Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Mirjam | Relatietherapeut

Relatietherapeut-Naarden
Relatietherapie Naarden - Gooi
Turfpoortstraat 26
1411EG Naarden
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Naarden - Gooi

Mijn naam is Mirjam en ik geef sinds 12 jaar relatietherapie aan stellen die in een moeilijke periode in hun relatie zitten. Dat kan door diverse dingen: kinderen, levensgebeurtenissen, vreemdgaan van één van de partners, of persoonlijke problemen van één of beide partners. Mijn motto is: een relatie is goed, hecht, gezellig, sexy,  als jullie allebei veel doen om de ander gelukkig te maken, maar tegelijk ook zelf voldoende ruimte hebben voor je eigen dingen, hobbies, idealen en vrienden. Zoals de bekende relatietherapeut Esther Perel zegt: je kunt pas naar iets of iemand verlangen als die er niet is! gehechtheid, maar met soms een kleine afstand, houdt de zaak spannend en levendig. 

 

Ik vind dat een fijne relatie eigenlijk van levensbelang voor ieder mens is, en ik geniet ervan als mensen elkaar met mijn hulp weer vinden.

 

Ik heb naast de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam diverse cursussen in Amerika en Engeland gevolgd op het gebied van relatietherapie. Daarnaast heb ik in 2018 de basisregistratie EFT gehaald. Ik werk met EFT en met de Houd me Vast methode van Sue Johnson

 

Naast de sessies krijgen jullie veel vragen en opdrachten mee naar huis om samen en alleen te doen. Voor ieder relatietherapietraject geldt dat het op maat voor jullie gemaakt wordt. In een intake bespreken we wat er aan de hand is en wat jullie wensen zijn.

 

 

Keuzes maken 

In ons leven wordt ons voorgehouden dat geluk ‘een keuze’ is. Wie geen succes heeft in zijn werk of maatschappelijk leven wordt gezien als een loser die de verkeerde keuzes gemaakt heeft of niet hard genoeg heeft gewerkt. We kunnen eindeloos discussiëren of deze zienswijze raar of waar is, feit is wel dat de juiste keuzes ons zeker helpen in het leven.

 

Toch beseffen veel mensen met relatieproblemen niet dat ook in relaties keuzes gemaakt kunnen worden. De keuze om gelukkig te zijn in je relatie, of de keuze om je partner als je vijand te zien met alle gevolgen van dien. Een fijne succesvolle relatie is een keuze, met daaraan vast bepaalde acties en consequenties. In mijn relatietherapie leg ik dan ook de nadruk op de keuzes die jullie kunnen maken met betrekking tot de relatie.

 

In een traject bij mij gaan jullie aan het werk, want liefde is hard werken, om je te richten op de ander, om elkaar en de relatie weer op de eerste plaats te zetten, en op die manier ook weer zelf aan je trekken te komen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om toe te komen aan je eigen dingen die niet altijd goed passen bij je partner. Ook daar moet ruimte voor zijn. Wij gaan werken aan een stevige basis waarin jullie je beiden veilig en prettig voelen.Over mij

Ik ben afgestudeerd in Criminologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

Na mijn studie heb ik eerst in Nederland en later op de Nederlandse Antillen bij diverse bedrijven gewerkt, waaronder Foster Parents Plan (nu Plan Nederland), KLM, Algemeen Dagblad Antillen, Imperial Feet.

 

Vanuit de studie Criminologie was ik altijd al geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen. Ik heb daarom besloten om het roer om te gooien en weer te gaan studeren, nu op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Hier heb ik mijn therapeutbevoegdheid gehaald. Sinds 2009 heb ik een praktijk voor therapie en coaching, eerst in Bussum en sinds 2021 in Aruba.

 

Ik heb naast de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam diverse cursussen gevolgd op het gebied van relatietherapie, zoals de methode van de Amerikaanse therapeut John Gottman, en de Engelse methode Human Givens. Daarnaast ben ik EFT basistherapeut.

INSPIRATIE
Ik laat mij sinds enige tijd vooral inspireren door het werk van Esther Perel, een Belgische relatietherapeut in New York, en Terrence Real, hij is bekend geworden door zijn onderzoek naar de rol van mannen in relaties nu de rol van vrouwen in de wereld de laatste 30 jaar helemaal veranderd is. De rol van mannen moet meeveranderen om relaties goed te houden. De verwachtingen van vrouwen zijn totaal anders dan die van onze grootmoeders en moeders, en dat maakt dat ook relaties, en de rol van de man daarin, moeten meeveranderen. Vrouwen verwachten nu zij veelal economisch zelfstandig zijn niet alleen een paycheck aan het einde van de maand, maar emotionele commitment, en mannen zijn nog steeds opgevoed met het idee dat praten over gevoelens niet mannelijk is. In de sessies komt dit  uitgebreid aan de orde.

Ik heb tijdens de coronaperiode in Aruba gewoond en daar veel gewerkt met online (zoom)therapie op afstand.

Besides relationshiptherapy in Dutch, I also do this in English. I have lived in Aruba, Dutch Caribbean, for a long time and have worked with a lot of international clients, who did not speak Dutch.
Naast relatietherapie in het Nederlands bied ik ook relatietherapie in het Engels aan, ik heb door mijn ervaring in Aruba veel gewerkt met engelstalige clienten, waarbij soms beide clienten engelstalig waren of soms 1 van de partners.

If you would like to know the possibilities of relationshiptherapy in English, please contact me.
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Mirjam

Online therapie

Internet relatiecursus
Het kan zijn dat jullie geen tijd, zin of gelegenheid hebben om een aantal keren een persoonlijke sessie te doen. De redenen waarom veel mensen kiezen voor internettherapie kunnen ook gelden voor relatietherapie.

Daarom bied ik naast de ‘gewone’ relatietherapie ook een online relatiecursus aan. Hierbij mail ik jullie de vragenlijsten en opdrachten en geef ik per mail feedback op jullie inbreng en vragen.

De inhoud van de cursus is net als bij het traject met sessies op maat gemaakt, met als verschil dat het contact per mail verloopt.

Het traject duurt ongeveer drie maanden, maar dit hangt ook af van de hoeveelheid tijd die beschikbaar hebben voor de opdrachten en oefeningen.

De kosten van deze internetrelatiecursus zijn: € 520 incl BTW, waarvan de helft (€ 260) vooraf betaald dient te worden en de tweede helft vóór het tweede deel van de cursus.

Opleidingen & registraties

  • Drs Criminologie - Vrije Universiteit Amsterdam
  • Therapeutbevoegdheid – Academie voor Psychotherapie
  • Diploma integratief therapie – Academie voor Psychotherapie
  • Human Givens Therapy and Counselling diploma
  • Afronding cursussen relatietherapie John Gottmann 
  • EFT basiscursus

 

 Registraties

Specialisaties

 

Wat zijn in jouw praktijk de meest voorkomende relatieproblemen?

 

Het gevoel is weg

Heel verschillend, maar cliënten leren hoe ze weer zo met elkaar omgaan dat ze het heel fijn vinden om in elkaars nabijheid te zijn, weer speciaal voor elkaar te zijn. Veel stellen realiseren zich als ze een tijdje bij elkaar zijn, en ook als er kinderen komen, dat er een overgang is tussen vrijheid en onafhankelijkheid naar verantwoordelijkheid en commitment. Niks is meer nieuw, alles wordt voorspelbaar, wat zorgt voor minder spanning en eroticiteit die er eerst wel was. De rollen van ouder, opvoeder, huisvrouw/man, het zijn geen boosters voor de sexualiteit en erotiek in een relatie. In een traject kijken we hoe je als individu weer nieuw kunt zijn en je eigenheid kunt terugkrijgen, zodat ook de relatie weer nieuwer en frisser wordt.

 

 

Vreemdgaan
Zoals ik hierboven besprak geen veel mensen vreemd om zichzelf weer te herontdekken, niet zozeer omdat  er iets mis is met de partner. Bij een affaire hebben veel mensen het gevoel dat ze weer aan zichzelf kunnen toekomen, het zorgen, de verantwoordelijkheden van het dagelijkse leven zijn er even niet. Door de exclusieve aandacht van de affairepartner hebben veel mensen het gevoel dat ze weer leven, zichzelf kunnen zijn, een lichtere versie dan.  Dat het uiteindelijk niet vaak makkelijk eindigt moge duidelijk zijn. In de therapie kijken we eerst of er nog voldoende bodem is voor herstel van vertrouwen. Dit kost veel tijd en energie van beide partners. Daarna komen we toe aan de vraag: hoe kunnen we in de toekomst onze relatie hecht houden maar ook onze eigen behoeften buiten de relatie aan bod laten komen? Dan kan in de relatie meer spanning en plezier ontstaan.

 

 

Geen goede seks

Goede seks begint in de keuken, zeg ik altijd, dus een deel van de oplossing ligt in een goede relatie maken buiten de slaapkamer.

 

 

Veel ruzie en kritiek

Mensen leren dat meningsverschillen ok zijn, maar dat kritiek op de ander als persoon heel contraproduktief werkt, ze leren om om te gaan met verschillen.

 

 

Hoeveel sessies relatietherapie zijn er meestal nodig?

Tussen de 4 en de 10, maar ook dit hangt af van de problematiek. Sommige stellen hebben meer sessies nodig, anderen komen voor een soort APK van de relatie en kunnen na twee sessies weer door. 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Voor leven in de brouwerij is het belangrijk om soms los te komen uit de sleur. Werk aan jezelf, zorg dat je ook voor je partner soms heel 'nieuw' kunt zijn, dat kan bestaan uit dingen als iets leuks aantrekken, een cursus doen zodat je gesprek op andere dingen komt, toekomstplannen maken en die delen met je partner, noem het maar op. Sleur is slecht voor iedere relatie.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:


Overspel

"Good people in good relationships are having affairs!” Shirley Glass

Veel stellen komen bij mij in therapie als er sprake is van overspel door één van de partners. De Amerikaanse Shirley Glass heeft veel onderzoek gedaan naar de impact van vreemdgaan op beide partners en op de relatie. Wanneer een affaire uitkomt is het alsof er een komeet inslaat.

Voor de bedrogen partner is het een enorm trauma, dat vraag om een specifieke aanpak. Woede, angst en verdriet kunnen net zo heftig zijn als bij een ongeluk, een sterfgeval of een geweldsdelict. De meeste mensen beseffen niet dat mentale heling heel erg lang kan duren.

Geduld en uithoudingsvermogen van de partner die een affaire heeft gehad, zijn een vereiste om hier goed doorheen te komen. Kleine stappen onder begeleiding, en daarna aandacht voor de relatie vormen de methode bij overspel in de relatie.

Tarieven

  • Relatietherapie 110 per sessie van 60 minuten

  • Individueel 100 euro per sessie van 50 minuten


voor relatietherapie geldt geen vergoeding

 

Openingstijden

Maandag 8.30-20.00
Dinsdag 8.30-20.00
Woensdag 8.30-20.00
Donderdag 8.30-20.00
Vrijdag 8.30-20.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Relatietherapie Naarden - Gooi

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Naarden - Gooi - Mirjam

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We begrijpen elkaar nu veel beter

Onze relatie was allang niet meer wat het geweest was. We hebben best het een en ander meegemaakt, ook zakelijk, en dat had duidelijk zijn weerslag op hoe we met elkaar omgingen. Eigenlijk konden we alleen maar verwijten maken naar elkaar. We zegen elkaar als de schuldige van alles wat misging in ons leven.

In het traject bij Mirjam hebben we eerst gekeken naar hoe we met elkaar communiceerden, en daar heeft zij ons hele goede manieren voor aangereikt om dat beter te doen. Daarnaast hebben we ieder met haar ook gewerkt aan problemen die we zelf hadden.

Toen dat klaar was hebben we nog twee sessies samen gehad, en we begrijpen elkaar nu veel beter, en kunnen elkaar duidelijk maken wat we verwachten en willen. Elkaar willen veranderen doen we ook niet meer!


| 3 jul 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |