeemtherapeut, relatietherapeut, psychosociale therapeut

systeemtherapeut, relatietherapeut, psychosociale therapeut - Frankrijk - Rigtje
Online Relatietherapie
Frankrijk
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtOnline Relatietherapie

Een partner-relatie is een van de moeilijkste relaties die er zijn. Je drukt op elkaars blauwe plekken en dan blijkt de liefde zoals we die geleerd krijgen in sprookjes als "ze leefden nog lang en gelukkig" niet zo simpel te zijn.

Hoe ga je om met kwetsingen, met teleurstellingen in elkaar en in de liefde zonder in verwijten te belanden en in het nemen van afstand van elkaar? In onze maatschappij leren we dit niet goed, we vragen er nauwelijks hulp bij terwijl problemen in je relatie van grote invloed zijn op je welbevinden, op elkaars welbevinden en op dat van je gezin.

Samen leren praten over wat je voelt, wat je wenst en hoe je je weer met elkaar kunt verbinden is helpend. Vaak lukt dit niet wanneer er teveel boosheid, verdriet of pijn is. Een onafhankelijke gesprekspartner hierbij kan essentieel zijn. Het zorgt ervoor dat je uit kunt praten, dat je leert luisteren, dat je leert praten over je kwetsingen en over je behoeftes.

Vaak belanden we in een partner-relatie in patronen die bij elke ruzie of irritatie weer de kop op steken en voor je het weet zit je weer in dezelfde verwijtencirkel.


Doorbreken van patronen

In therapie leer je inzicht krijgen in deze patronen, leer je hoe je ze kunt doorbreken en leer je verbinding te maken met je gevoel en dat te uiten. En dat zonder dat je bang hoeft te zijn dat er partij getrokken wordt voor de een of de ander of dat de "vuile was" buiten gehangen wordt. Veiligheid en een prettige sfeer vind ik heel belangrijk.

Onlangs heb ik mijn leven omgegooid, baan opgezegd, huis verkocht, yurt gekocht, boerderijtje in Frankrijk en ook mijn relatie in liefde beëindigd, we zijn ieder onze eigen weg ingeslagen. Soms is het beter om samen door moeilijk stukken en patronen heen te gaan en soms is het beter om de relatie te verbreken. Allebei pijnlijk en daarnaast een kans om je relatie te verdiepen of de verbinding met jezelf weer aan te gaan. 

In Frankrijk verhuur ik mijn yurt. Daarnaast wil ik graag mijn werk voortzetten omdat ik het graag doe. Ik geef nu online therapie. Daarnaast is het binnenkort mogelijk om samen de yurt te boeken, de natuur in te gaan, therapiesessies te doen en elkaar op een andere plek te herontdekken.  

Ik heb jarenlang in de jeugdhulpverlening gewerkt waarin ik veel te maken had met gezinsproblemen, ouderproblemen, relatieproblemen, scheidingen en vechtscheidingen en vanuit deze ervaringen en ook mijn eigen ervaringen heb ik geleerd wat belemmerend en helpend is in het herstel ervan.

Los komen van je patronen, weer leren verbinden en je energie en liefde voelen stromen is heerlijk. Maak ook een start met je nieuwe leven en leer weer lief te hebben!

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rigtje

Online therapie

Ik woon tegenwoordig in Frankrijk.
We kunnen dus online een gesprek doen.

Opleidingen & registraties

 • Systeemtherapie (RINO),
 • Partner-relatie therapie (RINO en Eft),
 • Een taal erbij (werken met duplo poppetjes),
 • Emdr en werken met demonen,
 • Kinderen uit de Knel (werken met vechtscheidingen),
 • Coach Vallei (taoistische transformatie seksualiteit).

 • Beroepsregistratie: NVRG en SKJ.


Registraties

Specialisaties

Bij EFT therapie leren partners zich weer veilig verbinden met elkaar. Wanneer je zich krijgt op je eigen kwetsingen en op je eigen behoeftes is het nog best een kunst om dit met elkaar te bespreken. Dat kan heel kwetsbaar voelen.

Ik help partners om dit tegen elkaar te zeggen, naar elkaar te luisteren, elkaar te ontvangen en te voelen wat dit bij jezelf doet. Wanneer je dit regelmatig oefent, lukt dit thuis ook. Want daar doe je het tenslotte voor. Hoe eerder je van je therapeut af bent, hoe beter :)

Het liefste ga ik zo snel mogelijk naar de kern waardoor therapie bij mij ook niet eeuwig durend is; "niet lullen maar poetsen" is mijn visie en "zachte heelmeesters maken stinkende wonden". Ik kan liefdevol confronterend zijn omdat ik denk dat je daar meer aan hebt. Een sociaal wenselijk antwoord kan de buurvrouw tenslotte ook geven.

Bij de meeste paren zijn 7 tot 10 sessies voldoende. Soms wat korter, soms wat langer.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Verslavingsproblematiek binnen de partner relatie, wanneer 1 van de partners verslaafd is, heeft dit veel invloed op de onderlinge verhouding. Er kunnen veel ruzies ontstaan over de verslaving, controle op de verslaving maar ook het overschreiden van grenzen. Hoe doorbreek je deze cirkel en wat heeft het gedrag te maken met jezelf, met je eigen verleden of met je eigen aanpassingen?;

 • Vreemd gaan, wat is de reden van het vreemd gaan, wat mis je in je partner-relatie, kan dit nog terug gevonden worden en wat zegt dit over jezelf?;

 • Onvoldoende kunnen praten met elkaar, langs elkaar heen leven, oppervlakkig contact hebben, weinig tot geen intimiteit hebben;

 • Onderliggend trauma wat van invloed is op de (seksuele) partner-relatie;

 • Hoe ga je op een liefdevolle manier uit elkaar wanneer je voelt dat dit de weg is, hoe houdt je verbinding met elkaar wanneer je nog samen ouders bent maar geen partner meer van elkaar?

Tarieven

Per sessie van 1,5 uur 90 euro. Ik werk niet samen met zorgverzekeraars. Mochten jullie een smalle beurs hebben, dan ben ik bereid te kijken naar een tarief dat passend is voor allemaal.

Openingstijden

Maandag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Dinsdag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Woensdag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Donderdag 10.00-13.30 /14.30-18.00 / 19.30-21.00
Vrijdag 10.00-13.30 /14.30-18.00
Zaterdag dicht
Zondag dicht

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Online Relatietherapie

Hieronder staan een aantal reviews over Online Relatietherapie - Rigtje

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rigtje is een zeer bekwame en uiterst vriendelijke therapeut

Rigtje is een zeer bekwame en uiterst vriendelijke therapeut. Op een rustige en begrijpelijke manier begeleid ze je met de ontstane problemen in de relatie. Altijd bereid om achteraf ook nog zaken toe te lichten of te ondersteunen waar nodig.

| Wervershoof | 24 jan 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken, ervaren en kundig

Betrokken, ervaren en kundig.

| Hoorn | 8 okt 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |