Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Nathalie | Expert ongezonde relatiepatronen, Codependency & Relatieverslaving, EMDR therapeute, docent en supervisor

Expert-ongezonde-relatiepatronen,-Codependency-&-Relatieverslaving,-EMDR-therapeute,-docent-en-supervisor-Bussum
Relatietherapie Bussum
Cereslaan 61
1402 LH Bussum


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Bussum


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Als je problemen ervaart binnen je (liefdes)relaties en het lukt je maar niet om daar verandering in te brengen, dan trek je op een gegeven moment de conclusie dat je de oplossing in jezelf zal moeten vinden. Maar hoe doe je dat in naam van de liefde?

Is jouw hart weggegeven, kwijtgeraakt, gekwetst of gebroken en wil je weten hoe jij aan jezelf kunt geven wat je nu nog van een ander verlangt, kom dan eens langs in mijn praktijk voor een gesprek. 


Over mijzelf:

Mijn eigen thema ligt op het gebied van liefdesrelaties. Het pad met alle worstelingen die ik heb gehad om een bevredigend liefdesleven te creeren voor mijzelf, ging niet over (rode) rozen.

Ik ben in de loop der tijd nogal wat wegen ingeslagen (lees; van het pad afgeraakt) om vervolgens tot de conclusie te komen dat het niet de weg was naar het kasteel van mijn prins op het witte paard. Ik heb daar veel van geleerd. 

Bijvoorbeeld dat het verstandiger wat om bij sommige mannen  waar ik weg van was, beter weg kon gaan. Dat scheelt maar 1 woord: 'Ik ben weg van jou' vervangen door: 'Ik ga weg van jou'. Toch is dat makkelijker gezegd, dan gedaan. Totdat ik begreep: Alles in het leven is liefde of een les in de liefde EN er ook als zodanig mee om kon gaan...:-) 
 

Het leven heeft mij dus gemotiveerd om mijn professionele pad te kiezen op basis van de uitdagingen die ik zelf voorgeschoteld kreeg. Het was geen gemakkelijk pad, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu een deskundigheid heb kunnen ontwikkelen, waar ik wellicht met een andere levensloop niet toe gedreven zou zijn.

 

Mijn werkwijze:

In de eerste instantie geef ik mensen de kans om mij persoonlijk te leren kennen via een kosteloze ontmoeting. Zodat iemand weet wie ik ben en wat ik ze kan bieden. Als dit goed voelt, dan doe ik in de eerste sessie een uitgebreide intake. Dit vind ik belangrijk om een behandeling op maat aan te kunnen bieden. 

Ik kan de cliënt trajecten aanbieden vanuit de verschillende disciplines waarin ik ben opgeleid. Van een praktisch Coaching traject tot aan diep therapeutische rouw & traumaverwerking.

Mijn voorkeurscombinatie is die van Coaching met behulp van ACT (Acceptance & Commitment Therapy),  EMDR therapie voor verwerking en Mindfulness voor bewustwording en terugvalpreventie.

Daarnaast beschik ik nog over tal van andere methodes die ik kan aanbieden als deze combinatie niet aanslaat bij de cliënt. Mijn kracht is mijn veelzijdigheid en het respectvol accepteren van jou als mens.

 

Zelf ontwikkelde methodes:

DriefasenCouseling: methode om lichaam & geest samen te brengen. Bestaande uit Couseling, Massage en Focussing. Met deze methode ben ik Cum Laude afgestudeerd bij Het Europees Instituut / Centrum de Baak.

 

EMDR protocol bij Codependency & Relatieverslaving. Gebaseerd op het algemene verslavingsprotocol. Hier geef ik trainingen in en pas ik toe in mijn praktijk en de kliniek: Sprinng waar ik werkzaam ben.

 

Kum Nye Mindfulness voor Professionals. Kum Nye is een stroming in het Boeddhisme wat het lichaam betrekt bij de beoefening en daardoor zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest. Deze methode stelt therapeuten in staat om zichzelf als therapeut in deze vorm van Mindfulness te ontwikkelen en dit ook in te zetten in hun praktijk. Hierin geef ik trainingen bij de BivT.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Nathalie

Mededeling inzake corona-pandemie

In de praktijk wordt volgens de laatste richtlijnen van het RIVM gewerkt. Momenteel is het niet meer nodig om een mondkapje te dragen. Wel zorgen we voor voldoende afstand en hygiene.

Hartelijke groet en hopelijk tot gauw,
Nathalie 

Opleidingen & registraties

Opleidingen

* Opleiding HBO Psychosociale Therapie aan het Europees Instituut, Centrum de Baak (Cum Laude afgestudeerd in 2006)  

Specialisatie: Ontspanning in lichaam en geest. 

 

* Post HBO Master Coach 

Bij Centrum de Baak  (Cum Laude afgestudeerd in 2010)

Specialisatie: Ontspanning in lichaam en geest op werk.

 

 * Post HBO Master Counselor 

Bij Centrum de Baak (Cum Laude afgestudeerd in 2010) 

Specialisatie: Ontspanning in lichaam en geest arbeidsgericht.

 

* Boeddhistische Psychologie, Mindfulness en Kum Nye Yoga

Bij Robert Harzema, Karnak (6 jaren)

 

* ACT therapeute bij: Civas Instituut

 

* EMDR therapeut 

Bij Bivt (bijscholingsinstituut voor therapeuten)

Specialisaties: EMDR bij het verwerken van vervelende gebeurtenissen, angst, verslavingen, autisme en bij een negatief zelfbeeld. 

 

* Terug naar het hart van Mindfulness voor professionals bij Edel Maex

 

* Spiritueel Procesbegeleider bij Proceswerk 

 

 

Relevante bijscholingen

* Mindfulness bij kinderen bij: Leven in de Maalstroom, Belgie * EMDR bij kinderen BIVT
* EMDR bij autisme BIVT
* EMDR bij verslaving

* MBRP Mindfulness Based Relapse Prevention bij Monique Schepers
* Reiki Master bij het CIVAS
* Medische en Psychosociale basiskennis HBO
* Kum Nye Tantra-opleiding bij Dharma-lotus: een half jaar

* Jaartraining bij Jan Geurtz: 3 jaren
* Spirituele relaties bij Jan Geurtz
* Post HBO Master practitioner EMDR bij het BIVT 
* Klinische Psychopathologie bij het BIVT 

* Acute Zorg Verlener (Nikta) bij de Dutch Learning Company 
* Medische basiskennis HBO bij het CIVAS 
* EHBO en Reanimatie bij Iedereen EHBO 
* PMA facilitator bij PMA Nederland

* Hotstone-massage Therapeute Bij Wellness Instituut België 
* Focussen volgens het Gendlin principe, practitioner 1 en 2 
* Voortgaande Training: Ruimte, Tijd en Kennis bij Robert Hartzema   
* Therapeutische Yoga massage bij Thai Hand
* Emoties transformeren d.m.v. Thaise Yoga massage bij Thai Dee

Eerdere relevante opleidingen en bijscholingen
* HBO Sociaal Cultureel Werk met kinderspecialisatie 

* Massageopleidingen (Sportmassage (Holos), Ontspanningsmassage (Esoterra), Stoelmassage (Probalanza)Registraties

  • AGBcode: 90-040686
  • Praktijkcode AGB: 90-19099

  • VBAG-licentienr:      2111136

  • SRBAG-licentienr:   511156

  • RBCZ-licentienr:      911810R

 

 

Verder aangesloten bij: 

G-Coach als Master Coach & Master Counselor

Coachakid

 

Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland als EMDR therapeut en supervisor

Instituut Sprinng als Coach Relatieverslaving & Codependency

 Registraties

Specialisaties

Mijn specialisatie ligt op het gebied van relaties en verslavingen. Met name ongewenste afhankelijkheid t.a.v. je relatie wat tot uiting kan komen in ontevredenheid, jalouzie, bindings- of verlatingsangst of zelfs Codependency en Relatieverslaving.

 

Bij een te grote afhankelijkheid kun je niet meer goed voor jezelf kiezen en raak je uitgeput, teleurgesteld en gefrustreerd. Als dit langere tijd voortduurt en het lukt je maar niet voor een betere basis te zorgen, dan kan er een zodanige afhankelijkheid ontstaan dat dit de vorm van Codependency of zelfs een relatieverslaving aanneemt. Bij deze verslavingsvorm is de ander jouw 'dope' en kun je jezelf niet voorstellen dat je kunt leven zonder de ander. Dit kan je goed in de problemen helpen. Blijf er niet mee rondlopen; er is echt een uitweg. Als professioneel en ervarings-deskundige kan ik je hierin uitstekend ondersteunen.

 

In de relatietherapie zorg ik er in de 1e instantie voor dat we de oorsprong van jouw probleem helder krijgen. Als die oorsprong is ontstaan door nare gebeurtenissen, dan kan ik daar met EMDR de lading vanaf halen, zodat het je niet langer meer belemmerd. Als het nodig is kan ik je daarna d.m.v. ACT coaching (op basis van Mindfulness) begeleiden naar verandering en het voorkomen van terugval.

 

Het aantal sessies wat nodig is, hangt af van verschillende factoren. Het varieert van 3 sessies bij het verwerken van een vervelende gebeurtenis tot 20 sessies bij een ernstige Relatieverslaving.

Ik geef altijd mogelijkheden mee voor thuiswerk, wat het proces enorm kan versnellen. Zo kun je met een minimum aan sessies enorme stappen maken.

 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Eenzaamheid

Eenzaamheid komt voor met of zonder relatie. Met of zonder rijk sociaal leven. Juist als het niet logisch lijkt, kan het een ongewenst effect hebben op je welzijn. Je kunt er anders mee leren omgaan.

 

Ontevredenheid

Dit gevoel kun je ook als een uitdaging zien, het stimuleert je tot verandering. Maar als je over het geheel erg ontevreden bent en je verlangens niet vervuld worden, dan kun je in een negatieve spiraal terecht komen en dan is het goed om er iets aan te doen.

 

Jaloezie

Dit gevoel in de relatie heeft vaak direct negatief effect op je partner. Het kan leiden tot manipulatie, verwijten, achterdocht, controle en agressie. Net als bij jaloezien (zonwering) verduisterd het je perspectief en belemmerd het je uitzicht. Je kunt leren om dit positief in te zetten in je leven!

 

Bindings- en verlatingsangst

Deze angst brengt je in een krachtige dynamiek die vaak onbewust in de relatie speelt. Vervelend voor beide partners. Zodra het in het licht wordt gebracht, is het mogelijk om er iets aan te doen en het nut ervan in te zien.

 

Codependency / Relatieverslaving

Deze uitputtende afhankelijkheid is extra vervelend voor de partner die ermee worstelt. De ander 

kan (onbewust) erg genieten van de toewijding van degene met Codependency. 
Waarom er hulp wordt gezocht, is meestal omdat er sprake is van toenemende uitputting bij de afhankelijke persoon, de ander de relatie heeft beeindigd en de persoon hier niet mee om kan gaan, of er sprake is van sterke manipulatie vanuit de afhankelijke persoon die toch op de een of andere wijze 'beloond' wil worden voor alle inspanningen vanuit please-gedrag.

Tarieven

Mijn tarief is 90,00 euro per uur voor individuele therapie indien je eenzijdig aan je relatie wilt werken. Voor koppels is het tarief 120,00 euro per uur.

De sessieduur is 1 tot maximaal 2 uur afhankelijk van de methode, rekening houdend met de wens van de client. 

Er is vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering dankzij de aansluiting bij VBAG en RBCZ.

Openingstijden

Maandag 10.00 - 22.00
Dinsdag 10.00 - 22.00
Woensdag 10.00 - 12.00
Donderdag 10.00 - 22.00
Vrijdag 10.00 - 17.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag gesloten

Ligging

© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |